Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Dani Milka Kelemena

Dani Milka Kelemena pomažu razvoj kontinentalnog turizma

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           07.10.2016.         1456 pogleda
Dani Milka Kelemena pomažu razvoj kontinentalnog turizma

Slatinski međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena već godinama najznačajnija je kulturna manifestacija u gradu i među najznačajnijima u Virovitičko-podravskoj županiji, možda i šire. Zahvaljujući upravo tom festivalu, glazbena publika na slatinskom području imala je prigodu u svojoj sredini prisustvovati vrhunskim izvedbama uglednih svjetskih glazbenika.
Direktorica festivala Jadranka Srdoč ove je godine na svečanosti otvorenja 22. festivala Dani Milka Kelemena najavila novu dimenziju te iznimne kulturne priredbe. Udruga DMK kao organizator festivala, u partnerstvu s mađarskim gradom Komlov i gradskom Turističkom zajednicom, nominirala je projekt pod nazivom Fantastične životinje na europski natječaj prekogranične suradnje Inter-reg, kojim želi da Kelemenovi dani postanu jedan od stupova razvoja kontinentalnog turizma regije.

– Prije dvadesetak godina profesor Kelemen napisao je kompoziciju za zbor i instrumente Animaux Fantastique, Fantastic Animals, odnosno Fantastične Životnije, posvećenu drevnim davno izumrlim životinjama – dinosaurima. Projektom je obuhvaćena izgradnja natkrivene otvorene pozornice, tematskog parka glazbe, znanosti i sporta te povezivanje dvojice značajnih kompozitora i festivala, mađarskog skladatelja Zoltana Kodalyja i Slatinčanina Milka Kelemena, kao i Međunarodnog festivala pjevačkih zborova u Komlovu i naših Dana Milka Kelemena.
Jadranka Srdoč istaknula je još jednu značajnu poveznicu u cijelom tom projektu. U stijenama u blizini Komlova, naime, pronađeni su otisci dinosaura koji je dobio naziv Comlosaurus Rex.
– Profesora Kelemena oduševila je naša ideja pretvaranja dvaju festivala s međunarodnom reputacijom u turističku atrakciju regije i prekogranično povezivanje naših dvaju gradova i dviju zemalja, rekla je direktorica slatinskog festivala.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dani Milka Kelemena