Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Domovinski rat & branitelji

Đakić ostaje na čelu HVIDR-e

  Dnevno.hr           09.12.2013.         2412 pogleda
Đakić ostaje na čelu HVIDR-e

Josip Đakić ostaje na čelu HVIDR-e, odlučeno je na današnjem izborno-izvještajnom Saboru te udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, iz koje su osudili najave iz Vlade o smanjenju mirovina iznad 5.000 kuna ratnim invalidima.

Đakić, HDZ-ov zastupnik, pobijedio je svoga protukandidata Ivicu Krčelića iz Zagrebačke županije, a izabrana su i nova tijela ove udruge.

Govoreći u Domu HV-a "Zvonimir" o prošlom četverogodišnjem razdoblju, Đakić je prigovorio da HVIDR-a svake godine dobija sve manje novca iz državnog proračuna. No, najjače kritike uputio je na najavljeno smanjenje invalidskih mirovina iznad 5.000 kuna, naglasivši kako je ogorčenost branitelja tim veća što su, kako tvrdi, od 2001. godine primanja smanjena i do 40 posto.

Đakić je rekao da je HVIDR-a imala razumjevanje za smanjenje prije nekoliko godina zbog krize, ali i istaknuo da Vladine najave smanjenja invalidskih braniteljskih mirovina te očekivane uštede u tom smislu od 335 milijuna kuna neće spasiti državni proračun.

Ocijenio je da ni jedna društvena skupina nije bila toliko u podređenom položaju kao hrvatski ratni vojni invalidi, "koji se na udaru kritika i predstavljaju se kao teret države".

Za predstojeće razdoblje najavio je jačanje jedinstva udruge te otvorenost članstvu kroz medije te bolju komunikaciju kroz internetske stranice udruge i web stranice "Braniteljski portal". Najavio je i da bi se udruga mogla koristiti i novcem iz strukturnih fondova EU kroz jasno definirane programe.

Ministarstvu branitelja zamjerio je što na HVIDR-in Sabor nije nikoga poslala, poručivši da "iako postoje razlike u pogledima na stvari treba međusobno razgovarati".

Skupu su nazočili i predstavnici nekoliko braniteljskih i stradalničkih udruga koji su kao gosti pozvali na jedinstvo braniteljske populacije. Posebnu pozornost izazvao je predstavnik Hrvatskog generalskog zbora, umirovljeni general Josip Čuletić koji je istaknuo da je politika uspjela zavaditi i razjediniti braniteljsku populaciju kroz velik broj udruga te stoga pozvao branitelje na slogu i jedinstvo.

Izvor: Dnevno.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
16.12.2013. 9:34
@mirovnjak pajdo daj se malo skuliraj i pripazi da u pisanju tvojih laži i objeda ne demantiraš sam sebe i sam sebi što kako narod kaže ne skačeš u usta! Sramota je pajdo da sa tvojim komentarima sve više podsjećaš na Pinokija i da se pored tolike pameti i stručnih kvaliteta kojima se stalno hvališ ne možeš sjetiti kada je osnovan slatinski ogranak tvog koalicijskog partnera uz čiju ste pomoć svojevremeno uspjeli srušili vlastitu gradonačelnicu i vratiti na vlast HDZ.

Hajde pajdo, ali samo ako ti nije teško, pojasni kako je moguće da slatinski ogranak HNS-a sudjeluje na izborima 1997, tj. godinama prije nego li je osnovan i ostane ispod izbornog praga!?

Toliko pajdo o vjerodostojnosti tvoje "istine" u kojoj neznaš kada ti je osnovana slatinska podružnica najdugoviječnijeg koalicijskog partnera čiju ste klijetsku uslugu nagradili trajnim koalicijskim sporazumom, zbog čega vas slatinski birači više ne žele vidjeti na vlasti, pa su pored sveg zla kojim ih je HDZ opljačkao, uništio i zavio u crno ponovno izabrali desno, a ne lijevo krilo KPJ SKH.

I zato što se ti se sve više pretvaraš u Pinokija, ne bavim se Shizifovim poslom, već mi ne preostaje ništa drugo osim primjetiti da te moji komentari pogađaju upravo tamo gdje su patrijaneri najtanji, a to je istina koja te ne samo da boli, već je kao što znamo preduboka voda za tebe.

@mirovnjak pajdo, blamažu koju svojim komentarims sam sebi nanosiš ne mogu spriječiti, ali ignoriranjem tvojih objeda i laži koje su te kroz sve ove godine vjernog službovanja partiji očigledno pretvorile u Pinokija, te želim spasiti da se ne utopiš od istine.

E pa sada više od toga ne mogu napraviti, a ti pajdo nastavi činiti ono što čega se ne možeš okaniti.

mirovnjak
15.12.2013. 20:36
@Fitilj!
Slatinski SDP je ušao prvi put u vijeće 1997 to je točno i to koalicijskom listom zajedno sa HSLS-om nositelj liste Mato Vučinić uz 2 mandata iz izbornih jedinica gdje je jedna tinejđžerka pobijedila tvog bivšeg šefa dok si bio u HDZ-u tada predsjednika Slatinskog HDZ-a u izbornoj jedinici centar (tada se pola vijećnika biralo sa lista a pola u izbornim jedinicama) Ti si tada bio u HNS i ostali ste ispod praga. To malo glasova što si uzeo, uzeo si upravo toj koaliciji, znači nisi pomogao već odmogao.
No najvažnije polako se približavaš da priznaš kako si svim silama htio u SDP.
Svi mi koji smo dugo u stranci učinili smo za nju puno dobrih i puno loših stvari, ali sam ja za Slatinski SDP učinio kapitalnu korist kada sam u to vrijeme koristeći članstvo u glavnom odboru preko tadašnjeg predsjednika glavnog odbora i zamjenika predsjednika stranke spriječio tvoj ulazak u SDP-e koji si bio dogovori preko županijskog predsjednika i kako ti voliš reći "Centralnog komiteta stranke" na Iblerovom trgu. Bila je to kapitalna odluka vodstva stranke da ti se zahvali na ponudi.
fitilj
14.12.2013. 19:27
@mirovnjak pajdo nažalost moram potvrditi da je slatinski SDP tek zahvaljujuči mojoj pomoći po prvi puta ušao u slatinsko gradsko vijeće.

Moram potvrditi da je HSS uz HNS ne samo izdajnička stranka na državnoj razini, već i izdajnička stranka slatinskog gradskog vijeća uz čije je prebjege HDZ protivno volji birača osvajao vlast, pri čemu se je vodstvo slatinskog SDP pokazalo kao čardak ni na nebu, ni na zemlji, što su slatinski birači ne samo prepoznali, već i kaznili na zadnjim izborima. Nažalost moram primjetiti da je sve je to posljedica jalovog vodstva slatinskog SDP-a koje se bira po podobnosti, a ne sposobnosti i naravno potpuzništvu svojim županijskim i metropolskim mentorima.

Zato je jesmo tu gdje jesmo, jer umjesto predstavnika Slatinki i Slatinjana u saboru nas zastupaju poltroni i jebivjetri koji su sami sebi svrha, a ne borci i zaštitnici interesa onih koji su ih birali!

Naravno sve to ne abolira SDP od odgovornosti za stanje u državi, jer je 2000 takozvana "trećesiječanjska vlast", tj. koalicije rogova u vreći a potom 2011 dobio povijesnu priliku i mandat da lopovima i lupežima HDZ-a stavi lisnice na ruke i vrati opljačkano i pokradeno što lijevo krilo SKH KPJ nije učinilo, već je dapače nastavilo sa devastacijom hrvatskog gospodarstva i privrede i haračenjem vlastitog naroda, a sve to sa ciljem održavanja na vlasti i stvaranjem osobne koristi i blagostanja političke oligarhije, kako one na vlasti, tako i oporbenih parazita, čime je nedvojbeno potvrđeno da je SDP=HDZ!

Prema tome pajdo vrtio ti to i namještao kako ti drago ostaje nepobitna činjenica da je SDP samo aktualno zlo na vlasti, a niukom slučaju opcija koja će učiniti bilo što za spas Hrvatske iz krize u koju su nas doveli lupeži iz bivše vlasti ali i ove današnje, a koji sjede u Banskim dvorima i na Markovom trgu.
mirovnjak
14.12.2013. 17:54
@Francek!
Prešao si na osobno ja se upecao, no nije problem u meni ili bilo kojem pojedincu, jer tu pojedinci nisu bili bitni oni to ne bi niti mogli, bitan je sustav koji je stvoren, bez tog sustava ništa nije bilo moguće.
U Slatini je do 1993 bio povjerenik zna se koje je stranke tada bio predsjednik do 1997 SDP-e nije imao nijednog vijećnika 1993 nije niti sudjelovao u izborima. Do tada je 90% gospodarstva pretvoreno.
Što se tiče HSS-ovca on jest bio od 2000 pomoćnik ministra, ali se varaš da je on bio glavni "pretvorbeni" meštar.
Naprotiv od 1993 bio je u županijskoj skupštini oporbeni političar i glavni protivnik pretvorbe na HDZ-ov način.
siniša prpić
14.12.2013. 17:41
Ovo su ozbiljne stvari......
RAZOTKRIVEN NOVI SKANDAL Umirovljeni general Krešić dao službeniku lažni status invalida

jutarnji.hr/ratno-profiterstvo-umirovljeni-general-kresic-dao-sluzbeniku-lazni-status-invalida/1146966/
francek
14.12.2013. 16:54
g. mirovnjak !
Zaista mi nije niti na kraj pameti reći Vam bilo što ružno. Možda se sada ne bi niti oglasio da niste neiskreni ? Ako dobro slutim , znate i sami da u tom "pretvorbenom timu" nisu bili HDZ-ovci, već SDP-ovci i HSS-ovci ( jedan je čak završio i u vladi RH )....?
siniša prpić
13.12.2013. 19:36
@mirovnjak, zbog ove rečenice, sve mi se više sviđate... "Do 1990 nepodoban za SKH poslije 1990 nepodoban za HDZ. Isto mi se pisalo."
Lijepi pozdrav i svako dobro !!
mirovnjak
13.12.2013. 18:59
@Francek! Nije tajna.
Dok je tvrtka bila bez HDZ-ove privatizacije između 200 i 280, nakon privatizacije po HDZ-e modelu sa 65 otišla u stečaj.
Nisam bio direktor, nisam vodio poslovnu politiku Do 1990 nepodoban za SKH poslije 1990 nepodoban za HDZ. Isto mi se pisalo.
Hrvatski odnosno HDZ-ov model privatizacije.
francek
13.12.2013. 16:13
g. mirovnjak !
Pa Vi ste puni argumenata...Sasvim lijepo u ovim teškim vremenima ? Radili ste kao stručnjak 22 g. u istoj firmi..Baš lijepo, koliko je nakon stručnog vođenja te firme u njoj sada zaposlenika ? Naravno , ako nije poslovna tajna...
fitilj
13.12.2013. 14:32
@mirovnjak pajdo tvoja je logika bistra kao napoj i zato joj nema potrebe proturiječiti!

mirovnjak
13.12.2013. 13:45
@Fitilj = Fitilj = Istina = Vaso
Jedino logična usporedba.
Čim treba argument Fitilj bježi od teme.
fitilj
13.12.2013. 8:41
@mirovnjak sory što sam zaboravio da je vjerni vojnik partije uvijek u pravu!

Sory što sam čorav i glup da ne vodim da su dolaskom SDP-a na vlast Hrvatskom potekli potoci meda i mlijeka u potocima, a HDZ je kriv raji što mu zlatne ribice kukulele koalicije ne ispunjavaju elje, pa i dalje žive u bijedi i sirotinji.
mirovnjak
12.12.2013. 17:50
@Fitilj!
Nikada nisam i neću napisati da ne postoji osnova za ozbiljne rasprave o lošem radu ove vlade, ali naglašavam "ozbiljne"
Isto tako neću nikada pristati na raspravu uz uvjet da prihvatim Karamarkove jednakosti SDP= HDZ prije mene ili različitost " Moj HDZ nema nikakve veze sa Sanaderovim.
Ove dvije konstatacije ti uporno forsiraš uz onu 3 Fitilj= Istina.
Na ovim polazištima nema rasprave jer ove pretpostavke nemaju veze sa zdravom pameti.
Evo jednog primjera. Kada smo jednom prilikom raspravljali o Jopinom zapošljavanju ti kao i sada odmah to izjednačiš sa sadašnjom vlasti, tvrdnjom da je ova vlast nadmašila Jopu.
Na moju tvrdnju potkrijepljenu podacima da je recimo u našoj Slatini od 18 ustanova i poduzeća došlo do promjene samo u 3 od toga samo jedna stranačka osoba ti si promijenio temu i prešao na uvrede.
Pa i ova tema. Hrvatska je u periodu prije ove vlasti izgradila oko 1500 km suvremenih prometnica kada Jopa u ovu županiju ili prema njoj nije dovukao ni kilometra.
Ti odmah znak jednakosti između Žagara i Jope po Karamarkovoj uputi i ako se za vrijeme Žagara zbog prezaduženosti države i nedostatka novca radi samo na 30-tak kilometara i to već započetih.
fitilj
12.12.2013. 16:52
@mirovnjak ja sam samo upozorio na tvoj selektivni pristup kojima odišu tvoji komentari u kojima u detektiranju neučinkovitosti izostavljaš pripadnike svoje partije.

No to je sigurno taj posebni kućni odgoj na kojeg se toliko pozivaš.
mirovnjak
12.12.2013. 14:25
Fitilj!
pristojan čovjek polemizira ili sa člankom što ti ne radiš ili sa onima koji prihvaćaju njegov kućni odgoj.
Što se mene tiče na krivoj si adresi,
Reći popu pop, a bobu bob u okvirima civilazicije DA, a prostačiti, ala Fitilj nema šanse, bar ne sa mnom.
fitilj
12.12.2013. 13:57
@mirovnjak pajdo a što je sa SDP-ovim lutbremzerkama i luftbremzerima koji kradu dane u Saboru, a za svoj kraj nisu ništa napravili. Nije vrag da su oni bolji od Jope.

Daj malo pokaži da imaš muda i napiši da Nada Čavlović Smiljanec, Tomislav Žagar i sve one stranačke lucprde i stranački vojnici i sijaset onih ništ koristi političkih vucibatina, profitera, parazita koji žive na grbaći Slatinjana i Slatinjanki i ostalih hrvatskih građanki i građana nisu ništa ni bolji ni lošiji od Jope, jer su kao i on ista profiterske gore list.

Ah da, pardon zaboravio sam da si ti fino ogdojen i nećeš se spuštati na nivo da bobu kažeš bob, a popu pop.

Zato i jesi 22 godine bio član tih i takvih kao što je Jopa, Nadica, Žagar i ostala politička bižuterija i starlete koje vjerno i poslušno brane one kojima je narod zadnja rupa na svirali, jer da nije tako onda Hrvatska nebi bila stratište demokracije i leglo socijalne neprave, mita kriminala, korupcije i nepotizma u kojoj stranka na vlasti pljačka narod do zadnje kapi krvi, dok politička ološ za mjesec dana javašluka, a često i za mjesec dana plandovanja strpa u džep polugodišnju mirovinu opljačkanih penzića i višemjesećnu plaću većine onih sretnika koji imaju posao.

Kada već uzimaš metlu u ruke počmi mesti ispred vrata vlastite partije koja je izlagala i iznevjerila narod i dokazala da je u najmanju ruku ista, ako ne i još gora od njenih predhodnika.
mirovnjak
12.12.2013. 13:17
Francek!
"Silina" argumenata se ne demantira paušalno već podatkom što nije točno.
Tko je što radio i kako u proteklom vremenu može se raspravljati, mojih 22 godine na istom radnom mjestu, nikad direktorsko niti političko već isključivo stručno govore nešto. O učešću u "pogibeljnim vremenima" najbolje je da govore drugi svjedoci tih vremena, a moja spomenica domovinskog rata meni je veoma draga. Nisam sigurno sam sebe predložio, drugi su odlučivali, valjda su imali razloga.
Dok rijeka teče trebalo bi biti vode za svakoga, kada ona presuši kasno je za bilo koga.
Ovom državom su tekle rijeke novaca za infrastrukturu i svi su nešto dobilo osim Jopina vilajeta. Da se razumijemo nije jedini mogao pomoći, ali je sigurno najviše mogao, jer je najduže trajao i najduže držao lojtre Dr Ivi.
Sada nažalost došlo je vrijeme za vrati "koko pozobano" i u tim uvjetima nema novog za zobat.
francek
12.12.2013. 9:44
Mirovnjak !
Vaš visoki nivo i Vaša silina "argumenata" naravno i sloboda govora i pisanja omogućava Vam svašta tvrditi, pa tako i "podatke" koje ste naveli. No, dopustite mi da ja kao osoba koju u Slatinu nije doveo nikakav šegrt Hlapić (a u to su vrijeme mnogi slatinci morali napuštati rodnu grudu ) Slatinu doživljavam sasvim drugačije nego Vi. Svi (koji su istinski voljeli Slatinu) u zaista pogibeljnim vremenima imali i dužnost i obvezu kriknuti do boli , jer je bilo toliko jasno što nam sprema velikosrpski dugo pripreman ratni stroj, a koji je u Slatini imao i te kako dobro organizirane sljedbenike. Nisam Vas zapazio među lokalpatriotima, sve dok nije prošla pogibeljna opasnost ...Za Jopu nisam ni napisao niti tvrdio da je zaslužan za svu silu projekata, ali svakako da stoji iza dosta njih. No da li je to dovoljno da nam svima bude bolje ? Sigurno da nije ,ali bilo bi dobro znati tko sad u Saboru radi na bilo kakvom projektu za našu županiju ?
karlo01
11.12.2013. 13:22
Voljeli vi svoje crvene ,zelene ili žute fanove stvarnost na našim prostorima je drugačija.Komentari su različiti , klicanje nekakvim likovima koji lebde iznad zemlje i ne interesira ih ni najmanje što o njima misli obična raja.Oni su sa svojim bezobraznim primanjima svoje ostvarili, i to sve u ime domoljublja !
mirovnjak
11.12.2013. 13:02
@ Francek!
ja se neću spustiti na tvoj nivo, neću te nazivati ni crni ni plavi ni crveni, ali mi odgovori kako je pod Jopinom silnim podržanim projektima ova županija najsiromašnija u Hrvatskoj, najveća stopa nezaposlenosti prometno najizliranija i sve naj naj u negativnom smislu.
Moja Slatina je dočekala 90-te kao općina od 110 u Hrvatskioj na 17 mjestu (samo je zagreb tada imao 6 općina sve ispred Slatine) Od Slavonskih općina samo je Vukovar i Beli manastir bio ispred, sada je najsiromašniji grad u najsiromašnijoj županiji stopa nezaposlenosti preko 40% (prosjek Hrvatske još uvijek ispod 20%). Ako si ti sa tim zadovoljan ja ti neću osporavati zadovoljstvo, ja nisam i nemaš mi pravo vrijeđanjem to razočarenje osporavati.
francek
11.12.2013. 10:12
Štovani mirovovnjak !
Vama "crvenilo " curi na sve strane,na žalost na obraz Vam ne može preko interneta. Nisam Jopin fan ,ali bilo bi dobro da spomenete samo jednog političara sa naše županije koji je kao civil podržao više projekata od njega.Istovremeno je zastupao prilično ravnomjerno i sve jedinice lokalne samouprave lokalne samouprave na cijeloj županiji !
mirovnjak
10.12.2013. 16:52
Slažem se da Jopin ratni put nije upitan U ostalom do 1993 i formiranja županije Pitomača pripadala općini Đurđevac i Koprivničko Bjelovarskoj regiji pa i sudjelovanje u ratu Pitomačana išlo preko Bjelovara.
Što se toga tiče "Kapa dolje" za sudjelovanje i ranjavanje.
No to ne znači kada je postao civilni gubernator županije da se može reći "Kapa dolje",
Ovo su dvije potpuno odvojene strane.
Za to za ovo prvo samo pohvale, ali drugo bogami više pokuda nego pohvala.
bać joza
10.12.2013. 13:38
Poštovani!

Vrlo, vrlo korektan i dobronamjeran komentar!

Pozdrav!
freeman
10.12.2013. 10:10
jednom za svagda za neupućene.... "đakovačkom bojnom" su obuhvaćeni naši sugrađani koji su aktivno sudjelovali u pripremi RH za rat 1990. godine kroz nabavu oružja i ostale aktivnosti koje nisu barem za sada za javnost....

...naravno da je u toj "bojni" možda i preveliki broj ljudi, ali u svezi toga i ostalog sudjelovanja u DR ne dirajte Jopu.....

... nadalje, nemamo mi više "ranjenika" nego partizani (čast njima), ali apsolutno objektivno imamo prevelik broj umirovljenika proisteklih iz DR, a u vezi toga - ranjenih umirovljenika nije ni polovica umirovljenih i nije u redu trpati ih u koš sa ostalim umirovljenima zbog raznoraznih razloga, a zbog kojih sada ti isti ranjeni trpe smanjenje mirovina (po tkoznakojiput)....

...i umjesto da im naša javnost da podršku, prešutno šute i misle da njih neće dirati, ali istina je ipak drugačija, živi bili pa vidjeli....

... ova tema je vrlo osjetljiva i ne bih želio polemizirati, žao mi je istinskih branitelja i invalida, ali čini mi se i siguran sam da se kukolj ne može istrijebiti, sve ostaje samo na obećanjima, ali realno to ipak nije moguće, zbog ogromnih financijskih troškova koje bi tzv. revizije zahtijevale...
francek
10.12.2013. 9:43
g.Britva !
Vaša je upućenost u taj dio domovinskoga rata obavijena velom ostrašćene mržnje ? Bilo bi dobro da se podrobnije informirate na čega se odnosi Vaš komentar....
kišni
10.12.2013. 6:15
treba izvršiti stvarnu reviziju tko je bio na frontu a tko nije, ratni putovi nisu odraz stvarnog stanja, pa imamo više ranjenika neg partizani, a o penzijama ni da ne pričamo, što se dogodilo sa revizijom registra branitelja ništa, jer ovima u vrhu to nije po volji, šteta je samo pravih branitelja, koji su u manjini i šute, samo u virovitici imamo brdo lažnih branitelja pa se ništa ne poduzima, strašno,.
britva1
9.12.2013. 21:00
Neka si osnuje udrugu branitelja svoje fantomske đakovačke bojne. Ovako samo okaljava istinske branitelje.


Još iz kategorije Domovinski rat & branitelji