Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Sport

Dan otvorenih vrata Kluba ritmičke gimnastike Pirueta na Vegeški uz pjesmu, ples i veselje

  ip           31.08.2017.         2656 pogleda
Dan otvorenih vrata Kluba ritmičke gimnastike Pirueta na Vegeški uz pjesmu, ples i veselje

U srijedu, 30. kolovoza Vegeškom je odzvanjao smijeh, pjesma i veselje, no ovoga puta nije bila riječ o nogometnoj utakmici. Klub ritmičke gimnastike Pirueta svoja je vrata otvorio malima i velikima, kako bi ih što bolje upoznali s ovim olimpijskim sportom. Članice kluba predstavile su vježbe s vijačom, loptom, trakom i čunjevima.

„Cilj nam je bio upoznati sve s ritmičkom gimnastikom i njezinim elementima, promocija sporta i uključivanje ženske populacije u sportske aktivnosti. Dan otvorenih vrata je ujedno i poklon za Dane županije. Želja nam je bila pokazati našu zahvalnost gradu Virovitici, Virovitičko – podravskoj županiji i Nogometnom klubu Virovitica“ kaže Olivera Pleše, predsjednica Kluba ritmičke gimnastike Pirueta.

Klub ima školu ritmičke gimnastike koju vodi profesor Davor Suhan i natjecateljsku skupinu koju sada trenutno vodi Silvana Tagareva, gošća u prijateljskoj sportskoj posjeti iz Sofije. Novost je ta da će od sada biti i vrtićka grupa koju će voditi nova trenerica Dora Međimorec.

„Trenutno smo u fazi upisa, mogu se upisati sva djeca u dobi od 3 do 15 godina. Vodit ću grupu od 3 do 6 godina, koje će biti formirane, ovisno o broju polaznica u dvije ili tri grupe. Izvodit će se program iz škole ritmičke gimnastike u skladu s pravilima Hrvatskog gimnastičkog saveza i Međunarodnog gimnastičkog saveza sa klubnim elementima i naravno puno glazbe. Bit će individualiziran pristup svakom djetetu i ovisno o njihovim ciljevima, bili oni rekreativni ili natjecateljski u tom smjeru će se kretati njihov daljnji razvoj u klubu, naravno ako se oni za njega odluče“ kaže Dora, magistra kineziologije, trenerica u Klubu ritmičke gimnastike Pirueta.

Klub je osnovan 2015. godine i postiže zapažene rezultate, te osvaja medalje na mnogobrojnim međunarodnim turnirima. Ove godine su bili organizatori međunarodnog turnira pod nazivom "International friendship tournament PIRUETA CUP VIROVITICA 2017." koji će biti stalna sportska manifestacija Kluba, Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport