Banner
HAK: Prometna nesreća na A7 kod čvora Rijeka Zapad
DHMZ: Promjenljivo oblačno ponegdje s kišom, temperature i do 17 celziejvaca
Svjetski dan borbe protiv AIDS-a: U Hrvatskoj niska učestalost infekcije
Počinju prijave za prvi rok državne mature
Počinju prijave za prvi rok državne mature
Oko 1.500 liječnika u opasnosti da ih bolnica ili dom zdravlja ovrše
HNB: Banke u Hrvatskoj u devet mjeseci s dobiti od 1,1 milijardu eura

  Obrtništvo

Dadilje dobile uvjerenja o stručnoj osposobljenosti

  Virovitica.hr           13.11.2009.         2642 pogleda
Dadilje dobile uvjerenja o stručnoj osposobljenosti

VIROVITICA - Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica i dalje nastavlja sa stručnim osposobljavanjima za potrebe lokalnog tržišta rada. Na današnjoj svečanosti podijeljeno je ukupno 24 uvjerenja polaznicama stručnog osposobljavanja za zanimanje dadilja. Podjeli su prisustvovali pročelnica HZZ Područne službe Virovitica Lahorka Weiss, predstavnica Pučkog otvorenog učilišta Zagreb Sonja Vrban i predstavnik Hrvatske obrtničke komore Virovitica Franjo Petrić. Ovim stručnim osposobljavanjem dobili smo prve educirane dadilje na tržištu rada Virovitičko-Podravske županije. Ujedno je dana i prilika ženama koje na evidenciji nezaposlenih HZZ PS Virovitica čine 58%, da steknu novo zanimanje a time i preduvjete za lakše zapošljavanje na tržištu rada.

Nakon psihologijskog testiranja (profesionalne selekcije) nezaposlenih osoba izabrane su 24 nezaposlene žene za završenom srednjom školom koje su upućene na stručno osposobljavanje za dadilje koje je u potpunosti financirao Zavod za zapošljavanje. Program osposobljavanja za dadilje trajao je 560 sati od kojih čak 225 praktične nastave koje su polaznice provodile u dječjim vrtićima na području Virovitičko-podravske županije.

Program je verificiran te se upisuje u radnu knjižicu.HZZ Područna služba Virovitica za navedeno osposobljavanje utrošila je ukupno 341.000,00 kuna od čega 158.000,00 kn za troškove obrazovanja, a ostali dio za putne troškove, osiguranje, radnu odjeću i novčanu pomoć nezaposlenim ženama za vrijeme trajanja osposobljavanja. Navedeno osposobljavanje provelo je Pučko otvoreno učilište Zagreb u suradnji s HOK Obrtničkom komorom VPŽ.Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica ove je godine kroz Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja stručno osposobila 137 osoba za razna zanimanja te za to utrošila ukupno 1.238.044,81 kn.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo