Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Izbori 2011

Darinko Kosor: Slavonija je opljačkana, za to je kriv HDZ

  Foto Zlatko Pavošević           25.11.2011.         1743 pogleda
Darinko Kosor: Slavonija je opljačkana, za to je kriv HDZ

Na predizbornom skupu HSLS-a za 4. izbornu jedinicu predsjednik HSLS-a Darinko Kosor pozvao je večeras u Osijeku građane da iziđu na izbore i glasuju daju za svoju budućnost jer u protivnom podupiru sadašnje stanje u Hrvatskoj. Rekao je kako neće biti dobro ako se politički brod nagne previše lijevo, jer stranke "kukuriku koalicije" podupire samo trećina birača.

„Slavonija je opljačkan, industrija i poljoprivreda su uništeni. Krivac za to je HDZ, koji je to sustavno činio zadnjih 20 godina, ali i HDSSB, koji je donedavno bio dio HDZ-a, a sada su njihovi protivnici, ali zbog toga što nisu zajednički podijelili plijen. Nitko normalan ne želi glasovati za sukobe HDZ-a i HDSSB-a na ovim prostorima, jer oni Slavoncima ne donose ništa dobro", rekao je Kosor.

Kosor je istakao kako je HSLS u gospodarskom programu jedini ponudio konkretna rješenja za izlazak iz gospodarske i političke krize, dok ostale stranke nude samo lijepa obećanja. „U krizi smo i morat ćemo provoditi rezove te smanjivati javnu potrošnju, ali ne zato što to volimo već zato što nemamo drugog izlaza, jer smo prezadužena zemlja, koja svake godine troši 30 milijarda kuna više nego zaradi", upozorio je Kosor dodavši kako novac koji se planira ostvariti uštedama HSLS planira usmjeriti poduzetništvu, obrtništvu i poljoprivrednim proizvođačima, kako bi se u realnom sektoru otvorilo što više radnih mjesta.

Prvi na stranačkoj listi za 4. izbornu jedinicu predsjednik osječkoga HSLS-a Josip Vrbošić naglasio je kako Hrvatsku čeka grčki scenarij ako se nešto konkretno ne napravi.„Podupiremo inicijativu za ponovno stvaranje ministarstva obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva i povećanje proračunske stavke za znanost i obrazovanje", rekao je Vrbošić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

josip
26.11.2011. 17:31
ma da, sad ste i vi protiv hdz-a a zajedno ste kolo igrali... hahahaha, takve pričice možete prodavati maloj djeci....
konjica
26.11.2011. 17:24
Kome i kada si ti donio nešto dobro,osim sebi, prvi milijun za kojeg se ne pita. Do neki dan ste bili koalicija sa Hdz-om i opet će te nekome prodati svoje MI.
Volio bih vidjeti tvoje poštenje u obliku prepuštanja saborske stolice nekome od mlađih kolega recimo iza osmog mjesta.
Što i kako treba napraviti za početak to spasonosno nešto i kako ćeš to provesti,momče.


Još iz kategorije Izbori 2011