Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Virkas

Danas na Virkasu hit komedija Pokopaj me nježno Teatra Kerekeš, ulaznice raspordane

  Ivana Horvat           18.02.2018.         2984 pogleda
Danas na Virkasu hit komedija Pokopaj me nježno Teatra Kerekeš, ulaznice raspordane

Kazalište Teatar Kerekeš u nedjelju 18. veljače u Kazalištu Virovitica izvesti će predstavu „Pokopaj me nježno“. Najnovija komedija autora i redatelja Ljubomira Kerekeša počinje u 19:30 sati, a sve karte za ovu hit predstavu su rasprodane tjedan dana prije izvedbe. Predstava je do sada izvedena 30 puta, a po reakcijama publike taj broj će se povećavati.

Predstavu „Pokopaj me nježno“ utjelovili su glumci: Jan Kerekeš koji postaje Mišak, Ljubomir Kerekeš kao Puh, Matko Knešaurek utjelovljuje Roberta Fotića i virovitičani Draško Zidar kao Meho Puzić, Goran Koši je Izmet Haljimi i Mijo Pavelko kao Miljenko Pavelić. Za izradu scenografije pobrinuli su se Ljubomir Kerekeš i Dario Horvat, a za koreografiju je zaslužen Draško Zidar. Izradu kostima potpisuje Mladen Jeremić, majstor svjetla Marijan Štrle, scenski slikar Ivan Duić te design plakata Zdravko Lovrić.

O predstavi nam je malo više govorio Jan Kerekeš koji je utjelovio ulogu asistenta direktora Mišaka.

„S obzirom na to da je crni humor, mi volimo reći smeđa komedija, povezana sa zemljom, povezana s grobarima koji su sami po sebi deficitarna zanimanja. Mi se inače bavimo temama maloga čovjeka sa svakodnevnim problemima. U zadnjih godinu dana čak smo objavili na našim stranicama da se iz raznih područja i iz raznih dijelova Hrvatske javlja upravo ta problematika da se nitko neće prijaviti na natječaj grobara. Mi smo iz toga izvukli što je možda najviše duhovito. Cilj nam je bio da predstava bude duhovita, zanimljiva i zabavna publici, te da se razlikuje od drugih predstava.“

U selu Strahlinec, direktor pogrebnog poduzeća i mrtvačnice „Pokopaj me nježno“, Puh raspisuje javni natječaj za radno mjesto grobara. Uz svog mentalno zaostalog asistenta i propalog hip-hopera iz Međimurja, Mišaka, na natječaj se javljaju Albanac, Izmet Haljimi kojemu je slastičarnica izgorjela. Bosanac rovokop Meho Puzić koji je kopao rovove u Ljubljani i Austriji, „mekani fizioterapeut“ Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. „Što dokazuje da jedno deficitarno zanimanje može biti kao dobra poveznica upravo različitih ljudi, različitih kultura i različitih zanimanja,“ rekao je Jan Kerekeš.

“Drago nam vidjeti puno kazalište kada Kerekeš Teatar gostuje u Virovitici. Reakcije su uvijek toliko opuštene, toliko su ljudi pozitivni nakon predstave da i nas energetski dodatno napuni. Ocjene od publike nam nikada nisu toliko bitne, koliko god je lijepo dobiti visoku ocjenu, ali nama je drago da se možemo podružiti barem jednom godišnje u Virovitici. Vjerujem da ćemo se kasnije družiti u Slatini i Orahovici, sigurno ćemo doći i van „Virkasa“ i zaigrati u mjestima gdje publika jednako s nestrpljenjem očekuje novu predstavu Kerekeš Teatra,“ izjavio je Jan Kerekeš.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas