Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Dossier Bedeković

ĐAKIĆEV KADAR Vesna Bedeković umjesto smijenjene ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

  gg/Telegram/Indeks           18.07.2019.         7314 pogleda
ĐAKIĆEV KADAR Vesna Bedeković umjesto smijenjene ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Odlaskom Tomislava Tolušića iz Vlade, Virovitičko-podaravska županija nije ostala bez svog čovjeka u izvršnoj vlast. Umjesto ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić, dolazi HDZ-ova saborska zastupnica Vesna Bedeković. Mediji su se odmah donijeli njenu biografiju.

Ima 53 godine i HDZ-ova je saborska zastupnica te predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu. U Sabor je ušla 2016., umjesto Tomislava Tolušića. Prije tri godine, kad se predstavljala biračima 4. izborne jedinice uoči parlamentarnih izbora, rekla je da je više od 30 godina radnog staža provela u prosvjeti, u akademskoj zajednici - piše Telegram.

“Želim biti glas svih odgojitelja, nastavnika, profesora, učitelja, znanstvenika i želim doprinositi boljem razvoju odgojno-obrazovnog sustava u budućnosti. I ne samo to: želim biti, i znam da to mogu biti, i glas svih žena. Želim aktivno doprinositi smanjenju trenda podzastupljenosti žena u svim strukturama koje su bitne za život zajednice. A mi žene to možemo, nisam jedina”, rekla je tada, prenio je Tportal.

Osvojila je 0,83 posto glasova, najmanje na toj HDZ-ovoj listi, ali je ušla u sabor umjesto Tolušića koji je ušao u Vladu.

Rrođena u Bjelovaru, diplomirala je na osječkom Pedagoškom fakultetu, a magistrirala i doktorirala na Odsjeku za pedagogiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Radila je u osnovnim i srednjim školama u Kloštru Podravskom i Pitomači. Od 2005. do 2009. bila je pročelnica odjela za prosvjetu i odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije. O Bedeković se aktivno pisalo prije dvije godine, kada je najavljeno da će, uz ministricu Divjak, biti suvoditeljica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja.

U lokalnim medijima o gospođi Bedeković pisano je uvijek u superlatiivma, a njezine izjave bile su pune samohvale za ono što je radila. Vrlo često hvalila je i sve ono što rade ili su radili njezini stranački sudruzi, a posebno trojac Kirn-Tolušić-Đakić. Upamćeni su njezini dodvornički govori na Saboru HDZ-a 2011. godine i otvaranju Više škole za menađment u informatici i turizmu u Virovitici.

Kao i svi HDZ-ovci na visokim položajima i Vesna Bedeković je kadar Josipa Đakića. No, da ne bude zabune, daleko je od njegovog habitusa.

Indeks je donio i njezinu imovinsku karticu.

U saboru je zarađivala 18.930 kuna. Zarađuje i 46.121  kunu godišnje od nastavne djelatnosti. Posjeduje kuću s okućnicom u Pitomači od 967 četvornih metara vrijednu 1,100.000 kuna te vikendicu u mjestu Aršanj od 854 hektara vrijednu 150.000 kuna. 

Posjeduje i stan u Pitomači od 67,30 četvornih metara vrijedan 408.000 kuna te garažu vrijednu 70.000 kuna. Vlasnica je dvaju automobila, Mazde CX3 iz 2018., čuju je vrijednost procijenila na 15.300 kuna no vrijednost tog automobila iz starog tek godinu dana sasvim sigurno ne iznosi tek 15.000 kuna pa je možda nova ministrica prri popunjavanju kartice izostavila jednu nulu.

Bedeković je također vlasnica Mazde 2 iz 2012. vrijedne 50 tisuća kuna. Ima kredit od 17.930 eura, a jamac je i za kredit od 434.722 kune. Od novih ministara čije su imovinske kartice zasad dostupne, ona je najbogatija.

Još malo crtica za životopis nove ministrice

Vesna Bedeković imenovana povjerenicom Vlade u Pitomači

Vesna Bedeković imenovana pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti

Je li govor Vesne Bedeković na Saboru HDZ-a znak da će visoko na izbornu listu?

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
18.7.2019. 19:51
Izabrana gospođa nije najsretniji kompromis za min.poljoprivrede.
U njenom resoru ne dijele se velike pare .


Još iz kategorije Dossier Bedeković