Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Politika

Đakić prozvao Milanovića za šutnju o završetku pregovora

        11.06.2011.         3714 pogleda
Đakić prozvao Milanovića za šutnju o završetku pregovora

HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić prozvao je u Virovitici Zorana Milanovića zbog šutnje i nekomentiranja završetka pregovora Hrvatske s EU. „Zabrinuti smo zbog političkih suparnika koji ni riječju nisu spomenuli taj događaj i nisu bili u Saboru kada je obznanjena vijest o završetku pregovora Hrvatske s EU," rekao je Đakić na izvanrednoj konferenciji za novinare virovitičko-podravskog HDZ-a. Dodao je kako je zabrinut i jer Zoran Milanović za današnjeg posjeta Virovitici također nije komentirao, kako je naglasio, uspjeh Vlade RH zbog završetka pregovora s EU.

„Milanoviću ne doliči šutnja, pa ne znam je li razlog u neznanju ili nije mogao podnijeti uspjeh Vlade. Zasigurno više nema riječi kojima bi mogao opravdati svoje ponašanje na političkoj sceni," kazao je Đakić.

Napomenuo je da „čovjek koji se odriče nacionalnih i vjerskih vrijednosti" što je, kako tvrdi, Milanović pokazao i za vrijeme dolaska pape Benedikta XVI. u Hrvatsku ne može i ne bi smio voditi Hrvatsku „na daljnjem putu europske budućnosti".

Đakić je istaknuo da najviše zasluge za završetak pregovora s EU ima Vlada te zahvalio svima koji su tome pomogli. Europska komisija jučer je Vijeću EU-a predložila zatvaranje preostalih četiriju poglavlja u pregovorima s Hrvatskom te pristupanje Hrvatske EU 1. srpnja 2013.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
16.6.2011. 20:39
E, moj "guru", pa kako sad to ?! Pa jel` nisi Ti neki drugi ?? Čista pomutnja.
guru
16.6.2011. 20:34
E moj anakonda, sve mi se više čini da si ti HDZ -ov igrač. Od svih tvojih komentara na članak vidim jedino napad na Prpiča . Ostalo su po običaju lepljenje novinskih članaka koji čak nisu ni u vezi sa temom. Nadi jedino preostaje da istraži čime te to Jopa drži u šaci. Nije valjda da je Jopa tako dobar da nemaš teme o njemu. Uzeo si više od 50 % prostora u komentarima a zaboravio što je bila vijest za komentiranje. Ni ovo ne zaslužuje da se uključim ali vidim da si me prozvao zbog ribolova.
Samo da znaš zadnjih dana voda u Dravi raste pa naglo pada što je za nas ribiče loše.
anakonda
15.6.2011. 20:00
NIJE TO NIŠTA, POGLEDAJ KAKO SU U GRČKOJ PTORIV LOPOVA PROSVJEDUJE:

ovako se prosvjeduje! Grčka paralizirana štrajkom: "Lopovi! Izdajice! Gdje je nestao novac?"

GRČKA je danas doslovno paralizirana štrajkom koji su pokrenuli radnici okupljeni na središnjem trgu u Ateni uoči rasprave u parlamentu o novim mjerama štednje. Iako su u planu imali okružiti zgradu Parlamenta i spriječiti održavanje parlamentarne rasprave na temu novih štednih mjera, u tome ih je spriječila policija.

Deseci tisuća prosvjednika danas su marširali ulicama Atene u okviru 24-satnog štrajka u organizaciji sindikata iz javnog i privatnog sektora. Diljem zemlje škole i vladini uredi su zatvoreni, morski promet, javni prijevoz i banke rade poremećeno, dok bolnice nude samo pomoć u hitnim slučajevima te rade sa minimalnim brojem osoblja. Zračne luke rade normalno. Očekuje se kako će se štrajkačima u popodnevnim satima pridružiti i trgovci te mali obrtnici i manje tvrtke.
Prosvjednike nadziralo 5000 policajaca

No, građani opravdano smatraju da se teret krize lomi isključivo na leđima onih koji su najmanje odgovorni za trenutnu situaciju. Od grčke vlade prosvjednici su stoga, budno praćeni od strane 5000 policajaca, tražili ostavku. U prosvjednoj koloni bili su Grci svih životnih dobi, a mnogi su prosvjednici sa sobom poveli i svoju djecu.............
istinito
14.6.2011. 22:58
ljudi vi niste normalni ni najmanje....trebao bi vam se stroga zabraniti internet...korištenje svih blogova, stranica i svega ostalog....da li vi imate život ili samo živite za ovo komentiranje...i u jednom i u drugom slučaju jadni ste i žalim vaš...komentari su vam na razini djece vrtičkog uzrasta...
anakonda
13.6.2011. 20:02
A uopće nije izvjesno je li Hrvatska uistinu EUROPSKA zemlja. Paradoksalno, ali EUROPSKIJA je možda bila na prijelazu OSAMDESETIH u devedesete, u onome kratkom međurazdoblju od RASPADA socijalizma do učvršćenja demokrature. Tada je europeizacija pritiskala odozdo, iz društva; danas je pervertirana u pritisak ODOZGO, iz kule BJELOKOSNE nevjerodostojne HDZ-ove VLASTI. Društvo je, pak, u međuvremenu čvrsto prigrlilo onaj duboko PROTUEUROPSKI tuđmanovski duh na kojemu je HDZ SAGRADIO državu. Pa pogledajte samo kakvu je sramotu HOMOFOBNA gomila jučer priredila u Splitu! I tko onda može vjerodostojno tvrditi da društvo NIJE NEPOVRATNO izolacionističko, ZATVORENO, ksenofobično i INZULARNO?

REZULTAT:
Zbog nereda u Splitu, Nizozemska traži monitoring Hrvatske sve do ulaska u EU!

JACA, JOSIPOVIĆ, SVIJET...OSUDILI SU NASILJE U SPLITU, DA LI ĆE ISTO OSUDITI I ĐAKIĆ?
ZAMISLITE GAJ PARADU I ĐAKIĆA, KERUMA, HEBRANGA, THOMPSONA.....
DA LI ĆE ĐAKIĆ POSLATI POZIV SUDIONICIMA GAY PARADE DA GOSTUJU IDUĆE GODINE U VIROVITICI? DA VIROVITICA POKAŽE SPLIČANIMA ŠTO JE TOLERANCIJA?
anakonda
13.6.2011. 19:53
VIDITE KAKO GOSPODIN PRPIĆ VAPI ZA POMOĆ? samo sam želio dokazati da je gospodinu prpiću stalo do DON IVANA GRUBIŠIĆA (I KOALICIJE S NJIM) kao i đakiću do EU?

MOŽE JEDAN TESTA ZA ĐAKIĆA I TESTIRANJE ZASLUGE HDZ-A ZA ZAVRŠETAK PREGOVORA?
KONKRETNO PITANJE ZA ĐAKIĆA, DA LI JE OVAJ DOGAĐAJ U SPLITU TIPIČNO PONAŠANJE HDZ-A?

Ciglama na mirne ljude, na Europljane, jučer u Splitu ! Zato, ne oduševljavajmo se prerano završetkom pregovora i ne pogodujmo tako HDZ-ovim predizbornim snovima, jer IZVORNI DUH HDZ-a opet je jučer MAHNITAO na Rivi.

A ne zaboravljajmo olako: u europeizaciji smo činili ružne presedane ......
A ne zaboravljajmo olako: u europeizaciji smo činili RUŽNE presedane. U prosincu 1995., zbog ZLOČINA poslije »Oluje«, postali smo PRVA zemlja kojoj je ODGOĐENA već najavljeno članstvo u Vijeću Europe. Jadranka Kosor tada je POPREDSJEDNICA Sabora, Ivo Sanader ZAMJENIK ministra vanjskih poslova. Desetljeće kasnije, postali smo prva zemlja kojoj je odgođen već zakazani početak pregovora s EU, jer nije UHIĆEN Ante Gotovina .....
siniša prpić
13.6.2011. 18:38
"Neovisni", hajte Vi. Ja pokušao više puta, no ne ide. Ključ je u borbi protiv ljudske gluposti i totalitarizma. Bez obzira s koje strane ta zla dolazila. Ako se traži jasna osuda gluposti iz Splita, budimo jasni. Ako se pak radi o konstantnom valjnju gluposti na ovom portalu, budimo isto tako jasni. Uz svu toleranciju i demokraciju. Pozz
independente
13.6.2011. 18:13
Dečki, zar nije meta u naslovu ovog teksta?! Bojim se da ste oštricu svog pera usmjerili jako krivo! Kako se čini, dobro se poznajete pa pokušajte to uz kavicu riješit....a očito je na ovu temu već dosta komentara, tinta je blijeda. Valjda će i urednik neki novi tekst uskoro dignut...
siniša prpić
13.6.2011. 17:51
Zaboravih reći, da don Ivana smatram moralnom vertikalom u Hrvata. Vjerujem da nisam jedini. To, opet ne znaći, da o svemu mislimo isto. Hvala dragom Bogu ! I svim svecima.
siniša prpić
13.6.2011. 17:43
Poštovani Sdp-ovci, lijepo vas molim da "Anakondu " lišite mogućnosti pristupa bilo kojem mediju. To što radi nije dobro. On ćak i ne shvaća da to nije dobro.....
anakonda
13.6.2011. 17:39
Don Ivan Grubišić iznosi svoja mišljenja"
nebi išlo, ako ja dobro razumijem:

komentari:
siniša prpić 24.5.2011 23:24:08

Nisam siguran da će vam se svidjeti prijedlog don Ivana Grubišića, o volontiranju u Saboru...., ja sam se svojih naknada odrekao ( dvije godine - 12000 kn). Ima li takvoga iz sdp-a, u vijeću ili županijskoj skupštini ?! Hajmo junačine..., još nije kasno.


siniša prpić 25.5.2011 19:09:07
anakonda...U don Ivana ne diraj, imaš svoje vodstvo, pa ga analiziraj.
ili
Siniša Prpić odgovara na komentare čitatelja i pojašnjava stvari

.Osobito mi je ZADOVOLJSTVO bilo da kao predsjednik HSPD-a, mogu pozdraviti skup u Kašini, u ime DON IVANA GRUBIŠIĆA (Savez za građansku i etičku Hrvatsku). .......

točno sam znao da će se gospodin prpić odreći svoga idola, uzora, koalicijskog partnera.......KOLIKO TREBA POŠTIVATI TAKVOG POLITIČARA.
siniša prpić
13.6.2011. 17:29
"Neovisni", dužan sam Vam odgovor (e), ali Vas na početku molim da mi poslužite i kao medij, kako bih "jednoj individui" odgovorio na uobičajna bljezgarenja. Don Ivan Grubišić iznosi svoja mišljenja. Ja pak imam svoja. Kao i Vi, ili netko peti. Vezano uz nemila događanja u Splitu, siguran sam da se nisu trebala dogoditi. Što reći, ako je već danas reagirala veleposlanica Nizozemske u R.H., i izrazila zgražanje nad viđenim. Dodatno je zatražila pračenje R.H. kroz cijeli proces ratifikacije sporazuma .... Neupitno je : u Splitu smo si zabili autogol. Ako Vas zanima moj odnos spram homoseksualizma, reći ću da sam oženjen. Za ženu. To je bio moj izbor. Mušku nogu toleriram na sportskom terenu, u svom krevetu, hvala, ne. Ponavljam da je to moj izbor. No poznajem neke homoseksualce, koji vrlo korektno obavljaju svoj posao. Ili su ga obavljali. Ja s homoseksualcima nisam imao nikakvih problema. Ali s "pederima", jesam. Za mene je "peder", moralna kategorija, a ne seksualna. Njih sam upoznao puno više, nego onih prvih. Za mene je "peder" onaj koji laže svoje Hrvate i katolike, pokrade ih, pa "digne sidro", zbriše. "Pederi" su za mene i oni koji se godinama prave blesavi, znajući da je netko homoseksualac, ali i "peder", no na to ne reagiraju. Čak naprotiv, glasuju za njega. Stoga se ne slažem kada don Ivan Grubišić vrijeđa neke, nazivajući ih "talibanima". Ja bi ih nazvao "pederčinama", ne vrijeđavši talibane. Oprostite što se nisam prije javio, jer sam bio na poslu (šuma). Podsjetio bih Vas i na nedavni komentar "Templariusa", koji nas virovitičane, opravdano žali zbog toga što u Gradu ne vidi političke opcije koja može donijeti stvarne promjene. Znate tragično je da već dugo vremena na ovom portalu Sdp-ovu politiku toliko traljavo objašnjava čovjek ( koji možda želi dobro, ali ne ćini to na ispravan naćin ), koji je visokopozicionirana osoba i u gradskoj, ali i u županijskoj organizaciji Sdp-a. Nitko ga ne upozorava da se to tako ne radi. Nemam ništa protiv njega, i ispričavam se u koliko sam ga povrijedio, pa i sad. Nije bila namjera.
anakonda
13.6.2011. 17:19
Lj. R. Weiss
zašto je važno s kime će hspd koalirati? to je veoma važno zbog političkih stranaka da znaju s kime imaju posla, ali isto je važno i zbog građana da znaju kome daju svoj glas?
takvi političari se ne zovu "JEFTINI POLITIČARI" VEĆ "JUDA POLITIČARI". KAKO BI SE PONIO GOSPODIN PRPIĆ DA SE NAĐE U SITUACIJI KAO KERUM (NAPAD IZ PUBLIKE), ČEHOK..? UKAKIO BI SE.
postavlja se pitanje karaktera osobe koja često mijenja mišljenje ili ga uopće nema.
independente
13.6.2011. 17:10
Drago mi je, štovani g.Weiss, da saznah da ste upravo Vi kvalificirani ocijeniti nečije poznavanje političkih zbivanja. Mala šala!! ( samo mala!). Slažem se s Vama da nije vrijeme mjeriti koliki je čiji doprinos u odnosima s EU ali je, svakako, važno odgovoriti na netočne navode koji su se ovdje pojavljivali. I, nemojte me, molim Vas, razočarati primjedbom da ste počeli "nešto pozitivno razmišljati o Jadranki ...."!!!!??!!
Opet maloi o temi: prozivanje Milanovića ( a ne branim ga! ) je u ovom slučaju promašeno, pogotovu od strane HDZ-a. Ali, gadna je ta direktiva sa Markova trga, gadna....
anakonda
13.6.2011. 17:04
Siniša Prpić odgovara na komentare čitatelja i pojašnjava stvari

...Osobito mi je zadovoljstvo bilo da kao predsjednik HSPD-a, mogu pozdraviti skup u Kašini, u ime DON IVANA GRUBIŠIĆA (Savez za građansku i etičku Hrvatsku). .......

KAKAV JE TO POLITIČAR BEZ STAVA? zar se sada boji ograditi od svog idola, uzora......... ili istoga PODRŽATI?
kako bi tek isti političar promjenio mišljenje da mu hdz ponudi 100 000 kuna na ruke ako se sada namjerava ograditi od don Ivana Grubišić?
izbora jednostavno nema?
a zna pametovati drugima......gdje mu je sada karakter, ponos...? kako će riješiti probleme štediša ako nezna rješiti ovaj problem?
vezni100
13.6.2011. 17:01
"slučaj Grbić". Priča se pa kakve veze ima njegova ljubavna afera sa Čuljakicom-Šelebaj sa njegovom pozicijom u MUP-u. E pa ima i to kakve, tko tako govori neka malo si pročita Etički kodeks policije, pa će shvatit da ga se, gledajući i pravno mora pridržavati. A još kad se uzme u obzir da bi trebao i moralno odgovarati, onda tu nema komentara. Isto tako čovjek se može u slobodno vrijeme valjati pijan po ulici, sutra dođe na posao trijezan i on i u tom slučaju nema nikakve veze sa svojim radnim mjestom. Da nema ako gledamo površno kao neki političari koji brane Grbića. Da nije žalosno bilo bi smješno. A Keruma da ne komentiram. Pa on je za Vrapče.
vezni100
13.6.2011. 16:55
A šta velite za zadnja zbivanja u Splitu???? Sad kada se prozivaju odgovorni za izgrede,, opet nitko nije kriv. Kažu policija je postupila i iznad svojih mogućnosti. Naravno, to svi shvaćamo, samo se postavlja pitanje tko je odgovoran za slabu organizaciju. Pa ljudi kada ćemo mi shvatit to da svatko tko radi nekakav posao i za njega je dobro plaćen, on mora snositi i posljedice ako ga ne odradi na način na koji je to potrebno. Objašnjenje je"eto desilo se" idemo dalje, onim novinarima skrpejte glave i nekom ništa. Ha,ha,ha...
Lj. R. Weiss
13.6.2011. 16:51
@tomislav, nezavisni, anakonda
Da li je tebi Tomislave stvrano ime Tomislav? Shvatio sam da jeste pa bi bilo lijepo da mu dodaš i tvoje časno prezime, tako da je nas s imenom i prezimenom malo više. Ne trebaju to biti imena i prezimena iz javnog života. I tvoje mišljenje i tvoj glas se itekako računaju.
@nezavisni
Vidim po načinu pisanja i stavovima da solidno poznaješ političke teme. Meni je naprosto žao da ne znam ime i prezime čovjeka koji tako "mudro zbori". Jedina primjedba: mislim da nije sada vrijeme da se raspravlja o tome tko je najviše pridonio ulasku u EU. Doprinio je i Račan,Josipović, Pusić, ali i na tisuće onih koji su privaćali i prihvaćaju evropske pravne stečevine i bore se za njih u ovoj, još, našoj žabokrečini. Nažalost u svojatanju ulaska u EU prednjači Jadranka Kosor i HDZ i to je za mene, kratkovidno i napuhano. Taman sam počeo razmišljati i ponešto pozitivno o njoj, kada ona pokaže da nije u stanju preskočiti vlastitu sjenku.
@anakonda
Griješiš ako misliš da Prpiću netko treba stalno priskakati u pomoć. On se profilira kao podosta samostalan političar (za razliku od nekih koji samočekaju direktivu iz Zagreba!!) I ne znam zašto te toliko muči s kim će HSPD koalirati? Pretpostavljam sa strankom (strankama) koje su mu programski bliske i koje vode politički osviještene osobe.
r
anakonda
13.6.2011. 16:36
Don Ivan Grubišić: Glasači HDZ-a hrvatski su TALIBANI

Crkva će DOŽIVJETI SUDBINU HDZ-a

"Svojevremeno je Crkva dala znak i opredijelila se za Tuđmana i za HDZ. I sada nakon svega što se kroz HDZ dogodilo i kad mu je rejting na ŠEST posto, bez obzira koliko je postotak točan, Crkva je i sada – kako to iščitavam po izjavama BOZANIĆA i KAPTOLA – za HDZ. To je problem, a narod – taj postotak koji vjeruje u HDZ – to su naši TALIBANI, nažalost i ŠKOLOVANI ljudi koji to podržavaju", kazao je Grubišić.

DA LI PO TOME SADA MOŽEMO NAPISATI:

HDZ=CRKVA=HDZ

to cijenim kod političara, odvažnost i hrabrost za razliku od gospodina prpića koji ne smije niti ponoviti ono što je don Ivan Grubišić izjavio.
lako je sakrivati se iza nekoga.
sigurno je gospodin prpić otišao u ribolov? ma to samo jedan običan gaf. pojedinci postaju poznati već po gafovima? koja je to strašna koalicija?
independente
13.6.2011. 14:45
Što se Vašeg lamentiranja tiče: ............u sinoćnjem središnjem Dnevniku HTV-a: "Lamentira svaki dan o nečemu za što misli da bi bilo zgodno i pogodno da se pojavi u medijima i na našim televizijama. Pa će se, evo, pojaviti, a sutra će izmisliti nešto novo".....
Dakle, svaka čast Klaiću, ali....
anakonda
13.6.2011. 13:24
takav se dojam dobije. svaki put kada je gospodin prpić u neugodnoj situaciji, netko spašava stvar. čekamo
independente
13.6.2011. 13:20
na Vaša priglupa prozivanja, anakonda, ne vrijedi trošiti riječi. Nego, i ja bih volio čuti odgovor g. Prpića u vezi don Grubišića!!
anakonda
13.6.2011. 13:16
A TO JE POSEBNO VAŽNO ZBOG OVE ČINJENICE:

Siniša Prpić odgovara na komentare čitatelja i pojašnjava stvari

Nemam običaj reagirati na sve što mediji objavljuju (točno i netočno), no s obzirom na mnoge komentare koji su se ovih dana mogli pročitati ispod teksta „ Siniša Prpić na Nezavisnoj listi Josipa Kregara za parlamentarne izbore", osjećam potrebu pojasniti stvari. .........

Ako neće biti „ravnoteže među zvijezdama", takvoga mi neba ni ne treba......
Put HSPD-a u Kašinu (prigradsko naselje Zagreba), bio je upravo na tragu povezivanja svih onih političkih opcija ( Stranaka i pojedinaca), koje žele iskorak Hrvatske u bolje i pravednije. Želju za povezivanjem, ali i boljom i pravednijom Hrvatskom, iskazao je i dr. Ivaniš (PGS), dr.Srečko Sladoljev, mr. Jasna Plevnik (HGK), Krešo Končevski, naravno i profesori Kregar i Maković, te mnogi drugi. Osobito mi je zadovoljstvo bilo da kao predsjednik HSPD-a, mogu pozdraviti skup u Kašini, u ime DON IVANA GRUBIŠIĆA (Savez za građansku i etičku Hrvatsku). .........

IPAK JE U PITANJU KOALICIJSKI PARTNER?
anakonda
13.6.2011. 12:35
Znate što je najgore u politici? Situacija kada pojedini političari bježe od odgovornosti, o nekim temama ne žele javno govoriti, nemaju svoj stav ili ga često mijenjaju i traže pomoć od drugih da ih spase....

Upravo to je sada učinio gospodin Prpić, nazvao je svoga kolegu da ga sa jednim komentarom spasi od odgovora na pitanje o njegovom idolu Don Ivanu Grubišiću. Zamislite koga je nazvao, osobu poput sebe independente.

dupla ljuta 20.5.2011 7:59:48

je u pravu si anakonda onaj sporazum račan - drnovšek su sastavili hdz-ovci. račan koji je i onako došao greškom na vlast ga je samo potpisao. nego nešto te pamćenje slabo služi kada zaboravljaš da zerp nije samo pastorče hdz-a, već i sdp-a.

ne možete prepoznati tu osobu? Nije niti čudo, niti ona sama ne zna tko je? Kako se srodne duše nađu?
Ja se i dalje NADAM da će gospodin Prpić ipak smoći snage odgovoriti na postavljeno pitanje o Don Ivanu Grubišiću?
anakonda
13.6.2011. 12:32
I JA SE SLAŽEM :
„Važno je ovdje, pod tekstom komentirati rečenu temu a ne lamentirati o "bespućima povijesnih zbiljnosti", mada je i to Vaše "demokratsko" pravo.“

Iako se značenje te riječi (lamentirati) ne uklapa u smisao rečenice:
iz Klaića dio značenja te riječi: strastven, pun osjećaja, svečan......
independente
13.6.2011. 10:59
Ne moramo biti "istomišljenici" g. Prpić( mada razumijem što ste pod tim nazivom mislili ), možemo- i poželjno je- različito promišljati ali bez uvrjeda i svađe a sa istim ciljem: skrenuti pozornost na nepravilnosti u društvu i pokušati utjecati da se opće stane promijeni na bolje.
No, vratit ću se osnovnoj temi prije nego se dotaknem jošjednog komentara, tu na netu. Ponovit ću, g. Weiss, da g. Račana smatram apsolutno najzaslužnijim za početak onog što se završilo 10.06.11. ( mislim da taj datum vrijedi kao nekakav kada je taj pregovarački dio završen ). Pojasnit ću zašto mislim da je to g. Ivica Račan: u godinama do 2000. naša zemlja je zbilja bila tretirana kao banana zemlja ( a i sada nismo baš puno bolji u očima eurofaca ) koju se smatralo tamo nekom poput Ruande ( gdje je, usput, ubijeno milijun ljudi-poklano- u par mjeseci, bez da je UN ili bilo tko mrdnuo prstom ) i to je bilo tragično. Sjetite se samo razdoblja 1995-2000.!!! Kako već rekoh, kontinuiranim desantom prema EU, Račan je uspio odobrovoljiti EU čelnike i uvjeriti ih da je na ovim prostorima ipak, u većini, civiliziran svijet željan svih civilizacijskih dosega i normi-života uopće. To mu se ne može osporiti mada uvažavam drugo mišljenje, kao i to da je bilo propusta u njegovoj Vladi. Priznat ćete, imao je kompleksan posao sa puno "taštih" koalicijskih partnera, prvenstveno mislim na uvrijeđenu strinu Budišu te "kuma" Tomčića. Sve ostale zasluge su na račun Hrvatskog življa koji i danas podnosi sve teškoće prilagodbe normama EU. Zašto teškoće?? Pa zato što u većini slučajeva sve odrađujemo stihijski, kada voda ( rokovi ) dođe do grla a ne koordiniranom akcijom institucija. Eto, to je moje mišljenje.
Vraćam se na jedan komentar, ne zlonamjerno: kolega anakonda, svaka tema na ovom portalu je OZBILJNA, pa tako i ova. A to da li će se netko potpisati imenom ili ne nije primarno niti presudno. Važno je ovdje, pod tekstom komentirati rečenu temu a ne lamentirati o "bespućima povijesnih zbiljnosti", mada je i to Vaše "demokratsko" pravo.
anakonda
13.6.2011. 10:46
sada se moramo uvjeriti da je nick "siniša prpić" stvarno Siniša Prpić. iz jednostavnog razloga što je isti u koaliciji s don Ivanom Grubišićem pa će valjda potvrditi ove navode, demantirati ili "previditi".
samo neznam kako bi mogao negirati svoga "idola" i koalicijskog partnera?

komentari:
siniša prpić 24.5.2011 23:24:08

Nisam siguran da će vam se svidjeti prijedlog don Ivana Grubišića, o volontiranju u Saboru...., ja sam se svojih naknada odrekao ( dvije godine - 12000 kn). Ima li takvoga iz sdp-a, u vijeću ili županijskoj skupštini ?! Hajmo junačine..., još nije kasno.


siniša prpić 25.5.2011 19:09:07
anakonda...U don Ivana ne diraj, imaš svoje vodstvo, pa ga analiziraj.
anakonda
13.6.2011. 10:03
TO SE ZOVE demokracija, čemu fantazirati kada je u svim medijima isto. po čemu bi vt net bio jedinstVen? DRŽIMO SE OZBILJIH TEMA.

TEMA JE SUPER, HDZ I EU:

Don Ivan Grubišić: Glasači HDZ-a hrvatski su TALIBANI

Crkva će DOŽIVJETI SUDBINU HDZ-a

"Svojevremeno je Crkva dala znak i opredijelila se za Tuđmana i za HDZ. I sada nakon svega što se kroz HDZ dogodilo i kad mu je rejting na ŠEST posto, bez obzira koliko je postotak točan, Crkva je i sada – kako to iščitavam po izjavama BOZANIĆA i KAPTOLA – za HDZ. To je problem, a narod – taj postotak koji vjeruje u HDZ – to su naši TALIBANI, nažalost i ŠKOLOVANI ljudi koji to podržavaju", kazao je Grubišić.

DA LI PO TOME SADA MOŽEMO NAPISATI:

HDZ=CRKVA

SAMO, KAKO ĆE SE TALIBANI SNALAZITI U EU?
tomislav
13.6.2011. 9:41
Da, baš je znakovito da se sada već dvije osobe potpisuju sa imenom i prezimenom ovdje i to jedan političar i jedan svakako poznati novinar, i to je dobro da pokažu da je vrijeme za transparentnost a ne za skrivanje vlastitih pipaka ispod stola. Ne - transparentnost je kukavičluk, vrijeđanje građana, jad i bijeda ovoga zap. balkana i to treba što prije razbiti, kako, pa na ovaj način, praksom prije svega onih koji nešto znače u javnom životu.
anakonda
13.6.2011. 8:34
tome dodamo još i slučaj predsjednika hajduka s kapom (u), zatim:

METROPOLA MRŽNJE
Nakon kukastog križa, Torcida u osam dana i drugi put teško osramotila Split
anakonda
13.6.2011. 7:47
malo više tolerancije i razumjevanja bi nam svima dobro došlo. dokaz tome su i događaji u spliti, kako to komentirate:

Don Ivan Grubišić o Prideu: Mladi su zadojeni mržnjom prema svima koji nisu pravi Hrvati i katolici

SOCIOLOG don Ivan Grubišić smatra da je do jučerašnjih nereda na splitskom Gay Prideu došlo zbog "jednog mentalnog sklopa ljudi koji nisu naučili na gradski život i ponašanje, nego su zadojeni MRŽNJOM i ISKLJUČIVOSTI za sve one koji nisu pravi HRVATI i KATOLICI".

Kaže kako su uzroci i korijeni homofobije koja se na najgori način ispoljila u Splitu u činjenici da ŠKOLA i CRKVA mlade ODGAJAJU u isključivosti. "Ta isključivost graniči s MRŽNJOM za sve ono što je DRUGAČIJE nego što su naši standardi, a civilizacijski može biti itekako u trendu", kazao je za Index Grubišić .....

ili
Kerum: Split je katolički grad, bojali smo se da će biti gore

što mu to dođe, da li je virovitica katolički grad?
Lj. R. Weiss
12.6.2011. 23:02
Ohoho, već dugo nije bilo tako kvalitetne rasprave ispod nekog teksta. Ima i oprečnih mišljenja i pogleda, ali uz pokoji izuzetak, pokreću se ozbiljna politička pitanja, nema vrijeđanja.
Da li je Milanović što rekao, a trebao je ne držim presudnim dok Đakićevu kritiku gledam kao na preizborno skupljanje poena. Nemamo datum izbora, ali očigledno, imamo predizborna nadmudrivanja, ali i kvalitetnuh sugestija budućih birača. Dijaloga nam fali i stoga nam je i ovaj portal, i ova rasprava, itekako potrebna. Široka je tema, ali pripisivati zasluge za završetak pregovora samo vladi J Kosor nije korektno. A putovanja i lobiranja predsjednika Josipovića, Vesne Pusić, članci iz medija itd. ečementi su ukupnog nastojanja da se uđe u EU i dječji je samo jednom tijelu (Vladi J. Kosor) pripisivati sve zasluge.
Volio bih da se pored mr. Siniše Prpića i drugi pokazuju pod punim imenom i prezimenom, jer i na taj način upisi dobivaju na težini.
Pozdrav svima!
siniša prpić
12.6.2011. 20:32
"Neovisni", na Vaš komentar malo toga se ima dodati. Kada govorite o časti, meni je čast da na ovom portalu sa nekima mogu komunicirati. I Vi ste svakako jedan od njih. Zadaća Hspd-a je bila da "ostanemo na vodi", vezano uz slućaj ŠKZ. To nam je i uspjelo. Predstoji vještačenje na Ekonomskom fakultetu, i uvjeren sam da će biti sve u redu. Potpuno ste u pravu kada govorite o novim okolnostima u kojima će se naći naše pravosuđe, s obziro na E.U.. Vjerujem da je za štediše ono najgore prošlo. No Hspd više nije samo Stranka štediša.....i to me veseli i pokreće. Ako se već ne možemo upoznati ( a i to nije nemoguće ), lijepo Vas molim da sugerirate, kritizirate, jednom rječju da se uključite u rješavanje naše zbilje. Svaki pametan i dobronamjeran je potreban. I Vas i Lynxa, Masterminda, Ferala, Mikeša, Tomislava, pa i mnoge druge smatram "svojim" istomišljenicima. Oprostite na ovoj slobodi. Pozz
independente
12.6.2011. 19:52
g. Prpić, mislio sam samo na dužinu pisanja a ne sadržaj. Vidite i sami da tu ima jako dugih komentara koji malo ili ništa ne govore. A biti član neke stranke treba biti ČAST ali i OBAVEZA. Kada tako bude onda.......... A sada je to, na žalost, većinom privilegij kada se dođe u priliku - a prilika čini......!!!
Prozivaju i Vašu stranku da ništa ne čini za štediše: stranku ste dijelom i za to osnovali, vjerujem. Ali apsurd je da HSPD može riješiti problem štediša - na Vama je da na taj kriminal u kontinuitetu podsjećate i opominjete instituciju čiji je to posao a na njima da to riješe, ništa više. A ta institucija ( pravosuđe )već sada "debelo" kasni jer kod nekih ljudi radi se o vremenskom roku koji im ugrožava egzistenciju. Žalosno, ali, uključujući i ovu temu EU-a, ako u tim segmentima nama EU osigura u kratkom roku funkcioniranje pravosudnih tijela prema europskim kriterijima, onda će u moru drugih predmeta i predmet štediša biti brže riješen. Kako rekoh, i da je danas riješen, kasni se strašno puno.
tomislav
12.6.2011. 19:09
Pametne zemlje tako malog opsega nemaju niti tolike pravne škole gdje plaćaju tolike teoretike ovoga i onoga, čemu to? Šta seljake briga za te nauke kad sporovi ionako traju po 30 godina. Od toga nema vajde a platit se kroz porez mora. Koja glupa situacija.
tomislav
12.6.2011. 19:06
Pametne zemlje nemaju ustavne sudove jer je to politička a ne pravna institucija. Mala zemlja a plaća guzonje u tri vrhovna suda - Vrhovni, Ustavni i Upravni. Tko će to izdržati, plaćati toliku pravnu pamet za samo 4 i nešto miljuna ljudi.!
anakonda
12.6.2011. 18:49
`Mi smo uveli doživotnu kaznu, a HDZ je ukinuo`

Na jučerašnju izjavu premijera Sanadera o potrebi strožeg kažnjavanja teških kriminalaca oštro je reagirala Ingrid Antičević Marinović. Ona je, kaže, 2003. godine kao ministrica pravosuđa, uvela i kaznu DOŽIVOTNOG zatvora za najteže zločine, koju je HDZ UKINUO čim je DOŠAO na vlast.
Uz doživotni zakon, izmjene kaznenog zakona odnosile su se i na produljenje zakonskog roka za gospodarski kriminal na 30 godina te su ukinule bagatelna kaznena djela. `Kazna doživotnog zatvora nije bila bez pomilovanja i mogla se pretvoriti u dugogodišnju kaznu`, dodala je Antičević Marinović i rekla kako je HDZ čim je 2004. došao na vlast ukinuo zakon PRAVDAJUĆI se odlukom Ustavnog suda koji je ocijenio da nije donesen potrebnom dvotrećinskom VEĆINOM......
anakonda
12.6.2011. 18:39
senior u krivu si.
neznam koliko ide na ruku spominjanje afera đakiću i hdz-u? očito ne ide jer osim što su ga svi napustili, napustili su ga i sami hdz-ovci?
zašto, jer se boje za svoju budućnost ako se otkrije tko su. sjetimo se kako su hdz-ovci "galamili" samo prije dvije godine a sada gotovo da ih nema.
NAJBOLJE TO DOKAZUJE SLUČAJ GRADONAČELNIKA VARAŽDINA ČEHOKA, kojega su "žrvovali" jer ne mogu "uhititi" niti jednog sdp-ovca. to je dokaz dA će sada i u vpž HDZ "žrtovati" neke svoje koalicijske partnere (PRIČA SE HSS).

HDZ TONE, PITANJE JE SAMO KOGA ĆE POVUĆI SA SOBOM NA DNO?
usput, gospodine prpiću, gdje svrstati hspd, u oporbu ili vlast? zamnimljivo, jer 90 % svojih komentara "posvječujete" oporbi, a vlasti 10 %.
svijet gleda to drugčije?

tomislav
12.6.2011. 18:24
"panegirike"
siniša prpić
12.6.2011. 18:20
Gosp. "Senior", ako pažljivo pgledate moj prvi upis ispod ovog članka, vidjet će te što mislim o Hdz-u i večini političara Hdz-a. Mislim da je to svima, više nego jasno ( osim "Anakondi" ). Osim toga, iskrenim Sdp-ovcima je itekako jasno da je Milanović trebao reagirati drugaćije. Valja učiti od Josipovića. Ovo stoga što je Sdp i prije prošlih izbora imao značajnu prednost, ali ju je sličnim ispadima ( vjeronauk, dijaspora ), izgubio. Ja nikome ne nasjedam, čak ga ni ne spominjem, ako pažljivije pogledate. Vjerujem da se razumijemo. Pozz "Anakonda", ovo je posljednji puta da ti se obračam, jer mislim da više zaista nema smisla. Hspd je oporba tom istom Hdz-u, već dvije godine u gr. vijeću, i mislim da to radi dobro. Valjda ti je jasno da stranka koja je u oporbi, nije uz vladajuče. Što se tiće vaših unutarstranačkih izbora, koliko su bili demokratski, ostavljm to vama u Sdp-u. Činjenica je da ste nakon svakih takvih izbora slabiji, i posvađaniji. I pljujete po svojim ljudima, čak i kad umru...... "Bižuteriju", i takva sranja ne slušam. To što ja slušam, to je za tebe "Anakondica", teška voda. Čisti nitroglicerin. No i to je stvar ukusa....
tomislav
12.6.2011. 18:19
Men se čini da je ključnu ulogu ili jednu od ključnih tu imala Vesna Pusić a da je kosorica jednostavno nekompetentna za takav posao. I šta bi sad i Vesna morala na Milanovića narsnuti što joj ne pjeva panagirike.
Dobro, kažu da premijer ništa ne mora znati ili biti dirketno komeptentan nego ministrima omogučiti uvjete za efikasan rad.
Suzana koliko god bila rođena poslije rata i imala mpogućnost za samoizgrađivanje došla je pred pretežak zadatak ili zadaću koju joj je predao bivši premijer koji je pak svoju europejsku kompetenciju prodao za silnu gramzljivost u materijalnom smislu. I tu smo gdje smo.
Te silne dekade nije našla vremena da u toj tada vodnikovoj nauči kao novinar što više od jedino važnog jezika na ovom svijetu. Šta je radila i čime se bavila tko će to znati. Nije joj nitko šapnuo kakova je stolica čeka.
Zar ne čujete da Josipović, pored toga što je kompozitor, profesor kaznenog prava normalno govori engleski jezik a možda k tome i njemački, što je opet mesić dobro zabrazdio da nije znao ništa, šteta a ima dobar smisao za realizam bez obzira što ga desnica mrzi.
Senior - s nekim ljudima jednostavno nema komunikacije, nema sluha, nema koda i tu prestaje svaki kontakt.
senior
12.6.2011. 17:30
Još samo odgovor Siniši!
Ti ponovo ovdje o Papi o Europi i o velikim temama.
U mnogo čemu se po tome možemo složiti, ali kada netko drugi održi konferenciju za tisak netko kompetentan za ove teme i onda ih komentiramo. No ovdje je riječ o jednom lokalnom moćniku koji konstantno pokušava uzletiti u veliku politiku i time pokriti sve ono što nije učinio na lokalnoj razini u ovih preko 90 mjeseci gdje je primio isto toliko plaća od skoro 20.000,00 kuna neto mjesečno uz sijaset drugih privilegija.
Za to sam pokušao usmjeriti raspravu u tom pravcu u pravcu gdje je Jopa da je htio ili da je znao mogao nešto napraviti, ali ti i Anakonda uporno nasjedate Jopinim izletima, zato odustajem od daljnje rasprave jer je Jopin jedini cilj rasprava koju ti i Anakonda i još neki vodite.
Jopa vas vodi žedne preko vode.
anakonda
12.6.2011. 16:36
TKO JOŠ OZBILJNO SHVAĆA IZJAVE HDZ-OVACA?

1. Vladimir Šeks: Ja sam alfa i omega u hrvatskom pravosuđu!
"NE DA postavljam kadrove u pravosuđu, nego sam alfa i omega", sarkastično je novinarima dobacio Vladimir Šeks. Potpredsjednika Sabora novinari su prije sjednice kluba HDZ-a pokušali upitati je li točno da se u hrvatskom pravosuđu bez njegovog odobrenja ništa ne može dogoditi, na što ovih dana ukazuju Damir Polančec i njegov odvjetnik Anto Nobilo

2. Reakcije na izjave potpredsjednika Sabora o istrazi DORH-a
Šeks radi javni pritisak na pravosuđe

3. Šeksova Mreža: Kako utjecajni HDZ-ovac kontrolira pravosuđe
Velika smjena sudaca Ustavnog suda koju je Sabor obavio tijekom 2008. i 2009. odigrala se pod izravnom Šeksovom dirigentskom palicom. Podsjetimo, u Ustavni je sud u te dvije godine HDZ-ova saborska većina uz ostale izabrala sutkinju Slavicu Banić, bivšeg šefa državnog ureda za upravu Antuna Palarića, bivšu državnu tajnicu u ministarstvu pravosuđa Snježanu Banić i Šeksova kuma Miroslava Šeparovića. Drugo pravosudno tijelo koje je izabrao Sabor pod izravnom Šeksovom političkom dirigentskom palicom je Državno sudbeno vijeće..........


Da TO nije istina TKO ZNA što bi se DESILO S ĐAKIĆEM?
1. HDSSB podigao kaznenu prijavu protiv Josipa Đakića

2. Đakić: Anonimna prijava za ratno profiterstvo ima političku pozadinu

3. 25.12.2007., utorak
Krvave ruke Ivice Kirina i Josipa Đakića

4. DC NAPADA
SIJEčNJA 2007.
Kirin štiti Đakića u Virovitici
U Virovitici je napeta atmosfera. Politika se vodi šakama i u birtijama, a stradaju nedužni ljudi koji nemaju moći poput HDZ-a- kažu u DC-u
ILI

Sudac Turudić o navodnim vezama s HDZ-om
Iz DNEVNIKA: Turudić najmoćniji sudac?
Turudić je sudac, predsjednik uskočkih sudaca, državnog sudbenog vijeća i odnedavno vršitelj dužnosti predsjednika zagrebačkog županijskog suda. Upravo ove posljednje dvije funkcije mnogi drže nespojivima jer zakon to ne dopušta.
anakonda
12.6.2011. 16:32
Neki postavljaju pitanje zašto se spominju brze ceste , pruge.....? zato da se dokaže da političari hdz-a (vpž) više nisu u stanju izlobirati niti jedan projekat za vpž! To dokazuje i činjenica da je mršić neki dan javno izjavio da od autocesta a12 i a13 neće biti ništa. Čitamo isto tako da se jedina pruga u vpž zatvara..ali nema negiranja od strane političara hdz-a vpž, zašto? Jer je to istina.
Drugo – pa politiku i izjave đakića više ne razumiju niti hebrang, jandroković, jaca..., josipović uopće ne želi niti komentirati izjave đakića???? Čak se i predsjednik hsp-a šimić ograđuje od politike hdz-a vpž. Hdz vpž nema potporu čak niti svojih koalicijskih partnera u vpž, hsls je digao ruke od hdz-a.

Jedino tko još podržava politiku hdz-a je hspd. To je opasna stvar pogotovo jer gospodin prpić izvrće činjenice a to je opasno. Pitanje je samo iz kojeg razloga i za čije interese? Spominje budućnost (igora dragovana, sss) ali ne spominje đakića (sss)? Zatim izjavi ovu notornu laž i ostane živ??????
Siniša Prpić
„Vas vaše Stranke stvaraju, imenuju i postavljaju. To je "debela" razlika.“
Gospodine prpić, može li proći i jedan članak da ne izjavite NEKU GPUPOST? U HDZ SE IMENUJU (SABOR HDZ-A, JACA –SANADER....) A U SDP SE BIRA. NA KONVENCIJI SDP-A JE ZA SVAKU FUNKCIJU BILO BAREM TRI KANDIDATA. TO BI MORALI ZNAT A DA NE SPOMENEM NEKE PUNO VAŽNIJE STVARI. POGLEDAJTE JOŠ JEDNOM: OTKRIVENA TAJNA BIŽUTERIJE!
UOSTALOM GOSPODINE PRPIĆ, KAKO ĆE TE RJEŠITI PROBLEM ŠTEDIŠA SA OVAKVIM POLITIČARIMA:
siniša prpić
12.6.2011. 16:04
Tomislave, imate mail......
siniša prpić
12.6.2011. 16:00
"Neovisni", sve je to za ovaj portal, osobito ako ima smisla. A izrečeno ima smisla. Vaše potpisujem. Gotovo da bih bio sretan da ste u Sdp-u. Bilo bi lakše i na ovom portalu.
independente
12.6.2011. 14:21
g.Prpić, ne znam tko će nas pratit, promatrat a tko nadgledat, međutim, znam da od tog praćenja i nadgledanja ne bude sreće ( niti koristi ). Nama je to, svakako, potrebno ali neće riješiti naš problem. U većim ( i to je moguće!! ) problemima su bili Bugari, Rumunji......pa su ih primili u svoje okrilje ( pa onda kao požalili ). Budimo objektivni, i oni imaju ( samo što je to sada u nečijem stranom vlasništvu ) resurse koji su interesantni, atraktivni i oku Europskom mili. Dobar primjer je i Mađarska, naš susjedni Barcs. Nijemci su kupili pilanu, tamo prema starom prijelazu, drvo eksploatiraju a dio firme koji je proizvodio kontejnere su ugasili i uvoze ih iz svoje Njemačke. Svoju šumu ne budu pilali, naravno.
Sve su to detaljčići, ali kada ih se puno zbroji onda naši ljudi neće imati posla, još manje nego li je to slučaj danas.
Na kraju, nije mi jasno zašto se po portalu u kontinuitetu daje pozornost lokalnim moćnicima kroz komentare, jer njima je super i dok ih se pljuje, samo da se o njima piše ( kao Mamić ). Jer, ako je tema EU, integracije, i slično, čemu onda, i pod ovim tekstom, spominjanje kineza, autocesta, pruga, .......
Pa, ljudi moji, tema je da dok državnu i lokalnu vlast predstavljaju ovi koji to danas čine, nema šanse napretku niti izjednačavanju s međunarodnim normama ( u praksi ) i drugim stvarima koje se nude u toj velikoj "obitelji" kao što je EU. Oni će nas prigrliti, već su učinili prvi korak, jer mi njima trebamo a ne oni nama. Ali i nama će oni dobro doći - običnim građanima, ako nikako a ono kada se dovede u red ovaj korumpirani birokratski ( i drugi ) aparat. Eto....moglo bi se na ovu temu još jako puno ali nije to za portal...( zbog dužine )
tomislav
12.6.2011. 14:13
Sretno siniša, pravi jaršanjski gemištec navek dolazi u obzir. Pozdrav!
siniša prpić
12.6.2011. 12:20
Zahvaljujem na informaciji. Iako nam treba i nadgledanje i pračenje...., i velika batina. Jer izgleda da ne znamo bez nje. Ovo sa "stilom umiranja" je dobro. Zaista. Hebi ga, valja se udruživati...., i ZPK je bio jači organiziran. Tu se griješi. Igra staklenim perlama. Što znači znanje i sve spoznaje, ako nisu primjenjeni ?!! A neki su se, valaj, dobro organizirali.
tomislav
12.6.2011. 12:08
Siniša samo da vam skrenem pažnju na razliku riječi monitoring od riječi supervising jer ova druga znači nadgledanje a ova prva znači pračenje, pa je onaj Kule, Fule, kako li se već zove, to izričito naglasio tj. da se Hrvatska ne nadgleda nego samo prati i da će od toga zavisiti dinamika prihvata u E U obitelj ove jadne male i napačene zemljice nam rvacke.
Ne znam da li ste uopće mogli primjetiti kako eu političari dobro razumiju duh engleskog jezika jer samo mala pogreška može odnijeti mast u propast. Oni nisu ko ova naša koza što drži govorancije u Downing street - u na svom pakračkom.
Što se vertikala tiče u odnosu na ovo balkansko vrijeme i podneblje smatram da nije neka inteligencija biti ispred ovog vremena koje je negdje još na kraju osamnaestog stoljeća. Daleko je veći skill umrijeti prirodnom smrću u tim okolnostima.
siniša prpić
12.6.2011. 11:47
Tomislave, na Vašu žalost ( a nekih nas, sreću ), jašite ispred ovog vremena. Bez vertikala, nema se naprijed. Iako i njh ( vertikale ), vjetar turobnih vremena, zna savijati. Imao je B.Đ.Štulić, jednu dobru pjesmu, na tu temu ( Jablan ). Gazdek Vam je umjetnik. Dok on "prokrmelja"...., no takvi su umjetnici.....
siniša prpić
12.6.2011. 11:38
"Neovisni", potpisujem sve što ste rekli. Mogu i pojasniti. Gospodin Račan, ne bi ( osobito u osjetljivo predizborno vrijeme ) "kopkao po živcu", niti bi dozvolio da izjave takve važnosti daju njegovi potpredsjednici. Nadam se da ste u pravu, vezano uz nepovjerenje E.U. spram poglavlja 23..Tim više je "monitoring" ( za Tomislava, nadgledanje ), više nego potreban. U potpunosti se slažem s konstatacijom o utvrđivanju stvarnih krivaca, u slučajajevima ŠKZ i ZŠKZ. Osim Ministarstva financija I Trgovačkog suda, od ovoga nije pošteđeno ni pravosuđe. Upravo suprotno. Kapa dolje, nezavisni !
tomislav
12.6.2011. 11:27
Siniša na ovoj razmeđu prema aziji akademik se postaje zato da bi se dobio dodatak na penziju što sa nekim naukovanjima veze nema jer to su stari jopci koji su toliko senilni da idu ko mala djeca u neke svoje razrede a narod plaća taj dječji vrtić dodacima na penziju.
tomislav
12.6.2011. 11:21
To je dakle račan napravio s tonom papira otišo u u bruxeles da dokazuje da je hr kultura dio europske. Koji kompleks manje vrijednosti! A gdje to stanuje europa, u španjolskoj, portugalu, njemačkoj, belgiji, finskoj, pa vođe ilimu danas kazano, elite pojma nemaju kud to vode i sebe i svoju sitnozubu stoku, jer najprije ne znaju da evropa nije lokacija nego nekakav duh koji je slavni pisac jasno opisao u svojim brojnim esejima kao Europa danas (gazdek poslao sam ti sliku te knjige a nisi je objavio jer ne kužiš što sve fotografija može kao medij). Jel se to kod nas u rodilištima baš sada rađaju budući branitelji koji će nas kao od srboslavije, oslobađati od europe, sve zbog umobolnosti sadašnjih đakića, đapića, kalmeta. A uostalom j--- takvu uniju koja prima ovakovu zemlju koja nije i nije uopće nije u stanju srediti pravosuđe. Tu je bitak ovog naroda impotentan, da ima suce koji bi sudili po zakonu a ne po poznanstvu. A i zakoni, kakovi su, prepisani bez kriterija u estoniji, tunguziji i gdje već ne samo da dođe do nedoumica jer tad je moguće vršiti pritisak na suce i voditi sporove pedeset godina.
Evo, po modernim rvackim zakonima više nemoš na sud bez advokata, ali ima lijepo jedna institucija prokura koja daje prokuristi pravo da ipak ide na sudove, zastupa bez kvalifikacija i radi što hoće. Eto pameti sabornika, kako su probili jedan sveti princip monopola advokata, a toga ima kolko hoćeš, zapravo sve je samo to ovdje na razmeđi europe i azije.
siniša prpić
12.6.2011. 11:20
Tomislave, mislim da Vas razumijem. Pa i do onog, da su i tamo u Zg. "krvavi ispod kože". Krleža, koliko znam, nije bio akademski obrazovan...., pa opet.....
"Anakonda", neznanje te ne opravdava da lupetaš. Još u srpnju 2005. ( samo dva dana, nakon što smo smijenili bivše vodstvo ŠKZ ), osobno sam obavijestio Općinsko i Županijsko državno odvjetništvo, Bajića, te MUP na svim razinama, sve do ministra Kirina. Dakle, reći danas, u lipnju 2011. da bih ja nekoga trebao prijaviti, je moj dragi "Anakonda" najobičniji idiotizam. HSPD je stvaran na uličnim prosvjedima Virovitice i Zagreba ( kada je Sanader, vedrio i oblačio ), a ne u salonskim atmosferama Iblerovog trga, ili kod Đamije ( jer više sam vrag zna, kako se taj trg zove ). Ja sam sa par ljudi stvarao Stranku, ma kako ona mala bila. Vas vaše Stranke stvaraju, imenuju i postavljaju. To je "debela" razlika. Novac u ŠKZ su imali i članovi Sdp-a, Hdz-a, i oni apolitični. Kada vratimo izgubljeno, vratiti će se svima. Nikada nismo pravili razlike.
independente
12.6.2011. 11:01
Eto, to je raspravica. Pa naravno da je završetak pregovora ( što se tiče zatvaranja poglavlja ) ok. Naravno da je dolazak Pape Benedikta u Hrvatsku veliki događaj u, velikom većinom, katoličkoj zemlji. Jasno je da je jacka pokušala te igrice oko Zoranovog prisustvovanja iskoristiti kako bi se pokazala da je upravo ona veći katolik od Pape ( bez obzira što Zoki svojom nonšalancijom zna malo kopkati po "živcu" ). Istina, ne znam što bi značilo da je trebalo nedvosmisleno podržati završetak pregovora !? Taj završetak podržavaš ili ne, uostalom, potpredsjednica SDPH to je isti dan i rekla.
Evo, mogu i ja reći da podržavam, pozdravljam završetak pregovora ( od nečeg se mora krenuti - a krenulo je "povijesnim" probijanjem europske blokade koje je diplomatskim desantom i, samo njemu svojstvenom mudrošću, izveo neponovljivi Račan koji je odnio tonu papira u sjedište EU i rekao "Gospodo, mi pripadamo Europi, a to ćemo Vam i dokazati" ). Ono što je pravi problem, kojega ova Vlada ne bi riješila niti do 2023.godine a ne do 2013., jest poglavlje 23. !!!! Ovim šminkanim procesima koji se provode nad stranačkim disidentima nisu niti neće uvjeriti europske face da smo mi, sudstvom neovisni i sve ostalo što iz takve neovisnosti proizilazi. Na sreću, neće ona niti biti u prilici to provesti - to će ipak biti posao za pametnije i poštenije.
Što se tiče oštećenih štediša g. Prpić je u pravu, to je iz vremena 2001-2003 ali bilo bi interesantno detektirati stvarne krivce ( uz one neposredne ) za tu pljačku.
anakonda
12.6.2011. 10:49
"ijepo molim "Anakondu" da ode kod saborske zastupnice N.Čavlović, te je pita kada su se odigrale najveće nepravilnosti u radu Ministarstva financija u slučaju ZŠKZ i ŠKZ (2001.-2003.) Može to pitati i Milanovića. Vjerujem da će dobiti istovjetan odgovor..."

GOSPE TI, ZAR STE PUKLI GOSPODINE SINIŠA? PA TKO BI TREBAO VODITI BRIGU O ŠTEDIŠAMA,? TKO JE PREDSJEDNIK HSPD-A?
JA? PA NEKA IM GOSPODIN PRPIĆ POSTAVI PITANJE I KAŽE SVA SAZNANJA OKO ISTOGA SLUČAJA.
A ZAŠTO TO sve NE PRIJAVITI DORHU ODNOSNO BAJIĆU? TO JE DUŽNOST GOSPODINA PRPIĆA KAO GRAĐANINA I KAO POLITIČARA, ODNOSNO PREDSJEDNIKA HRVATSKE STRANKE PRAVNE DRŽAVE.
ZAŠTO SE ŠUTI VEĆ GODINAMA A SADA SE JAVNO IZNOSE TE ČINJENICE?

ŽELJEZNICA, KAŽEŠ?
dobro nam i ide s obzirom tko na vodi?
Ime: BOŽIDAR
Prezime: KALMETA
Zvanje: DIPL. ING. AGRONOMIJE
tomislav
12.6.2011. 10:43
Jači je, siniša, vt sss u onom mučilištu od gimnazie nego 90 % zagrebačkih takozvanih korumpiranih fakulteta, pa i pravni možemo tu ubrojiti. svi su oni krvavi pod kožom.
tomislav
12.6.2011. 10:39
Siniša P zar nije jasnio da je najvši domet u demokraciji imati pravo biti bedast, imati svoj nazor, pa makar bio oprečan onome stokama sitnog i krupnog zuba, kaptolu, i inim ikonama ovog našeg blesavog vremena.
A što mu je papa evropejac, moš mislit, jer sve bi on to svojom crvenom cipelom u tur da može.
siniša prpić
12.6.2011. 10:36
"Anakonda", daj reci koji si ti to "jaki" fakultet završio, da dociraš na ovom portalu ?! Onaj "Kalmetin"?!! Isklizne vlak, sad, pa sad. Pa se zabije na Glavnom kolodvoru u Zagrebu...., što je slijedeće ?? Katedrala ?? Jer se Milanović i Dragovan baš ne snalaze.... Usput, da li je istina da Dragovan ima SSS ?` Jel` i to budući ministar ??!!
siniša prpić
12.6.2011. 10:21
Većina Sdp-ovaca je za ulazak R.H. u E.U., zar ne ?! Većina Sdp-ovaca ( bez obzira jesu li ateisti, agnostici, ili vjernici ), svejsna je da dolazak Pape u Hrvatsku nešto znači. Osobito ako taj isti Papa podržava R.H. u nastojanju da uđe u E.U.. Valjda je jasno da je trebalo nedvosmisleno izraziti zadovoljstvo ostvarenim ( oko ulaska u E.U.). Isto se odnosi i na dolazak Pape, te nazočnost Milanovića u HNK. Sve osim navedenog, su bedastoće. Vezano uz štediše, lijepo molim "Anakondu" da ode kod saborske zastupnice N.Čavlović, te je pita kada su se odigrale najveće nepravilnosti u radu Ministarstva financija u slučaju ZŠKZ i ŠKZ (2001.-2003.) Može to pitati i Milanovića. Vjerujem da će dobiti istovjetan odgovor. Dobro kaže "Mika", radi se o
funkcioniranju pravne države u Hrvatskoj. To traži E.U., ali i građani R.H..
anakonda
12.6.2011. 10:20
GRAĐANI PITOMAČE SU KRITIČNIJ PREMA SVOME SUGRAĐANU:
14.06.2008.-Na svečanoj sjednici općine Pitomača povodom Dana općine,saborski zastupnik HDZ-a ,Josip Đakić prema odluci pitomačkih vijećnika dobio je Zlatnu plaketu „Grb Općine Pitomača“ (najveće općinsko priznanje) za izniman doprinos razvitku općine Pitomača a nije pokrenuo izgradnju niti jedne brze ceste na području općine Pitomača.

ILI
ZAŠTO JE ZASTAO NAJVEĆI KONTINENTALNI CESTOVNI PROJEKT
Iz Hrvatskih cesta ove godine ni lipe za brzu cestu Vrbovec-Bjelovar

ILI
25.10.2008.
Ako vrijeme posluži, gradnja brze ceste prema Bjelovaru, Virovitici i Koprivnici već ove godine

ILI
14.12.2008
Obrat – Umjesto brze ceste, vlada obećala skuplju autocestu

Od brze ceste odustalo se jer se Hrvatske ceste, za razliku od HAC-a, ne mogu zaduživati za taj projekt zbog problema s deficitom državnog proračuna

ILI
15. 01. 2009.
Ostaje inicijativa za pomak pravca brze ceste Bjelovar-Virovitica
ILI
Kinezi grade brzu cestu prema Virovitici?!
22.01.2009.
ILI
UKIDA SE PRUGA VARAŽDIN - DALJ
...

PRAVI LI NAS NETKO BUDALAMA??????????????????
anakonda
12.6.2011. 10:13
u pravu si senior, želiš reći "s riječi na djela". Ja ne krivim đakića za gluposti koje izjavljuje već one koji to "gutaju". NEVJEROVATNO KAKO ĐAKIĆ SA SSS PRODA FORU JEDNOM MAGISTRU I OVAJ NASJEDNE.

EVO JOŠ MALO PITANJA ZA ĐAKIĆA:

Do punog sjaja Virovitici nedostaje samo 45 minuta

U povodu Dana grada i blagdana Svetog Roka danas je u dvorani Kazališta Virovitica održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su pored niza uzvanika iz Virovitičko-podravske županije bili nazočni i premijerka Jadranka Kosor, potpredsjednik Hrvatskog sabora i počasni građanin Virovitice Vladimir Šeks i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić....

Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio se Vladi, ministarstvima i fondovima na podršci u realizaciji projekata."To nije bio socijalno pomaganje, danonoćno smo radili da izmijenimo sliku Virovitice i život u njoj učinimo ugodnijim", kazao je Kirin dok je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić zaključio da Virovitici za puni sjaj i potpuni gospodarski i ini razvoj nedostaje samo 45 minuta. „Toliko bi prema nekim proračunima trajao put od Virovitice do Zagreba novom autocestom kada jednog dana, po odluci Hrvatske vlade bude sagrađena", objasnio je župan Tolušić poslavši tako jasnu poruku premijerki, ministrima, saboru i javnosti: Izdvojite novce, autocestu prema Virovitici stavite u prioritete. ...
senior
12.6.2011. 9:29
Svi komentatori nasjedaju Jopinim izletima u visoku politiku i to kemntiraju.
Jopa je lokalni političar izabran da štiti interese lokalne sredine u vrhu vlasti, a ne da vodi državnu politiku ili da ne daj Bože odlučuje s kim će država imati diplomatske odnose.
Da je to htjeo HDZ, onda bi poput Jandrokovića iz Bjelovara Jopa dobio takav mandat.
Zato je jedino relevantno pitanje JOPA ŠTO SI UČINIO ZA LOKALNU SREDINU?
Zašto smo prometno najizoliranija županija? Zašto je cesta Sveta Helena Terezino polje zapela kod Vrbovca? Zašto D2 nije niti počela? Zašto nam je pruga pred zatvaranjem? i takvi zašto, to je Jopina domena.
Zato moji dragi komentatori vratimo Jopu iz visoke politike na ono za što prima visoku plaću i velike beneficije vratimo ga u našu županiju u našu svakidašnju jad i bijedu.
anakonda
12.6.2011. 9:04
zanimljivo kako predsjednik jedne političke stranke nasjedne na "fore" đakića?
anakonda
12.6.2011. 9:01
istina, kako ljudi brzo zaboravljaju:

HVIDRA traži prekid odnosa sa Srbijom

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković Đakićeve je zahtjeve nazvao "emotivnim" istupom koji, kaže, može "shvatiti".
- Kada bi povlačenje veleposlanika iz bilo kojeg grada pomoglo gospodinu Purdi, mi bismo to napravili. Međutim, nisam siguran da je to mjera koja može pomoći. Mi ćemo iscrpiti sva pravna sredstva. Sve ćemo pratiti i postupati u interesima Hrvatske, ali i gospodina Purde, rekao je Jandroković.

Predsjednik Ivo Josipović nije želio komentirati Đakićeve zahtjeve.

Hebrang bez sluha za Đakićeve zahtjeve
Andrija Hebrang, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a čiji je član i Josip Đakić, nije jučer imao razumijevanja za inicijativu što ju je Đakić iznio u svojstvu šefa HVIDRE.

i sada đakić prodaje pamet??

mika
12.6.2011. 8:45
Što se tiće EU. mislim da je najmanje HDZ-ovaca koji su iskreno htjeli EU. Ali okolnosti su takve da su morali pristati zbog drugih razloga, pa onda kao oni su ti koji nas vode u EU. Narodu treba EU radi pravne države, a ne radi velike koristi. Najveću korist će imati pojedinci koji će radit u institucijama EU. Narod će i dalje biti siromašan , ali će biti pravednija država(nadamo se). Da se pitalo Đakića nebi mi nikada bili u EU.
anakonda
12.6.2011. 8:45
UOSTALOM, zar su prevarani štediše dobili svoju lovu nazad?
anakonda
12.6.2011. 8:42
koliko je jaca glupa i naivna govori i ovaj podatak: zabranila je aromatizitanu vodu i ušparala je na vodi 10 mil .kuna a zapad ju UPOZORAVA DA U STRANIM BANKAMA LEŽE MILIJARDE EURA. da je samo malo pametnija, uzela bi te milijarde i u rh bi zavladalo blagostanje, zar ne???????
ALI, ŠTO BI OSTALO POLITIČARIMA HDZ-A?
anakonda
12.6.2011. 8:33
AMATERSKO RAZMIŠLJANJE ZA JEDNOG POLITIČARA. KADA JACA OTKRIJE DETALJE POPUT OVIH, ONDA JE ZAPOČELA BORBU PROTIV KRIMINALA SAMO ONA ONDA NEČE BITI PREMIJERKA:

Washington Times: HDZ u Austriji drži 80 tajnih bankovnih računa s pola milijarde dolara ukradenog novca


“Hrvatski premijer Ivo Sanader neočekivano je podnio ostavku u srijedu. Vijest je potresla hrvatsku političku klasu do temelja.Sanader je čvrstom rukom vladao malom balkanskom zemljom. Izabran 2003. i ponovno 2007., pretvorio je bivšu jugoslavensku republiku u gangstersku državu. Zajedno sa vladajućom Hrvatskom demokratskom zajednicom postupno je demontirao novopečene demokratske institucije u državi....

Washington Times: Kosor i HDZ odveli zemlju u propast

- HDZ je stvorio mafijašku državu. Ta stranka je pljačkom javne imovine napravila štetu od najmanje milijardu dolara. HDZ je doveo zemlju na rub kolapsa - opisuje Kuhner vladajuću stranku u Hrvatskoj prije no što je krenuo na samu premijerku: - Ona tvrdi da je različita od svog prethodnika Sanadera. Gospođa Kosor je u krivu. Ona je prazna i podmitljiva političarka koja se očajnički bori za očuvanje moći. Sva istraživanja pokazuju da HDZ gubi izbore, a ona želi završiti pregovore za pristup EU prije izbora, da onda HDZ može prikazati kao europsku stranku.
Kolumnist je pojasnio i kako Kosor samo želi održati HDZ-ov parazitski režim, jer se nada da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju dobiti nove milijarde, a dotaknuo se i tema o rasprodaji nacionalnog blaga te trenutnih prosjeda...

TKO ĆE I KADA OBJAVITI IMENA VLASNIKA RAČUNA U AUSTRIJI, A ŠTO JE SA CIPROM, MONACOM, SEJŠELIMA....


siniša prpić
11.6.2011. 23:41
Gafovi Milanovića, više- manje postaju praksa, pa i u ovim slučajevima. Vezano i uz E.U., ali i uz dolazak Pape. No valja reći da većina građana R.H., nema poima što se to ispotpisivalo u pretpristupnim pregovorima s E.U., i kolika je cijena ovakvog ulaska R.H., u E.U.. Činjenica je da je Hrvatska u cijelom razdoblju pregovaranja s E.U., sustavno pljačkana od Sanadera i njegovih lopova ( većina iz Hdz-a ), o čemu svjedoči prepuni Remetinec. Jadranka Kosor se zaista potrudila da podosta članova bivše vlade spremi "na sigurno", i zaista se može reći da ih je danas tek mali broj na slobodi (ako izuzmemo nju i još ponekog ). Svakako će biti zanimljivo, u koliko se "urar" vrati iz Austrije. Mislim da bi to, dugoročno gledano, bilo izvrsno za Hrvatsku....Dobro nam došel, prijatel....
anakonda
11.6.2011. 22:28
MOŽE, POGLEDAJTE ŠTO JE SVE HDZ MORAO JOŠ UČINITI:

INDEKS
Washington Times: Izdajnički HDZ prodao Hrvatsku i Gotovinu da bi udobrovoljio Bruxeellesu

Prije par mjeseci iz Bruxellesa je poslana poruka Vladi RH kako pregovori neće biti završeni u lipnju zbog poglavlja 23. Potom u Zagreb dolazi Barroso i pitijskim držanjem potvrđuje da je lipanj izmičući cilj. Nakon presude generalima, zapravo cijeloj državi i narodu za "udruženi zločinački pothvat", dogodio se zaokret. Nakon što je britanski ministar pravosuđa Kenneth Clark 13. travnja posjetio Zagreb, dva dana uoči presude generalima, a čiji je sadržaj Clark jamačno znao, najednom se tvrdi kako bi Hrvatska ipak mogla završiti pregovore u lipnju.

Politika MRKVE i BATINE. Dajte, molim vas! Što se tako značajno dogodilo u napretku po pitanju pravosudnih i inih reformi vezanih uz poglavlje 23? Ništa. Stanje je isto. Razlog promjeni kursa prema RH kompenzacija je za udruženi zločinački pothvat, za presudu Gotovini i društvu, politika MRKVE i BATINE koju Bruxelles, točnije neke članice EU na čelu s Velikom Britanijom, provode. Nije se ništa značajno zbilo da bi se po pitanju poglavlja 23 dogodio ovaj zaokret, ali u Haagu jest: Gotovina je osuđen, kao i povijest nastanka ove "ZLOČINAČKE DRŽAVNE tvorevine". Ako se pokaže točnim da će Hrvatska najednom ipak zatvoriti pregovore u lipnju, onda mirne duše možemo reći da je aktualni vršitelj dužnosti ratnog ZLOČINCA Ante Gotovina PRODAN PORADI hrvatskog ulaska u EU. Čime ovo argumentiramo? Jednostavnom činjenicom da se cijeli proces hrvatskog pristupanja EU vrtio oko Haškog tribunala. Avis smo dobili nakon što su Čermak i Markač otišli u Haag .............

davidcar
11.6.2011. 22:20
al ga vi komentirate svi neki političari ajmo malo na zajebanciju
anakonda
11.6.2011. 21:52
svakako da se mani državne politike jer ima slabo pamčenje!
milanović je između ostaloga zapitao tko je odgovoran što je hrvatska tek sada ZAVRŠILA PREGOVORE?? GDJE JE SVE OVO VRIJEME BIO ĐAKIĆ?

Proces hrvatskih eurointegracija koji je danas došao pred sam kraj prvi je zamah dobio u studenom 2000. godine s otvaranjem SSP-a

Proces hrvatskih eurointegracija koji je danas došao pred sam kraj prvi je zamah dobio u studenom 2000. godine kada su na Zagrebačkom sastanku na vrhu otvoreni pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

U prosincu 2004. Hrvatska je dobila i datum za početak pristupnih pregovora - 17. ožujka 2005. godine, ali pod uvjetom pune suradnje s Haškim sudom.

Pregovori su SLUŽBENO otvoreni nešto više od šest mjeseci kasnije, 3. listopada 2005., pošto je Carla del Ponte potvrdila potpunu suradnju Hrvatske s ICTY-jem.
Nakon screeninga započeli su pregovori za koje se odmah vidjelo da će ići puno sporije nego je to bio slučaj u pregovorima s ostalim bivšim komunističkim zemljama.

Hrvatskoj je od formalnog otvaranja pregovaračkog procesa u listopadu 2005. do otvaranja prvog poglavlja u lipnju 2006. trebalo oko devet mjeseci, dok je primjerice Slovačka, koja je formalno započela pregovore 15. veljače 2000. već sljedeći mjesec otvorila osam poglavlja a u lipnju šest od tih osam zatvorila.

Nakon što je zbog slučaja GOTOVINA bio ODGOĐEN početak pristupnih pregovora Unije i Hrvatske, novi problem pojavio se 2008. godine sa Slovenijom koja je zbog navodnog hrvatskog prejudiciranja granice stavila BLOKADU na otvaranje i zatvaranje poglavlja koja je trajala deset mjeseci.

TEK u ljeto 2009. godine, nakon što je Jadranka Kosor PREUZELA premijersku funkciju, sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom na njihovom PRVOM susretu u Trakošćanu uspjela je postići dogovor i pregovori su ODBLOKIRANI.

Haški SUD bio je TAKOĐER razlogom SPOROSTI procesa. Zbog tzv. TOPNIČKIH dnevnika koje je tražilo haaško tužiteljstvo, najteže poglavlje Pravosuđe i temeljna prava mjesecima je bilo blokirano.

Svi ti razlozi doveli su do toga da će hrvatski pregovori, ako sve bude teklo po planu, trajati gotovo šest godina, što je rekord u odnosu na 12 zemalja koje su se Uniji priključile 2004. i 2007.

Sve te ZEMLJE pregovarale su KRAĆE od Hrvatske. PRVA skupina od 6 zemalja (Mađarska, Poljska, Estonija, Češka, Slovenija i Cipar) započela je pregovore 31. ožujka 1998. godine. DRUGA skupina, također od šest zemalja (Slovačka, Rumunjska, Latvija, Litva, Bugarska i Malta) otvorila je pregovore 15. veljače 2000. Deset od tih 12 zemalja, sve osim Bugarske i Rumunjske, zatvorilo je zadnja poglavlja u pregovorima sredinom prosinca 2002. godine. DAKLE, prvoj skupini za zatvaranje pregovora TREBALO je ČETIRI (4)godine i devet mjeseci, a četiri zemlje iz druge skupine (Slovačka, Latvija, Litva i Malta) završile su pregovore za DVIJE (2) godine i deset mjeseci. Bugarska i Rumunjska završile su pregovore u prosincu 2004., dakle, pregovarale su ČETIRI (4) godine i deset mjeseci.
senior
11.6.2011. 21:26
Jopa!
Okreni se ti domaćim temama i evo ti 2 zadatka, obavi ih i proglasiti ćemo te počasnim građaninom županije:
1 vrati prugu Koprivnica Osijek u rang pruge Knin Zadar znači međunarodne pruge i spasi je od zatvaranja što je neminovno ako HDZ ostane na vlasti.
2. Pokreni s mrtve točke projekt brze ceste D2 koja je na sedmom mjestu prve grupe prioriteta i dovedi je od ranga prometnica koje su poslije nje naprimjer 8 i 9 mjesto.
Ti si lokalni političar i tu se pokaži tamo gdje si biran. Mani se državničke politike, prepustiti to Jaci Ivi i Zoranu..
davidcar
11.6.2011. 21:17
a šta je trebo, reći bravo jopa bravo kiro i bravo tole?
bečarina002
11.6.2011. 21:15
đakić je najviše tomu pridonio svojim talentom i visokim obrazovanjem,bez njega smo nitko i ništa
hdznedajboze
11.6.2011. 20:50
Više bih volio da mi je standard na nivou bogatih zemalja,ulazak u EU ??Šta ste gospodine Đakić učinili unutar RH osim što je postala siromašna,bez radnih mjesta, standard se srozao na "O"a vi pričate o nekom uspjehu završetku pregovora,ŠTA TO ZNAČI LJUDIMA BEZ PERSPEKTIVE I BUDUĆNOSTI ?Moj odgovor na referendum o ulasku u EU još uvijek je NE.


Još iz kategorije Politika