Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Virkas

DANAS NA VIRKASU Gola u kavezu Kazališta Moruzgva - duhovita melodrama o ljubavi, nevjeri, prijateljstvu, osamljenosti i majčinstvu

  Ivana Horvat           16.02.2018.         2823 pogleda
DANAS NA VIRKASU Gola u kavezu Kazališta Moruzgva - duhovita melodrama o ljubavi, nevjeri, prijateljstvu, osamljenosti  i majčinstvu

Kazalište Moruzgva u petak 16. veljače u Kazalištu Virovitica, na festivalu Virkas 2018. izvest će predstavu „Gola u kavezu“ u režiji Ivana Lea Lema koji je također zaslužan za prepjev i scenografiju. Kazališni prikaz motiva duhovite melodrame „Tripice“ autorice Olje Runjić počet će u 19:30 sati.

Tematike predstave je prikaz problema suvremenog društva s naglaskom na teme koje većinom prolaze žene 21. stoljeća. Tri prijateljice susreću se s različitim problemima u svom životu. Na humorističan način ovu predstavu odglumit će poznate filmske, televizijske i kazališne glumice Ecija Ojdanić, Barbara Nola i Ana Begić. Nina koju je utjelovila Ecija Ojdanić saznaje za vrijeme kad je trudna kako ju muž vara i dulje nego što su u braku. Barbara Nola glumi slobodnu umjetnicu vedroga duha Unu, koja je u vezi s oženjenim muškarcem, dok Ana Begić postaje poslovna žena Tanja, koja je financijski stabilna no osjetno joj nedostaje slobodnog vremena i ljubavi. Kavez iz naslova zapravo predstavlja strah od majčinstva u suvremenom društvu. Za kostimografiju pobrinula se Mirjana Zagorec, a glazbu i video potpisuje Willem Miličević. Za koreografiju zaslužena je Larisa Lipovac dok je pod autorskom palicom Aleksandra Mondecara napravljeno oblikovanje svijetla ove predstave.

Predstave je premijerno izvedena 2009. godine, a do sada je, u cijeloj Hrvtaskoj, odigrana preko sto puta. „Bližimo se 150-oj izvedbi. Gola u kavezu je naša prva predstava i uz Bobačku, jedna od najuspješnijih“, izjavila nam je u povodu nastupa na Virkasu, glumica i ravnateljica Kazališta Moruzgva Ecija Ojdanić.

Ova predstava utrla je put nezavisnom kazalištu Morazgvi, koje je društveno organizirano te u svim svojim predstavama nudi poruku. Ono ukazuje na probleme društva, nudi rješenje tog problema i nudi poruku da život može biti ljepše i bolje mjesto za sve nas.

„S obzirom na to da se radi o komediji, uvijek bude apsolutno urnebesna atmosfera kao na stadionu. Većina se gledateljica može prepoznati u jednoj od likova i uvijek navijaju za jednu od njih, a muškarcima je to jedna dobra prilika da se osvrnu i da ponešto nauče o svojim partnericama“, kaže Ecija.

Predstava je osvojila i dvije nagrade: Barbara Nola za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima 2010. i Ana Begić za najbolju žensku ulogu na Gumbek Cabaretu 2010.

Zanimljiva je i činjenica kako Ecija Ojdanić ima posebni odnos s našim krajevima: „Uzbuđena sam što imamo predstavu u Virovitici, jer moj suprug je iz Virovitice, kao i njegova majka. Ovo je prvi puta da s nezavisnim kazalištem Moruzgva gostujemo na Virkasu i to mi jako puno znači jer sam emotivno vezana za ovaj kraj. Jako cijenim ravnatelja Kazališta Virovitica Mirana Hajoša, kolege glumce, a s nekima sam i surađivala na serijama i filmovima poput Draška Zidara, Mije Pavelka i Gorana Košija. Nadam se toplom prijemu publike i uživanje na sceni kako kod nas tako i kod publike.“

U najavi predstave na stranicama kazališta Moruzgva još stoji i ovo: Kazalište Moruzgva u radu na predstavi uspješno je surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu te oduševljava publiku već više od devet godina.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas