Radnička fronta: Nužna hitna i učinkovita implementacija Istanbulske konvencije
DHMZ: Sunčano vrijeme
HAK: Na granicama moguća čekanja
Jutarnji list: Prosječna plaća raste 270 kuna
Večernji list: Sigurno ostaje bar šest ministara
Požega: Jedan novooboljeli, četvero pušteno iz bolnice
Afera Fimi media: Uskok tehnički izmijenio optužnicu protiv Sanadera i HDZ-a

  Politika

Damir Barić: Porezni dug naših članova nije nastao iz kriminalnih radnji

        08.11.2013.         4243 pogleda
Damir Barić: Porezni dug naših članova nije nastao iz kriminalnih radnji

Nikada i nitko neće SDP u Virovitici moći poistovjetiti sa kriminalnom organizacijom. Mnogi se grčevito upinju svaki potez SDP-a prikazati u javnosti kao dokaz kako je SDP jednak HDZ-u. To se nikada neće moći usporediti, niti nakon "katarze" HDZ-a.

Činjenica da se i virovitički politički manekeni javno bave članovima SDP-a u pokušaju izjednačavanja sa sudski procesuiranim članovima i čelnicima HDZ-a, također ne iznenađuje.

Pri tome, naši pojedini članovi, a istovremeno i porezni dužnici, poslužili su u svrhu uvjeravanja javnosti, kako SDP u Virovitici, s novim predsjednikom i novim vodstvom, neće pružiti novu kvalitetu političke borbe.

Bez pokušaja opravdanja, dužni smo javnosti Virovitice potvrditi da i u SDP-u ima članova koji su prijašnjih godina zapali u porezne teškoće, ne skrivajući tu činjenicu od stranke.

Porezni dug naših članova nije nastao iz kriminalnih radnji, te smatramo da je to osobni teret svakoga pojedinca i njegove obaveze prema društvu, koja se mora riješiti s Poreznom upravom.

Uvjereni da u vlastitim redovima nemamo kriminalce, ne želimo nikoga od članova sami kriminalizirati, ali niti tolerirati bilo čiju eventualnu krivičnu odgovornost.

U vezi s time, nagađanja da Porezna uprava može stati u zaštitu nekog od poreznih dužnika iz SDP-a, udarac je manekenske ruke, drzak i podmukao, kako mu i priliči.

Jedan od političkih manekena, g. Siniša Prpić, ničim izazvan, obrušio se na virovitički SDP i rukovodnu strukturu preko poreznih dužnika, ostaje dosljedan u kritici drugih i drugačijih, istovremeno uvjeravajući sebe i druge kako svijet nema drugog izbora osim njega. Svojim prozivanjem vodstva SDP-a grubo je i zlonamjerno nasrnuo na savjest svih članova virovitičke gradske organizacije i njihovu volju iskazanu na stranačkim izborima. Direktno i svjesno, porezna dugovanjanatovario je na savjest svih nas, znajući da će njegova namjerna manipulacija javnim mnijenjem pružiti mu novu priliku za samoreklamu.

Svoje razočaranje neispunjenim vlastitim očekivanjima,kako bi upravo on, g. Prpić, (navodno kao vanjski suradnik) bio najsretnije rješenje za SDP-ovog kandidata za gradonačelnika, očito ne može dalje skrivati, te podnijeti dostojanstveno kako bi priličilo zrelom političaru.

Gospodin Prpić nema potrebu raspitati se u SDP-u kakva je zaista situacija u bolnici nakon tornada HDZ-a, ali nema ni osnovne političke kulture kako bi čestitao na demokratskom izboru novom vodstvu SDP-a u Virovitici. Međutim, ne žali vlastitog truda uložiti u pokušaje razbijanja SDP-a u Virovitici strpljivo kopajući po našem članstvu i pojedince privlačeći slatkorječivošću, a očito je sve uzalud. Članovi SDP-a su svima jasno poručili na unutarstranačkim izborima što misle o onima u stranci koji bi SDP u Virovitici prodali g. Prpiću za šaku riže.

Sada mu preostaje razotkriti se do kraja i ostati dosljedan svome nezasitnom egu, jer samo je on važan, vječito prisutan i u centru pažnje.

Gospodinu Prpiću nije bitno jedinstvo svih političkih opcija naspram HDZ-a u gradu, na koje se, istina, nije nikad niti pozivao. Zar ima normalnijeg poteza od onoga koji je SDP povukao pred lokalne izbore pruživši ruku istoj osobi sa željom da zajednički i u koaliciji nastupimo protiv HDZ-a i pružimo šansu Virovitičanima na bolje sutra, a vjerujući kako mu je uistinu važno maknuti HDZ sa virovitičke političke scene.

Čak smo vjerovali da će ga rezultati lokalnih izbora uvjeriti da je barun Münchhausen samo priča za djecu i razbiti mu iluzije u političko soliranje, te biti povod da nam se javi i ponudi suradnju. Uvjeravali smo sebe da nitko iz oporbe ne može biti toliko politički neodgovoran i staviti vlastiti ego ispred interesa cijelog grada. Kako nam je to bila loša prosudba!!

Cijenu će plaćati naši kolege na razini županijske organizacije SDP-a, ali valjda ne dugoročno.

Bili smo dužni iznijeti svoj čvrst stav naspram onih koji su uvjereni kako će na članovima SDP-a u Virovitici jeftino profitirati, na prosudbu svim cijenjenim građanima i konstruktivnim komentatorima.

Predsjednik Gradske organizacije SDP Virovitica:

 

Damir Barić

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
14.11.2013. 18:03
@Ljubo R. Weiss nemam ništa protiv toga da komentiraš fitilja koliko ti volja, ali kloni se ulaska u bilo kakve adhominem prozivke, a o čemu ti je vlasnik portala već bezbroj puta skrenuo pozornost, koliko mije poznato bezbroj si puta obećao da ćeš se kloniti osobnih prozivki.

No kod tebe je očigledno uzaludno govoriti jer je tvoja prgava narav jača od razuma. Ovo sa razumom shvati kao kompliment!
Ljubo R. Weiss
14.11.2013. 16:55
Dragi Bogo, što to ovaj "fitilj" piše?
fitilj
14.11.2013. 9:41
@Ljubo R. Weiss kreten ostaje kreten bez obzira koliko ga puta upozorio da ne čini ono zbog čega bi mogao odletjeti sa portala. Poznato je da se šupkaš za lipu, a već za kunu si spreman prodati i rođenog oca i mater, ali to je tvoj problem i tvoje opredjeljenje, a sve to samo zato što si danas pod stare dane postao socijalni slučaj i zato te pomalo žalim, ali s druge strane kada se zna da si novce ostavio po bečkim kuplerajima onda sažaljenju nema mjesta.

Toliko o tvojoj prljavoj raboti ovdje na portalu zbog koje te je vlasnik portala bezbroj puta upozorio da ne činiš, ali kao što rekoh budala ostane budala, a od budale nikada ne možeš očekivati ništa pametnoga.

Inače što se tiče moje imovinske kartice, ne samo od 1990. i 2013., već za cijelog mog radnog vijeka si guran sam da si me ti Ljubiša po starim denicijantskim navikama već prijavljivao policiji i nekim drugiminstitucijama, ali kao što vidiš ja još uvijek na slobodi u svojoj ljetnoj rezidenciji na središnjem Jadranu, s tim da se svako malo navratom na neku drugu destinaciju od Brijuna do Dubrovnika, jer život je moje Ljubo kratak, a tko je naporno radio i živio životom mrava sada može uživati, a ne kao ti šupkati se za kavu i burek i praviti od sebe budalu i kretena po internetskim portalima, virovitičkim kioscima i natječajima za prvog glupsona godine, Shit of the jear!

PS: Ne vjerujem da je mom hajdukovcu Mati potrebna pomoć i obrana profesionalnog šupkaša za Judine škude i da ova tvoja "intervencija" nije nastala da braniš njega, već da se još dublje ušutkaš Bariću.
Ljubo R. Weiss
14.11.2013. 1:22
Koliko sam uspio na brzinu pogledati upise, ovaj gospodin "fitilj", a zapravo Stjepan T., javio se 21 put na gornju temu, udarajući na SDP i Damira Barića! šŠo mislite, radi li on po učinku, ili se učlanio u SDP, pa mu je stvarno stalo da SDP bude bolji? Ili mu jednostavno dosadno i smatra da može biti svakom loncu poklopac!? Na kraju, navalio i na Matu Vukušića..., dobro poznatim rječnikom! I onda se poslije čudimo kada nam mladi počnu vrijeđati, pič... ati! No, dok je takvih poput "fitilja""još rvacka ni propala", ha, ha... A da mu se malo pogleda imovinska kartica, 1990. i 2013., ima li kakva tajna soba s umjetninama u njega? A da mu je mirovina debela, kada toliko visi na ovom portalu, nema sumnje! (zarekao sam se da se neću više javljati u vezi te persone, ali, sorry, "fitilj" sa svojim nesuvislim upisima i rječnikom, crvena mi krpa...!)
fitilj
14.11.2013. 0:41
@Mate Vukušić izvinjavam se ali nije mi jasno gdje si isčitao da te smatram neandertalcem. Daj ne zahebavaj pa naravno da je ovdje riječ o pojedincima, prvenstveno pojedincu koji je izišao u javnost gornjim "priopćenjem" iz kojeg ako uzmemo u obzir sve činjenice uključujući i tvoj interviju svojim izjavama i ponašanjem blati partiju generalno, s tim više što se ostatak visokih dužnosnika partije uključujući i županijske vijećnike i koalicijske partnere HSPD-a posipaju pepelom i ne reagiranju na prozivke Damira Barića u svezi njegove izjave:"Cijenu će plaćati naši kolege na razini županijske organizacije SDP-a, ali valjda ne dugoročno."

Prema tome ostavimo kako ono narod kaže Crkvu u selu i ne miješajmo kruške i jabuke, ne miješajmo ingerencije predsjednika gradske organizacije i one ingerencije koje imaju oni ili ona osoba kao što je Tomislav Žagar a tiču se ocjena hoće li zbog izjave predsjednika HSPD cjenu plaćati tvoje kolege i ti kao predsjednik kluba vijećnika koalicije, kojoj predsjednik gradske organizacije priželjkuje, štoviše osporava njenu dugoročnost, a što je isključivo u ingerenciju Županijskog odbora i predsjednika Županijske organizacije Tomislava Žagara, a ne Damira Barića!

Prema tome @Mate Vukušić poštujući sve tvoje političko iskustvo i dvadesetak godina koliko si izbrusio na braniku partije, ostaje nepobitna činjenica da sam u svojim komentarima na ovu temu, naglašavam na ovu temu, sve svoje komentare usmjerio u pravcu ponašanja pojedinaca a ne partije generalno, pasalo ti ili ne, ili možda bolje rečeno prihvatio ti tu činjenicu, ili pokušao mi ti osporiti pravo na kritiku i mišljenje da je Damir Barić & mentorski CO ti koji su svojim izborom i nastupima blatili partiju generalno!
slavujj
14.11.2013. 0:17
Gospodine Vukušić,
uz dužno poštovanje,mislim da malo pretjerujete sa ti branjenjem partije,pa kako možete nekome dati da vas blati, i to potpuno nepotrebno i neopravdano,
a na partiju ne date ,mada ima razloga da se o njoj govori lošije nego o Vama,
to mi nema logike,ili ja krivo shvaćam ?
Mate Vukušić
13.11.2013. 23:58
Ma, Stjepane, i prije sam tak pisao pa ti nije smetalo. Nemam problem s ahilovom, igram nogač jednom ili dva puta tjedno i izvrsno se osjećam, što se pete tiče. Tvoje mišljenje da spadam u neandertalce je tvoje pravo a što se tiče partije, e tu malo prikoči, nikome, pa niti tebi, ne dam za pravo blatiti partiju generalno. O pojedincima se da raspravljati. pasalo ti ili ne...tvoj problem. Adio.
P.S. Što se tiče živaca moram reći da sam ih ovih dvadesetak godina toliko izbrusio da su dovoljno istrenirani za razno razne provokacije, bez obzira kada i od koga dolaze.
slavujj
13.11.2013. 23:56
Izgleda da su u ovom slučaju neki komentatori puno politički mudriji od gospodina Barića,koji ovom izjavom jednostavno pokazuje da nema tu njihovu providnost i političku mudrost,
ali ja mislim sa on nema baš tu sposobnost i inteligenciju da bi se tu radilo o tom što govore fitlj i sloboda govora,to je jednostavno njegova nespretnost i nerazmišljanje u pokušaju obrane izabranih koji su porezni dužnici.
Mislim da on njih ne brani iz nikakvih političkih razloga,nema to veze sa nikakvim koalicijama,samo su krive izabrali a ne žele to priznati.
fitilj
13.11.2013. 23:14
@Mate Vukušić smatrao sam te dovoljno pametnim i pismenim da znaš pročitati ime komentatora koje glasi fitilj, ali očigledno sam te pogodio u ahilovu petu pa se svrstavaš u čopor onih neotesanaca, koji bi u nedostatku argumenata, glasnika loših vijesti i kritičara partije najrađe spalili na lomači.

No unatoč tome što gubiš živce moj odgovor na tvoj jkomentar je isti kao odgovor na tvoj "interviju".

@atma naravno da si u pravu.!

@slobodagovora naravno da je koalicijski partner koji misli svojom glavom, ima principa i dosljednosti neugodan patrner kojeg ne možeš imati pod kontrolom. Raskid koalicije odgovarao bi sigurno HDZ-u, čime bi Damir Barić odradio dobar posao, ili?
fitilj
13.11.2013. 23:09
@Mate Vukušić smatrao sam te dovoljno pametnim i pismenim da znaš pročitati ime komentatora koje glasi fitilj, ali očigledno sam te pogodio u ahilovu petu pa se svrstavaš u čopor onih neotesanaca, koji bi u nedostatku argumenata, glasnika loših vijesti i kritičara partije najrađe spalili na lomači.

No unatoč tome što gubiš živce moj odgovor na tvoj jkomentar je isti kao odgovor na tvoj "interviju".
atma
13.11.2013. 21:52
Sve je ovdje vrlo jasno. Zaključak je da SDP nema snage pokazati javnu odgovornost.slobodagovora
13.11.2013. 21:25
Možda je to ipak samo obostrani pokušaj da se ta nespretna koalicija raskine na što bezbolniji način.
I Žagar i Prpić mogu lijepo i kulturno reći da zbog odnosa sa Barićem moraju raskinuti koaliciju,i kako bi neki rekli "vuk sit,ovce na broju".
Nekome je to vjerojatna namjera,što mislite kome?
Time bi moglo biti mnogi zadovoljnih,čak i sretnih,pa i oni koji se uopće oglasili nisu a i neće!
Mate Vukušić
13.11.2013. 20:11
G. Tot, pod ovim člankom vrijedi isto kao i pod mojim intervjuom. Pozdrav,
fitilj
13.11.2013. 9:58
Ako se ne varam u čl. 70. SDP-ovog statuta piše da općinski, odnosno gradski odbor daje političke ocjene i utvrđuje političke stavove. Sada se pitam dali je ovo što izjavljuje Damir Barić stav tijela u čijoj je kao što Statut određuje ingerenciji donošenje političkih ocjena i političkih stavova, ili je Damir Barić bez suglasnosti gradskog odbora dao svoju osobnu političku ocjenu i iznio političke stavove čime se je ogriješio o čl. 70. Statuta, te je svojim istupom omalovažio članove gradskog odbora koji su jedini ovlašteni zauzeti, a tek potom predsjednik gradske organizacije te stavove iznositi u javnosti!

Nadalje u čl. 80. SDP-ovog statuta piše da Županijski odbor daje političke ocjene i utvrđuje političke stavove, kao i da odlučuje o koalicijama prije i poslije izbora za predstavničko tijelo županije, a u čl. 82. piše da Predsjedništvo županijske organizacije utvrđuje prijedlog političkih ocjena i političkih stavova.

No kako još nisu formirana sva tijela Županijske organizacije SDP-a treba sačekati njihovo formiranje i tada vidjeti hoće li se po pitanju izjava i nastupa Damira Barića oglasiti Predsjedništvo županijske organizacije i njen predsjednik Tomislav Žagar, ili će svojom šutnjom pokazati da nemaju ništa protiv napada Damira Barića na predsjednika stranke njihovog koalicijskog partnera i insinuacija, ili bolje rečeno otvorene prijetnje da bi zbog istupa Siniše Prpića trebalo raskinuti koaliciju na županijskoj razini, što je direktni udar na Tomislava Žagara koji je u ime županijskog SDP-a potpisao taj koalicijski sporazum i prozivanje članova Županijskog odbora koji su donijeli odluku o koaliciji sa HSPD čiji je predsjednik Siniša Prpić samo ukazao na to kako je HSPD postupio kada ga je SDP-ov predsjednik gradskog vijeća prozvao da ima poreznu dužnicu na mjestu gradske vijećnice.

No kao što sam već napisao sačekajmo da se formiraju sva tijela Županijske organizacije SDP-a, pa ćemo vidjeti dali je politički maneken sa par mjeseci radnog staža u SDP-u, njegova mentorica i pozadinske snage koje ih podržavaju jače i moćniji od tijela Županijske organizacije SDP-a, Županijskog odbora i predsjednika Županijske organizacije kojima je Damir Barić poslao poruku da su pogriješili i rekao bi dao naputak da raskidom te koalicije zaštiti kolege na razini županijske organizacije SDP-a. Citiram Barićevu rekao bi prijeteću izjavu i naputak o raskidu koalicije sa HSPD-on: „Cijenu će plaćati naši kolege na razini županijske organizacije SDP-a, ali valjda ne dugoročno“
fitilj
12.11.2013. 8:41
Šutnja je znak da je sve pod kontrolom onih koji su instalirali Barića za fikusa u gradskoj organizaciji. Šutnja je znak da je novoizabrano predsjedništvo čvrsto pod kontrolom Nade Čavlović Smiljanec koja ga formirala po svom ukusu.

Pitanje je sada hoće li iz istog kalupa izići i predsjedništvo i druga tijela Županijske organizacije čiji je predsjednik Tomislav Žagar. Hoće li i tamo Nadica postaviti svoje lakaje i dužnike, čime će i Tomislav Žagar biti samo fikus na čelu Županijske organizacije, a ne njen predsjednik koji će voditi Županijsku organizaciju SDP-a, a ne biti vođen daljinskim upravljačem kojeg u ruci drži Nada Čavlović Smiljanec i oni koji su joj pomogli da riješi svoj dug.

Tomislava Žagara je kod ponovnog izbora podržalo je 79,27% birača. Vijest je polučila 119 lajkova, ali ni dobila ni jedan komentar iako je ne mali broj članova i simpatizera SDP-a na portalu, što me pomalo iznenađuje, s tim više što je i sam Tomislav Žagar član ove naše male zajednice.

No sačekajmo da se kompletira vodstvo županijske organizacije SDP-a i onda ćemo vidjeti kako će ono reagirati na ovaj skandal u virovitičkoj gradskoj organizaciji, i hoće li i na višoj razini porezni dužnici imati podršku predsjednika i predsjedništva županijske organizacije SDP-a. Bude li to slučaj onda je jasno da je izbor Nadicinih fikusa i lakaja dobio svoj epilog i u županijskoj organizaciji SDP-a.
slavujj
11.11.2013. 21:51
mikeš08, ne vjerujem da nije zanimljiva tema,
može li g.Žagar nešto pametno reći a da to nije u potpunoj suprotnosti sa "očitovanjem" g.Barića ,koji tvrdi da je normalno da porezni dužnici vode stranku?
Znači g. Žagar ima samo dvije mogućnosti,
ili šutjeti,što sigurno nije dobro
ili reći nešto drugo od Barića,pa evo ti "rata u sdp-u,dali je to dobro,odličiti će sam Žagar?

Šutnja je svakako najlošija! Ljudi misle da on to sve odobrava.
mikes08
11.11.2013. 21:32
cini se previse zagonetki u ovom tekstu, a komentirati nakom ovih opsereacija je nezahvalno. medjutim zagonetke su zanimljive, recmo tko su ti partijasi koji bi se prpicu prodali za saku rize, zasto ce cenu i kakvu placati bariceve kolege na razini zupanije i jos sto sta. i fitilj kaze da je cudno sto nema reakcije precednika zagara. mozda nije dosta ozbiljna tema.
fitilj
11.11.2013. 16:03
@mirovnjak pajdo zašto sada šuriš a našao si se pozvan da braniš personu kojoj su korisnici ovog portala u bezbroj navrata iskazali nezadovoljstvo i revolt njegovom nevjerodostojnom i šupkarskom načinu komuniciranja na virovitica.net bilo u takozvanim kolumnama, ili komentrarimu u kojima je pokušavao nametnuti ono što ova zajednica sa virovitica.net ne amo da nije prihvaćala, već je plebiscitarno osuđivala pisanje i stavove te persone.

No ostavimo tu personu jer ona se ta persona i onako koprca u žabokrečini vlastite svakodnevnice napuštena i odbačena na slijepi kolosjek svojih opsesije.

Vratimo se temi labuđeg pjeva novoizabranog fikusa, ili ustvrdio bi aparatčika Nade Čavlović Smiljanec koji je si je kao predsjednik, po meni fikus virovitičke gradske organizacije SDP-a uzeo preveliki zalogaj, te je napao koalicijskog partnera predsjednika Županijske organizacije SDP-a i saborskog zastupnika Tomislava Žagara, te članove predsjednika županijskog kluba vijećnika SDP-a Mate Vukušića.

Siniša prpić nije u koaliciji sa fikusom Damirom Barićem, već sa Tomislavom Žagarom kojeg je smatrao poštenom i moralnom osobom, a ta su gledišta očigledno bila obostrana jer u protivnom nebi došlo do sklapanja koalicije. Dodamo li tome da je i predsjednik kluba viječnika koalicije SDP/HSPD, Mato Vukušić izjavio, citiram: "Gledajte, SDP na gradskoj razini sa HSPD-om nije u koaliciji ali u Gradskom vijeću djelujemo kao oporba. Cilj je isti, biti korektiv aktualnoj HDZ-ovoj vladajućoj ekipi. Na županijskoj razini smo u koaliciji, plus HNS, također kao oporba i proteklih šest mjeseci imamo odličnu suradnju na sjednicama Županijske skupštine. Ne vidim razlog da to i dalje ne bude tako."
pitam se odakle pravo osobi koja je jučer ušla u SDP da županijskog koalicijskog partnera SDP-a naziva manenekenom, izuzev da je Damir Barić naputak o tome dobio iz virovitičkog HDZ-a čime je jasno da se je trojanski konj HDZ-s sam raskrinkao kao takav, jer ne vjerujem da bi saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Tomislav Žagar sklapao koaliciju sa političkim manekenima, ili da bi iskusni i dugogodišnji član SDP Mate Vukušić samo tako olako izjavljivao da je HSPD djeluje kao oporba i da je korektiv aktualnoj HDZ-ovoj vladajućoj ekipi.

Stoga se pitam, ili bolje rečeno zaključujem da je Damir Barić po nalogu svojih mentora koji su ga uspjeli poturiti SDP-u i instalirati ga za predsjednika SDP, već učinio prvi korak u razbijanju te koalicije u kojoj je HSPD korektivaktualnoj HDZ-ovoj vladajućoj ekipi i kao takav potencijalna opasnost da HDZ izgubi vlast u virovitičko-Podravskoj županiji.

Nije li svojim istupom Damir Barić ne samo potvrdio svoju bliskost HDZ-ovoj retorici koja je pod nickovima JIN1 i ROKS korištena protiv Siniše Prpića, već i nedolaskom na sučeljavanje direktno potvrdio da nije na istoj liniji sa predsjednikom županijske organizacije SDP i predsjednikom kluba vijećnika SDP-a u županijskoj skupštini kojima je HSPD važan koalicijski partner i ozbiljni saveznik u preuzimanju vlasti od HDZ-a.

Mislim da je na potezu Tomislav Žagar koji sada može šutjeti i time dokazati da je i on pijun i fikus Nade Čavlović Smiljanec koja je instalirala HDZ-ovog trojanskog konja za predsjednika virovitičkog SDP-a, ili dokazati da SDP nije HDZ i zatražiti raspuštanje virovitičke gradske organizacije SDP- i time dokazati da stoji ne samo iza svog koalicijskog partnera HSPD, već i da ne podržava skandalozni izbor predsjedništva.

A osoba za povjerenika stranke, do izbora novog predsjednika, ili predsjednice stranke je upravo ista ona osoba koju je unutarstranačka struja HDZ-a stavila na led!
mirovnjak
11.11.2013. 15:45
Fitilj! O meritumu sam sve rekao dana 09.11. 2013 u 15;16;39 i 10.11.2013 u 16;23;34. Svima dobronamjernim i pametnim dovoljno jasno. Kvaliteta se ne mjeri brojem upisa već rečenim. Sam si napisao "Sve za 5"
Ovo je bio odgovor na upis "Slobodegovora" od 10.11. u 20;41;40. Ti si se umiješao ja prihvatio na moju žalost no zaključujem.
Ti si najpošteniji, najpametniji jedini ne vrijeđaš, jedini sve znaš, Sve potpisujem i ZBOGOM
fitilj
11.11.2013. 13:33
@mirovnjak, kada se čitaju tvoji komentari netko bi pomislio da si ti podjetinjio, pa se stalno nešto vrijeđaš i ponašaš kao uvrijeđena mlada.

No poznavajući dobro sve smicalice i partijsku doktrinu koju uporno primjenjuješ i demonstriraš ovdja na portalu, mogu ti samo poručiti okani se ćorava posla i vratimo se temi diskusije, a ne onome što ti svojim upadicama želio nametnuti.

Napiši pajdo kolumnu o svojim problemima i nedaćama koje te more pa da vidimo tko voli neka izvoli, a ne da stalno trkeljaš o tome što se đedu htilo, to se đedu snilo!

Reci ti meni što se ne javljaš kada onaj Barićev picopjevac mene naziva fitiljkom iako je moj nick fitilj, ili se ne javljaš kada kada pljuje po hrvatskim braniteljima i Domovinski rat naziva takozvanim.

Daj pajdo mjeri sve istim aršinima, a ne propinješ se na stražnje noge samo zato da rasturiš diskusiju o skandalu u tvojoj partiji.

Ali pajdo ja te isuviše dobro poznajem da bi ti to tvoje "nimozno" ponašanje uzimao za zlo.

No vratimo se pajdo temi i diskusiji koju uporno želiš skrenuti u krivome smjeru.
mirovnjak
11.11.2013. 12:28
Ispričavam se zbog 2 ista teksta.
Ali ipka još nešto.
Ti si Stjepan nisi Stipe ikavica Hrvatska verzija ili Štefina Kajkavska Hrvatska verzija, a pogotovu nisi Šćepan Crnogorska verzija.
mirovnjak
11.11.2013. 12:12
@Fitilj!
Meni ne treba predavanje.
Već samo objašnjenje, zašto se u obraćanju određenoj osobi ne koristi samo njegovo kršteno ime, ime iz teksta bez obzira na porijeklo i što bi to mijenjalo u "meritumu" što uporno naglasavaš uz uvjet da jedino ti imaš pravo određivati što je meritum. Zašto recimo Ljubiša za koje sam kažeš češće među Srbima ili Ljubomirče, Makedonska verzija koja se iz tog govora uvriježila i u južnoj Srbiji.
Sam potvrdiš da sam upravu, ali ipak ne odustaješ od uvreda, no to si ti. Čudilo bi me da ih nema
Ja sam isto reagirao prije godinu dvije kada je gospodin Ljubo izvodio izvedenice iz imena Radimir.
Ja sam dosljedan i nikoga ne vrijeđam, pa ni tebe.
Za to moj Fitilj "Hvala na uvredama" opće me ne bole jer su od tebe, pa su normalne, ti neznaš drukčije.
Ja sam se tebi uvijek obraćao na izvornom Hrvatskom jeziku, a ne na ekavici ili bilo kojem drugom pismu ili narječju, nakon što si izgubio sve argumente iz teksta uz napomenu da ja samo to razumijem.
mirovnjak
11.11.2013. 12:12
@Fitilj!
Meni ne treba predavanje.
Već samo objašnjenje, zašto se u obraćanju određenoj osobi ne koristi samo njegovo kršteno ime, ime iz teksta bez obzira na porijeklo i što bi to mijenjalo u "meritumu" što uporno naglasavaš uz uvjet da jedino ti imaš pravo određivati što je meritum. Zašto recimo Ljubiša za koje sam kažeš češće među Srbima ili Ljubomirče, Makedonska verzija koja se iz tog govora uvriježila i u južnoj Srbiji.
Sam potvrdiš da sam upravu, ali ipak ne odustaješ od uvreda, no to si ti. Čudilo bi me da ih nema
Ja sam isto reagirao prije godinu dvije kada je gospodin Ljubo izvodio izvedenice iz imena Radimir.
Ja sam dosljedan i nikoga ne vrijeđam, pa ni tebe.
Za to moj Fitilj "Hvala na uvredama" opće me ne bole jer su od tebe, pa su normalne, ti neznaš drukčije.
Ja sam se tebi uvijek obraćao na izvornom Hrvatskom jeziku, a ne na ekavici ili bilo kojem drugom pismu ili narječju, nakon što si izgubio sve argumente iz teksta uz napomenu da ja samo to razumijem.
fitilj
11.11.2013. 10:03
Ne treba biti nikakav fakultetlija građevinske struke pa da se zna da je Ljubomir. hrv. od glagola ljubi(ti) i imenice mir, drugi oblici imena: Ljubo, Ljubiša, ali kao što vidimo vjerni vojnik partije mirovnjak kao i bezbroj puta do sada kada nema argumenata za kvalitetnu raspravu želi „ubiti“ raspravu o meritumu stvar i svojoj partiji i prebaciti je na temu „krvna zrnca“

Značenje, podrijetlo imena Ljubo:
Ljubo je muško ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Hrvatima te rjeđe među Srbima. Ime je izvedeno iz imena Ljuban. Ljubo je dosta često ime, među dvjesto najčešćih muških imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko tisuću osoba koje nose ovo ime.
Izvor: imehrvatsko.net/namepages/view/first_name/Ljubo

Značenje, podrijetlo imena Ljubiša:
Ljubiša je muško ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Srbima, a rjeđe među Hrvatima. Značenje imena dolazi od staroga prid. ljub - drag, mio. Ljubiša je relativno često ime, među prvih petsto muških imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko četiristo ovakvih imenjaka.
Izvor: imehrvatsko.net/namepages/view/first_name/Ljubiša

Značenje, podrijetlo imena Ljuboja:
Ljuboja je muško ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Srbima, a rjeđe među Hrvatima. Značenje imena dolazi od staroga prid. ljub - drag, mio. Ljuboja je nešto rjeđe ime. Danas u Hrvatskoj živi dvadesetak osoba koje nose ovo ime.
Izvor: imehrvatsko.net/namepages/view/first_name/Ljuboja

Značenje, podrijetlo imena Ljubomir:
Ljubomir je muško ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Hrvatima te rijede među Srbima. Značenje imena dolazi od staroga prid. ljub - drag, mio i mir. Ljubomir je dosta često ime, među dvjesto najčešćih muških imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko tri tisuće ovakvih imenjaka.
Izvor: imehrvatsko.net/namepages/view/first_name/Ljubomir
mirovnjak
11.11.2013. 8:45
@Sloboda govora!
Cijeli se stadioni prazne kada netko pripadnika jednog naroda nazove pripadnikom drugog naroda, aludirajući da je za to manje vrijedan.
Ti u svom komentaru navodiš kao pozitivan primjer komentatora koji od izvornog njegovog imena izvodi izvedenice tog istog imena uobičajene u jednom drugom narodu sa namjerom da ga omalovaži.
Ljubo je izvorno židovsko ime i u tom obliku je i među Hrvatskim imenima.
Ali ga nema u oblicima, Ljubiša, Ljuboja, Ljubomir, Ljubomirče.......
Jesi li ikad čuo da netko kaže Ljupče Ćesić?
No ove izvedenice su vrlo česte i uobičajene u dva nama susjedna naroda.
Pa sada pitanje tebi. Može li se ovdje povući paralela sa onim Mamiću "cigane" zbog čega se prazne tribine sa ovim Ljubo " Ljubomirče"
fitilj
10.11.2013. 23:11
@slavujj nisu oni krivi što su došli zadnji na red kada je Bog dijelio zdravi razum i osjećaj za pravdu i pravednost!

Kao što vidimo svim se silama trude da što više odvuku pozornost od iskusije o fikusu koji se je se je uplašio istine i nije se odazvao pozivu na sučeljavanje.

Kod Ljubiše mi je to jasno, jer ne grize pas ruku koja će mu tu i tamo baciti pod stol koju koščicu.
fitilj
10.11.2013. 22:53
@Ljubiša zaradio si za burek, ovaj puta sa mesom da konačno i tebi svane bolji dan!
slavujj
10.11.2013. 22:23
mirovnjak,slavujj je uvijek iskren!
Naravno da se vi u takvoj komunikaciji ne možete vidjeti i snaći,niste navikli na istinu!
Jeste li i vi glasali za porezne dužnike,kao i ostali sdp-ovci ,ili ste se jasno i glasno usprotivili tome u stranci,
pa ne možete reći da niste znali,
kad g.Barić kaže da je stranka znala,ili netko laže?
Slavujj ne nasjeda na vaše hvatanje "krivine"!
atma
10.11.2013. 22:23
@mirovnjak, kada već postavljate tolika pitanja, evo jednog pitanja za Vas.

Što nagoni čovjeka da čini grešna djela čak i protiv svoje volje, kao da je na to prisiljen?
slobodagovora
10.11.2013. 21:38
@mirovnjak,molim Vas da mi navedete što ste u tom komentaru od 10.11.2013 20:41:40 shvatili kao govor mržnje?
Moram priznat da ne razumijem pitanje,
da li to nekakva provokacija ili samo opet pokušaj skretanja s poreznih dužnika za koje se sdp opredijelio?
mirovnjak
10.11.2013. 21:30
@Slavuj!
Naravno da nisam očekivao da ćeš biti iskren, ali sam očekivao da ćeš slijediti svog idola. To se potvrdilo
Samo nastavi no u takvoj komunikaciji u meni nemaš sugovornika.
mirovnjak
10.11.2013. 21:17
@ Slobodagovora
Evo molim te odgovori mi jeli tebi pod ono što si napiasao 10.11. u 20;41;40 ide slijedeće:
Ako nekoga želiš uvrijediti ili poniziti onda mu nadjeni ime odnosno izvedi izvedenicu njegova imena koja potiče iz govora jednog drugog naroda. Je li to govor mržnje?
slavujj
10.11.2013. 21:15
Najbolji je onaj kod kojega Vi idete!
mirovnjak
10.11.2013. 21:11
@ Slavuj
Tko je najbolji ginekolog u županiji?
Ne moraš odgovarati jer svi mi koji čitamo ovaj portal znamo što bi ti odgovorio ako bi bio iskren..
slavujj
10.11.2013. 21:00
Fitilj,
nemojte nasjedati na provokacije.
Ljubo .R.Weiss pokušava isto što i mirovnjak & com.
Ljubo R. Weiss
10.11.2013. 20:42
Fitiljko, pročitaj još jednom što si napisao, riječ po riječ i shvati definitivno da si za mene NITKO I NIŠTA, čovjek koji goovori i piše LAŽI, kleveće, blati me GODINAMA gdje stigne, bavi se tričarijama i bedastoćama, a sve u namjeri difamacije.
Dragi Fitiljko, tvoj rječnik gdje gebelsovski ponavljaš (vjerojatno si to jedino naučio u Njemačkoj??) da sam MRZITELJ SVEGA HRVATSKOG, "DOKAZANI HRVATOMRZAC" itd. je KLEVETA, POKUŠAJ JAVNOG SRAMOĆENJA! Plačeničko spadalo? Licemjer!? Pišeš: "prodao bi se za Judine škude " - što već vuće na anrtisemitizam! I dalje si vulgaran, i po ne znam koji puta igraš se psihijatra! Opet te citiram:
"pokazuješ sve veću dozu ludila i šizofrenije..!, " šupkaš se .. I dalje mladima poručuješ najvulgarnijim rječnikom na ovom portalu. Citiram te:
"Ljubiša i zato ponavljam ti smiješ pušiti kome hoćeš i koliko hoćeš, ali ne povlači mene za "lulu" i okani se ad hominem napada na mene .. , smetraju te moje dvije diplome itd.
"I ako što ti rekoh ne okani se čorava posla! " je zapravo prijetnja!
A sada ja tebi ponavljam: Ovo nije ni 1941., ni 1991., ovo je 2013. godina, postoji pravna država o tvoj upis je UTUŽIVI GOVOR MRŽNJE, NEUKOSTI I VULGARNOSTI!
Nemam vremena za tebe, iako mi mnogi savjetuju da te tužim, nekoliko puta sam krenuo da to učinim, ali sam odustao jer nemam posla s pijancima, senilnim ljudima i bolesnicima, a najmanje s nacional-šovinistima koji su proglasili nezavisnost Hrvatske, da bi vlastitu domovinu opljačlaki i prezentirali svijetu kao lažljivi i kradljivu zemlju, u kojoj se zatiru manjinska prava.
Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe, kaže naš narod, i ima pravo. Prepuštam te tvojoj savjesti, tvom govoru mržnje i notornim izmišljotinama. Primjerice, "dokazani hrvatomrzac"! Koji hrvatski ili haški ili bilo koji sud je ovo što tvrdiš dokazao?? Uz tebe takvog, kao i tebi sličnih ova Virovitica, Slatina, ova "lijepa naša", bogata neprocjenjivim prirodnim resursima, postat će definitivno kolonija stranog kapitala, u rukama galamdžija i lažnih domoljuba, hrvatske pseudoelite koja je 22 godine mislila na svoje džepove, a ne na opći narodni interes.
Zato nam i jest tako, kako nam je: jednima metak, drugima imetak, jednima nečuvene privilegije, drugima narodne kuhinje, jednima sva prava, drugima jedva na ramenu glava!
Neka ti HAŠEM pomogne! BARUH HAŠEM!
PS: Ovime prekidam bilo kakvu daljnju diskusiju s tobom, ma bilo koju LAŽ, IZMIŠLJOTINU, POLITIČKU DIFAMACIJU IZLOŽIO I MA KAKVIM VULGARNIM RJEČNIKOM I GOVOROM TEŠKE MRŽNJE MI SE OBRAĆAO!

slobodagovora
10.11.2013. 20:41
@Ljubo.R.Weiss,
nije dobro što se trudite zaustaviti ljude u iznošenju svojih stajališta,ne moraju se oni slagati sa Vama da bi smjeli govoriti. Vi sebe smatrate za nekoga kom je stalo do demokracije i tolerancije?
Piše li netko pod nickom:@atma,@slavujj,@fitilj ili@bać joza nije manje vrijedan od vas pod osobnim imenom.
Pročitajte malo pažljivije tekstove pod tim nickovima,sve te osobe se uglavnom drže teme,jasno iznoseći svoje mišljenje ne ostavljajući nikakve dileme,ta razliku od Vas.
Vi opetovano,kao i još neki ovdje,pokušavate bilo čine odvesti raspravu na nevažne stvari.Kao da ne shvaćete, da ljudi to pišu jer im je stalo da se loše stvari ne događaju,misli da njima nije stalo do nekakvog publiciteta,samoreklame i lajkova ,za raziku od Vas kome je samo to važno.
Čini mi se da oni nisu opterećeni hoće li se njihov tekst "nekome ili nekima" svidjeti ili neće,a Vi?
atma
10.11.2013. 18:08
Meritum stvari je hoće li SDP smoći snage i postupiti onako kako je postupio HSPD, a sve u skladu s ovom rečenicom iz STRUČNE literature o demokraciji:

"Javna je odgovornost suštinska oznaka demokratske vladavine, ona je istodobno i njen "sine qua non".
fitilj
10.11.2013. 17:20
@mirovnjak sve pet, ali u gornjem članku Barić nije rekao ni sloveceta od toga, štoviše nema ni naznake nekog logičnog pokušaja oppravdanja stranačkog kolege poreznog dužnika, već Barić iznosi sijaset ad hominem napada i pljuvanja po osobi koja je u istom slučaju vezanom za poreznu dužnicu u svojoj stranki pokazao obraz, poštenje i dosljednost u dokazivanju da ono sa stranka pravne države u nazivu HSPD nije puka slučajnost i muholovka za birače, već opredjeljenj njenih članova i osnivača stranke!

Osim toga bilo bi zanimljivo znati što znači ono Barićevo "Članovi SDP-a su svima jasno poručili na unutarstranačkim izborima što misle o onima u stranci koji bi SDP u Virovitici prodali g. Prpiću za šaku riže."

Znači li to da su oni koji smatraju da porezni dužnici ne zaslužuju tu čast da budu u GO SDP-a i gradski vijećnici, izdajnici i neprijatelji SDP-a? Ili su oni koji se ne usude misliti svojom glavom, već podržavaju mišljenje da su porezni dužnici moralne vertikale kojima je mjestu u predsjedništvu GO SDP-a i gradskom vijeću jedini dobrodošli članovi SDP-a jer su kao i bezbroj puta dokazali da su vjerni stranački vojnici, a ne osobe koje misle svojom glavom.

No na sva ta i mnoga druga pitanja Barić je danas mogao dati odgovordirektno u lice osobe koju je podlo napao u svom labuđem pjevu kojeg nije imao ne samo muda, već ni argumenata braniti, pa je kukavički podvukao rep.

No to je samo novi dokaz da je virovitički SDP za predsjednika izabrao Nadicinog fikusa i osobu koja je za virovitički SDP pogodak u NIŠTA!

Naravno postoji još jedna mrlja na cijeloj ovoj priči, a ona se odnosi na šutnju županijskog vodstva SDP-a i njenog predsjednika Tomislava Žagara koji je kako bi se ono reklo direktni čuvar ugleda gradskih organizacija, pa samim tim i ugleda onih koji su birani u njihova predsjedništva, ili je i tu u pitanju osoba koja je u naravi fikus Nade Čavlović Smiljanec sive eminencije virovitičko-podravskog SDP-a, u čijoj su režiji i dekretima birani županijski, gradski i mjesni funkcioneri, ili da kažem pretorijanci šefice porezne uprave!
mirovnjak
10.11.2013. 16:23
Nisam se javio 24 sata pustio sam sve da kažu ono što misle. No sada moram reći slijedeće ne komentirajući nijedan upis posebno.
Što je ovdje bitno?
1. Politička odgovornost, tu sam u dva upisa pod ovom temom i jedan ranije iznio svoj politički stav. Ne želim ga ponavljati, svakome dobronamjernom drugi me ne zanimaju on je jasan kao dan.
2. Meritum stvari! On ne može biti politički jer neplaćanje poreza i inih obaveza nije politika već poslovanje i upravo što se u prošlosti u plaćanje ili neplaćanje upletala politika tu smo gdje jesmo.
Za to sam se u meritumu osvrnuo na ono što je dovelo do Franjinih dugova ne pravdajući njegov doprinos tomu ni jednom riječi i dugova na stotine drugih nazovimo ih gospodarstvenika.
Za to sam naveo jedan primjer gdje se odgovornosti i moralom može uspjeti.
Na sreću ove države nije ovo usamljen primjer ima ih puno.
Ja sam pisao o grani djelatnosti u kojoj sam 50 godina (nisam čovjek koji se u sve razumije, vjerujem kada bi se ginekolog ovdje javio o svojoj struci pojedinci bi više znali od njega) u kojoj je i Franjo napravio dugove. Pa evo nekoliko ne ispravaka onih koji uopće nisu u unutra te djelatnosti a sve "ZNAJU".
U vrijeme kada su stvoreni dugovi preko 80% prihoda u toj djelatnosti je u radu sa državom posredno i neposredno prvenstveno na obnovi.
Franjo je radio posredno i taj problem sam jasno objasnio.
Nije njemu država ostala dužna niti kune , nije nikome istina plaćanje je krajem 90-tih bilo i do 240 dana, dio plaćen dionicama uz velike diskonte, ali je država sve platila.
U proizvodnji vrata što je tada bila Franjina djelatnost jedino je Bilokalnik iz Koprivnice imao direktan ugovor sa državom.
Ostalo su bili kooperanti, a kako su oni varani i upropaštavani naveo sam u predhodnom kemntaru, svima koji su ga dobronamjerno čitali jasno je ostali me ne zanimaju.
Gdje je tu krimen Franje, naravno da nije bez krimena.
Krimen je što je i on prihvatio da nije nemoralno i kažnjivo ne platiti uslugu, radnika i porez, pa je svoja nenaplaćena potraživanje prenosio dalje nastavio raditi sa oštaplerima, umjesto da je otkazao ugovore kao velika većina njegovih kolega po cijenu zatvaranja obrta. Zašto raditi badava? Koristio je očito i podobnost jer su toliko mogli ostati dužni samo podobni.
Nano-59
10.11.2013. 14:49
dug je dug, ma koliko ga kratili
fitilj
10.11.2013. 14:44
@ljubiša u više sam te navrata upozoravao da se kao dokazani hrvatomrzac kloniš rasprava u kojima si svojim karakterom i ponašanjem dokazao da si licemjer i plaćnićko spadalo koje se prodaje za Judine škude. i zato te ponovno upozoravam kloni se ad hominem napada na bilo koga, a pogotovo na komentatore ovog portala koji koriste pravo na komentiranje kako im je drago, uključujući i anonimnost kojoj izražavaju svoje mišljenje.

Upravo si ti Ljubiša dokaz koliko se može nisko spustiti i uprljati vlastito ime kada se u mržnji prema svemu što je hrvatsko i za Judine škude brani sve ono što pošten i čestit građanin i građanka osuđuju.

I glede diskusije nekih pijanaca tu ne vidim problema, jer će se pijanci otrijezniti, ali ti Ljubiša se nećeš nikada opametiti, jer štoviše kako je kolega slavujj primjetio iz komentara u komentar pokazuješ sve veću dozu ludila i šizofrenije u obrani onih kojima se šupkaš i braniš ih, čime bi svako pametan rađe pristao da ga se napada nego da ga brani persona koja zdimaila za komšijama balvanske revolucije, Domovinski rat naziva takozvanim, pljuje po hrvatskim braniteljima i koja je na hrvatskom fokusu glavni pretendent na nagradu shit of the jear!

Ljubiša i zato ponavljam ti smiješ pušiti kome hoćeš i koliko hoćeš, ali ne povlači mene za "lulu" i okani se ad hominem napada na mene i one koji su odlučili svoj doprinos raspravi na ovome portalu dati pod nickom kojeg su izabrali, i koji nickovi za razliku od tvog imena imaju više vjerodostojnosti i prihvatljivosti od tvog imena kojeg ni sa tvoje dvije diplome nisi uspio proslaviti i staviti na cijenu bilo koje portalske zajednice pa tako ni ove tvoje kećne na kojoj bi ti bilo pametnije šutiš, jer tako ispadaš puno pametniji!

I ako što ti rekoh ne okani se čorava posla!
Ljubo R. Weiss
10.11.2013. 14:03
@atma, slavujj , fitiljko
Ajmo, sa svojim imenima u javnost, ako to nije problem! Pa kada sretneš nekog čovjeka, pristojan čovjek se u razgovoru predstavi, a kamoli ne u raspravi pred puno gledatelja... Da, predstavljanje držim jednim od prvih uvjeta za ozbiljan razgovor. Jer, često je važno ne samo što se govori, nego i tko govori!
Što se tiče današnjeg "Feferona" mišljenja sam da se Barić trebao uključiti i polemizirati sa Sinišom, očekivao sam to...Koji su PRAVI razlozi odustajanja možda saznamo uskoro!?
Inače, Siniša je bio puno bolji u zadnje dvije trećine, nego u prvoj. Dragocjene su bile informacije o radu Gradskog vijeća i o nekim aktualnim gradskim pitanjima. Inače, cijelu emisiju je iskoristio za pozicioniranje ozbiljnog kandidata za gradonačelnika, što je legitimno. Ali, bilo je tu i demagogije, a u prvom dijelu previše argumenata "ad hominem", a ne "ad rem".
@Fitiljko, na ono o "luli" ti mogu samo poručiti da to nije razina pristojnog razgovora. Tako se vjerojatno razgovara u nekoj krčmi na Kozicama, ili u nekoj slatinskoj birtiji punoj pijanaca-primitivaca! Ovdje si na JAVNOM portalu, ako nisi znao! I ono što Siniša dobro napravi, s obzirom da si mu obožavatelj, popišaš nesuvislim i primitivnim upisima! Jakog li primjera mladima, srami se...!
fitilj
10.11.2013. 13:25
@atma hoćeš reči pravo lice kukavice, koja se nije usudila sučeliti sa Sinišom.

E pa jedno je laprdati na papiru koji sve podnosi, a drugo sučeliti se čovjeku koji je pokazao političku dosljednost i kojem Nadice ne može staviti kukavičja jaja u gnjezdo!
atma
10.11.2013. 12:15
Eto, ostvarila se Ljubina želja u zadnjoj rečenici iz njegovog komentara 9.11.2013. 23:36:14
slavujj
10.11.2013. 9:42
Gospodine Weiss,
počinjte pretjerivati u svojoj nemogućoj misiji obrane bedastoća.
Pokušati ovdje napadati sve slobodnomisleće komentare ,pokušati svojim idiotarijama omalovažiti osobe koje pišu pod nickom toliko ste se srozali da je to sramota!
Najlakše bi vam bilo svakoj toj osobi navesti što što su oni to rekli a
da to nije istina,eh kad bi se to moglo! To Vas boli!

Svakim svojim novim suludim pokušajem obrane ove idiotarije Barića i društva samo potvrđujete da su u pravu svi oni koji iznose da vrijeme nemilosrdno čini svoje,smanjuje Vam se moć zapažanja i razboritog tumačenja vrlo logičnih stvari .Pa Vi istinu,ponavljam istinu,pokušavati osporiti i to na naćin koji doista ne.dolikuje nikome,ostavljate loš dojam i sliku o sebi.
Treba li Vama to?
Neki bi rekli-"ma tko to može platiti?"
nešto bi trebalo biti "neprocjenjivo"!
atma
10.11.2013. 8:56
@Ljubo R. Weiss

Kakve veze ima pokazivanje stvarnog identiteta sa istinitosti sadržaja komentara. Ako je to uvjet da Vi i Vama slični konačno prihvatite istinu, ja ću odmah objaviti identitet. Kao da je to neki veliki problem. Puno je veći problem što će se mnogi porezati na oštricu istine.
slobodagovora
10.11.2013. 0:55
Ljubo da je taj gospodin želio " u budućnost na novi,kreativan način" ,onda ne bi dozvolio situacija kao što je ova s poreznim dužnicima,ne bi imao potreba za ovakvim žalosnim pokušajem branjenja nečega besmislenog.
I svakako da on želi u budućnost " na novi kreativa način" ,zar mislite da bi mu Vi morali pisati hvalospjeve,
to nije ni novo ni kreativno.
fitilj
10.11.2013. 0:36
@ljubiša ti smiješ pušiti kome hoćeš i koliko hoćeš, ali ne povlači mene za "lulu"!
bać joza
10.11.2013. 0:01
Poštovani!

Čisti pucanj u prazno! Toliko ste hvalili gospodina Barića u predizbornoj kampanji, da je bilo ispod svake razine. Tako je i prošao na izborima. Treba otvoreno reći da je gospodin Barić islužena roba šećerane Viro kojem se htjelo na elegantan način reći zbogom. To je jasno kao dan. Uhljeblavanje gospodina Barića u gradonačelničkoj funkciji poslije sveobuhvatnog kraha u šećerani bilo bi ravno samoubojstvu. Naravno, to nitko pametan nije i pomislio kao mogućnost ostvarivu u Virovitici.

Glumljenje demokratskog procesa s dvoje kandidata je bilo toliko prozirno da se pametan čovjek morao osjećati jadno. Ponavljam, tako je prošlo i sa zamjenicima koji nemaju nikakvog kredibiliteta preuzeti bilo kakvu funkciju.

No, to je naša surova stvarnost, ali koja nije bez nade. To je ono što nas tješi u sveukupnoj situaciji, kako u gradu, tako i u cijeloj državi. Dobro će u konačnici ipak pobjediti unatoč svih pojedinačnih pobjeda konačnih gubitnika.

Pozdrav!
Ljubo R. Weiss
9.11.2013. 23:36
Fitiljko, dok ti, i mnogi drugi ne pokažete ovdje svoj stvarni identitet, nemate pravo ikoga prozivati, a najmanje kriminalizirati! Ne bih isključio da i ti i još neki najveću graju dižete, a da ste i sami bili ili još jeste na listi srama tj. listi poreznih dužnika! Ili, da ste 1991. bili manje više nitko i ništa, a danas 2013., dobro pofutrani, zloupotrebljavajući domoljublje i hrvatstvo, ovdje moralizirate, više bez prava, a ponekad i s pravom. Ili, da su neki od vas prvi trčali dati glas Kirinu za gradonačelnika a znali ste da je osumnjičen za teško krivično djelo, a sada je i potvrđena optužnica. Ne vidim da vas to brine - činjenica da grad je u već mjesecima u iščekivanju, u agoniji, blokiran u investicijama, da se trenutno gradi jedna veća zgrada u središtu, za administraciju, još koja sitnica (studentska menza) ostalo manje više stoji! Gospodo, grad Virovitica treba promjene, grad Virovitica treba vraćati dugove, grad Virovitica treba razvoj, ekonomskli prije svega, a ne strančarenje i političke igre i nadigravanja, u kojim se nekima halucinantno priviđaju partijski sekretari, nemaju pojma što znači "drug, a zapravo samo uahvaljujući SDP i drugovima, ta persona se danas nalazi u Skupštini VPŽ (mislim na "gurua"). I ta blijeda persona, usput, puna predrasuda spram Židova, ima obraza cinično me zvati "vrli novinar" i insinuirati neke instrukcije od mene Damiru Bariću!?? Pa nismo Damir Barić i ja, koji se slažemo oko mnogh pitanja, ponekad razmjenimo mišljenja odmah - sijamski blizanci! Volio bih da sutra u "Feferonu" na Urbanom radiju uvjerimo se u to tko je i što je Damir Barić, ali još više da se okrenemo svi skupa budućnosti na novi, kreativni način, jer bez toga čemo uistinu ostati "ukleti grad", a "lijepa naša prezadužena" će tonuti sve dublje i dublje...
fitilj
9.11.2013. 22:45
@stole123 nema nedodirljivih i nema tabu tema. Pa upravo su ta gospođa najavila će se sumnjivcima za utaju poreza krenuti i u provjeru imovine, ali bi bilo dobro da se prije toga, ili paralelno s tim krene i u razjašnjavanje kako je nekome moguće da u rtako kratkom roku riješ dug od 110.046,16 kuna s plaćom čiju visinu znamo.

Prema tome krenimo od šefice porezne uprave, od provjere njene imovina i načina kako je vratila svoj dug, napravimo provjeru imovina mnogih poreznih inspektora od kojih bi po logici stvari isto tako mnogi trebali ostati bez dijela imovine i završiti u zatvoru, od provjere imovine državnih dužnosnika kao što je recimo aktualna SDP-ova županica Marina Lovrić koja pravi privatne domjenke za predsjednika države i ministre u prćiji Zorana Milanovića, pa ju policija i državno odvjetništvo obilazi u širokom luku.

Krenimo konačno u obračun sa onima koji su stekli imetak kao da su svaki tjedan dobili jakpot na lotu, pa da vidimo tko je stekao imetak radom, a tko muljažom!
bać joza
9.11.2013. 22:44
Poštovani!

Srećom da ovaj portal nije mjerodavan niti reelvantan na virovitičkom području, kao niti stranka o kojoj se toliko piše.

Demokratska providnost izbora u SDP je toliko očita kao i sva bijeda stranke koju predstavlja gospodin Barić. Gospođa Nada Čavlović, kao djelatnica Porezne Uprave, Ispostava Virovitica, kao obični referent i dužnik državnog proračuna, postaje osoba koja bi trebala poticati naplatu poreza i svih drugih davanja prema državnom proračunu. PARADOKS! (Vuku dati da čuva janjce!)

Da! Nažalost, to je naš usud. Možda nismo niti zaslužili bolje jer smo kukavelj koja se boji dići glavu iz pijeska i reći: "Ne može to tako dalje!" Jad, bijeda, moralni pad! Sve se to očituje u našoj političkoj eliti koja se više ničega ne srami niti se ičega boji!

TO JE NAŠA HRVATSKA! TUŽNO I ŽALOSNO!

Pozdrav!
slavujj
9.11.2013. 22:32
stole slažem se da bi trebalo i moralo napraviti reda u svim stavkama proračunskih rashoda, jer je sadašnje stanje neodrživo,u pravu si,ali držmo se poreznih dužnika kao tereta tog istog proračuna ,te nekih kojima je to nevažno.pozdrav
stole123
9.11.2013. 22:26
fitilj nisam htio o tome pisati ali ste to uradili vi a ima ih puno više nego se piše o tome pozdrav
fitilj
9.11.2013. 22:19
@slavujj sve u sridu. vidiš nisu svi dužnici takbi sretnici kao šefica porezne uprave koja je svoj dug od 110.046,16 kuna podmirila višekratnim uplatama nakon imenovanja.

E pa da smo pravna država bilo bi ti posla za policiju i Državno odvjetništvo da ispata kao je Nada Čavlović Smiljanec uspjela od svoje plaće vratiti 110.046,16 kuna, i naravno istovremeno podmirivati sve druge obveze i živjeti, ili su joj u tome pomogli ono koji su je zadužili za javnosti nepoznate usluge, ili odgode plaćanje poreznih dugova za koje je kao šefica porezne uprave zadužena.

E da smo pravna država .............................
stole123
9.11.2013. 22:16
slavuj za opstanak države je moguće samo uz minimalnih 50 posto političara poslati na biro, sve ostale kombinacije su nemoguće jer je svakim danom sve manje onih koji pune proračun a sve više onih koji bi ga praznili kroz plaće ,mirovine . pozdrav
slavujj
9.11.2013. 22:10
fitilj,slažem se da persona mora od nečega živjeti.
Samo smatram da nije dobro pokušavati opravdati tako opasnu stvar za stanje u državi pa i za opstanak RH,opravdavati to iz nekih "niskih pobuda" je gotovo jednako kao i neplaćati porezne obveza.
Pogledajte samo kako perfidno pokušavaju odvesti raspravu i komentare na neke druge nevažne stvari.
Vaš "pajdo" namjerno skreće na nekakav "meritum" i naravno preskaće najvažniju Barićevu (ili onoga tko mu pisao) umotvorinu:
"Bez pokušaja opravdanja, dužni smo javnosti Virovitice potvrditi da i u SDP-u ima članova koji su prijašnjih godina zapali u porezne teškoće, ne skrivajući tu činjenicu od stranke."
E taj meritum! oni namjerno preskaču-"ne skrivajući tu činjenicu od stranke"?
Znači nije tu samo Barićeva podrška,većina stranke podržava porezne dužnike,
valjda zato jadan mirovnjak pokušava "klimati glavom",
a što ćete takav je naputak, pa tko to može odbiti?

fitilj
9.11.2013. 21:45
@UooH a odakle ti pomisao da je ovo napisala i potpisala inteligentna osoba?

@guru onj tko bi uzeo vrlog novinara za savjetnika vjerojatno je zreo za Vrapće!

@slobodagovora zaboravljaš da bi komunjare nakon 22:00 pa do jutra najrađe uvele policijski sat, nema izlaska na ulicu, nema pisanja komentara!

@atma zar si zaboravio da je kod ovjekovječenih komunjara vrijedi ono APP! (ako prođe, prođe)

@slavujj pa moraš razumjeti da persona mora od nečega živjeti kada je cijeli život provela kao crvčak, a ne vrijedni mrav, a što se mog pajde mirovnjaka tiče, on ti je izgubljeni slučaj, kako za partiju koja ga se je riješila, tako i za realnost koju je uvijek gledao očima svojih ovnova predvodnika, jer razmišljanje svojom glavom ga nebi održalo toliker silne godine pod šljemom partije! Osim toga mogla bi ga patiti i glavobolja!
fitilj
9.11.2013. 21:37
tma zar si zaboravio da je kod ovjekovječenih komunjara vrijedi ono APP! (ako prođe, prođe)

@slavujj pa moraš razumjeti da persona mora od nečega živjeti kada je cijeli život provela kao crvčak, a ne vrijedni mrav, a što se mog pajde mirovnjaka tiče, on ti je izgubljeni slučaj, kako za partiju koja ga se je riješila, tako i za realnost koju je uvijek gledao očima svojih ovnova predvodnika, jer razmišljanjesvojom glavom ga nebi održalo toliker silne godine pod šljemom partije!
lastan
9.11.2013. 19:25
G. Baricu osobno mislim da je gospodin sa tolikim dugom kao poduzetnik los poduzetnik. Kao covjek vjerujem da je ok. ALI nemoralno je da se brani teza da je to ok. Nemoralno zbog ostalih ljudi koji su blisku vasoj stranci. Zar nije bilo jednistavnije da se civjek ne eksponira u stranci dok ne rijesi porezni dug. Zanima me da li ce biti jos takvih stvari sa poreznim duznicima u vodstvu stanki bilo kojih ?
atma
9.11.2013. 19:21
@mirovnjak

Na kojem je to mjestu na ovom portalu izjavljeno: "Da sam na mjestu Franje ne bih štetio stranci podnio bih ostavku"?

Mate Vukušić jasno je izrekao što bi ON (Mate Vukušić) učinio da ima porezni dug. Ništa nije prejudicirao.

Možda možete manipulirati drugima, ali sa slobodno mislećim osobama ne možete, dragi @mirovnjak.
UooH
9.11.2013. 19:00
Ovo inteligentna osoba koja je u politici i to još na nekoj funkciji ne bi nikada potpisala.
Ljubo možete čitati bezbroj puta i opet nećete shvatiti, bez obzira što to izgleda kao da ste vi pisali.
guru
9.11.2013. 18:51
Mislim da drug Barić neće doći jer je prekratko vrijeme da mu gos. vrli novinar da instrukcije .
Kako bi reagirao na sučeljavanju kad je u predizbornoj kampanji govore uglavnom čitao.
slobodagovora
9.11.2013. 18:48
Neki doista žele zlorabiti slobodu govora da pišu nezrelo i zlonamjerno.
Za neke je uočljivije i važnije vrijeme kada ljudi pišu komentare nego vrijednost nekog komentara, to ja doista samo pokušaj odvlaćenja pozornosti s teme poreznog duga i poreznih dužnika u obnašanju političkih dužnosti.
To je samo glup i bezidejan pokušaj omalovažavanja vrijednosti pojedinih komentara,koji pogaađaju srž problema.

Nije bitno kada je komentar pisan,već što je njime rečeno,
pa ne može nečija budalaština napisana u 09 ili 10 sati,biti vrednija od nećijeg korektno izrečenog mišljenja u 02,03 ili 05 sati.
siniša prpić
9.11.2013. 16:34
U sutrašnju emisiju Urbanog radija (97MHz ), "Život je feferon", pozvani su Damir Barić i Siniša Prpić.
Emisija počinje u 11.00.

Aktualno i korektno. Zahvaljujem na pozivu ! Ja dolazim.
slavujj
9.11.2013. 16:31
Gospodine Weiss,
naprosto ne mogu vjerovati kako Vi želite opravdati ovakav sramotan tekst.
Siguran sam da je svakom čovjeku prosječne inteligencije jasno vidljivo da gospodin Barić u ovom tekstu prihvaća kao normalnu pojavu -da se porezni dužnici nalaze u vodstvu stranke?
Zar Vi tu poruku vidite drugačije od toga?
Zar Vi u tom obračanju ne vidite podršku dužnicima?
Naravno da im je dana podrška i to ne samo gosp. Barića ,već i većine vtc. sdp-ovaca,što je žalosno,
po mom shvaćanju to je naprosto nož u leđa vlade i premijera,kojega Vi ovdje tako nemilosrdno "perete",možda slučajno? Pametni ljudi kažu da se ništa ne događa slučajno!

Da bi nam svima bilo bolje moramo se ponašati i razmišljati kao što se Vi ponašali kad ste bili u Austriji!
slavujj
9.11.2013. 15:58
@mirovnjak,sad mi je puno lakše shvatiti futilja kad odgovara na Vaše bedastoće.
Koliko god ovo vaše "viđenje" pod točkom 1 i 2 davale privid nekakve realnosti i korektnosti,to je ipak samo -privid!
Pod 3.o kakvom vi to meritumu stvari govorite?Promašili ste naslov i tekst!
Naravno da to ne radite slučajno,već smišljeno kako ste desetljećima radili i imate velike zasluge za ovo stanje. To se zove biti vojnik "partije"".
Koliko ste se puta ovdje pozivali na vašu istinoljubivost,borbu za poštenje i opći bolitak svih u Lijepoj našoj?Zašto sada radite suprotno tome?
Nije vama važan nikakav opći boljitak,budućnost vaše djece i unućadi ,vama su BITNI jedino stranački drugovi. Pokušavate dobru debatu i temu razbucati svojom zahebancijom i vicevima.
Neće vam uspjeti,ovo društvo će se pokrenuti unatoč svima preprekama koje vi i vam slični pokušavaju zadržati sadašnje stanje.

Ovaj komentar ste trebali staviti pod jedan drugi naslov,naravno da niste "pogriješili " slučajno!
mirovnjak
9.11.2013. 15:16
@ Atma!
Naravno da imam pa evo i mog viđenja:
1. Kao stranački čovjek podržavam jednu izjavu sa portala "Da sam na mjestu Franje ne bih štetio stranci podnio bih ostavku"
2. Kao građanin.
Da ne bih štetio onima koji su konačno pokrenuli akciju da svatko mora platiti porez podnio bih ostavku.
3. Sada o meritumu stvari:
Točno je sve ono što je Franjo napisao kako su se dobivali poslovi na obnovi i da je 20 godina građeno pravilo:
-da uzeti materijal i ne platiti nije nemoralno niti kažnjivo
-da uzeti uslugu i ne platiti nije nemoralno niti kažnjivo
-da uzeti radnika i ne dati mu plaću nije nemoralno niti kažnjivo.
- da živjeti u državi i neplaćati poreze nije nemoralno niti kažnjivo.
Zna se tko je platio ceh mali i nepodobni no po iznosu duga samo državi ne bih rekao da je Franjo bio nepodoban.
10 godina sam radio na obnovi u sve tri funkcije (izvođač, projektant i nadzor) i znam da je tamo bio nered, tko je bio blizu vlasti dobivao je velike poslove i godinama nije ništa plaćao i sve je to bilo normalno. Stradali su mali i nepodobni.
No ima pozitivnih primjera koji pokazuju da se dugoročno može uspjeti i poštenim radom. Evo jednog i ako ih znam puno:
Na početku obnove Vukovara jedan povratnik iz inozemstva dobio je cijelu jednu ulicu na stotine kuća. Imao je brata u vrhu HDZ-a i vrhu tadašnje vlasti.
To je koristio da dobije posao i dobivao.
No imao je donešeni moral iz države iz koje je došao, da treba platiti radnika, kooperanta dobavljača, državi i to je radio vrlo uredno. Nikome nije ostao dužan, čak svoje kooperante nije tjerao da kupuju materijal naravno po višim cijenama u njegovoj tvrtki i tvrtkama njegovih prijatelja, pa da kompenziraju, već su oni to radili gdje im je najpovoljnije, a on je usluge plaćao virmanom.
Vidite on je uspio! On je danas glavni igrač na tržištu nekretnina u ovoj državi i izuzetno uspješan.
atma
9.11.2013. 13:28
@mirovnjak

Nije u redu da spamate ovu diskusiju. Ako nemate ništa pametno za reći onda radije šutite.
mirovnjak
9.11.2013. 13:06
Evo još jednog vica u prilog ležernosti namijenjenog onima koji u kasna sate sjede pred kompjutorom!
Oženio Slavonac bećar moju Bosanku i nastavio bećariti.
Nakon ne znam koje svađe on postavi svoje uvjete što ona sve mora raditi pa došao on taj dan kući ili nedošao, inače neka ode.
Ona to sve prihvati i ostaje uz samo jedan mali uvjet:
Ja ću svaku večer 2 puta seksati pa došao ti kući ili ne došao.
Seljaci.hr
9.11.2013. 12:53
Barić hoće reći da su drugi obrtnici koji su blokirani zbog 1001 kune valjda kriminalci?

Damire, Damire...

Tko ti piše priopćenja?

Ili: Čitaš li Ti šta potpisuješ?
mirovnjak
9.11.2013. 9:11
Evo kao doprinos ležernijem komentaru jedan vic.
Znate li tko gleda treći dnevnik?
Samo onaj tko ne radi, a prema supružniku u krevetu nema nikakvih obaveza.
mirovnjak
9.11.2013. 9:02
Mnogo toga ima izrečenog sa svih strana u čemu bi se dalo polemiziirati u jednom ležernijem tonu, ali može li biti ležernijeg tona kada se pojavi 8 komentara napisanih poslije trećeg dnevnika do 5 sati ujutro.
Neki su toliko napaljeni da umjesto spavanja sjede pred kompjutorom.
mikes08
9.11.2013. 8:52
Gospodin Weiss je u svom zadnjem komentaru rekao sve čime se ova tema može zaključiti:
"Čistim slučajem jednu sam preskočio, i idućih dana, nakon roka dospjeća rate, došo je inspektor od "Finanzamta" i daoo mi rok od 24 sata da podmirim dug. U suprotnom, pokazao mi je na rolo knjižare-antikvarijata, tj. imao je namjeru knjižaru zatvoriti ukoliko ne platim dug u roku od 24 sata!"
Za zaključiti je da ni g. Weiss ne odobrava porezni dug, ma tko ga učunio, ali iz nekog svog razloga u ovom slučaju to brani. Mogući razlog neću ni spomenuti.
A g. Barić bi nakon ovakvog stava g. Ljube mogao samo reći: g.Weiss, nemojte me više, molim vas, braniti.
kišni
9.11.2013. 5:43
Poštovani gospodine Baiću, kakve to sada ima veze kako je nastao porezni dug, porezni dug se mora platiti i točka, zato i jesmo u ovoj situaciji što se 20 i nešt godina mulja krade i petlja, svi koji nisu u stanju plaćati porez ili ga zaobilaze trebaju otići sa vlasti a ne soliti pamet narodu kako su oni krivi za nastalu situaciju, krivi su oni koji su dobili njihovo povjerenje pa i osiromašili za sljedećih 100 godina, a što se tiče gospodina Prpića ima čovjek svojih muha koje mi se ne sviđaju ali u većini stvari je u pravi i šteta što nemamo više takvih ljudi, bar mu se ne može prigovarati na iskrenosti, samo naprijed gosp. Prpić.
Ljubo R. Weiss
9.11.2013. 2:02
A da malo obratimo pažnju i na ovu rečenicu iz priopćenja Damira Barića:
....Uvjereni da u vlastitim redovima nemamo kriminalce, ne želimo nikoga od članova sami kriminalizirati, ali niti tolerirati bilo čiju eventualnu krivičnu odgovornost...
Tekst priopćenja nisam pisao, jer veliku većinu tekstova, 99 %, potpisujem imenom i prezimenom, ali da sa i pisao vjerojatno bih napisao slično. Možda bih samo više naglasio svetinju plaćanja poreza. Šokirao sam se kada sam došao 2007. kako je tema poreza u stotom planu hrvatskih medija. U ađ+Austriji vlada u tom pogledu željezna disciplina, znam iz osovš`bnog iskustva. Kao mali knjižar pofrez sam plaćao u ratama. Čistim slučajem jednu sam preskočio, i idućih dana, nakon roka dospjeća rate, došo je inspektor od "Finanzamta" i daoo mi rok od 24 sata da podmirim dug. U suprotnom, pokazao mi je na rolo knjižare-antikvarijata, tj. imao je namjeru knjižaru zatvoriti ukoliko ne platim dug u roku od 24 sata! Naravno, to sam i učinio i već isti dan uplatio zaostalu ratu! Ne može se 20 godina tolerirati pa čak i opraštati velike sume poreza, od hrvatske vlade, i onda u godinu-dvije mijenjati navike... i uvesti red! I koliko vidim, Barić nigdje ne tolerira utaju poreza, to se u priopćenju ni ne spominje! NE pakovati Bariću!
atma
9.11.2013. 0:28
@slavujj, vrlo davno je prorečeno da će u ovom dobu licemjerje postati vrlinom. Isto tako je rečeno da će se osoba smatrati podobna za pojavljivanje u javnosti ako se samo okupala. Sreća je u tome da pametni i pošteni ljudi to neće nikada prihvatiti.
slavujj
9.11.2013. 0:03
Kako očekivati boljitak od nekoga tko ima "toliko pameti" za izreći tvrdnju -"Porezni dug naših članova nije nastao iz kriminalnih radnji"
Pa evo ovim putem pozivam gospodina Barića i njegove pristaše,pa i gospodina Ljubu ,koji tu ne vidi ništa sporno, da mi odgovore-
na koje se to kriminalne radnje plaća porez?
i kako može nastati poreznindug iz kriminalnih radnji?

Pa stvarno nas smatrate takvim bedacima koji ne razumiju vaše nakane,pa to je bezobrazluk.

U normalnom društvu i kod normalnih ljudi sam čin neplačanja poreza,utaje poreza se smatra-kriminalnom radnjom!

Pa tko to tako besramno pokušava manipulirati javnošću?

Da ste barem pitali gospodina Ljubu kako se u Austriji odnose prema poreznim neplatišama,koliko ih tamo ima po vodstvima stranaka? Malo,tamo su uglavnom po zatvorima.
slobodagovora
8.11.2013. 23:22
Postoji realna mogućnost da mu je ovo pisao Lj.R.Weiss.
mikes08
8.11.2013. 23:22
Eto, čudne konstatacije Damira Barića u vezi poreznog duga. Njegova potpredsjednica je poručila: Bez računa se ne računa, Linić inzistira da porez mora svatko platiti, i dužnike stavio na listu srama koju je sdp zdušno branio kao nužnu. Sad se pojavio dug sdpovih čelnika i više se ne računa. I porez ne moraju platiti svi, jer nisu državu okrali kroz kriminalne radnje. A što je onda ne plaćanje poreza?
atma
8.11.2013. 23:21
Ništa, ama baš ništa se nije promijenilo ...
...
U novinama neki frajer glasno trubi
zaboga recite narodu
da se javnost buni
kažite mi ko je podoban
kažite mi ko je opasan
...
slobodagovora
8.11.2013. 23:17
Teško je povjerovati da predsjednik sdp vtc može napisti ovakav uradak.Rekao bih da je samo potpisao što su mu njegovi operativci sročili,a s ciljem zaštite poreznih dužnika stranke.
Pokušaj ovakvog izgovora i obrane je čista katastrofa.
Pametnije je bilo braniti se šutnjom,
čemu se u načelu protivim,ali ovako nešto je lošije od šutnje.
Ljubo R. Weiss
8.11.2013. 23:17
Čitam po drugi put priopćenje Damira Barića i pokušavam naći što je sporno u njegovom priopćenje za javnost, pogotovo kako to rade pojedini komentatori ovog priopćenja, posebno naš dragi "fitiljko", ali bez uspjeha. Ostajem, naravno, kod stava da u životu i u politici se svi trebamo držati one CARU CAREVO, A BOGU BOŽJE, ali da će osoba izabrana za predsjednika političke organizacije s protukandidatkom (protukandidatkinjom) biti okarakterizirana kao "novopečena starleta na funkciji", "trojanski konj HDZ-a", da će priopćenje biti označeno kao "visokointelektualni uradak", šokantno je. Gospodinu ili drugu Bariću, svejedno, nameće se razina rasprave iz neke slatinske birtije od tipa koji nema ni hrabrosti potpisati se imenom i prezimenom i koji godinama spletkama, intrigama i osobnim napadima muti vodu. Pisati o "labuđem pjevu" čovjeka koji je kratko u politici, apsurdno je: netko može biti i duže od 15 do 20 godina član SDP-a ili druge stranke, može interesnu grupu štediša pretvoriti u strančicu s dva ogranka od kojih je jedan imao samo jedan sastanak, i to onaj osnivački, može larmati po gradu "sada za nas dvojicu u Virovitici nema mjesta", s negativističkom izbornom kampanjom zaista kao s muholovkom loviti birače, i ne maknuti se dalje od početka, apsurdno je. Damir Barić, dolazeći iz realnog sektora, dakle od tamo gdje se proizvodi roba, i od čijeg novca (poreza i doprinosa) se financiraju državne firme,npr. HAC, pa i bahata administracija, apsurdno je. Zar nije apsurdno da nam moralizira netko tko dolazi iz jednog od apsolutno najkorumpiranijih državnih poduzeća? Damir Barić sigurno nije nepogrešiv, niti je čovjek koji traži obožavanje, ali je onaj koji je ipak Virovitici ponudio program promjena. Ponavljam
ocjene od ranije: da je bilo manje soliranja od HSPD-a i njenog predsjednika, bez obrušavanja na samog Barića u finišu izborne trke u svibnju, u najmanju ruku imali bismo drugi kruga izbora za gradonačelnika Virovitice. Koja je to principijelnost HSPD-a na županijskoj razini koalirati sa SDP-eom, a na gradskoj razini podmetati protukandidatu? Uvjeren sam da će Damir Barić znati riješiti problem poreznog dužnika u svojoj stranci i da će znati pripremiti se za "drugi krug", a to su prijevremeni izbori za gradonačelnika Virovitice. Grad ne može biti talac onog protiv kojih je podignuta ozbiljna optužnica, grad treba rješiti se dugova, ali i očigledne stagnacije u investicijama. Bez njih nema razvoja, nema opstanka virovitičkog gospodarstva i reda u komunalnim poduzećima! Nema savršenih kandidata, politika je udaljila mnoge ljude od borbe za opće dobro, ali birajući između potrošenog gradonačelnika, između političkog manekena koji obožava TV kamere i mikrofone, i "čovjeka iz Šećerane" opredijelit ću se uvijek za "čovjeka iz šećerane" kojem treba dati šansu da pokušava napraviti red u sveopćem neredu i pokuša pokrenuti deindustrijalizirano virovitičko gospodarstvo, a koje je razultat djelovanja prije svih, korumpiranog i kompromitiranog HDZ-a, te"osloboditelja" Fitiljka i njemu sličnih.
I dojma sam da ovo i nije udar na Franju, a ni na Damira Barića već prvenestveno na Nadu Čavlovć Smiljanec koja radi na nepopoluranom mjestu šefice Porezne uprave, a od crnog bloka na čelu sa HDZ-eom koji je poput tajfuna harao 22 godine "lijepom našom". Tu se otvara i pitanja dvije zamalo izgubljene godine mandata "čuvenog" Zokija i trabanata, ali to je već druga, ozbiljna tema šire, nacionalne politike.
fitilj
8.11.2013. 22:49
Hajdemo sada stati malo na loptu i razlučiti što je to što je Damira Barića pretvorilo u partijskog komesar iz davnih zaboravljenih 50-setih godina Titove Partije.

HSPD je stranka bez putra na glavi i otisaka prstiju u bilo kakvim mućkama i marifetucima na štetu općeg dobra i zajednice, a u korist svojih dužnosnika. Predsjednik HSPD je prvi među jednakima što u ostalim političkim strankama nije slučaj. HSPD, njen predsjednik i njegova kolegica bivša vijećnica
su učinili neviđeni presedan na hrvatskoj političkoj sceni; pokazali su dosljednost i moral te učinili gestu koja nije uobičajena, štoviše nezamisliva u političkoj "kulturi" hrvatskih stranaka. Gospođa porezni dužnik je podnijela ostavku na mjesto vijećnice! HSPD je tim činom postavio putokaz kojeg nije u stanju slijediti ni jedna druga politička stranka, jer bi nastalo opće rasulo i devastacija političke vrhuške koja je manje, ili više umočena u nepodopštine i moralne deficite. TOČKA!

FACIT:
Treba li još pojašnjavati da je upravo gornjim tekstom Damir Barić pružio krunski dokaz SDP=HDZ=SKH KPJ
MMMM
8.11.2013. 22:11
G.Prpic nije niti konstatirao da je dug nastao kriminalnim radnjama, nego da ljudi s dugom obnasaju duznosti s kojih bi se sami maknulida moral djeluje. Ovaj napad na Prpica uopce nije cinjenicno zasnovan, vec ocito u namjeri da ga se diskreditira. Ali, tesko je diskreditirati covjeka koji uvijek govori istinu i zeli postenu ipravnu drzavu. G. Prpicu- ostanite isti! Unatoc tome sto posteni ljudi najcesce ne mogu postici sto zele, nemojte se mijenjati jer cete uvijek moci normalno zaspati po noci. Drzava je puna ljudi koji misle da posteno nece moci prezivjeti i zato se nikad nista nece moci promijeniti, ali dosljednost postenog covjeka je najvrijednija u njegovom zivotu.
slavujj
8.11.2013. 22:04
Gospodine Barić,
imate pravo mislite sve najlošije o Vašim političkim protivnicima,imate pravo u Vašem nadmetanju s "popljuvati" i hdz i hspd pa i Vašu? županijsku organizaciju sdp-a,ali nikako!,nikako nemate pravo nas koji smatramo da ministar Linić vodi grčevitu, opravdanu borbu protiv poreznih neplatiša ,kao najveće rak-rane ovoga društva,smatrati nekakvim idiotima koji će nasjesti na Vašu sramotnu izjavu.
Kojom ste pokazali da nemate previše osjetljivosti a ni političke mudrosti a usudio bih se reči čak ni previše inteligencije.
Dali je to hrabrost ili ludost?,kad cijela vlada svakodnevno nastoji utrošiti svaki atom snage na suzbijanje i smanjenje poreznih dugova,kao jednog od uzročnika katastrofalnog stanja u društvu,Vi s takom lakoćom kažete da nema ništa loše da vam porezni dužnici budu vodećih ljudi?
Dakako da tim tvrdnjama potvrđujete i svoju "ekonomsku stručnost",i naravno da nisu BITNI hrvatski zakoni,nije Bitno plaćanje poreznih obveza-pa to nije kriminal?

Prozivati nekoga tko poziva na poštivanje zakona RH da šteti Vašoj partiji i ne želi joj dobro, može samo osoba smanjenih intelektualnih sposobnosti,taj ne shvaća da je u zabludi.
Svi oni koji Vas prozivaju zbog tog ,prokletog,poreznog dugovanja žele dobro i boljitak svakom stanovniku Lijepe naše,pa i Vama.

Ako Vi to ne shvaćete ,problem je u Vama!
fitilj
8.11.2013. 21:47
@siniša prpić daj molim te imaj obzira da je persona Damira Barića jučer ušla u politiku i da mu je trebalo tri dana da iskordinira i prikupi sve potrebne dozvole i suflerske asistencije za ovaj svoj labuđi pjev, a ti bi jadnika već sutra bacio u vatru javnog sučeljavanja. Mislim da nije fer jadnog ptića čerupati, a još mu se nije osušilo ni HDZ-ovo paperje i sva ona silna obećanja i ono silno ljepilo sa muholovke, pardon biračolovke o tome kako će mu metropola pomoći u spašavanju posrnulog virovitičkog gospodarstva, a pogotovo u spašavanju onih 200 zaposlenih u OPECU i 95 zaposlenih u Silosima VTC. Očigledno je da je nakon debakla nesuđenog gradonačelnik Damira Barića ispalo da je prošla baka s kolačim, jer je sve bilo obećanje ludom radovanje.

@atma ma daj molim te nemoj tako, pa Barić je prije dva dana ušao u SDP, jučer je postao predsjednik gradske organizacije, danas pustio svoj labuđi pjev i sada još očekuješ da zna cijeniti moralnost i veličinu geste koju su učinili Siniša Prpić i gđa. Vesna Hercigonja.

Ma dajte molim vas rekao bi pok. Račan, ali u to doba Barić je slušao i bio općinjen Ivom Sanaderom i njegovim mangupima, a danas bi ti da je njegova persona u tri dana političkog djelovanja naučila što je javna odgovornost.

Ama čekaj malo zar ne vidiš da je starleta prvo počela u domeni koju razumije, manekenstvu u koje trpa svoje političke neistomišljenike kako bi mu bili na istom nivou njegove političke karijere, manekena koji se od trojanskog konja HDZ-a uzdigao do predsjednika gradskog SDP-a!
atma
8.11.2013. 21:01
Javna je odgovornost suštinska oznaka demokratske vladavine, ona je istodobno i njen "sine qua non".
atma
8.11.2013. 20:46
Uvjeren sam da porezni dug gđe. Vesne Hercigonje isto tako nije nastao iz kriminalnih radnji. Pa ipak, ona je bila moralna i odstupila kada je to izašlo u javnost. To je problem koji SDP uporno gura pod tepih i očekuje razumijevanje nas nezavisnih komentatora. E pa drugovi NE BU IŠLO!
njofra
8.11.2013. 20:30
O čemu ovaj trojanac piše, zar je porezni dug ostalih dužnika nastao iz kriminalih radnji ?
Fabijan
8.11.2013. 20:15
Porezni dug je dug pojedinca koji se prije ili kasnije mora se vratiti, porezna ima mehanizme naplate i nije kriminal. To što se do sada nisu naplatila sva dugovanja, valjalo bi preispitati. Veći je problem dug grada koga ćemo svi zajedno vraćati... No to neke klaunove ne zanima
fitilj
8.11.2013. 19:43
Gle vraga znao sam da sam na prislušnim aparatima, ali da će se nakon mog poziva BARIĆU JAVI SE, BARIĆUUUUU JAVIIII SE, novopečena starleta na funkciji predsjednika virovitičke gradske organizacije SDP-a tako brzo oglasiti nisam pomišljao ni u snu!

Išto sada reči na ovo SDPHDZ priopćenje, već samo odmahnuti rukom i zaključiti; tko o čemu trojanski konj i politički maneken o manekenstvu!!!!!

No bar smo iz ovog "visokointelektualnog" uratka prvog virovitičkog SDP/HDZ-ovca saznali tko je kriv za porezne dugove SDP-ovaca!

To su svi oni koji se zgražaju da porezni dužnici obnašaju vjećnićke i druge dužnosti, na kojima bi dužnostima i funkcijama trebali biti birani oni koji služe kao primjere vertikale društva i stranke koja će se takvim ljudima ponositi, a ne stavljati ih i izlistavati ih na listama srama, gdje ih je stavio ministar financija i stranački kolega po grijehu!

SIDRO
8.11.2013. 19:11
Konstruktivno mogu samo reći SRAMOTA!
Ima li razlike između HDZ-a i SDP-A?
siniša prpić
8.11.2013. 19:11
Ovo je doista bilo muški. I promtno.
Da mi ovako nešto kaže čovjek koji je u Sdp-u proveo 15-20 godina, ne bih jedne riječi rekao.
Čak mu ne bih zamjerio retoriku iz pedesetih, ćime obiluje ovaj pamflet.
Druže Bariću, predlažem da se porazgovaramo o svemu što te zanima na "Urbanom radiju", već ove nedjelje. Javno, bez priprema. I bez dvodnevnih pisanja priopćenja. Možemo o svim temama.
Odgovoriti ću ti na svako slovo koje si osmislio u ovom manifestu. Pa da vidimo tko je politički maneken. Povedi i šeficu.
Može ?

Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.