Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Virovitica

Đakićeva tužba: Stanković se brani šutnjom

  Slobodna Dalmacija           19.11.2011.         2173 pogleda
Đakićeva tužba: Stanković se brani šutnjom

Na zagrebačkom je Općinskom kaznenom sudu održana rasprava u povodu tužbe HVIDRE protiv novinara Aleksandra Stankovića, koji se, pak, odlučio braniti šutnjom - javlja Slobodna Dalmacija. Svjedočki je iskaz dao čelnik HVIDRE Josip Đakić.

- Optuženi je u svojoj emisiji «Nedjeljom u 2» nekoliko puta ponovio da je Jadranka Kosor stvorila 500 tisuća branitelja i da je to politika korupcije. Ja sam u ime HVIDRE, odnosno 35 tisuća invalida Domovinskog rata, ovlašten da podignem tužbu, istaknuo je svjedok, te dodao:

- Jadranka Kosor je samo objedinila spisak Ministarstva obrane i MUP-a. Točno je da je 1995. tadašnji predsjednik Franjo Tuđman utvrdio da je bilo 350 tisuća branitelja, što se odnosilo na borbeni sektor. Također je utvrđeno bodovanje za svaku pojedinu operaciju, a moguće je da netko tko je bio u neborbenom sektoru ima više bodova. To je prvenstveno bitno radi udjela u Fondu hrvatskih branitelja, a o tome je donijet Pravilnik konsenzusom udruga proizašlih iz Domovinskog rata, odnosno to je ugrađeno u Zakon o fondu hrvatskih branitelja. Ne smatram da je to politička korupcija, već najobjektivnija stimulacija nagrađivanja osoba iz Domovinskog rata.

Đakić je kazao i kako ga je Stanković zvao u svoju emisiju, a da je on to uvjetovao njegovom isprikom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

NOVI
20.11.2011. 18:58
Mene zanima kada će netko reći Đakiću da laže u izjavama.Ja sam jedan od tih branitelja invalida,i tvrdim vam da u moje ime ne govori u toj tužbi. Zna se,kako je došao na tu funkciju,i znam da je moguće provesti izbor među pravim braniteljima on nema šanse niti da bude na listi kandidata za predsjednika HVIDRE. Tamo je došao kao vjerni i odani član onda Ive Sanadera a sada Jadranke Kosor.
općinaSlatina
20.11.2011. 13:39
možda radi usporedbe da su se i tad dijelile NEKE mirovine po "zaslugama" kao i ovom prilikom, a kako se čini da su ih dijelili ISTI, pa što da onda napuste uhodani ZNA SE model
Lynx
19.11.2011. 22:03
To provjeri u mirovinskom, oni znaju pravo stanje, a i kakve veze to ima sa člankom?
konjica
19.11.2011. 20:41
Predlažem pozvati predsjednika mladeži boraca iz NOB-a fumića neka obrazloži otkuda još uvijek 43.000 umirovljenika temeljem zasluga u NOB-u,oni kao kinezi nakon 66 od završetka rata nitko ne umire .


Još iz kategorije Virovitica