Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2024.

Dalija Orešković: Ovo su prijelomni i presudni izbori, HDZ mora otići jer je rastočio Hrvatsku, ponovno ćemo imati državu koja je lijepa i naša

  Goran Gazdek           15.04.2024.         2095 pogleda
Dalija Orešković: Ovo su prijelomni i presudni izbori, HDZ mora otići jer je rastočio Hrvatsku, ponovno ćemo imati državu koja je lijepa i naša

Na predstavljanju koalicijske liste Rijeke pravde u Virovitici, Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom, istakla je kako je vrijeme da Slavonija i Slavonci otvore oči i da shvate da su ovo za Hrvatsku i za zajednički opstanak prijelomni i presudni izbori zbog svega štio je HDZ napravio zemlju u proteklih trideset godina, a posebice u proteklih osam. 

"Dužni smo ih smijeniti s vlasti. I to zbog svih onih koji su za ovu zemlju ginuli, a također i svih onih koji su iz ove zemlje morali otići. Politička stanka HDZ koja je opustošila naše ravnice, hrvatska sela i hrvatske gradove, nije domoljubna i nije državotvorna stanka nego stranka koja je Hrvatsku rastočila", kazala je Dalija i pozvala birače da glasaju za koaliciju Rijeke pravde. 

"Sa svoje strane dajem obećanje da znam kako lopovluku stati na kraj i dajem obećanje da će ova koalicija uspostaviti sustav u kojem više ničiji lopovluk neće proći nekažnjeno. Postoje nekoliko vrlo konkretnih mjera koje mogu dati rezultate u vrlo kratkom roku", kazala je.

Prva mjera je ta da ćemo smijeniti Ivana Turudića kao novoizabranog glavnog državnog odvjetnika jer ne možemo imati čovjeka na tako važnoj pravosudnoj funkciji, a da u njega ima povjerenja samo premijer Andrej Plenković i kriminalna banda. Izabrat ćemo čovjeka koji ima profesionalni integritet i kojem vjeruje i struka i hrvatski građani jer jedino tako možemo biti sigurni da će se korupcija procesuirati i da će oni koji su doista krivi, koji su oteli ono što je naše završiti pred licem pravde.

Zatim ćemo pojačati kadrove. Nama danas u Uskoku radi svega tridesetak pravosudnih djelatnika, a i sami ćete vidjeti da ima više onih koji su zaposleni u nekom poštanskom ured srednje velikog grada nego što ima profesionalaca koji bi se protiv korupcije trebali boriti.

Zatim ćemo pročešljati sva izvješća koja su predsjednici Vrhovnog suda i glavni državni odvjetnik predavali Hrvatskom saboru. Tamo piše što ne valja u zakonima, a HDZ je to odbio promijeniti kako bi zakoni bili puni rupa i kako bi se kriminalci kroz njih mogli provući.

Zatim ćemo ići tragom spisa. Treba vidjeti zašto su neki predmeti godinama stajali u ladicama? Zašto se neki kriminalci nikada nisu otkrili, a kamo li osudili za zloćine protiv vlastitog naroda i vlastite države. I onda ispraviti anomalije.

I za kraj, pojačat ćemo sustav prevencije jer jedino kada prevencija dobro funkcionira, kada se na vrijeme spriječe sve situacije sukoba interesa, tada i korupcije ima manje.

Pozivam građane da izađu na ove izbore u što većem broju, i da svoju odlukuo o tome za koga glasati donesu po jednom principu. Neka se zapitaju je li pošteno i pravedno da plod njihovih ruku, njihove rezultate rada netko krade. E, kada dođemo do toga da to više nećemo dozvoliti, ponovno ćemo imati državu koja je lijepa i naša i tada ćemo shvaiti što znači slogan Rijeke pravde dolaze.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2024.