Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  SDP

Đakić na proslavi Dana općine Čačinci neprimjereno napao Vladu, SDP-ov vijećnik napustio sjednicu

        18.04.2012.         4915 pogleda
Đakić na proslavi Dana općine Čačinci neprimjereno napao Vladu, SDP-ov vijećnik napustio sjednicu

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana općine Čačinci, saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, neprimjereno trenutku, zloupotrijebio je gostoprimstvo te neutemeljeno napao Vladu RH, na čelu sa Zoranom Milanovićem. Zamjerio je, između ostalog i to što Vlada u ovih sto i nešto dana nije, po njemu, napravila ništa značajno. Pretpostavljamo da je, između ostalog, mislio da nije uspjela popraviti sve što su, Đakićev bivši gazda Sanader  te sadašnja šefica Kosor, u zadnjih osam godina uspjeli uništiti. A, podsjećamo, u tih osam godina postigli su i ove „uspjehe":

Vanjsko zaduženje Republike Hrvatske u prosincu 2003.godine iznosilo je 19,8 milijardi dolara. 2006.godine to je bilo već 29 milijardi dolara. Na punih 40 milijardi dolara vanjski dug je skočio tijekom 2009. godine.  Do kraja prošle godine taj dug se popeo na blizu 60 milijardi dolara.

Za prosinac prošle godine mirovinu je dobilo 1.213.121 umirovljenik. Dakle, pod HDZ-ovim vođenjem Hrvatske broj umirovljenika, u zadnjih osam godina se povećao za 150000 novih korisnika. Istovremeno, broj zaposlenih u osam godina porastao je za jedva 15000 ljudi.  

Ovih dana počelo je i suđenje HDZ-u i nekim bivšim i sadašnjim čelnicima za tešku zlouporabu proračunskih sredstava  a sve u svrhu stjecanja protupravne koristi, što za pojedince ali i za stranku u cjelini. I impozantan broj HDZ-ovih bivših čelnika nalazi se na optuženičkim klupama, nekima je već i presuđeno.....

Na kraju, ukoliko je Josip Đakić mislio da bi ovakve „uspjehe" trebala bilježiti Vlada Zorana Milanovića, može mirno spavati. SDP nije stranka koja će pod uspjehom bilježiti porast vanjskog duga, koja će pod uspjehom reklamirati povećanje broja umirovljenika i zamrznuti broj zaposlenih s druge strane, koji bi trebali osigurati i mirovinska sredstva, među ostalim. Ono što je sigurno, SDP neće koristiti HDZ-ovu formulu jer je to do sada bio model za neuspjeh, model za osobnu korist, ne za opće dobro.

Napominjemo da je predsjednik SDP-a općine Čačinci i vijećnik općinskog vijeća Dragan Zubak bio prisiljen napustiti takvu svečanu sjednicu, razočaran retorikom koja je upućivala na netrpeljivost prema Vladi RH te je obilovala improvizacijom i neistinama.

 SDP-a Virovitičko-podravske županije

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slavujj
22.4.2012. 21:40
Eh,kad bi barem u glavama mnogih postojala samo jedna Hrvatska,ni plava ni crvena,nego jedna jedinstvena,koju se voli radom i poštenjem,koju se ne krade i u kojoj se plača porez jer ju se voli i želi joj dobro,Hrvatska u kojoj se neće kopati po kontejnerima i u kojoj branitelji neće dizati ruku na sebe iz očaja,u kojoj mladi neće biti prisiljeni tražiti prvu prigodu za odlazak iz Hrvatske i to uglavnom zbog takvih koji vide samo crvenu ili plavu Hrvatsku!
općinaSlatina
22.4.2012. 9:55
da je zadnjih godina plava vlada radila u interesu građana, a ne lagala i krala,
ne bi danas toliko pljuvali po crvenoj vladi.
sve što danas radi crvena vlada su posljedice lošeg rada plave vlade.
Najveća je kritika bila potrebna za vrijeme doktora Ive i sestre Jace dok su ovce bile tiho u toru, a s promjenom vlasti eto i malo demokracije rekao bih i manje straha i danas prisutnih kritičara i pljuvača.
nicko
21.4.2012. 16:35
primjeti da je ovo dopis sdp-a, a ne vijest koju je pisao netko od novinara
konjica
21.4.2012. 15:50
Novinarski posao je dostaviti vijest na vrijeme onima koji nisu bili prisutni.
novinar je nepristran izvjestitelj.
OVO JE ZNAČI JEDAN NE PROFESIONALNI URADAK pogađate zbog čega.
Napomena za SENIOR 2, nije se ni pokojnom HITLERU SUDILUO, ZAŠTO BI onda RAČANU .
Dragi SVI, JAKISA u mnogo čemu IMA PRAVO
virojoza
20.4.2012. 11:25
Na našu sreću, Jopa I drug Kiro su naša prošlost...
jakisa
20.4.2012. 7:35
Vrijeme će pokazati.
senior2
19.4.2012. 21:15
Jakiša! I sinoć sam gledao dnevnik pa ako me sjećanje nije izdalo ne sudi se Račanu za 10.000.000 € i ne vidjeh Račana u sudnici već tvog dragog Ivi, Jopinom političkog idola.
siniša prpić
19.4.2012. 20:56
@jakisa, ako je Račan namjestio nešto Mol-u, onda je Sanader časna sestra....., čini se da Vi ni za struju nemate......
fitilj
19.4.2012. 20:52
Kolega slavujj a gdje bi to Jopa naučio što je to osobna kultura.

Brzo bi Jopa začepio gubicu kada bi policija i onaj peti ortak hrvatskih lupeža Mladen Bajić odradfili svoj posao po zakonu.

Onda bi Jopa ruku pod ruku s Jacom, Kirom i ostatkom lupeža iz pokreta za pljačku države i naroda pravio društvo Drivi u Remetincu, a ne baljezgao pod zaštiton zastupničkog imuniteta!
slavujj
19.4.2012. 19:50
Doći nekome na proslavu rođendana i pokvariti proslavu, na bilo koji način,nije stvar političke kulture već osobne kulture!
jakisa
19.4.2012. 19:07
@guru: da i te zaostale poticaje dijele po babi i stricu, ali ja nisam spominjao zaostale poticaje već poticaje za zakup koji bi trebao biti za narednu godinu.
Ponovo ponavljam HDZ je iz tih razloga izgubio izbore i time je kažnjen, a kukuriku je obećavao kule i gradove odmah čim dođu na vlast, a gdje je to, sve veća jad i tuga.
Koliko se sječam INU je MOLu namjestila Račanova Vlada.
senior2
19.4.2012. 18:07
Ja bi javno pitao Jopu i one koji ga brane kao Slčatinčan:
1. Zašto je istekla važnost građevne odzvole za Slatinsku gimnaziju, a nema poćetka radova?
2. Isto pitanje za sportsku dvoranu.
3. Zašto se nakon izrade studije utjecaja na okoliš za brzu cestu Virovitica - Slatina 2004 potpuno stalo? Istina obećavao je Jopa do Jugova polja, pa do Suhopolja, ali je sve ostalo na Jopinim obećanjima.
3. Za što je brza cesta Sveta Helena - Virovitica prije 6 godina zapela u Vrbovcu?
I još mnogo puta zašto? no tu ću stati.
Sada je lako napadati zašto netko u prvoj godini mandata ne stigne sve ono što su dragi Ivo i još draža Jaca Skojevka ispustili uz blagoslov Jope Toleta i Kire u proteklih 8 godina.
Hrvatska u srcu
19.4.2012. 16:49
Bajo moj zašto raste cijena goriva kada cijena nafte na svjetskom tržištu pada to si pitaj šefa koji je sve prepustio MOL-u

A što bi to gospodin Žagar trebao raditi u Čačincima na takvom jednom skupu? Gdje se blati sve što nije iz iste političke mašinerije...
guru
19.4.2012. 16:02
Jakisa možda vas boli što je SDP stopirao da i to malo zemlje što je ostalo neraspoređeno ne padne u HDZ i HSS ruke.
Poticaji koji su sada u isplati koliko ja znam su zaostatak iz HDZ-ove vladavine.
Gorivo bi možda i bilo jeftinije da da si nisu gospoda Sanader i ostala HDZ-ovska klika malo previše uzimali keša ,a protu-uslugu Molu davali upravljačka prava. Tko sad može kontrolirati pošto je kupljena nafta na svjetskom tržištu?
Da ne duljim stara poslovica kaže što jedna budala zabrlja potrebno je pet pametnih da riješi.
jakisa
19.4.2012. 14:17
Ne znam čija je brljotina ne isplata poticaja za jednogodišnje zakupe. i volio bih da mi netko objasni još neke stvari:
1. Zašto je bio problem kada je HDZ podigao PDV za 1% (pa je to bio harač i ne znam što sve ne) i svi ste crveni dizali hajku, a sada kad se PDV diže na 25% onda je to uredu i to je pametna fiskalna politika?
2. Zašto raste cijena goriva kada cijena nafte na svjetskom tržištu pada?
Pa tko je ovdje lud? - čini mi se hrvatski narod.
freeman
19.4.2012. 13:27
i još nešto, oni su očekivali da sadašnja vlada (sa bilo kim na čelu) ispravi u par mjeseci njihove brljotine i sranja koja su pravili u zadnjih 8 godina (da o devedesetima i ne pričamo)
freeman
19.4.2012. 13:24
blago nama i blagostanja od HDZ-a, zaista imamo Hrvatsku kakvu su oni željeli na čelu sa Centralnim komitetom HDZ-a - daj Bože nama još 100 godina Ive Sanadera, Suzane iz Bučja i Josipa iz Pitomače - moja djeca će i tako plačati porez u Austriji ili Njemačkoj, a za mene i tako više nije važno...
jakisa
19.4.2012. 13:10
Malo sam se raspitao kod kolega iz Čačinaca koji su bili na sjednici o čemu je to Đakić pričao kad je pogodilo SDP-ovce. Koliko sam shvati govorio je samo istinu: o odluci nove Vlade da neće isplaćivati poticaje za jednogodišnje sporazume za zakup poljoprivrednog zemljišta, o smanjenu sredstava za izgradnu akumulacijskog jezera i tomu slično i da je je još rekao da neće dopustiti da VPŽ i općina Čačinci budu taoci nečije politike samo zato što je tu na vlasti druga politička opcija.
Vidim dragi drugovi da istina boli, ali što je tu je, ližite svoja g....!
@OblakKojiPleše - kažu mi da je bio pozvan zastupnik SDP-a, ali se nije pojavio.
vizla
19.4.2012. 12:39
Najbolje je gospodin Lesar opisao ovu vladu "Štefica Cvek u raljama života" odnosno u raljama agencija za rejting,banaka i MMF.Jedino što su napravili u ovih sto i nešto dana je da su povećali nezaposlenost (svaki dan otpuštanja i stečajevi) po nekoliko firmi, smanjili kupovnu moć građana a čim ljudi ne troše znači da tonemo sve dublje, dozvolili divljanje cijena energenata i da dalje ne nabrajam,
black
19.4.2012. 11:45
..dok se oni svađaju mi svaki dan tonemo sve dublje i dublje :(
ernest
19.4.2012. 10:55
Dragi moj Jopa! prvo preispitaj sam sebe prije nego nego kažaš neku glupost kao i tvoj drug Kiro.
OblakKojiPleše
19.4.2012. 10:40
Zar na proslavi Dana općine Čačinci nije bio predstavnik Vlade RH, saborski zastupnik SDP-a Tomislav Žagar koji bi to možda demantirao? A Dragan Zubak je predsjednik SDP-a općine Čačinci, otkad to? Nije li on u HNS-u?
nicko
19.4.2012. 10:29
zatući ćemo mi taj tumor i na lokalnim izborima
jakisa
19.4.2012. 8:00
Zbog toga je HDZ izgubio izbore, ali koliko me pamćenje služi SDP je obećavao povećanje zaposlenosti, više plaće, niže cijene..., a od toga ama baš ništa, odnosno upravo suprotno. A može li se znati što je točno Đakić izrekao u svom govoru?
mika
19.4.2012. 7:56
E moj (nedaj Bože) Đakiću, doći češ i ti na red!


Još iz kategorije SDP