Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Dani Milka Kelemena

Dani Milka Kelemena: Hrvatska praizvedba Kelemenova “Aurala”

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           10.10.2016.         1523 pogleda
 Dani Milka Kelemena: Hrvatska praizvedba Kelemenova “Aurala”

Subotnju večer na 22. međunarodnom festivalu svojim su nastupom oplemenili iznimni glazbenici koji nastupaju pod zajedničkim imenom Trio 1887. Petra Gilming (klavir), Sho Akamatsu (violina) i Branimir Pustički (violončelo) izveli su “Aural” Milka Kelemena. Avangardna je skladba napisanoj za klavirski trio 2004., a izvedba u Slatini bila je prva hrvatska. “Aural” je bio planiran u programu festivala 2014., ali je umjesto njega izvedena kompozicija za klavirski trio, Sjećanja na Tristana, iz 2011.

Izvedba skladbe Trio elegiaque br. 1 u g-molu S. Rahmanjinova (iz 1892.) pokazala je svu punoću i bogatstvo glazbenog izraza vrsnih umjetnika, a jednakom su predanošću izveli i Klavirski trio op. 15 u g-molu B. Smetane. Toplo pozdravljeni, zagrebački su umjetnici kao dodatak odsvirali stavak “Orlanda” B. Papandopula, skladbe za čiju su izvedbu na 4. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo osvojili posebnu nagradu HDS-a za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja. Na tom je natjecanju Trio 1887 dobitnik i prve nagrade u kategoriji klasičnih komornih sastava.

Odabir imena sastava TRIO 1887 pokazuje njihovu posvećenost djelima velikih skladatelja Čajkovskog, Brahmsa i Griega i povezuje se s neobičnim novogodišnjim susretom trojice skladatelja u Leipzigu 1887.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dani Milka Kelemena