Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Dossier: Đakić

Đakićev sin prijetio policajcima smrću. Ne ide u zatvor

  Index, Jutarnji list           27.10.2021.         3634 pogleda
Đakićev sin prijetio policajcima smrću. Ne ide u zatvor

Tomislav Đakić (23), jedan od četvorice sinova saborskog zastupnika Josipa Đakića, osuđen je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na 10 mjeseci zatvora zbog prijetnji smrću četvorici zagrebačkih policajca. Ipak, Đakić neće u zatvor jer mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro, odnosno jedan dan u zatvoru vrijedi kao dva sata rada za opće dobro.  Đakić je u remetinečkom pritvoru proveo mjesec dana, pa mora odraditi 540 sati dobrotvornog rada, javlja Jutarnji.

Određen mu je i zaštitni nadzor koji može trajati sve do kraja rada za opće dobro, odnosno to znači da ga kod kuće može posjetiti probacijski službenik, da mora davati potrebne informacije i dokumente, kao i da se mora javljati probacijskom službeniku. 

Ako bude želio u inozemstvo u trajanju duljem od osam dana, Đakić mora zatražiti suglasnost suca izvršenja njegove kazne. Đakiću je izrečen i obavezan psihosocijalni tretman i državi mora platiti 3000 kuna sudskih troškova.

Narušavao javni red i mir, pa onda vrijeđao policajce u stanici

Đakić je osuđen jer je 18. lipnja 2020. godine ispred restorana Trnjanka na Trnjanskoj cesti u Zagrebu s društvom narušavao javni red i mir. Pozvana je policija, na teren su izašla četiri policajca koje je Đakić vrijeđao, pa su ga prisilno morali odvesti u stanicu.

Tamo ih je nastavio vrijeđati.

"Vi ste balavci, tek ste došli s akademije. Je*em vam majku. Pušite ku*ac. Vidjet ćete kad dođe Jopa, zvat će načelnika i Božinovića. Svi ste vi klošari. Znate li vi tko je moj otac? Pi*ka vam materina. Je*at ću vam žene i djecu, glupani retardirani", galamio je Đakić, prenosi Jutarnji.

Zatim se okrenuo prema jednom od policajaca s ciljem da ga ustraši te mu poručio: "Tebe ću, klošaru, zapaliti", nakon čega je nastavio galamiti da će "svi policajci dobiti otkaz, da će ih pobiti, je*ati žene i djecu u usta...".

Đakić je te večeri bio pijan, a kasnije mu je u urinu pronađen i kokain.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Dossier: Đakić