Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Dossier Turudić

Đakić: DORH-u je potrebna čvrsta ruka, intelekt, znanje, odrješitost...

  vn           01.02.2024.         1840 pogleda
Đakić: DORH-u je potrebna čvrsta ruka, intelekt, znanje, odrješitost...

Na Saborskoj raspravi o prijedlogu imenovanja Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom trajala javio se i Josip Đakić koji, naravno, branio svog pajdaša s kojim dijeli iste svjetonazore, stranačke ideje, birtaške stolove i večeri u rezovčkim, milanovačkim i aršanjskim klijetima.  ''Turudić je ponudio kako će ustrojiti i organizirati DORH i USKOK, koji bi se trebao baviti kaznenim djelima organiziranog kriminala, nikako s divljim svinjama i ribama u Kopačkom ritu, kaznom za parkiranje na nekom otoku ili lovačkim iskaznicama“, rekao je Đakić referirajući se na istragu koju je USKOK pokrenuo prije dva tjedna protiv ravnatelja, predavača i ispitivača u pučko otvorenom učilištu u Loboru zbog sumnje da su od zainteresiranih osoba tražili najmanje 100 eura po osobi kako bi im ishodili uvjerenje o osposobljenosti za lovca bez obzira na to ispunjavaju li sve potrebne uvjete.

''Zar nemaju boljeg i kvalitetnijeg posla? Zato je potrebna čvrsta ruka, intelekt, znanje, odrješitost, pravednost i poštenje kako bi se u DORH-u stvorila klima da se svatko mora procesuirati, pa bio to i Peđa Grbin, bilo to obiteljsko nasilje u redovima SDP-a ili Radničke fronte'', objasnio je Đakić.

Zastupnica Možemo Ivana Kekin demantirala je Đakićeve tvrdnje kako se oporba boji da će Ivan Turudić kao novi glavni državni odvjetnik izvući iz ladice slučajeve u koje su umiješani članovi oporbenih stranaka. ''Zašto pozivate oporbu da se treba bojati Ivana Turudića? Zato što zlokobno prijetite političkim neistomišljenicima, zato što najavljujete da planirate koristiti pravosuđe u političke svrhe. To su jasne i glasne prijetnje 'vašim dečkom' koji je prijatelj s kriminalcima i koji oslobađa od zatvora one koji su dokazano krivi, ali su bliski HDZ-u poput mame šefa zagrebačkog HDZ-a'', poručila je.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Turudić