Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Politika

Da li je Homo sapiens čovjek ili neki daljnji rođak homoseksualca ?!

  Siniša Prpić           26.11.2013.         6163 pogleda
Da li je Homo sapiens čovjek ili neki daljnji rođak homoseksualca ?!

Ja sam heteroseksualac. Nedvojbeno. Što bi rekli, pravo muško. Dlakavu mušku nogu podnosim jedino na sportskom terenu. Sudbina je htjela da se dvaput ženih. I svaki puta - žena. Bez ikakvih dvojbi. Brak je za mene zajednica žene i muškarca. Za mene je istospolna zajednica nešto drugačija zajednica. Nešto kao Coca-cola i Pepsi. Pijem Pepsi, ali Coca - colu ne razbijam. Tko voli, 'nek izvoli. Od volje mu.

Homoseksualci i „pederi"

U Hrvata, od vajkada se nogometnom sucu , ako je loše sudio, znalo vikati ; „Sudija pederu !". Dakle u Hrvata, „peder" je moralna kategorija. Nedvojbeno. Dok je homoseksualac, seksualna orijentacija.

Pa tako, ne tako davno, na čelu jedne hrvatske demokršćanske stranke bila je jedna „pederčina". Isprike svim puritancima, no kako drugačije nazvati osobu koja kokošarski (u cekerima i torbama) pljačka svoju zemlju.

Atribut „pederčina" svakako je zaslužen, jer ne samo da je on sam krao svoj narod, stvorila je „pederčina" čitavo „pedersko" stado, koje ga je vjerno slijedilo. Većina heteroseksualaca je tada šutjelo. Kolektivna amnezija ?!

Danas je velika većina tih šutljivih, vrlo glasna. Licemjerno.

 I sam nisam bio pošteđen sretati u svom lijepom životu i jedne i druge. Ovih prvih („pedera"), nažalost, bilo je više.

Ono malo homoseksualaca koje sam sretao i nisu mi se zamjerili kao „pederčine". Na faksu, u Zagrebu, prvi docimer (gle vraga!), bio je baš jedan od tih „ozloglašenih" homoseksualaca. On je slušao Boy Georgea, a ja Jimmy Morrisona. David Bowiea bi slušali obadvojica. Kod mene se ispijala „mala votka, rakija", a kod njega vitaminski sokići. Od volje mu bilo.

Čovjek je bio korektan. Objasnio mi kuda je opasno ići, gdje su najbliži dućani, i što gazdarica ne voli. Što ćeš više ?! I da, najvažnije - nije me hvatao za tur. Meni dobro, njemu dobro. Miroljubiva koekzistencija, kako bi se nekad reklo.

Jedan pak drugi „ozloglašeni" mikeški  homoseksualac bio je pošten radnik, zbog kojega sam mirno spavao jer je u našem skladištu sve štimalo. Osobito na inventurama.Onaj prije njega („moj" heteroseksualac ) i nije se mogao podičiti takvim vrlinama.

Osnivačka skupština HSPD-a dobrim dijelom se ne bi odradila tako dobro da svoje prste u svemu nije imao upravo jedan od „ozloglašenih" homoseksualaca. Hvala mu.

Kad bolje razmislim, s jednim sam i u školskoj klupi sjedio...., pa koliko ih je samo?!

Da li je moguće da Bog može pogriješiti ?!

Mnogo puta mi se nametalo jedno pitanje...., da li je moguće da se svemogućem Bogu potkrala pogreška ?! I da je stvorio i ne tako mali broj ( 5 - 10 % )  , tih „opasnih likova"?! On ne griješi. Amen.

Jer nije to pitanje izbora, kako sam i sam znao ustvrditi. Pa nisam ja izabrao ženski spol, kao moj „predmet interesa". To je bilo „u meni" oduvijek. Tako je, i sa „ovim prokletnicima"....., što i nije daleko od istine. Jer kako drugačije nazvati situaciju homoseksualaca, ako ne prokletom, kad te većina osuđuje za ono s čim si rođen. A rođeno ih je.

Ako ih i nije bilo puno, izgleda da su bili dobro raspoređeni. Pa i obdareni (poznati )..... Michelangelo Buonarroti, Leonardo da Vinci, Oscar Wilde, Čajkovski, Freddie Mercury, Rock Hudson, Jodie Foster, Billie Jean King, Martina Navratilova..., i čitav niz onih koji se nikada nisu ( smjeli ) izjasniti, ali i onih koji su tu, svakodnevno kraj nas.

Da skratim, u ponedjeljak 02.12.2013., ništa se bitno promijeniti neće. Jedino će proračun R.H. biti prazniji za 48 milijuna kuna. Ovi u braku će voljeti (ili ne) svoje žene ili muškarce, a ovi u istospolnim vezama (zajednicama) - isto to.

Broj nezaposlenih će nezaustavljivo napredovati prema 400 000.

Pošten svijet će se truditi da to ostane i dalje, spajajući kraj - s krajem, a „pederčine" 'ko „pederčine", otezati će svoje procese na sudovima. I tvrditi da su nevini.

P.S.  S obzirom da je zahladilo, a cijena toplinskoj energiji je i u Remetincu najvjerojatnije otišla gore, možda ne bi bilo loše da Nadana smjeste kod Ive u ćeliju. Štedila bi se energija, a bilo bi im toplije. Pa obojica su metero....i hetero..., barem tako kažu. A njima je za vjerovati.....

I, da...., glasujem protiv, naravno. Jer mogli smo pametnije utrošiti taj novac. Možda za neko novo radno mjesto u Vukovaru.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
4.12.2013. 10:24
Mnogi su povodom ovog referenduma napadali Crkvu zbog njenog stava da je brak zajednica žene i muškarca.

Međutim i Europski rabinski centar, jedna od najutjecajnijih židovskih inicijativa u Europi,je podržao referendumsko pitanje, naglasivši da je definicija braka kao zajednice muškarca i žene u skladu s učenjem židovske vjere, o čemu pristrani i neprofesionalni hrvatski mediji nisu pisali.

Europski rabinski centar (RCE) objavio je priopćenje o referendumu u Hrvatskoj u kojemu se ističe da definicija braka kao zajednice muškarca i žene u potpunosti odgovara i u skladu je s učenjem židovske vjere.
"U tom kontekstu, snažno podržavamo građansku inicijativu `U ime obitelji` koja je pokrenula referendum. Također, vrlo smo uznemireni izvješćima da su neki usporedili ovu inicijativu za brak s nacističkim režimom i ideologijom fašizma. Smatramo da su te izjave neprikladne i uvredljive za sjećanje na milijune nevinih žrtava", stoji u izjavi Europskog rabinskog centra, jedne od najutjecajnijih židovskih inicijativa u Europi. M.M.Hrsvijet
bać joza
3.12.2013. 21:36
Poštovani!

Mislim na sve one koji u svojim komentarima vulgarnim rječnikom vrijeđaju pojedince, ustanove, institucije. Mislim na one koji nisu u mogućnosti kvalitetno komentirati određeni članak bez obzira na stavove. Svako komentiranje koje ima za cilj obezvrijediti drugoga kao osobu, diskvalificirati nekoga što ima drugačije stavove, nije vrijedno spominjanja niti komentiranja! Može se argumentima komentirati određeni objavljeni tekst i u isto vrijeme poštivati osobu koja je to napisala.

Eto, to neki ne razumiju i onda bez argumenata, vrijeđanjem osobe vulgarnim rječnikom snižavaju razinu komentiranja do odustajanja pojedinih komentatora.

Pozdrav!

P.s. Atma! Vas nisam prepoznao kao takvoga.
atma
3.12.2013. 20:18
@bać joza, koji to pojedinci nisu u mogućnosti neke stvari shvatiti? I molim Vas da nedvosmisleno napišete kome se obraćate.
bać joza
3.12.2013. 20:14
Poštovani!

Držim se svojih riječi i ne komentiram više vaše komentare!

Blagoslovljena noć!
fitilj
3.12.2013. 19:24
@bać jozati si zadnjaosobana ovom portalu koja može bilo komu prigovariti da u zastupanju svog mišljenja ne uvažava kvalitetnu argumentaciju svojih sugovornika.

I prestani se zavaravati da su glasači na ovom referendumu zaglupljene crkvene ovce, a ne osobe koje su glasovali onako kako smatraju da je u duhu tradicije i obitelji, a ne popovanja sa oltara kako bi ti to rado prikazao, pa i ovaj komentar kolege Mikeš09 trpaš u ovcu iz tvog tora, a ne osobe koja misli svojom glavom.
bać joza
3.12.2013. 19:11
Poštovani!

Kvalitetan i dobro razvijen komentar o našoj zbilji. Naravno, nemamo to s kim kvalitetno raspraviti jer pojedinci nisu u mogućnosti neke stvari shvatiti. Čestitam na vrlo odmjerenom i korektnom komentaru.

Pozdrav!
Mikeš09
3.12.2013. 18:54
Došlo je vrijeme gospodo da samo referendumi mogu rješavati stvari u ovoj državi i to je najpošteniji dio jer su političari potrošeni u svojoj nesposobnosti i obmanjivanju naroda svojim neradom...
Još da je izlaznost iznad 50 %...to bi bilo istinski demokratski i najpoštenije koliko god kokodakali i izmišljali kvaziteze i šuplje razloge svojih poraza...
Potkupljiva novinska smeća...SVAKA ČAST POJEDINCIMA...nisu nedodirljiva a pogotovo kad su selektivna,huškačka,jednostrana i rušilačka...o istinosti i pluralizmu ovaj put neću...nisu drugo ni zaslužila...
Htv...nije mogao izvještavati i praviti svoje parade s onim prognozama i grafikonima kojima nikad ništa nisu dokazali i pokazali...al da se bar onda ispričaju na ta dva, tri sata lupetanja i zatupljivanja građana i to još za njihove novce...isto je tako i s novinarima...
Na monstruozne izjave pojedinih zastupnika nije se nitko od njih obrušio ili napravio specijalnu emisiju...za nju je izgleda u ovoj državi po našim svim medijima pretplaćen samo Zdravko Mamić...sramota za profesiju a i za cjelokupno društvo u cjelini... za ovakve stvari nema onih ``protiv``...fuj...
bać joza
2.12.2013. 23:24
Poštovani!

Odgovor ili komentar je u dosadašnjem stilu i ok.

Meni je malo žao što građanska akcija "U ime obitelji" nije dozvolila novinarima pristup, a u isto vrijeme mi je i drago. Zašto. Većina novinskih kuća je tako bezočno, nekorektno pa gotovo rušilački tukla iz svih oružja po ovoj udruzi građana. Tako bi bilo i te noći pa mi je drago da nisu mogli čuti i drugu stranu, jer je zapravo drugo stranu predstavljao hrvatski narod koji je na referendumu rekao svoje. Da je to tako, vidimo i po komentarima u kojima opet ta skupina vrijeđa one koji su zaokružili "ZA". Gdje su sada medijske kuće, HND i HRT da osude netoleranciju, vrijeđanje i omalovažavanje rezultata referenduma. Gdje su ti zagovornici tolerancije i poštivanja zakona da osude djelovanje portala INDEX i njegovo vrijeđanje zastave Republike Hrvatske.

Zbog svega ovoga navedenoga, drago mi je da je referendum donio promjene u Ustav Republike Hrvatske i drago mi je da se ipak kreće.

Pozdrav uz laku noć!

P.s. Iako ćemo se večeras obadvojica pomoliti, ne vidim razloga da se i ja za vas ne pomolim.
siniša prpić
2.12.2013. 22:51
@bać joza, nisam siguran da ću Vas zadovoljiti svojim komentarom.....
Prvenstveno moram reći da sam zadovoljan što građani mogu svoje mišljenje iskazati na referendumu. Rezultat je u skladu s mojim očekivanjima. Čak me rezultat u Virovitici i ne čini razočaranim. Ako se ne varam, on je na razini R.H. ( 65% -35 % ). Slab odaziv, sam po sebi, govori puno. Referendumsko pitanje nije uspjelo animirati više od 62 % građana Hrvatske. Time nikako ne želim umanjiti, ni uskratiti zadovoljstvo onih koji su zaokružili ZA. To je bilo njihovo pravo, kao i onih koji su zaokružili PROTIV. Trebamo se učiti demokraciji. To je put, kao što je i mir - put.
Kao što sam i neki dan rekao, u mom životu se danas nije ništa dramatično dogodilo. Bojim se da se ni broj nezaposlenih nije smanjio. Gotovo sam siguran da se skoro i neće. Jedino znam da mi je srce na mjestu jer sam zaokružio po svojoj savjesti. Nadam se da svi koji su izašli na ovaj referendum imaju taj osjećaj.
Bio bih nezadovoljan kada bi izjašnjavanje na ovom referendumu bio kamen spoticanja građanima R.H. u svakodnevnom životu.
Naravno da ću završiti optimistično....onom Galilejevom...., Eppur si muove...ipak se kreće.
Lijepi pozdrav. Hvaljen Isus i Marija. Laka noć. Pomolit ću se i večeras za Vas.
bać joza
2.12.2013. 20:39
Poštovani Siniša!

"Bahatosti ogrezloj u mržnji nema granica!"

Ovim riječima je cijenjeni autor započeo pisanje svoga članka "Zaokružio sam protiv". Ne znam na koga je mislio, ali bi se uz njega kao autora još neki pojedinci mogli prepoznati, osobito u svijetlu rezultata referenduma.

Očekujem gospodine Siniša vaš osvrt na referendum i njegove rezultate.

Pozdrav!
fitilj
2.12.2013. 16:48
@bać joza bahatosti ogrezloj u mržnji nema granica pogotovo kada dolazi od strane osoba koje ih uporno nastoje nametnuti svojim kritičarima!
bać joza
2.12.2013. 0:09
Bahatosti ogrezloj u mržnji nema granica!
slobodagovora
1.12.2013. 23:15
stole 123,
upravo o tome što ste napisali sam govorio,ipak smo se razumjeli,mada gledamo drugim očima.
Baš u toj slobodi izjašnjavanja je problem,pa pogledajte svi sdpovcii koalicijski partneri kažu da su Protiv, svi hdzovci i njihovi koalicijski partneri kažu Za,pa to je katastrofa,uvod u diktaturu.
Ja naprosto ne mogu vjerovati da svi isto misle i osjećaju,ili da baš nitko ne smije izreči da misli drugačije od vodstva.
To nema veze sa demokracijom a ni sa pameću.
Nisam ja mislio na vašu slobodu izjašnjavanja,već općenito.
mikeš07
1.12.2013. 22:19
Ne treba provjeravati.Dovoljno je vidjeti tvoj komentar sa sadašnjim vremenom.
Sulejman veliki
1.12.2013. 22:02
Ti si, bač joza, bolestan čovjek.
Kaže pjesnik: Ludnica je, kanda, otključana, provjerite, molim vas.
stole123
1.12.2013. 21:49
sloboda govora, ja to gledam drugim očima, nemože meni niti jedna stranka promjeniti moje mišljenje stranku niti jednu ne doživljavam kao nešto od velike važnosti siniši sam čak par puta to i obrazložio. ako se meni netko od stranačkih lidera nesviđa,taj nemože dobiti moj glas ni za koju luvu niti materijalno dobro, to sam jednom prilikom siniši objasnio ne vezujem se za niti jednu stranku isključivo gledam kakav je kadar u nekoj stranci da bi dobila moje povjerenje, a ja to nazivam razmišljanje svojom glavom ,znači nemože me niti jedna politička opcija pridobiti ako ja smatram da nije u redu, to isto je pisao i fitilj par puta, isto tako piše i slavuj, pa u poslednje vrijeme i mirovnjak, kada bi svi tako razmišljali ova naša država bi procvetala u kratkom vremenu, a dok ljudi vide stranku i stranački lideri im naređuju kako i za koga glasati vjerujte mi da tu nema sreće za nikoga,
Mikeš09
1.12.2013. 18:55
Sva zla ovog svijeta dolaze iz ovog kvazi-neoliberalnog svjetskog miljea i bojim se da će nam se obiti o glavu ili čak doći do glave poput side ali će onda već biti kasno...i za parade i za referendume...
U vodi smo do grla...
fitilj
1.12.2013. 8:26
Evo ja sam ne samo iz ljubavi i poštovanja prema svojim roditeljima i tradiciji, već i prirodnom opredjeljenju prema ljepšem spolu glasovao ZA.
slobodagovora
1.12.2013. 0:20
stole,niste Vi mene baš najbolje razumjeli.
Ja sam mislio da slobodu izjašnjavanja općenito,ne za homoseksualce. Pa evo pogledajte ovako,jeste li čuli da je neki sdpovac Za ili neki hdzovc Protiv,pa jel to normalno? Na to sam ja mislio,nemoguće je da svi misle isto,prije bih rekao da da nemaju slobodu izjašnjavanja,boje se reči osobno mišljenje koje nije kao stranačko,kako to nazvati.
To je stole jedan ld največih problemao ove države ,puno veći od parada i ćirilice,razmisli, nije li tako,pa to je pogubno za Hrvatsku?
bać joza
1.12.2013. 0:16
Poštovani!

Pratim ja sve dobro što se piše i baš mi je drago što je građanska udruga U ime obitelji uskratila akreditaciju novinarima HRT-a, indexa, svim tiskovinama EPH-a i Novog Lista.

A pratim i događaje na ovom portalu. Goran je očigledno izgubio glavu, jer mu je ovo glavna tema, i k tome bezuspješna. A i njegovim potrčkima koji su pisali o ovoj temi svoje veleumne traktate.

Pratim i veselim se jadu i bijedi HND-a ili ti Hrvatskog Novinarskog Drštva. Toliko se mediji uprli da uvjere ljude da je moguć brak između Adama i Steve, Gorana i Jovice, Milojke i Radojke, Maše i Fate, Ane i Kate. E neće moći. Neka oni svoju vezu zovu kako hoće, ali od sutra je sigurno neće moći nazvati brak. Brak će biti kao institucija zaštićena Ustavom Republike Hrvatske.

I to je to. Pobjeda demokracije.

P.s. Da ne zaboravim. Ja ću zaokružiti "ZA"! Naravno, to će učiniti i svi moji prijatelji, a imam ih auuuuuuuuuuu!
siniša prpić
1.12.2013. 0:03
@slavujj, spokojno spavajte....., odavde, do Srijema.
slavujj
1.12.2013. 0:00
stole,ako je istina ovo što si rekao,da je Siniša opet protiv vlastite žene,pa to je već zabrinjavajuće!
Vidiš da ga neki već napadaju da je promjenio političku orjentaciju neće valjda i za seksualnu?
stole123
30.11.2013. 23:49
sloboda govora da je Bog htio takvu vezu stvorio bi adama i stevu , a ne adama i evu, pozdrav
siniša prpić
30.11.2013. 23:44
@slobodagovora, kao što vi ne idete na instrukcije kod susjeda, tako i ja donosim svoje odluke samostalno. Niste od jučer na ovom portalu. Pozz
stole123
30.11.2013. 23:43
sloboda govora treba pratiti od početka tijek razgovora da bi mogli razumjeti, a ne pročitati zadnji par riječi i tražiti u njima odgovor, onaj sa kime sam se dopisivao je razumio sve a vas koje mrzi čitati od početka nemam namjeru pisati sve odpočetka da bi razumjelim a mislim da nije u pitanju sloboda izjašnjavanja, oni traže prava da bi mogli usvajati djecu i da imaju prava na mirovine od bračnog druga, nesmeta mi da se njihova veza ozakoni ali ne kroz brak, jer to nije brak između dva muškarca ili dvije žene, neka nazovu svoju vezu kako hoće ali ne i brak problem bi bio nama svima ,djeca koju posvoje dva pedera, kako će u školi reći tko im je mama a tko tata, a sva ostala djeca više nebi imala mamu i tatu nego roditelj jedan i dva, pa mi to sve neštima i ne odgovara i zato ću zaokružiti za, kao i većina normalnih građana koja smatra da je to u redu, a oni koji misle da je druga opcija normalna neka tako glasuju ne želim nikome sugerirati kako će glasati ali smatram da svatko treba da glasa po svojoj savjesti a ishod ćemo vidjeti sutra veče, pozdrav
slobodagovora
30.11.2013. 23:38
bać joza ,
jeste li Vi bili na nekoj paradi zadnjih dana,dok Vas nije bilo ili se niste javljali jer nije bilo sdp-ih fanova,osim prpića.A ni hdz-ovih baš nema,izgleda im doslo iz guzice u glavu, pa shvatili da će ljudi ipak odlučiti bez njigovih idiotarija.
bać joza
30.11.2013. 23:27
Poštovani!

U ustav Republike Hrvatske se opd sutra unosi člana da je brak zajednica muškarca i žene. Brak neće moći sklopiti niti Mate s Antom, niti Goran sa Stevom, niti Fata s Katom, niti Radojka s Darojkom. Njihova veza koju im nitko ne brani će se ipak drugačije nazivati.

Rezultati referenduma će biti i jasan znak političkoj vrhušci na vlasti što narod misli o njima i njihovom upravljanju državom. Naravno, njihovi su obrazi kao đon pa će opet reći da to njih ne obavezuje.

Naravno, opet će se reći da je manjina bila u pravu i da se borila za prave stvari samo što zatucana, homofobna, teroristička i klerofašistička većina to nije prepoznala niti shvatila.

Glazbene veličine - TBF, Let 3, Hladno Pivo i ostali ostati će razočarani jer njihove veleumne spotove i koncerte održane pred milijunskim auditorijem na Cvjetnom trgu narod nije prepoznao.

Nepozanti glazbenici iz Hrvatske - Marko Perković Thomson, Mate Bulić, Oliver Dragojević, Mišo Kovač, Tomislav Bralić, Sanja Doležal - konačno će doći na svoje te će moći početi skupljati fanove za buduće koncerte i stvarati svoju karijeru.

Da! Ipak će u nedjelju navečer i u ponedjeljak biti drugačiji dan. Narod će shvatiti da udruživanjem oko pravih stvari ipak može pokrenuti stvari s mrtve točke. To će biti veliki znak, koliko god mi šutili o tome.

Pozdrav!

P.s. Ja ću zaokružiti "ZA". I svi moji prijatelji će zaokužiti "ZA"!
slobodagovora
30.11.2013. 23:20
stole 123, Vi po staroj navici samo nešto lupite,zbrda zdola,lijevo desno ne kažete ništa .Možda da Vam taj Siniša ili netko objasni da nisu problemi ni parade ni ćirilica.
Najveći je problem strah od slobodnog izjašnjavanja i naravno u zdravstvu,koje ne poduzima ništa.
siniša prpić
30.11.2013. 23:11
@stole123,..., e joj, joj, šta ću s vama..., a moji ste...., trebati će vremena.
Jel` da im kažemo da nose burke. Ili da i ženama to naredimo ?! Pa da jedni nose crvene burke, a ovi drugi plave. Pa da znamo koji su Sdp-ovi, a koji Hdz-ovi .... Moji će biti bez burki. Jer nas je i ovako malo.
stole123
30.11.2013. 23:00
siniša pa u tom slučaju ponesem čekić da imam hladno oružje za svaki slučaj pozdrav
siniša prpić
30.11.2013. 22:51
@slavujčino, lipa ptico. I muškarčino.
@stole, ne bi bila dobra ta Tvoja parada...., jer kakva si "lafčina", pa to bi "perje frcalo"....., lako za žene....., možda bi zapeo i nekom tko i nije Tvog opredjeljenja.... Pozz
slavujj
30.11.2013. 22:45
Živahno se to raspravljalo dok ja moram gubiti vrijeme na kobase,slaninu ,čvarke i ostalo.

@stole moj,valjalo se nešto ili ne ,to sa ćirilicom ti je tek koščura,i to kolika,ogromenska a beznaćajna.
Samo da ljudi u silnom raspravljanju i pjenjenju zaborave na prazan novčanik i sve prazniji želudac,ništa više!
@siniša,slažem se da se teško odlučiti da li je veće i teže licemjerje sdp-a da govori o cijeni referenduma ili hdz-a ,Karamarka i Markićke.
Ne samo da je Karamarko morao znati,nego on zna što se ,kako i kada radilo.
Pa nismo toliko bedasti da bi pomislili da su ga njegovi izabrali za predsjednika zato što je jako pametan?
Ali nisu oni tema referenduma!
@sloboda govora,kad se javljam nastojim argumentirano iznijeti svoje mišljenje,bez da nekoga na nešto nagovaram,i to je to!
stole123
30.11.2013. 22:36
i još bi samo dodao u svojoj kući neka budu što hoće ako će se i sa životinjama to me ne zanima ali javno paradirati to mi smeta, jer kako bi se oni osjećali da mi krenemo paradirati, sigurno se nebi osjećali lijepo. pozdrav
stole123
30.11.2013. 22:33
siniša u njemačkoj sam bio prisutan kad su stotine ljudi ganjali jednog crnca, prema tome nije baš ni tamo kako se piše u novinama a znaš da i dalje imam direktne veze sa njemačkom i da znam kako je tamo i danas, pozdrav
siniša prpić
30.11.2013. 22:26
@stole123, kraj mene bi mogli proći kao kraj turskog groblja...., pa u jednoj Njemačkoj ( koja nam pomaže od neovsnosti do danas ) "parade" nisu rijetkost.
Hrvatska je bila dio te Europe. Tamo joj je mjesto.
U Rusiji, Bjelorusiji, Srbiji i sl. ljude batinaju zbog njihove spolne orjentacije.
stole123
30.11.2013. 22:09
siniša,ma nebi ni ove nitko ni pogledao da neprave kojekave parade, daj nađi jednoga koji je imao problema zbog toga ,jedino na paradama popiju batine ako ih se nečuva, samo mi nije jasno i što im znače te parade, po mom mišljenju da to i traže , pozdrav
siniša prpić
30.11.2013. 21:46
@stole123, možda ste i nesvjesno izrekli kompliment životinjama. Da, @stole123, to se događa i u životinjskom svijetu. Rijeđe, ali se događa.Pitajte šumare ili lovce.
Jedina i bitna razlika je ta što životinje ne prebiju bejzbol palicom takve svoje članove životinjskog carstva, što se kod ljudi i zna "omaknuti".
I naravno, životinje zbog toga ne raspisuju referendum. Pa se imaju više vremena brinuti oko "trivijalnijih tema"....., kao što su hrana, smještaj i slično. No, to nas Hrvate ne muči. Pozdrav, lipi moj Hajdukovac.
stole123
30.11.2013. 21:28
sloboda govora, pa dali si vidio negdje među životinjama da se pare dva muškarca ili dvije ženke, po mom mišljenju pojedinci , postali su gori od životinja, a oni koji to odobravaju kakva je razlika, volio bih da mi to netko pojasni, jer saam vjerovatno staromodan i zaostao u ovom naprednom društvu, pozdrav
siniša prpić
30.11.2013. 21:26
@slobodagovora, slobodan sam Vam priopčiti da sutra glasujem protiv.Iz samo meni poznatih demagoških razloga.
Vama ostavljam da to učinite ( ili ne ) smisleno ili iz srca. Pozz
slobodagovora
30.11.2013. 21:05
@siniša prpić,
znam ja da Vi vrlo dobro shvaćate da je demagogija aludirati da je upravo ovaj referendum taj koji uzima 48 milijuna za bilo koje radno mjesto,a što je to nego demagogija? Pa mogle su otići milijarde do sada , a nisu,zašto nisu?
Kad kažete :"Što se tiće Mamića i Karamarka, pa zar je potrebno trošiti rijeći.." tu se slažem sa Vama da nije potrebno,i baš zato je demagogija svoj glas opravdavati sa "ako su oni za ja sam protiv" pa što je to nego demagogija?
Sljedeća vaša rečenica ponovno demagogija:
"Demagogija je u kapitalizmu govoriti da za "građane nitko ne mari"..., pa što se očekuje u kapitalizmu ?! Da im se "drug Joža" iz groba digne ?!
Ne ,nikako. Pa i u tom kapitalizmu (do sada ste za to govorili demokracija) valjda građani na nekim demokratskim izborima biraju nekakove predstavnike koji bi u valjda barem malo trebali mariti za one koji ih biraju.Što ste tom rečenicom htjeli reći ,osim demagoških floskula?
Slažem se da nije dobro da ljudi ne izlaze na izbore, ali što je sa onima koji izlaze ,treba li za njih netko mariti(ja mislim da bi trebali i za one koji ne izlaze)?

Nemam namjeru ulaziti u vaš način političke borbe,vaše je pravo da odlučujute što je u kom trenutku za Vas najpovoljnije,isto tako moje je pravo da kažem ako za nešto smatram da je demagogija.
No svakako je pohvalno da vi barem imate otvorenu komunikaciju s građanima ,slagali se ili ne s njima.
siniša prpić
30.11.2013. 20:34
@slobodagovora, pa gdje je demagogija u tome da je 48 milijuna kuna moglo otići u stvaranje radnih mjesta ?! Što mislite da li bi nešto protiv imao jedan Ferdelji ? Ili Jurčić ? Ili netko treći" ?
Što se tiće Mamića i Karamarka, pa zar je potrebno trošiti rijeći...., stadion Dinama je prazan...., ovog drugog ne podržava gotovo 40% vlastitog članstva.
Demagogija je u kapitalizmu govoriti da za "građane nitko ne mari"..., pa što se očekuje u kapitalizmu ?! Da im se "drug Joža" iz groba digne ?!
Na dan izbora im smeta sunce, vjetar, kiša ili magla Ne bi se šteli mešati. A onda 4 godine kuknjava. To tako ne ide.
slobodagovora
30.11.2013. 19:58
@siniša prpić,grdno se varate.
znam da je bizarno svoj glas opravdavati nekakovim mamićima,karamarkima i sl.
a tek ovo izrugivanje sa radnim mjestima u Vukovaru,sramotno je aludirati da je ovaj referendum nekakova zapreka za samo jedno novo radno mjesto,to se zove demagogija!
Naravno Vaše je pravo da se koristime i time ako procjenjujete da ona Vama koristi,za građane ionako nitko ne mari.
siniša prpić
30.11.2013. 19:29
@slobodagovora, grdno se varate.
Znam s kim imam posla, a mnogi će to tek saznati.
Brata, sestru ili spolno opredjeljenje ne možete birati. To vam je "zadano". No, društvo svakako možete. To nisu "bizarni razlozi".
Ponavljam, mogli smo otvoriti mnoga radna mjesta u Vukovaru, a u ponedjeljak se ništa bitno promjeniti neće.

slobodagovora
30.11.2013. 17:04
Ne znam dali griješim ali mi se čini da se zadnjih dana ne javljaju ona zadrta stranačka piskarala?

@fitilj,nije dobro da Vi govoriti kako će čovjek glasati za nešto,ako on tvrdi da će glasati protiv.
Premda onaj tko tvrdi da odluku donosi iz ovako bizarnih razloga
"Za ono za što je Mamić, Karamarko & com., ja sam protiv.",taj sigurno nema nikakovu vjerodostojnost,dapče? Tko će takvom vjerovati?
Tako se zapravo stavlja u masu onih kojima upravlja sdp-ova vrhuška,valjda misli ljudima poslati poruku :
vi ste time za hdz -što je notorna laž
@slavujj,@atma premda se ne izjašnjavate kao drugi iz vaših se komentara daje dosta zaključiti,to je dobro jer slobodno i bez vrijeđanja iznosite svoje uvjerenje.

@siniša prpić,sve više mi izgleda kao da gubite odlučnost i vjerodostojnost,sve bi nešto rekli, ali se razvodnjava,gubi smisao i tako....
kao da srce i glava misle jedno a Vi se žele uklopiti sa izjavama Josipovića i Milanovića, samo da ste protiv Karamarka,što misli da nije dobro,no možda se i ja varam.

@stole123,Vi ste izgleda u nekom svom svijetukoji meni ,moram priznati ,nije baš naj jasniji,no to je vaše pravo.
Mislim da ste u velikoj zabludi što se tiče prava nacionalnih manjina.

Još uvijek nisam čuo da je neki sdp-ovac Za, baš kao niti jedan hdz-ovac Protiv,pa nije li to zabrinjavajuće?
fitilj
30.11.2013. 16:00
@atma ma nema da fali kod Siniše, vidiš da zajebaje raju iz tabora onih koji bi htjeli biti i *ebeni i pošteni.

Siniša kaže;"Za ono za što je Mamić, Karamarko & com., ja sam protiv.", a unatoč tomu Siniša navija za Dinamo! He, he kaldim se da je njegov glas Za siguran kao i bać jozin amen u crkvi!

Pa lijepo je napisao da nema ništa protiv onih koji neznaju kako je lijepo biti prirodan i pripadati većini za koju je ženski spol, „predmet interesa".

PS: Naravno da tih 48 miliončeka neće faliti u praznoj kasi, jer tamo gdje zjape rupe od milijardi i milijardi kuna ni ovih 48 milončeka neće biti kraj rastrošnosti Zokija i njegovih prćijanera koji nas svojom politikom zavadi pa vladaj, polako, ali sigurno vode u dužničko ropstvo i bankrot.

No nažalost malo je onih koji misle vlastitom glavom i znaju prepoznati da ni ova kao ni prošla vlast nisu bile vlasti koje su mislile na dobrobit općeg dobra i naroda koji ih je izabrao.
UooH
30.11.2013. 15:47
Siniša opet pucanj u prazno kao i u dosta slučajeva do sad, mislim na onaj youtube što ste stavili, okanite se toga jel ne vidite da bez veze stavljate u većini slučajeva.
atma
30.11.2013. 15:21
@siniša prpić, "Za ono za što je Mamić, Karamarko & com., ja sam protiv."

Nemoj zamjeriti na mom "filozofiranju" (to mi je u krvi), ali ovo tvoje razmišljanje me odmah asocira na sljedeće:

"Ono što je noć za sva živa bića vrijeme je buđenja za samoovladanu osobu, a ono što je vrijeme buđenja za sva živa bića je noć za introspektivnog mudraca." (Bg. 2.69)
fitilj
30.11.2013. 15:09
@siniša prpići zaboravio si na Hajduka koji će u nedjeljnm derbiju Dinama i Hajduka slaviti na Maksimiru!
siniša prpić
30.11.2013. 14:46
@Loco, i to je legitimno. Poštujem firmu.

Kao i kod Dinama...., svi su bili u privilegiranijem položaju..., "jednakiji" su bili i Zvezda i Partizan i Hajduk. E, pa baš zato i ovo moje izjašnjavanje.
Za ono za što je Mamić, Karamarko & com., ja sam protiv. Živio Medveščak !! I stari dobri Dinamo.
Pozz
youtube.com/watch?v=7tc7G2s4pKE
Loco
30.11.2013. 9:45
Sory,Siniša neću više polemizirati,ali samo još riječ,dvije. Slažem se s tvojim političkim uvjerenjima već odavno i to skoro u svakoj prilici i komentaru u ovim burnim vremenima,gotovo u riječ. Podržao sam te,naravno uz ostale građane u političkom i drugim eksponiranjima. Eto,to je razlog malog"razočarenja".No,dobro, demokracija je to. Što se pak tiče prava svih ljudi od srca želim da ih svi ostvare, ali naravno u normalnim okvirima. Naravno,da sam protiv ovog
skupog referenduma, ali nešto u meni ne može reći "protiv". Sory,još jednom. pozdrav !


siniša prpić
30.11.2013. 8:41
@slavujj, pravna bauljanja aktualne vlasti su očita. Svakako je jedno od tih bauljanja bilo i Peđino mudrovanje o tome kako saborska većina može mijenjati odluku naroda na referendumu. Vaša usporedba s referendumom za ulazak u E.U., apsolutno stoji. Dvostruki aršini su neupitni i to svakako spada u licemjerje.
Još veće licemjerje jest činjenica da je na čelu Hdz-a bila osoba koja je popljačkala Hrvatsku, a ovi današnji veliki moralisti, nisu riječi rekli o toj svinjariji. Karamarko je morao znati većinu tih rabota "odabranog stada", međutim maca popapala jezik. Gđa. Markić je tada bila zauzeta kupoprodajom zemljišta od jednog velečasnog.
Dakle, čista zamjena teza. Trunku u oku vidimo, a balvan ne.
@Uooh, pokraj hrvatskih lopina, čudi me da večina naroda nije na nekoj jačoj drogi od gemišta. Kako stvari stoje, nebudete si ni tuduma mogli spiti. Ali, Hdz i Karamarko su dobri.... Inače, i ja sam dobro. I petkom i svetkom.
Velike isprike @Loco, ali samo za @Uooh, jednu s jubito....
.youtube.com/watch?v=y8h75IIXsCc
siniša prpić
30.11.2013. 8:06
@Loco, tih docirnja s visoka si ostavi za nekoga drugog. Imaš pravo izaći na referendum kao i ja. Tvoja volja. Za razliku od tebe, ja sam javno rekao što mislim o ovoj temi. To kako ti mene shvaćaš "do nedjelje", daje mi za pravo da to isto mislim za tebe.
I doista ne kužim, zašto misliš da se o temi koja je ( na žalost ) predmet referenduma nisam trebao izjasniti. To bi bilo "politički mudro" ?! Takvih "mudraca" mi je pun kufer. L.p.
UooH
30.11.2013. 0:27
Loco, petak je morate shvatiti Sinišu malo se popije pa se piše svašta i sam sam si takav.
slobodagovora
30.11.2013. 0:12
Hoćemo li barem u neko skoro vrijeme dočekati slobodu razmišljanja i govora.. Je li itko čuo ili pročitao da je netko iz vladajuće državne kaolicije na čelu s sdp-om kaže da je on Za,
ili da je netko iz hdz- a i koalicijski partnera kazao da je Protiv,daleko smo mi još od istinske demokracije gdje će ljudi slobodno misliti i govoriti bez razmišljanja o stranačkoj pripadnosti.
Naprosto je nevjerojatno da su svi takvi istomišljenici, ja ću biti slobodan pa izraziti svoju opravdavu sumnju u to.
stole123
29.11.2013. 23:22
slavuj, ja mislim da se iza brda nešto valja, bacili su nam kost da raspravljamo mislim da je ovo totalno nevažno barem za političare, čak i pusićka će na referendumu zaokružiti za, to je mojew mišljenje, a mislim da se sa ovim spremaju kako izbeći referendum o ćirilici, jer ovaj je političarima totalno nebitan, a za referendum o ćirilici će smisliti kako ga izbeći jer taj su potpisali sa eu, dati prava srbima na ćirilično pismo, tu će biti povuci potegni, jer znaju što će narod reći na drugom referendumu, mislim da je ovaj samo kost oko koje se trebamo prepirati, pozdrav
slavujj
29.11.2013. 23:06
@atma,slažem se,
vrlo dobro zapažate da narodu pokušavaju nametnuti demonski mentalitet! zašto? da bi njime po tko zna koji put lakše manipulirali te se onda naslađivali u svom vlastoljublju.
Njihovo licemjerje prelazi u bezobrazluk,a taj bezobrazluk do potpunog idiotizma i ne znam kako bi to sve nazvao.
Pogledajte neke činjenicu:
-gotovo cijela vlada koja bi trebala biti prva na pozivanje na poštivanje postojećih zakonski odredbi tako nasilno i glupo nastupa, tvrdeći da stavka iz Obiteljskog zakona(brak je zajednica muškarca i žene) krši nečije pravo na ljubav.Apsurd je tim veći jer konstantno tvrde da imamo vrlo dobru zakonsku regulativu, a sad se upinju objasniti da je ta rečenica diskriminirajuća,jesu li normalni?
Gospođa Pusić si uzima toliku slobodu ovaj narod praviti toliko bedastim da kazuje da je glas za tu rečenicu,zamislite, glas za one Josiće, Iljkiće pa valjda i Karamarka-jeli ona normalna?
a taj isti Karamarko koji igra igrice sa svojim klimoglavcima te potiće nepoštivanje zakona ,navodno se zalaže za nekakav referendum ali ne daje svoj potpis,dali je to licemjerje ili idiotizam?

Sjetite se koliko ste pročitali napisao,čuli izjava u samo zadnjih par dana, o koštanju provedbe referenduma,i to naravni uz usta onih koje se prozivalo da spoje prošle izbore sa EU izborima,tada su samo lagano rekli- "pa demokracija košta"
dali je to licemjerje ili idiotizam?
Mogao bi čovjek tako nabrajati njihove bedastoće danimama, jer imju isti cilj,pokušati zaglupljivati narod.Nabacivati mu neke manje važne teme oko koji se treba žučno raspravljati sa samo jednim ciljem ostanak ili osvajanje vlasti,a da narod pri tome što manje razmišlja o njihovim sposobnostima i o svom životnom položaju s takvim vodstvom.

@siniša,iako nisam uspio vidjeti Vaš upis iz gornjem teksta mi je jasno vaše promišljanje,iako iz tog promišljanja onda nejasno izjašnjavanje?,ali kako god bilo, po meni je najvažnija stvar da svatko može i treba svoj stav iznijeti slobodno ,slagao se netko s tim ili ne,bez međusobnih vrijeđanja i omalovažavanja.
Pa ako se ljudi međusobno ne slažu oko nečega ,nisu zbog toga neprijatelji,kako ovi iz dvije najveće stranke uporno narodu plasiraju. poz. i svako dobro!
stole123
29.11.2013. 23:04
sulejmane pa ti si počeo valjati gluposti kao i još par ljudi koji se javljaju,tko je odavde odvodio srbe a hrvati su šutjeli, dali si ti svestan koju si glupost napisao, srbi su otišli sami odavde i to preko noći da susjedi nisu ni znali, neki su čak pričali kad se budu vratili doći će na bijelom konju i hrvatima neće biti mjesta u hrvatskoj, a ti pišeš kako su hrvati odvodili srbe, daj malo razmisli pa se izjasni jer ovakva izjava nemože proći kod ni jednog hrvata koji zna što se ovdje dešavalo. pozdrav
Loco
29.11.2013. 22:01
@Siniša,kao prvo bez tepanja,ozbiljan sam čovjek i zvuči neumjesno. Razmetanje po portalu s youtube
postaje već malo otrcano (ali izbor ti je uvijek ok.)
Insinuacije o partiji i CK su ti stvarno bez veze,jer s tim zaista nemam nikakve veze. Obrazovan si čovjek pa me stvarno iznenađuju zaključci. Dinamovac sam bio dok si ti još po pijesku piškio,a "pendreka" 71. se još dobro sjećam. Ovakav način duhovitosti u posljednja dva komentara,meni je smiješan,čak više i jadan.
Neznam što se događa? Razlike u komunjarskim vremenima i ovome sada, glede obitelji i braka,o čemu pričaš??? ako se držimo teme. "lep kao greh" neka ti bude za laku noć,jer mene taj repertoar baš ne privlači. Što se pak tiče glasovanja, predomislit ćeš se ti do nedjelje .
siniša prpić
29.11.2013. 19:35
@@Loco, kaj veliš na ovu damu...?! A tek naslov pjesme.....
youtube.com/watch?v=xUZGGFOV6FM

To moji slušaju. Ali i mlade franjevce iz Jeruzalema. I ponosni smo na njih !! To ti je "partija"

siniša prpić
29.11.2013. 19:04
@Loco, dušice, ne brini za moje partijanere. Nema kod nas stege oko ovakvih stvari. Punoljetni su, odluka je njihova. Kod lopovluka smo malo radikalniji.
Ja sam svoje rekao, kao pojedinac kojemu je stege pun kufer od onih komunjarskih vremena, do ovih.
O ljudskoj gluposti, da ne govorim.
@Lokice, može jedan "lep,kao greh"....?! Ti si gledi njega, a mi Dinamovci ćemo "slušati" kako dame pjevuše......, i svima dobro.

youtube.com/watch?v=diYAc7gB-0A

Kakvo je naređenje kod vas u CK ?!
Loco
29.11.2013. 18:39
Mislim da dobro poznajem populaciju tvoje stranke,Siniša. Zar će oni zaokružiti nešto drugo
nego "za"? Neki će biti jako razočarani tolikom liberalnošću. Zar je bilo potrebno izjašnjavanje ?
Kakav Karamarko? kaki bakrači?
siniša prpić
29.11.2013. 18:06
@slavujevom komntaru nemam što dodati....

"Vjerujem da neće ići tako daleko da se za neke uvede Zakonska odredba da se prometnu nezgodu s dvoje smrtno stradalih umjesto zatvorske kazne uvede
- 11 mjesečna tjelovježba s naglaskom na "obvezni tečaj igranja golfa".
-ili za utaju poreza -obvezna kazna obnašanja neke političke dužnosti, te volontiranje na mjestu direktora u nekom razvojnom "inkubatoru".
Vidjeli smo da je već za pojedince na snazi zakon po kojemu je za "otimanje proračunskih 20-tak milijuna kazna
-guljenje 1 kilograma krumpira i to dva dana u tjednu!
Jednostavno da pitam tko je sljedeći za koga ne bi trebali vrijediti Hrvatski zakoni?"

Odgovorio sam Vam jučer, no moj komentar je naknadno nestao. Pozz
atma
29.11.2013. 17:14
@slavujj, slažem se, ovo licemjerje već počinje biti ozbiljan problem jer se narodu na silu pokušava nametnuti demonski mentalitet.
slavujj
29.11.2013. 16:52
@atma,
tragedija je svakog društva a time i sreća za svaku vlast da postoje osobe koje ne pokušavaju razmišljati kao suljo,boris,vedranica i mnogi drugi. koji misle da su toliko pametni da nikada neće reći-car je gol.

Meni je neshvatljivo da netko izljevima mržnje ,bijesa i osobnih frustracija usmjerenim prema bilo kome drugome ,želi u svojoj glavi stvoriti dojam kako se zalaže za širenje ljubavi,mira ,tolerancije i još navodno nekoga pokušava zaštititi,nije li to u najmanju ruku licemjerje (ako ne i budalaština).
Mislim da je svatko tko želi da određeni pojedinac ili grupa ljudi mogu biti iznad i izvan dobri postojećih zakona,u velikoj svađi sa zdravim razumom ,te još vrijeđaju ,omalovažavaju i pljuju neistomišljnike kao da su u svađi i sa samim sobom.
Valjda nam je sad za očekivati da će neki predložiti da se i odredbe ZKP-a (ili kako se već zove) počnu primjenjivati selektivno ,kako za koga a ne da važi za sve jednako,mada za neke već ni sada ne važi.
Vjerujem da neće ići tako daleko da se za neke uvede Zakonska odredba da se prometnu nezgodu s dvoje smrtno stradalih umjesto zatvorske kazne uvede
- 11 mjesečna tjelovježba s naglaskom na "obvezni tečaj igranja golfa".
-ili za utaju poreza -obvezna kazna obnašanja neke političke dužnosti, te volontiranje na mjestu direktora u nekom razvojnom "inkubatoru".
Vidjeli smo da je već za pojedince na snazi zakon po kojemu je za "otimanje proračunskih 20-tak milijuna kazna
-guljenje 1 kilograma krumpira i to dva dana u tjednu!

Jednostavno da pitam tko je sljedeći za koga ne bi trebali vrijediti Hrvatski zakoni?

Na kraju hvala uredništvu na dobrom vođenju portala.
atma
28.11.2013. 21:20
@slavujj

Da bi se razumjelo i shvatilo što se danas događa potrebno je vratiti se 5000 godina u prošlost kada su izgovorene slijedeće proročanske riječi:

"As the earth thus becomes crowded with a corrupt population, whoever among any of the social classes shows himself to be the strongest will gain political power."

I onda se ne treba previše čuditi očitom festivalu licemjerja koji je također predskazan:

"A person will be judged unholy if he does not have money, and hypocrisy will be accepted as virtue. Marriage will be arranged simply by verbal agreement, and a person will think he is fit to appear in public if he has merely taken a bath."

Ima li još netko tko je skeptičan glede ovih izjava? Nije li sve navedeno već dobrano na djelu?

P.S.
Tekst je namjerno ostavljen na engleskom jeziku da se ne naruši smisao kroz prevođenje.
slavujj
28.11.2013. 20:55
@fitilj,
pa vidite Vi tu drskost i bezobrazluk kojima sipaju uvrede.
Bez imalo srama izjavljivati da netko nekome hoće uzeti nekakvo pravo a da pri tome ne vide svoju zabludu,pa zar bi određena grupacija ljudi trebala biti iznad i izvan zakona,zar za njih postojeći zakon ne bi trebao važiti?kakvo je to uzimanje prava?
Pa ja ću njih pitati -tko je sljedeći? za kog sve ne bi trebale važiti odredbe Hrvatskih zakona?
-ili bi se postojeći dobri zakoni trebali mijenjati zbog nekih:možda odredbe ZKP-a
-možda su sljedeći svi oni lopovi,kriminalci,mutikaše,porezni dužnici koji su ovu zemlju doveli do ovog stanja?možda i njima netko krši prava?
-možda će neki, baš zahvaljujući takvima koji misle da se zakoni uzimaju selektivno , htjeti da za neke ne važe odredbe iz zakona o pravima nacionalnih manjina?
Da oni to potiću iako mnogi nisu toga svijesni,pa tko se to još poziva na vladavinu prava,ljubavi a ustvari zaziva potpuno nepoštovanje zakona?

Neočekivani je da se veliki broj pametnih ljudi ,što svjesno,što nesvjesno, poziva na nepoštovanje važećih zakonskih propisa,kojega li licemjerja!
fitilj
28.11.2013. 19:16
Poštovani kolega slavujj potpuno si u pravu kada tvrdiš da čovjek ne može ostati miran kad vidi do kakvih idiotarija su neki spremni ići, te čak tvrditi da su oni s rekao bi normalno urođenim sklonostima svog seksualnog opredjeljenja neki zlotvori i nakaradne, a ne potpuno normalne osobe koje žele da se zajednica žene i muškarca zove brak pri čemu ni jednim jedinim postupkom ili činom osude ne ulaze u pravo zagovornika istospolnih zajednica da sklapaju svoje veze i saveze za život.

Ono što smatram da je najveća idiotarije i vrhunac gluposti je tvrdnja da se definicijom da je brak zajednica žene i muškatca ugrožavaju bilo čija prava. No to samo pokazuje koliko malo ljudi jespremno misliti svojom glavom, a koliko je puno ovaca koji bezpogovorno prihvaćaju poruke onih kojima je glavni cilj zavaditi narod, jer kao što znamo zlotvori i neprijatelji vlastitog naroda su oduvijek imali samo jednu viziju, a to je ona zavadi pa vladaj!
slavujj
28.11.2013. 17:36
@siniša,
znači li to da naš Obiteljski zakon nije "pravica"?
slavujj
28.11.2013. 17:30
Pa stvarno čovjek ne može ostati miran kad vidi do kakvih idiotarija su neki spremni ići,pa kakav to mozak mora biti ako nekoga tko se poziva na postojeći zakon Rh pokušava proglašavati nekakvim mrziteljima bilo koga i bilo čega,za mene je i to bolest!
Samo bolestan čovjek bio to suljo,boris,nadakon ili netko drugi može napadati nekoga iz doista bolesnih namjera i uspoređivati neke bedastoće sa ovim referendumom jer normalnih istinskih argumenata-nemaju.
Samo netko loših namjera s puno žara i prazne glave može tvrditi da netko ovdje nekome uzima nekakvo pravo i još to uspoređivati s bilo kojim zločinom prema bilo kome može samo bolesna osoba.
Takvom retorikom i propagandom se nisu služili ni neki ratni zločinci,ali ovi "pametni" mogu-njima je to normalno. Napadati nekoga besmisleno i neargumentirano je -ludost!
Pa za bilo koju želju ,htjenje,ostvarenje nekih ciljeva je potrebno ispoštovati nekakve preduvjete.
Da bi postali član npr. pjevačkog društva,kluba ljubitelja ptica,bilo kojega sportskog kluba,udruge,bilo kakve organizacije ili na kraju političke stranke,pa valjda morate poštovati nekakva pravila i uvjete.
Pa isto vrijedi i ako želite sklopiti brak,valjda morate ispoštovati nekakva pravila.
Ta pravila već postoje u Obiteljskom zakonu,i valjda bi trebala vrijediti za sve jednako. Za nikoga ni manje ni više od toga.Uvijek sam se pozivao na poštovanje zakona pa ću tako i nadalje.
Suludo je i bolesno da se nekoga zbog pozivanja na poštovanje zakona vrijeđa,omalovažava,pljuje i što sve ne. Svaki onaj tko me zbog toga pokušava vrijeđati uspoređivati s nekakvim zločincima ima problem s zdravim razumom.
Reći da se nekome uskraćuje nekakvo pravo je toliko pokvareno i jadno,pa to bi bilo isto kao da neka osoba koja ima problem s pretilošću kaže da mu netko brani da bude mršav,da pušač kaže da mu netko brani da prestane pušiti,da netko tko je siromašan(a takvi smo gotovo svi)kaže da mu netko brani da bude bogat.
Ima li to smisla?
Ako bilo tko želi sklopiti brak valjda bi trebao ispuniti nekakve uvjete,odluka je na njemu,potpuno slobodna,želi on to ili nešto drugo.
A to drugo nije brak!
Uvijek sam poštovao,pa ću i nadalje, svačije pravo da slobodno misli, radi,živi na način koji si sam odabere ali ne mogu dozvoliti da se mene napada zbog nečijeg izbora,to sigurno nije u redu.Neki bi rekli pila naopako.
siniša prpić
28.11.2013. 14:59
@Mikeš09, drago mi je da se radi samo o izjašnjavanju. Dakle, potpuno ste shvatili tekst, od prvog do zadnjeg slova.
Do prije petnaestak dana, možda se i ne bih izjašnjavao, no nekoliko je razloga zašto sam to učinio.....
- ako nešto podržava Karamarko i HDZ, momentalno sam skeptićan spram toga
- kao što mislim da su "parade" i galame LGBT zajednice kontraproduktivne za njih same, još više me iritira gospođa koja predvodi "drugu stranu". Nekaj kod nje jako ne štima. Nema tu ni "lj" od ljubavi ni "k" od kršćanstva, po meni.
- zašto ekipa oko te gospođe ne objavi podatke o donatorima inicijative ( debela je neistina da bi se objavom njihovih imena ugrozili isti. Moš mislit, u 90% katoličkoj zemlji )
- velikosrpski hegemonizam i četništvo (kako `91, tako i ranije), nisam podnosio jer su s pozicije jačega išli na slabije od sebe. Ne volim nepravdu prema narodima, ali ni prema pojedincu.

Neki drugi su trebali reagirati, no nisu. To su oni što su "velike muškarčine", a nemaju muda.
K tome su još i veliki socijaldemokrati. No, ne bi se šteli zameriti biračkom tijelu. Nisam ja ovdje samo zbog biračkog tijela. Tu sam zbog pravice. Pa kome se svidilo.
Mikeš09
28.11.2013. 13:12
Koliko gluposti i svađa o jednoj posve normalnoj stvari u nenormalnoj državi...zahvaljujući onima koji ju vode a još više onim ovcama koje radije griju svoje fotelje i guzice neizlazeći na referendume bez obzira o čemu se radilo...ako po demokratskoj, legalnoj i važečoj proceduri je sve regularno ne vidim zbog čega se toliko pjenite...pogledajte malo oko sebe...izađite iz torova...evo i u Švici su referendumi svako malo a koliko je poznato mi baš i težimo ``jednog lijepog dana`` biti Švicarska...
Dežulović i njemu slični koji sada mnogo pametuju toliko su svojih ugroženih susjeda tada spasili da su skoro upali na liste pravednika među narodima...baveći se novinarstvom samo su ukazivali na nešto ali sve ostalo...
Mikeš09
28.11.2013. 12:57
@siniša prpić članak je odličan ali izjašnjavanje, osim ako nije ``nečim drugim`` potaknuto posve je bilo bespotrebno...i zato je (bilo ZA ili PROTIV) zapravo taj autogol...
Sulejman veliki
28.11.2013. 11:52
Rferendum o ustavnoj definiciji braka kao zajednice muškarca i žene nije prvi stih Neimöllerove pjesme. Prvi stih pročitali ste sad već prilično davno, onih dana kad ste pojačavali televizore dok su vam odvodili susjede Srbe. Niste se, naravno, bunili, jer Bogu hvala niste Srbi. Ne bunite se tako ni danas, jer niste homoseksualci. Vi ste onaj muškarac ili žena što će biti zaštićeni Ustavom i zakonom – Hrvati, katolici, zdravi heteroseksualci. Većina.Topla, ugodna većina.
Boris Dežulović u Globusu
atma
27.11.2013. 23:58
Stvar je principa da se neću izjašnjavati. To je moje pravo. Svatko neka postupi po svojoj savjesti.
bać joza
27.11.2013. 23:50
Poštovani "atma"!

To vam nitko ne osporava da razmišljate svojom glavom, ali pretpostvljam da vas je netko i odgajao u katoličkom duhu - " i da sam rođen i odgojen u katoličkoj obitelji". Prema tome, ja niti ne sumnjam u vas i vaš izbor.

Pozdrav!
nadakon
27.11.2013. 23:42
Hvala stole na komplimentu..bolje biti glup nego slušati tvoje i bać jozine teorije..ja barem imam svoje mišljenje i svoj stav pa baš me briga ako se nekome ne sviđa..ali stole ti nemaš m..a reći svoje mišljenje nego klimaš kako drugi hoće..uooh i tebi hvala na komplimentu ali vidiš i bolesni ljudi imaju snage reći svoje mišljenje a ti si ovdje samo da se ubaciš i provociraš..ali ok to ti ide dobro i ako te to zadovoljava samo nastavi..bać joza možeš mislit kako mi je krivo šta ti nećeš komentirati mene..pa ako ja vrijeđam 2 milijarde ljudi ti onda vrijeđaš barem duplo više a sam zaključi zašto..nisam niti mislio da nećeš ovako reagirati jer uvijek ovako reagiraš ako se netko suprostavi tvojem poimanju života i moralnosti i ako se netko usudi spomenuti crkvene tabu teme..tu ste jako osjetljivi jer konkretnog odgovora nemate nego puke teorije..i ja vama želim sve najbolje u životu i molim vas budite tolerantniji i priznajte različitosti i manjine..i stojim kod toga da ste vi i hdz podijelili hrvatsku i amenovali njihovu pljačku a vi se i dalje durite na to..gos.markić ste za judine škude prodali onako veliko crkveno zdanje..durite se i na to..iz usta vašeg kolege je izašlo da su homoseksualci monstrumi..i tako imao bi još toga ali nema veze i vi ste obični ljudi i ponekad griješite..samo je razlika u tome šta mi i priznamo svoje greške a vi nikad..laku noć i sve najbolje vam želim i u životu vječnom..
atma
27.11.2013. 23:23
Ja ću zadržati pravo da razmišljam svojom glavom koju mi je dao Bog.
bać joza
27.11.2013. 23:19
Poštovani!

Hvala na odgovoru.

Moram nadodati slijedeće. Isus Krist je za nas kršćane Bog, a ne duhovni učitelj. Naravno da punina riječi Bog u sebi uključuje i Isusovo učiteljstvo.

Moram vas ipak malo podučiti u nauci Katoličke Crkve. Kršćanstvo u svojoj biti niti nije religija. Pitate se zašto?

Religija je ljudski pokušaj uspostave određene veze s nekim nadnaravnim bićem. Ponoviti ću, ljudski pokušaj. Kršćanstvo je sasvim nešto drugo. U kršćanstvu je Bog postao čovjekom i na taj način došao čovjeku i otkrio mu tajnu i o Bogu i o čovjeku. Ovo je bitna razlika. Bog postaje čovjekom i on bira čovjeka. Naravno, stvar je svakog pojedinca kako će odgovoriti na Božju ponudu.

U konačnici, želja svih nas je smiriti se u Bogu i u Njegovom kraljevstvu, kako molimo svaki dan u molitvi OČE NAŠ!

Vodstvo Katoličke Crkve u Hrvata se nedvosmisleno izjasnilo po pitanju referenduma i pozvalo sve katolike da u skladu s učenjem Katoličke Crkve podrže inicijativu građanske akcije U IME OBITELJI i da na referendumu zaokruže "ZA"!

Ja ću kao katolik posluašti učiteljstvo moje zajednice i svečano zaokružiti "ZA"!

Pozdrav!
atma
27.11.2013. 23:03
Poštovani bać joza,

U svojim komentarima već sam se očitovao kako ja gledam na brak. Nije problem, ponovit ću ga ponovo.

Brak je zajednica muškarca i žene i jedna od bitnih značajki koja ljudsko društvo razlikuje od društva mačaka ili pasa. Toliko o braku.

Već sam Vam napisao da ne pripadam zajednici Hare Krišna i da sam rođen i odgojen u katoličkoj obitelji. Isus Krist je za mene duhovni učitelj, put, istina i život. U svom životu nastojim slijediti njegova učenja, ponekad uspješno, ponekad neuspješno. Ali, trudim se.

Da, često citiram vedske spise, ali i ostale svete spise jer kao što je Bog jedan, tako je i u svojoj suštini, i religija jedna. Čvrsto sam uvjeren da je smisao i cilj života samo jedan - razviti svoju uspavanu ljubav prema Bogu i vrtiti se kući, natrag Bogu.

I to bi bilo to. Ogoljeno do bola.
bać joza
27.11.2013. 22:49
Poštovani!

Pročitajte još jednom moj korektni i konkretni odgovor. Probajte ga komentirati! Ja uopće vama ne predbacujem vašu pripadnost zajednici Hare Krišna niti omalovažavam vašu nauku i tumačenje veda. To je vaš izbor koji ja poštujem. Ali molim vas lijepo poštujte i vi moj izbor, pripadnost Katoličkoj Crkvi i poštujte nauku Katoličke Crkve.

Nauka Hare Krišna obavezuje samo pripadnike zajednice Hare Krišna i ne obavezuje članove Katoličke Crkve. Isto tako, nauka Katoličke Crkve ne obvezuje pripadnike zajednice Hare Krišna, ali obavezuje katolike.

Ja sam iznio kakav stav o braku zastupa Katolička Crkva, ali bih volio kada bi nam predočili kakav stav o braku ima nauka Hare Krišna i kako na brak gledaju sami pripadnici zajednice Hare Krišna. Ja moram priznati da ne znam kako na brak vi gledate. Pa molio bi kratak i jasan i nedvosmislen odgovor.

Unaprijed hvala za odgovor.

Pozdrav!
atma
27.11.2013. 22:39
@bać joza

Dakle, sve ono što sam ja napisao nije istina?

"ISTINA NE NOSI MASKU; ONA SE NE KLANJA NI PRED KOJOM LJUDSKOM SVETINJOM; NE TRAŽI POSEBAN STATUS NITI APLAUZ. ONA SAMO MOLI DA JU SE SASLUŠA."

Nažalost, dragi @bać joza, Vi nemate uši da ju čujete.
stole123
27.11.2013. 22:01
nadakon pa ti si napredovao čitam i nemogu vjerovati da postaješ čoban,ja bih ti dao bolje drugu titulu (predvodnik) ispred ovaca,,nadakone već sam ti par puta pisao nekad je bolje nešto prešutjeti pa da pomisle da si glup , nego progovoriti i to potvrditi, pozdrav
bać joza
27.11.2013. 22:00
Poštovani "atma".

Vi nikoga ne vrijeđate svojim komentarima. Vi zastupate stavove koji su u suprotnosti s učenjem Katoličke Crkve. Ja ne ulazim u učenje veda iz indijske kulture. Ne pada mi na kraj pameti da vas u tome poučavam, jer je to očigledno vaša orijentacija. To je vaš izbor i ja to poštujem i nemam razloga ne komentirati vaše komentare niti vas ignorirati kao komentatora ovoga portala.

"Definicija Boga je onaj koji stvara, održava i uništava. U vedskoj literaturi stoji da ne postoji nitko jednak ili veći od Boga. Bog nema izvor. Oduvijek postoji. Ničim nije ograničen pa može učiniti što god poželi i pri tom ne čini grijeh. Kao što je objašnjeno u Vedama, Gospodin Krišna odgovara tom opisu. On je Vrhovna Božanska Osoba."

Ja protiv ove vaše definicije vašega Boga nemam ništa protiv. To je vaše pravo i vaš izbor. Ali molim vas da vi ne poučavate mene tko je Isus Krist za katolike. Ako je On za vas pripadnike Hare Krišna samo duhovni učitelj, to je vaše gledanje. Za katolike a i sve kršćane Isus Krist je Bog. Ne možete niti smijete osporavati meni kao katoliku moje vjerovanje i učenje moje CRKVE KATOLIČKE. Mislim da se tu slažemo.

Ne pada mi na pamet osporavati vaše vjerovanje i vašu nauku Hare Krišna, ali isto tako molim da ni vi ne osporavate nauku Katoličke Crkve. Mislim da bi ovo bilo i korektno, i pravedno, i demokratski.

Kakav stav imaju pripadnici Hare Krišna o braku ja ne znam, ali znam kakav stav o braku imaju kršćani: katolici, pravoslavni, protestanti. Isto tako znam kakav stav o braku imaju muslimani u Republici Hrvatskoj kao i pripadnici židovske vjeroispovijesti - službeno jedna zajednica je "ZA", jedna "PROTIV". Svi oni su izrijekom podržali ovu inicijativu i pozvali svoej članove da zaokruže "ZA".

Prema tome. Ja se kao katolik imam pravo izjasniti i pohvaliti da je jedna građanska akcija - "U IME OBITELJI" pokrenula ovo pitanje u kojem se ja kao građanin mogu odlučiti. Naravno, slijedom svih ovih izrečenih misli, ja ću se izjasniti i zaokružiti "ZA"

Pozdrav!
slavujj
27.11.2013. 21:26
@mirovnjak,
dobro je da se oko nečega možemo složiti,iako nije primarno da moramo složiti.
Vidite rasprava sve više ide u krivom smjer,o ničemu se kod nas ne može normalno raspravljati da stranački klimoglavci ne počnu svoje "paradu".
Uvijek se javljam zbog iznošenja svojih stavova i razmišljanja,ne mareći hoće li se netko s time složiti ili ne,pa i ovi stranački "drukeri" moraju nekoga nazivati ovcama,glupanima ,mrziteljima i sl. jer se netko zamislite ne slaže s njihovim "mišljenjem".
Naravno da se ja ovdje neću izjasniti ni za ni protiv, nemam namjeru nikoga u ništa uvjeravati ili nagovarati, ovi "najpametniji" će sigurno zaključiti i sami .A kad smo kod mišljenja ,evo još nekoliko napomena za promišljanje
-mnogi se ovdje pozivaju na ljubav,ljubav a na kraju navode pravo na seksualnu orijentaciju?
-svi mi koji ovdje raspravljamo od nekoga smo nastali,tko će nastati iz homoseksualne veze?
Nitko.Trebaju li se razne Udruge za zaštiti prava zabrinuti zbog toga?Trebaju!
"Zeleni" i slične udruge ili organizacije uglavnom šute oko ove teme,zašto?Zar je to nevažno za čovjeka? ili ih je samo strah ?da ih se ne proglasi nekakvim mrziteljima nekoga ili nečega i to samo iz razloga propitivanja i razmišljanja.

Ljubav roditelja prema dijete i obrnuto,bake i dide prema unucima i obrnuto!što je tim?Nepoznat pojam?
Ja volim i djecu i roditelje!

Poštujem svačije pravo da donosi odluke kako i s kim će živjeti,koga i zašto će voljeti,da tu svoju vezu ozakoni i ima ista prava koja imaju ljudi koji žive u braku,ali to brak nije!

To nam kazuje i postojeći obiteljski zakon!
atma
27.11.2013. 21:00
@bać joza

Molim Vas dopustite da i Vas netko malo pouči. Isus Krist je bio duhovni učitelj i pozivao je ljude da pokušaju voljeti Boga. Duhovni učitelj može biti bilo tko – i hindus, i musliman, i kršćanin – ako navodi ljude da vole Boga. To je test. Duhovni učitelj nikad ne kaže: „Ja sam Bog ili poučit ću vas kako da postanete Bog." Pravi duhovni učitelj kaže: „Ja sam sluga Boga i poučit ću vas kako da postanete sluga Boga."

Zar nije Isus rekao da je on sin Božji i da smo svi mi također sinovi Božji.

Evo, nakon ovoga, možete i mene slobodno staviti u zajednicu ljudi čije komentare više ne komentirate.
bać joza
27.11.2013. 18:39
Poštovani "nadokane"!

Svojim komentarom od 27.11.2013. u 16:58:40 uvrijedili ste sve one koji vjeruju u Isusa Krista, Sina Božjega. Uvrijedili ste sve kršćane: katolike, pravoslavne i protestante. Uvrijedili ste sve one koji svoje spasenje i vječni život vide u spasenjskoj muci Isusa Krista na križu.

Isus Krist je za sve kršćane Bog, Druga Božanska Osoba, Sin Božji. Takva bahatost u vrijeđanju više od 2 milijarde ljude je nečuvena.

Budući da ste time pokazali svoje pravo lice, od ovoga komentara i vas stavljam u zajednicu gospodina fitilja i gospodina sulejmana velikog. Od sada vaše komentare više ne komentiram.

Želim vam svu sreću ovoga svijeta, a za vječnost vam nemam što poželjeti, jer u nju ne vjerujete. neka vas prate mir i dobro!

Pozdrav!
mirovnjak
27.11.2013. 18:20
@Bać Joza!
Ja ti imam i drugih obaveza, a nisam ni tako zagriženi portalovac, osim toga za ovaj tekst ako se ne odlazi od teme dovoljno je komentar ili dva pa zato ovako dugo ne reagiram na tvoj upis od 26.11.2013 od 17;50;22.
Slažemo se da ne treba o imenima to su ipak osobne stvari, pogotovu ne oko rastave jer je to za svakoga stresno.
No Bać Joza nikako da odgovoriš na pojavu, na tako rijetku a ona je:
Je li se uklapa ponašanje iz zakonitog braka odnosno jednog kreveta pretrčati u drugi i u njemu živjeti godinama bez novog braka i novog potomstva u ono što u ovoj državi zagovaraju dvije udruge U IME OBITELJI i GROZD koje ne dvosmileno podržava katolička crkva, a i ti osobno. (ja nikome ne sporim to što zagovara pa ni tebi)
Daj moj poštovani Bać Joza "ugrizi" se za jezik i odgovori bez okolišanja.
@ Slavuj
U mnogo čemu se slažemo u odnosu na tvoj upis od 26.11.2013 u 21;53;48
@Lyli!
Sve PET. uz Pozdrav
siniša prpić
27.11.2013. 18:09
@mikeš09, s obzirom da redovito čitam Vaše komentare, doista me zanima u kojem dijelu teksta sam si zabio autogol. Ostavimo na trenutak politiku, držimo se jednostavno čistog srca.

youtube.com/watch?v=gh7noprB2uA

youtube.com/watch?v=IJE9RP6DNwE

Ako je i autogol, od srca je. I lijep.
UooH
27.11.2013. 18:02
nadakon nisam do sada bio ni ujednoj stranci, ko zna za ubuduce mozda ce trebati kakav posao ili nestao.....salim se, jednostavno nemam vremena za to. Mogu reći kao i ti hebemi se i za hdz i za sdp, jedino sto ti stalno branis sdp a ja ni jedne ni druge.
Ali nazivati nekog konstantno ovcama to mogu bolesni ljudi.
nadakon
27.11.2013. 17:58
Mikeš sve 5..neznam ako sam namjerno ili nenamjerno nekoga uvrijedio evo ja mu se ovaj put ispričavam..ali nemogu podnijeti da ne iskomentiram nešto za šta mislim da čovjek nije u pravu..kao branitelju i čovjeku koji nikada nije bio u niti jednoj stranci crkva mi se zamjerila šta je po priznanju hrvatske podijelila hrvatski narod otvoreno podržavši hdz i amenovala njihovu pljačku..znam da i oni to znaju ali niti jednom riječju nikada do sada nije to priznala i nije se izvinila ili pokajala za to..ako mogu u crkvi otvoreno propagirati politiku ta ko su i otvoreno mogli reči,hej vi vjernici a i vi nevjernici oprostite nam nismo trebali stati na njihovu stranu i razjediniti hrvatski narod..pitam se dali je to bilo teško priznati?..od vjernika traže kajanje ali ih sebi priuštiti..pozz..
mikeš07
27.11.2013. 17:25
@nadakon
Uzalud očekuješ uvrede od mene.Ja imam svoje mišljenje,ali nikako nisam iskljućiv,pa neću nikoga tko drugačije misli nazivati ovcama ili sl.Uvrede nisi ni do sada mogao pročitati u onom što pišem.
Nemam ništa protiv da ti cijeli život budeš samo svoj,ali smatram da ne bi trebao omalovažavati drugačija mišljenja.
nadakon
27.11.2013. 16:58
Poštovani!
bać joza
I ja volim isusa i sve ljude koji promiču mir,prijateljstvo,toleranciju,ljudska prava poštivanje i različitosti..i Isus je bio čovjek i imao je ženu koja se zvala Marija i imali su djecu a ostalo je povijest ispisana po potrebama ondašnjih vladara i zloupotrebljena po religijskoj osnovi jer kako da se vlada u ona davna vremena nego im je trebalo nešto da plaše ljude i drže ih pod kontrolom vladari..nažalost to je ostalo i dan danas tako pošto su ljudi ovce pa samo čekaju gdje će ih neki samozvani vođe usmijeriti..nažalost tako je moj bać joza..meni netreba nikakvi vođa da me usmjerava i takav ću ostati cijeli život samo svoj..lijep pozdrav!!
bać joza
27.11.2013. 16:27
Poštovani "nadokane"!

Isus vas voli!

Pozdrav!
nadakon
27.11.2013. 16:02
Sulejmane ne sekiraj se to su samo njihove provokacije..mikeš07,mikeš09,uooh su sa debelim stranačkim dosijejim ali prozivaju one koji se bore protiv njihove mržnje prema drugima i zato će na referendumu glasati za povodeći se bać jozom i gvardijanom i ne razmišljajući svojom glavom,e to su prave ovce..i mene su pojedini prozivali da sam stranački potrčko a ja mogu reći kao i ti hebemi se i za hdz i za sdp i za sve ostale stranke..oni to nikad nisu napravili i neće a pretvaraju se da su nestranački tipovi..njihovi vođe su u kradezeu i crkvi zato ih i štite..sad očekujem reakcije od njih i paljbu i uvrijede,ali to je njihov problem..
UooH
27.11.2013. 12:48
Suljo samo ti nastavi i dalje sa svojim ovcama :)
Sulejman veliki
27.11.2013. 12:00
Osjeti se i vidi da ste ovce.
Hebale vas vaše stranke, i SDP i HDZ.
Na svu sreću nikada nisam bio član iti jedne. Niti ću biti.
gvardijan
27.11.2013. 11:55
@Sulejmane care, šahu, legendo, između ovce i čobana ti izabireš da budeš čoban? Ovo može ući u anale ljudske gluposti. Odavno se nisam ovako nasmijao... :)
gvardijan
27.11.2013. 11:51
@Mikeš09 Suljaga već ima posao i već je aktivni, angažirani i motivirani član stranke - SDP-a. Drago mi je da je tako, zbog takvih kao što je on HDZ već godinama s lakoćom dobiva lokalne izbore u županiji. Isto tako, zbog njega i njemu sličnih u nedjelju ćemo imati dobar odaziv na referendumu. Molim sve komentatore da ne omalovažavaju Sulju, Anakondu i Mirovnjaka - oni su najbolji politički protivnici koje si HDZ može zamisliti. Da nije njih vjerojatno bi nam bilo puno teže ostvariti dobre rezultate. Respect!
Sulejman veliki
27.11.2013. 11:34
Ipak bih radije bio čoban nego ovca.
UooH
27.11.2013. 11:17
Istina Mikeš09 jer kako on kaže puno je ovaca u Hr a ja mislim da je on pravi čoban pa neka nešto radi.
Mikeš09
27.11.2013. 9:20
Ozbilljno zamoljavam neku stranku da pod hitno u svoje redove primi ovog pametnog i elokventnog gospodina Suljagu...ubrzo će procvjetat i prosvijetlit kao meteor na političkoj sceni...šteta čovjeka toliko i o svemu sve zna...nevjerojatan je...pravedan...pošten...pravoriječan i pravovjeran svojim stajalištima...futurističan...vizionar...jednostavno...čovjek sve zna i probleme i rješenja... Molim vas upišite ga u svoje redove i svima nama će odmah sutradan biti bolje jer kad se uhvati posla ubrzo će od njega otići sa ovog portala...
Unaprijed vam hvala...
Mikeš09
27.11.2013. 9:10
Ako u svojoj igračkoj karijeri autor ovog teksta nije (možda) nikada zabio autogol ovaj puta ga je zakucao pod prečku i pitam se šta mu je to trebalo...
mikeš07
27.11.2013. 9:09
Dakle,dragi moji liberalni ljevičari,svi mi koji smo ZA brak kao zajednicu žene i muškarca smo mrzitelji,nepismeni,zatucani,ksenofobićni......
Svi osim pape Franje,koji je OK.
Da li to podsvjesno kod vas izbija strah od Boga?
mika
27.11.2013. 8:41
Jako me iritiraju biskupi i njima slični jer jedno govore, drugo rade a treće žive. Što se ne žene pa da vide kako je to imati jednu ženu, ovako imaju koliko hoče i žena i muških a ne hrane ih i ne brinu o njima.Bravo Siniša pederi nisu homoseksualci. Pederi su pljačkaši svoga naroda.
Sulejman veliki
27.11.2013. 6:40
U državi punoj lopova, neobrazovanih i nepismenih ljudi, u zemlji ksenofobije i mržnje gdje se manjinama osporava pravo na pismo, gdje se homićima razbija glava jer su drugačiji i gdje caruje sveopća glupost i jad, gdje su pale sve moralne vrijednosti, gdje se ljudi jednom rukom križaju, a drugom trpaju u džep ostatak nacionalnog blaga, ne očekujemo da će rezultati nepotrebnog referenduma ići u prilog ljubavi.

Pa nek bać joza i njegovo stado likuju, ali ni jedno zlo ne traje dugo. Vrlo brzo Hrvatska će i praktično biti dio slobodne Europe pa je pitanje dana kada će, unatoč ovoj gluposti koju nam nameću, biti sasvim normalno da se svi ljudi koji se vile, drže za ruke na ulici, poljube kada za to sjete potrebu pa i sklapaju brakove.
Ljubo R. Weiss
27.11.2013. 4:45
@siniša prpić
Žurnalistički korektan tekst, zapravo, vidim da je sve veća gužva pred golom: Ines, ti, Mate, Damir, Brezovečki, moja persona... Podržavam i jedne i druge, i treće, ali najviše mlađe, lijepe i pametne! Naravno, ženske!
UooH
27.11.2013. 1:04
nadakon slobodno ti druge optužuj za mržnju, ali tvoja mržnja i frustracije se vide u većini tvojih komentara možeš sam sebe lagati ali svi znaju čitati.
bać joza
27.11.2013. 0:28
Poštovani!

Stare garde??? Moš misliti!!! Po godinama on je stara garda, ali ja svakako ne! Ali ja znam tko je on, koga zastupa i koga vodi. I baš zato mi je drag jer je on vođa moje Crkve katoličke ovdje na zemlji.

Žao mi je što ponovno niste pročitali moj komentar! Vjerujte mi vrijedilo bi, ono čisto radi vas, da bolje raspoznajete stvari o vjeri u odnosima Katoličke Crkve!

Pozdrav!
nadakon
27.11.2013. 0:20
Pa bać ljudi to govore za papu franju zato šta je prerastao vašu crkvu i vas svećenike koji imate zaostala razmišljanja..on je jednostavno daleko u svojim pogledima od vas stare garde..i meni je baš cool a i imenjak je od mog tate pa mi i to drago..pozdrav..
bać joza
27.11.2013. 0:09
Poštovani!

Voliti Isusa a ne voliti Crkvu Katoličku jednostavno ne ide!

Slijediti papu Franju koji zastupa Isusa Krista u ovom svijetu i predvodi njegovu katoličku Crkvu i u isto vrijeme pljuvati po zakonima Katoličke Crkve je stvarno neozbiljno i nekorektno, da ne upotrebljavam riječi koje nisu dio moga vokabulara.

Pozdrav!
Lilly
27.11.2013. 0:06
Ja ću stajati u prvom redu kad dođe u Hrvatsku!Dao dragi Bog da nam je više ljudi u svijetu koji šire ljubav a ne mržnju i referendume!
bać joza
27.11.2013. 0:06
Poštovani!

Srijeda je već. Još četvrtak, petak, subota i evo nedjelje. Naši birači će izići na birališta i dati svoj pravorijek. I ja ću ga poštivati, i Lilly će ga poštivati, i Nadokan će ga poštivati, i svi će ga poštivati, jer će taj pravorijek biti dio Ustava Republike Hrvatske. A Ustav se ipak mora poštivati. I to je to!

Svi mi koji ćemo zaokružiti "ZA" nikoga ne mrzimo i sve ljude volimo, ali branimo svoje. I zato ćemo zaokružiti "ZA".

Pozdrav!

P.s. To će učiniti i svi moji prijatelji!
atma
27.11.2013. 0:06
@Lilly, vjeruješ li meni kada ti kažem da je ovaj svijet jedan veliki zatvor? A zna se tko stanuje u takvim "ustanovama" ...
siniša prpić
27.11.2013. 0:02
Bravo @Lilly. !! Živio nam naš dragi papa Franjo !!!!
I čim prije nam došao u Hrvatsku...., jer tu definitivno ima posla za njega i njegove istomišljenike....

jutarnji.hr/papa--obnova-katolicke-crkve-ne-moze-se-vise-odgadati--a-kapitalizam-je-nova-tiranija-/1142520/
Lilly
27.11.2013. 0:01
Ja od sveg srca volim sve dobre ljude ovog svijeta i ne volim ljude koji su prema drugima zli ili zavidni, volim ljude koji znaju u drugima cijeniti dobro i koji drugima čine dobro a kojih je tako malo... U ovim danima zlobe, neslaganja, mržnje i jada ne možete zamisliti kako je teško vjerovati nekome tko ti želi dobro...
nadakon
26.11.2013. 23:58
Lilly ja sam baš u jednom prijašnjem komentaru rekao da ne mrzim nikoga i mi svi koji smo PROTIV ovog suludog ničim izazvanog i skupog referenduma to i dokazujemo a ovi ostali koji su za dokazuju mržnju prema drugačijima jer im se miješaju u njihov život i žele im nešto uskratit..lijep pozdrav..
bać joza
26.11.2013. 23:51
Poštovana Lilly.

Svi mi moramo voljeti jedni druge jer nam je to Isus zapovijedio. Voljeti i one koji vas progone, voljeti i grešnike, ali ne voljeti njihov grijeh. Ovaj referendum nikoga ne diskiminira i nikome ne nanosi štetu.

Papa ne pravi razliku među ljudima, ali itekako razlikuje stvari i činjenice i za njega nisu sve one iste. Nemojmo papi Franji stavljati u usta ono što nije izrekao a niti pomislio. A znamo što je rekao:

"Brak jednog muškarca i jedne žene nije ista stvar što i zajednica dviju osoba istog spola. Dobro razlikovati, ne znači diskiminirati, nego upravo suprotno - znači poštivati!" - papa Franjo

Ovo su riječi pape Franje. U njima je sve jasno. Rezultat glasovanja na referendumu koje će sigurno biti "ZA" samo će reći da su ove dvije spomenute zajednice različite i ništa više.

Pozdrav!
Lilly
26.11.2013. 23:49
Nemojte tako mrziti druge ljude, život je prekratak da bi ga proveli u mržnji, volite se!!!!!!
Sulejman veliki
26.11.2013. 23:47
Točno nadakone, možda sam ponekad išao i ispod granica normalne komunikacije, ali kad se sjetim kako su oni bezobrazni i prefidni i kako je bać jozi zapravi stranački cilj da nas ovdje zavadi i nahuška svoje stado protiv zdravko razuma i razvoja, nema mi čega biti žao.
siniša prpić
26.11.2013. 23:46
@bać joza, krščansko i katoličko uvjerenje nisam izdao ja, već "pederčine" koje su popljačkale svoj narod. Mnogo puta uz blagoslov i navijanje upravo "velikih hrvata i katolika"...., koje se lako prepoznaju i na ovom portalu.
Lilly
26.11.2013. 23:45
Ja osobno od sveg svog malog srca želim upoznati Papu Franju, jer je čovjek koji ne dijeli ljude po njihovoj vjeri ili seksualnom uvjerenju ili po boji kože već po tome da li su dobri ili zli: to je jedina podjela koja bi nam trebala biti važna
bać joza
26.11.2013. 23:43
Građanska inicijativa „U ime obitelji“ održala je u utorak u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici iznimno posjećenu tribinu na kojoj se ukazalo na važnost Ustavne zaštite braka kao zajednice muškarca i žene. Nazočne je pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Višnja Romaj, a zatim se moglo čuti iz prve ruke kako je došlo do ove inicijative i što joj je glavni i jedini cilj. Koordinatorica za Virovitičko-podravsku županiju Ivana Cvetković tako je istaknula kako je ova akcija krenula početkom godine. Bilo je nekoliko pokazatelja da stvari ne idu u dobrom smjeru, da aktualna Vlada umjesto da se bavi problemima ovoga naroda počela baviti nametanjem jedne ideologije i svjetonazora koji je suprotan onome kako je hrvatski narod živio. Vrlo ozbiljne izjave davali si i ministri u Vladi , a osobito jasno su se izjasnili o tome da će omogućiti usvajanje djece istospolnim parovima. Druga stvar je bilo nametanje zdravstvenog odgoja u školama što je bio okidač osnivanja ove građanske inicijative iza koje danas stoji 750.000 građana RH, koji su svojim potpisima osigurali održavanje referenduma koji će se održati u nedjelju 1.prosinca.Na tribini su još sudjelovali i psihologinja Jasna Per-Kožnjak, dr. Romano Tripalo i teolog Goran Friedrich koji su sa svojih profesionalnih stajališta ukazali na važnost obitelji, braka i odgoja djece. Tribini su uz veliki broj posjetitelja nazočili i predstavnici Crkve, načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, te direktor virovitičke tvrtke Plin Vtc Zvonko Kožnjak.
nadakon
26.11.2013. 23:37
Sulejmane mogu mislit koliko ti je žao šta te je otkantao prodana desničarska duša..a njega otkantali sa indexa zbog vrijeđanja i prostakluka..zamisli a on svećenik..ali znaj da je i njima to i bio cilj da naprave podjelu u hrvatskoj..samo oni koji nisu zatucani njihovim lažima su ih pročitali..pozz..
atma
26.11.2013. 23:32
"Ostavi sve vrste religija i samo se predaj Meni. Oslobodit ću te svih grešnih posljedica. Ne boj se."
(Bhagavad-gita 18.66)

Ovo predavanje Bogu može se desiti sada i odmah, a ne mora se desiti nikada. Ovisi o nama.
Sulejman veliki
26.11.2013. 23:29
Pištovani bać joza,
Hvala vam što ste me otkantali. I ja sam vas htio jer ne poštujete 10 Božjih zapovjedi i obezvređujete um ljudski. ali za to nisam imao muda.
Lilly
26.11.2013. 23:22
Žao mi je što ljudi ne shvaćaju koliko im je kratak i dragocjen život poklonjen, koliko ljubavi u svojim srcima drže i većina njih je ne daju nikome a trebali bi jer je to ono zbog čega su stvoreni i bez obzira na to u što vjeruju moraju znati da Bog nije svađanje: Bog je ljubav i Bog je sve ono što se ne može objasniti a svuda je oko nas i u nama
bać joza
26.11.2013. 23:11
Poštovani gospodine "Sulejmane veliki".

Zahvaljujem se na vašem odgovoru. Budući da u njemu niste dali nikakav konkretan argument u kojima bi opravdali svoje obezvređivanje Hrvatskog Sabora, Hrvatske Vlade, Ustavnog Suda i 750 000 potpisa birača, više neću komentirati vaše komentare koliko god oni bili uvredljivi i za mene kao osobu ili za sve dobronamjerne komentatore ovoga portala.

Želim vam svako dobro i uspjeh u radu.

Pozdrav!
Lilly
26.11.2013. 23:09
Dragi ljudi: zar ne vidite da je jedino ljubav važna? Prema Bogu, prema svojim voljenim, prema svemu što nas okružuje- jedino nas ljubav može spasiti od zla koje nas želi uhvatiti u svoje ralje i odvesti u NIŠTA!
nadakon
26.11.2013. 22:56
Kakve laži gvardijane..ajme meni pa kako vas nije sramota..
slobodagovora
26.11.2013. 22:49
kod nekih su rupe " u glavi" puno veće nego rupe u zakonu!
Lilly
26.11.2013. 22:47
Ljubav je jedino što je važno na ovome svijetu: ljubav prema roditeljima, ljubav prema djeci, ljubav prema prijateljima, ljubav prema onima koje smo odabrali da koračaju uz nas bilo crni, bijeli, žuti ili crveni, bili oni muškarci ili žene- Bogu je važno da primi ljubav od nas- zato nas je stvorio!
mikeš07
26.11.2013. 22:46
Nije isto brak (oblikovan za muža i ženu) i zajednica dviju osoba istoga spola. Razlučiti ne znači diskriminirati nego poštivati, razlikovati radi razaznavanja znači vrednovati na pravi način, a ne diskriminirati. U doba kada naglašavamo bogatstvo pluralizma te kulturalne i društvene razlike, proturječno je minimizirati temeljne ljudske razlike. Otac i majka nisu jedno te isto. Ne možemo poučavati buduće naraštaje da je jednako razviti projekt obitelji preuzimajući obavezu stabilne veze između muža i žene ili živjeti zajedno s osobom istoga spola.

Pazimo da nam se ne dogodi da, nastojeći istaknuti i bdjeti nad zahtijevanim pravom odraslih, ne gurnemo u stranu prioritetno pravo djece (koja jedina moraju biti privilegirana) da računaju na model oca i majke, da imaju tatu i mamu.

Ovo je Papa Franjo napisao 2010g kao biskup svom prijatelju (mislim isto biskupu)i tu se vidi njegovo mišljenje.Iako naravno nikome ne sudi.
Sulejman veliki
26.11.2013. 22:43
Institucije države u ovom slučaju poštivale su zakon, na žalost rupe u zakonu i tu su pokazale svoju veličinu. Da je HDZ bio u sličnim okolnostima to sigrno nebi napravio.
Onih 750.000 ovaca i tako služi kao pokriče pa nisu dostojni mog komentara. Vi jao dobro znate što je manipulacija, o tome vjeroajtno učite u školama.
Na kraju, i Hitlera su podržavale mase i institucije tadašnje države.
lukica
26.11.2013. 22:37
Reći ću samo ljubav, tolerancija prema bližnjemu svome..bez obzira na seksualno opredjeljenje, vjeru....
bać joza
26.11.2013. 22:37
Poštovani gospodine Sulejman Veliki!

Uvidio sam da nema smisla komentirati komentare gospodina "fitilja".

S kojim pravom i s kojom snagom argumenta smatrate da je referendum koji je proglasio Hrvatski Sabor, odobrila vlada Republike Hrvatske, Ustavni sud Republike Hrvatske proglasio ustavnim i zatraženo sa 750 000 potpisa hrvatskih birača smatrate uvredljivim.

Ako imate argumente s kojima možete negirati činjenice koje sam spomenuo, molio bih vas da ih iznesete pred javnost. Ako ih nemate, mislim da ću nakon ovoga vašega komentara i vas uključiti u zajednicu s gospodinom "fitiljom" i više ne komentirati vaše komentare.

Pozdrav!
Sulejman veliki
26.11.2013. 22:31
bać joza, tko je prvi počeo s vrijeđanjem?
Da nema uvredljivog referenduma, da pustite ljude da žive svoje živote i bavite se svojim životima nebi bilo ove rasprave pa vas nitko nebi uvrijedio.

A još niste odgovorili na pitanje kako pederi i lezbe mogu ugroziti vaš brak, vašu obitelj.
Lilly
26.11.2013. 22:31
mnogi će reći ono što su im drugi rekli da kažu jer sami ne mogu odlučiti što žele, Bog voli sve ljude-sve ih je On sam stvorio na ovoj zemlji
bać joza
26.11.2013. 22:23
Poštovani!

Pa ja se apsolutno ne nerviram i miran sam jer će ljudi na referendumu ionako reći svoje, ali da neki pojedinci u svom obezvređivanju drugoga čovjeka toliko nisko padaju nisam mogao vjerovati. Najjadnije je u tome što se ovdje neki pozivaju na ljubav, slogu, miroljubivost, i ne zna što već ne a tako vrijeđaju druge. Strašno.

Bog je ljubav!

Pozdrav!
Lilly
26.11.2013. 22:20
jadno je to što je hrpa ljudi pod utjecajem tuđih misli umjesto svojih,lakše je kad drugi misle za njih...
stole123
26.11.2013. 22:12
bać joza netreba se nervirati vidjet ćemo kako će proći referendum a ovdje pojedincima je lakše uterati na neko mjesto nego u glavu, pozdrav
Sulejman veliki
26.11.2013. 22:10
Gvardijane, ti se krele koji se ovdje namjerno praviš blesav. Prvak u nepotizmu i kriminalu je HDZ. To nije paušalna ocijena, pa stranka je i optužena kao kriminalna organizacija. Crno na bijelo, nisu to naša politiziranja.
Kukuriku koalicija pokušava ugirati svoje ljude, nisu oni baš puno bolji od vas, ali vam nisu ni do koljena. Nisu oni za to sposobni iako bi željeli biti kao vi.
lukica
26.11.2013. 22:08
Poštovani gvardijane, a tko je na vlasti u našem gradu...mislim da HDZ-e..ili me možda pamćenje vara?!
gvardijan
26.11.2013. 22:00
Evo odgovora na Lukucinu poruku: O kakvom postavljanju svojih ljudi vi pričate? Mislite da će u odborima za referndum sjediti HDZ-ovci? Upravo suprotno, nemate pojma koliki pritisak vrši aktualna vlast kako bi u odbore za provođenje referenduma progurala svoje partijske članove. Iznenađeni? Njihova vlast, njihovi ljudi...

Ova vlast je rekoreder kadroviranja. Pri rješavanju postavljenih dilema, Kukuriku Vlada uvijek daje prednost stranačkim kolegama ispred stručnjaka, dilemu pametni ili poslušni riješila je u korist poslušnih, a imenovanja je nadredila natječajima. Prema tome, generalni princip kadroviranja kukuriku-koalicije glasi: imenujmo partijske poslušnike. Ista stvar je i sa odborima za provođenje referenduma.
slavujj
26.11.2013. 21:53
Kako se dobar dio ljudi komentarima opredijelio ,ja bih dodao samo nekoliko crtica da Vam bude lakše,jer sam mišljenje da ne treba raspravljati s tolikom žarom i upornošću,kako neki čine,bili za ili protiv

-zašto je tako sporno da stavka iz Obiteljskog zakona ugradi u Ustav(iako je po meni nevažno),pa nije to sada valjda diskriminacija u Obiteljskom zakonu?
-zašto je opet tako važno da se ugradi u Ustav?kad svi znamo da se i Ustav može mijenjati,istina malo teže ,ali nije nemoguće

-tko tu koga? i čime ugrožava?
mene osobno nitko a nikakvo ugrožavanje ne bi nikome niti dozvolio ,mislim dan nitko nikoga ne ugrožava,

-čovjek se jednostavno upita da li su ovi najuporniji možda osobno pogođeni temom referenduma?
- ili je stranačka poslušnost opet na dijelu?(neki to zovu drugačije-@fitilj)

a sad što se tiče gornjeg teksta-najupečatljivije je
"Većina heteroseksualaca je tada šutjelo. Kolektivna amnezija ?!"
Mislim da šuti i sada! i to ne samo u navedenoj stranci,većina šuti -klimoglavci.

Što se tiče teme,mišljenja sam da je država trebala reagirati bolje i brže te do referenduma ne bi niti došlo,i svi bi bili zadovoljni.
Trebalo se zakonski urediti naziv takve istospolne zajednice-ozakoniti je u državnim tijelima i naravnu Crkvu bilo koju izuzeti od toga,to bi sigurno zadoviljilo sve.
Činjenica je da čovjek i žena i danas(ne govorim muž i žena)i ako nisu u braku nakon višegodišnjeg zajedničkog života imaju gotovo ista prava kao da su živjeli u braku koja stiču životom u "izvanbračnoj zajednici".
Ne može mi nitko reći da toliki vrhunski pravnici,jezikoslovci,intelektualci nisu u stanju naći riječ koja bi zadovoljila obje strane,a da to nije brak .
Lilly
26.11.2013. 21:49
Lukice,potpuno se slažem-u biračkom odboru nećemo sjediti vi i ja koje nemamo za režije već neki koji su podobniji od nas
nicko
26.11.2013. 21:45
vidi tko to traži dokaze
dokaži ti ijednu od onih gluposti koje trkeljaš naivnom narodu i ja ću prvi zaokružit "za" ako te to tolko veseli

druga stvar
da li si svjestan da si ti prvi u liniji svojih predaka, unazad 3 600 000 000 godina, od prvih jednostaničnih organizama do danas, koji se je svjesno odlučio ne razmnožavat?
i ti ćeš nekom govoriti što je normalno, a što nije?

u svakom slučaju, hvala što si odlučio ne širiti svoje gene
Sulejman veliki
26.11.2013. 21:43
bać joza, čovjek ostane razočaran današnjim svečenstvom, tim njavećim ulizicama suvremenog društva. Sad, dal` se političari ulizuju vama ili vi njima o tome bi se dalo raspravljati, ali da ste i jedni drugi štetočine ovog naroda sigurno da jeste, ali neuko stado to ne može razaznati:
Dakle, pravate se bedasti na Lukicinu poruku koja je dobro primijetila tko će imati najviše koristi od besmislenog referenduma bez obzora o kojem je kraju Hrvatske riječ,
lukica
26.11.2013. 21:40
Da, poznato mi je to..no uzalud potrošenih 48 000 000 ( četrdeset i osam milijuna) kuna bačenoga novca.....zar Vas kao svećenika ne boli srce....

Sulejman veliki
26.11.2013. 21:34
Stvarno čovjek danas, u 21. stoljeću, ostaje razčaran primitivnošću 750.000 ljudi koji mrze i padaju pod utjecaj crkvene i HDZ-ove oligarhije.

Hrvatski puk će, na žalost, reći 1. prosinca šta misli, dokazat će da su ovce u stadu. Puk je kazao što misli kada je pljeskao Paveliću (kratko je trajalo), Titu (dugo je trajalo), Tuđmanu ( predugo je trajalo)... i nije bilo dobro. Gdje god nam ovce određuju sudbinu nije dobro. Ovo će na kraju trajati kratko, bit će to pirova pobjeda ksenofoba i mrzitelja drugačijeg... slavit ćemo... ni bać joza ni stotinu markićki i kako se već zovu ti ljudi poremećneog uma ne mogu zaustaviti ljubav... jer ljubav je nepobjediva.
Sve u svoje vrijeme, vrijeme uvijek pokaže da su oni koje je vlast i crkva marginalizirali bili u pravu.
Doći će vrijeme kada će se svećenici ženiti i legalno jebavati kao sav normalam svijet i kada nikome neće biti čudmo da se dva dečka pred oltarom zakunu na vječnu ljubav.
Bravo Siniša, bravo Atma, brabo Lukica, bravo nadakon.... bravo za sve koji će u nedjelju glasovati PROTIV

bać joza
26.11.2013. 21:27
Poštovani!

Stvarno čovjek ostaje razočaran primitivnošću pojedinih komentatora.

Lukice. Referendum je u cijeloj Republici Hrvatskoj, ako niste znali.

Pozdrav!
nadakon
26.11.2013. 21:11
Gvardijane protiv ste prava ljudi koji su drugačije seksualnosti,protiv ste ćirilice koje ste spomenuli u prethodnom tekstu jer se pored crkvenih dvorova potpisuje takva peticija-svaka čast Poreču koji ne dopušta da se takvo šta radi kod njih-,protiv ste pobačaja,protiv ste umjetne oplodnje..pa vi bi nas samo željeli pretvoriti u glupe ovčice koje nemaju mozga i samo čekaju kad će im njihov pastir-pop-podariti papicu..ako kažete da je homofobija strah pa zar onda niste homofobi ako se bojite osoba drugačije orijentacije i govora..najbolje bi bilo da nam još i branite da udišemo ovozemaljski zrak..ma sramota jedna vodite nas u srednji vijek..pa gdje vi živite sveti čovječe jel ste uopće svijesni..spustite se među narod jer znate šta se sa zabranama postiže..jedno veliko ništa..kažu da vatikan leži na gomilama zlatnih poluga..jel i to božje poslanje..jedno propovijedate i huškate narod protiv vlast a drugo radite..pogledajte se u ogledalo i zamislite šta su skriveni masturbatori i gdje ih najviše ima a za javne ne brinite jer će se vlast za njih pobrinuti..
lukica
26.11.2013. 21:11
Poštovani bać joza, na žalost smatram da u biračkim odborima neće sjediti oni koji su najsiromašniji, nego opet zna se , oni koji su najpodobniji !!!!!!
bać joza
26.11.2013. 21:05
Poštovani!

Stvarno čovjek ostaje razočaran primitivnošću pojedinih komentatora.

Nadokane. Ako ti nisi shvatio Biblijski opis stvaranja svijeta i čovjeka kojeg sam ti kvalitetno protimačio, onda ti moram reći da je Bog Adama stvorio od blata i da je Adam zgriješio jedući jabuku jer je to novo koji vi shvaćate. Strašno ponižavajuće za nekoga tko svojim komentarima pokušava dati kvalitetan odgovor.

Gvardijan je svima nama dao vrlo kvalitetan i nadasve točan komentar. Potpisujem sve.

Fitilj, vaše komentare ne komentiram i ostajem dosljedan.

Atma! Razočarao si me.

Lukica. Novac utrošen na referendum će dobiti najsiromašniji dio naših građana koji će sjediti u biračkim odborima. To će njima biti lijepa zakrpa, osim ako i ovaj put političke stranke ne pokušaju ugurati svoje uhljebe.

Moram vam reći da sam razočaran, ali ne očajavam. Hrvatski puk će reći svoje na festivalu istinske demokracije 01.12.2013.

Ja ću zaokružiti "ZA" i svi moji prijatelji, a nije ih malo, će učiniti to isto.

Pozdrav!
lukica
26.11.2013. 20:46
Poštovani, potrošiti puste milijune kuna na nešto što će EU za godinu, dvije reći da ne vrijedi.. čemu?! Utaman potrošeni novci koje nemamo. Imamo referendum koji je organiziralo 750 000 uskogrudnih individua pod dirigentskom palicom zna se koga, a bogme i zbog čega. Pa, sretno nam bilo!!!
atma
26.11.2013. 20:22
@fitilj, slažem se, uz dodatak da takve demonske osobe ne znaju što treba, a što ne treba učiniti, ne ponašaju se pravilno, niti su čiste i istinoljubive.
fitilj
26.11.2013. 20:09
@atma sory što ti proturiječim, ali da "pederčine" nemaju sebi slične u domenama pravosuđa, nebi oni samo tako mogli otezati svoje procese na sudovima i tvrditi da su nevini poret tisuće i tisuće stranica dokaznog materijala i očiglednih dokaza njihove gramzivosti, kršenja zakona, lopovluka i stavarnja bogatstva za koja su običnom smrtniku, a uspješnom biznismenu, potrebna najmanje tri do četiri života!
atma
26.11.2013. 20:00
@siniša prpić, ti se slažeš s @Lilly, a ja se potpuno slažem s ovim tvojim upisom:
"Pošten svijet će se truditi da to ostane i dalje, spajajući kraj - s krajem, a „pederčine" `ko „pederčine", otezati će svoje procese na sudovima. I tvrditi da su nevini." Pozz
gvardijan
26.11.2013. 19:58
Svakog tko se ne slaže s gay aktivistima i njihovim stajalištima, poput HDZ-ovih političara, Bać Joze i mene, često se naziva homofobima.

Međutim, ako znamo da je definicija fobije „intenzivan, abnormalan ili iracionalan strah od određene specifične stvari“, postavlja se pitanje kako se neslaganje s određenim stavovima može nazvati (homo)fobijom?

Nadalje, najperfidniji pokušaj homoseksualnih aktivista je pokušaj poistovjećivanja prava etničkih manjina sa pravima homoseksualaca.

Nije isto biti Mađar, Srbin, Židov ili Albanac ili biti homoseksualac!!!. Izjednačivati prava nacionalnih manjina sa pravima homoseksulaca je logika bolesnog uma. Mantra Jovanovića i Pusićke da u slučaju homoseksualaca većina nije u pravu i da svima treba dati ista prava ruši sve društvene norme, pravila i zakone.

I javni masturbatori i egzibicionisti su manjina, nikog ne ugrožavaju, fini i povučeni ljudi. Dajte prava i njima! Zašto i oni ne bi imali pravo na samozadovoljavanje u parkovima i na trgovima, te na pokazivanje genitalija u javnosti?
nadakon
26.11.2013. 19:39
Siniša kolumna za 10 a ne za 5 a bać joza stalno isto laprda i nikad direktno ne odgovori na pitanje koje mu netko postavi..a samo zato šta nema odgovora i vidi da više nemože manipulirati sa ljudima,mirovnjak te je pitao za kara marka a ti se praviš lud baćko..a neznaš niti biblijske teorije razjasniti jer si se pogubio u svojim desničarskim stavovima pa zato nisi ništa rekao o kainu i abelu a baš me zanimala tvoja teorija..i predložit ću te za homofoba godine u vpž..ta bi ti titula odgovarala..pozz..
fitilj
26.11.2013. 19:31
@bać joza ostavi se mladog vina, jer kao što vidimo mlado vino ima pojačano djelovanje za tvoje van crkvene aktivnosti.
gvardijan
26.11.2013. 19:29
Ovaj članak nema veze sa zdravom pameću. Vrvi uvredama, ružnim i podrugljivim izrazima i lažima. U njemu se prvo laže da su svi homoseksualci fini, kulturni, povučeni i ljubazni ljudi, iako youtube vrvi sa videozapisima sa privatnih zabava u klubovima koji izgledaju kao Sodoma i Gomora, a o uzornom životu LGBT zajednica svjedoče i rezultati Statistike koje je objavila američka vlada koje potvrđuju kako 60% svih novozaraženih ljudi virusom HIV jesu upravo homoseksualci. Nakon toga autor članka laže kako 47 miliona kuna odlazi u nepovrat pošto su ljudi slabi na novac. Naravno da 47 miliona kuna ne idu nikamo nego ostaju u RH pošto će se taj novac koristiti za plaćanje ljudi koji provode referendum tj. Hrvata koji žive u Hrvatskoj i koji će taj novac ponovno trošiti u Hrvatskoj.

Nedavno je u Parizu održan prosvjet protiv homoseksualnih brakova i njihovih zahtjeva na posvajanje djece. Na prosvjedu se skupilo 800.000 prosvjednika, što nije zanemarivo.

Ovaj članak smatram potporom zagovarateljima homoseksualne agende, koji traže posebna prava koja drugi ljudi nemaju. Takva posebna prava redovito se donose nauštrb prava šire zajednice. Sažetak homoseksualne agende mogao bi se staviti u izjavu homoseksualnog glasnogovornika Jeffa Levija: „Mi više ne tražimo samo pravo na privatnost i zaštitu od nepravde. Mi također imamo pravo da vlada i zajednica afirmiraju naš način života.“

Vrijeme je da svi zajedno dignemo glavu iznad mulja medijske propagande homoseksualizma, konačno se osvijestimo i zaštitimo društvo od destruktivnih tendencija protiv Boga i čovjeka. Stoga pozivam sve da u nedjelju izađu na birališta i glasuju za brak između muškarca i žene za zdrav temelj i budućnost hrvatske obitelji.

bać joza
26.11.2013. 19:05
Poštovani "siniša prpić"!

Očigledno nisam izrekao da nema razlike između vašega stava i stava pape Franje. Ali itekako ima razlike u djelovanju. To je očigledno po vašem izričaju da ćete zaokružiti "protiv", a to papa Franjo ne bi nikada uradio. U tome je razlika, jer vašim zaokruživanjem "protiv" vi ste protiv toga da brak kao zajednica muškarca i žene bude i ustavna kategorija. Naravno, time ste izdali svoje katoličko i kršćansko uvjerenje, ili uvjerenje koje bi trebali kao katolik imati.

Naravno, nitko nije savršen. Ali moram vam napomenuti da kao predsjednik jedne stranke, iako minorne, zabijate nož u leđa svojim stranačkim kolegama, jer će se vaš stav poistovijetiti sa stavom stranke, koji to očigledno nije. Ovim definitivno nanosite mrlju na lice svoje stranke, a to narod - birači, pamte.

Pozdrav!
atma
26.11.2013. 18:49
Kad malo bolje razmislim zanimljivo je ovo pitanje iz naslova teksta. Posebno ako se uzme u obzir tvrdnja da u svemiru postoji 400 000 vrsta ljudskih bića od kojih je većina, nažalost, necivilizirana.
siniša prpić
26.11.2013. 18:29
@bać joza, sloboda izbora nema cijenu. Do razumijevanja vrijednosti koje propagira papa Franjo nije mi potrebno 70 godina života.....

youtube.com/watch?v=RRj0Il7WxLo

Niste mi rekli gdje je suštinska ( ili ikakva ) razlika između citata pape Franje i moga pimanja braka i istospolne zajednice.
@atma, potpuno se slažem s komentarom @Lilly ( od 26.11.2013. 17:14:41 )
fitilj
26.11.2013. 18:26
@siniša prpić hebeš te koalicijske partnere koji su u nedjelju održali konvencju stranke za izbor županijskog vodstva na kojoj im je nadam se osim tebe koji je kao koalicijski partner pozvan na tu konvenciju, bio onaj luzer i ovan predvodnik iz metropole, a oni se ne hvale u javnosti tko su izabrane županijske buđe, kojima je na izboru čestitao ni manje ni više nego predvodnik stada!

UFFFFFFFFFF koje li časti pa glavni čoban nije bio na konvenciji najjače gradske partijske čelije u Zagrebu, a došao u siromašnu provincijsku zabit, ej baća pa ti je događaj o kojem je izvještavala i državna i ina televizija, a ovdje na portalu muk i tišina o tome!!!!!

Pa nije vrag da kriju noge kao zmije, jer se boje da im neki fitilji opet ne kopkaju po listama poreznih dužnika i nađu visoke dužnosnike županijskog vodstva SDP-a u novoizabranom županijskom vodstvu SDP-a.

Ili se možda iz predostrožnosti provjerava lista poreznih dužnika, pa će nakon provjere javnost biti obaviještena tko su prve violine županijske organizacije SDP-a

Ili je to zato što je novom predsjedniku Tomislavu Žagaru zaprijećeno prstom da pokreće neke postupke protiv Damira Barića te nove virovitičke gradske buđe i malog od palube brodske olupine Nade Čavlović Smiljanec.

Inače se taj virovitički SDP oglašava priopćenjima za javnost i kada se miš popiša, a sada veliki događaj izborna konvencija Županijske organizacije SDP-a, dolazi veliki pastirski čoban, a ovce ne bleje koga su izabrali u Županijsko vodstvo virovitičko-Podravskog SDP-a.

I u pravu si @Siniša Prpić da se kod kod hipohondara ne treba vjerovati i kad ga boli, ali gledaj koliko je samo hipokondera upravo u redovima onih koji su po pitanju referenduma zakazali kao vlast i nikome ništa, no mislim da razloga za zabrinutost nema, jer će u nedjelju birači misliti svojom glavom i donijeti pravu odluku po kojoj će se znati da su mama i tata,
žena i muškarac, a ne neke druge kombinacije kojima glas ZA niti ugrožava niti osporava odabir veze povlastitom ukusu i opredjeljenju.

PS: A o tome dali je neka persona ili kolumnista dobio apanažu za milokliz o referendumu nebi ulaziu, jer vjerujem da je i onima u SDP došlo iz guzice u glavu i da su shvatili da im je djelovanje persone ninijelo više štete nego li koristi.
bać joza
26.11.2013. 17:50
Poštovani "mirovnjak"!

Ne znam o kome govorite, što u biti i nije poteškoća za dati odgovor.

Vama kao ozbiljnom gospodinu bi trebalo biti jasno da se u ovom referendumu odlučuje o ulasku jednog članka Obiteljskog zakona Republike Hrvatske u Ustav republike Hrvatske.

Izvlačiti iz konteksta određenog pojedinaca i njega osuđivati zbog njegove pogreške bilo bi i s moje i s vaše strane nekorektno.

Budući da je gospodin Siniša Prpić iznio svoju situaciju koja je slična situaciji o kojoj vi govorite i da se je Siniša u svojoj političkoj kratkovidnosti odlučio zaokružiti "protiv", ja tu ne vidim ništa sporno. To je njegov izbor i za tu opciju vidimo da druka.

Naravno. Mi pojedinci ćemo zaokružiti ono što mi cijenimo i podržavamo. Ja ću konkretno samo zbog toga prevaliti 100 kilometara i neće mi biti žao zaokružiti "ZA"! Treba spomenuti da će političari zbog inošenja svojih stavova oko ovoga pitanja snositi i političke posljedice svoga javnog izbora, bilo pozitivne bilo negativne.

Mislim da bi u ovom odgovoru mogli naći ono što vas zanima.

Pozdrav!
mirovnjak
26.11.2013. 17:33
Bać Joza!
Daj "ugrizi" se za jezik pa prokomentiraj moje pitanje od 26.11.2013 u 13;10;35
Unaprijed hvala.
Lilly
26.11.2013. 17:14
Zanima me koju će sljedeću igračku baciti ljudima nakon referenduma da se igraju i zaborave na prave probleme u Hrvatskoj
atma
26.11.2013. 17:10
48 milijuna kuna otići će u džepove građana. U čemu je problem?
slavonac11
26.11.2013. 16:31
socijaldemokratksa PARTIJA ( SDP) je povecala PDV na 25% i još ne vidim nikakve investicije, gdje li su ti novi otišli?
slavonac11
26.11.2013. 16:28
nema se smisla prepirati i gubiti vrijeme na komentare. 1.12. izlazim i glasam ZA kao i 80% ljudi. pozz
siniša prpić
26.11.2013. 16:23
@fitilj, "koalicijski partner" mora progovarati, jer SDP šuti...., ili kolumnista nije dobio apanažu...., ili vodstvo lokalnog SDP-a spada u onih 40 % Sdp-ovaca koji će glasovati ZA...., samo nebo zna ( se ).....
Inaće, dragi @fitilj, ja Vam se uvijek duboko zamislim kada čujem da Karamarko i Hdz nešto podržavaju. Odmah mi je sve sumnjivo. Kao kod hipohondara....i kad ga boli - ja mu nevjerujem.

youtube.com/watch?v=iQ89o4rVfkk
siniša prpić
26.11.2013. 16:14
@UooH, svakako da ima važnijih tema...., o tome i govorim :

"Da skratim, u ponedjeljak 02.12.2013., ništa se bitno promijeniti neće. Jedino će proračun R.H. biti prazniji za 48 milijuna kuna.......
...Broj nezaposlenih će nezaustavljivo napredovati prema 400 000......, glasujem protiv, naravno. Jer mogli smo pametnije utrošiti taj novac.
Možda za neko novo radno mjesto u Vukovaru.
siniša prpić
26.11.2013. 16:04
Dragi naš velečasni, ima li ikakve suštinske razlike između izjave pape Franje koju navodite :

"Brak jednog muškarca i jedne žene nije ista stvar što i zajednica dviju osoba istog spola. Dobro razlikovati, ne znači diskiminirati, nego upravo suprotno - znači poštivati!" - papa Franjo

... i onoga što sam napisao na početku teksta.....

" Brak je za mene zajednica žene i muškarca. Za mene je istospolna zajednica nešto drugačija zajednica. Nešto kao Coca-cola i Pepsi. Pijem Pepsi, ali Coca - colu ne razbijam. Tko voli, `nek izvoli. Od volje mu."
Tu doista ne treba biti jako pametan.
Hvljen Isus i Marija, i ugodan dan.
fitilj
26.11.2013. 15:30
Kud svi Turci, tu i koalicijski partner!
bać joza
26.11.2013. 14:04
Poštovani Sulejmane veliki!

Shvatio sam vaš odgovor i sve mi je jasno!
Hvala na odgovoru!

Pozdrav!
bać joza
26.11.2013. 13:45
Poštovani!

"Brak jednog muškarca i jedne žene nije ista stvar što i zajednica dviju osoba istog spola. Dobro razlikovati, ne znači diskiminirati, nego upravo suprotno - znači poštivati!" - papa Franjo

Ovo su riječi pape Franje. U njima je sve jasno. Rezultat glasovanja na referendumu koje će sigurno biti "ZA" samo će reći da su ove dvije spomenute zajednice različite i ništa više.

Gospodin Siniša Prpić je napisao takav tekst kakav je napisao s željom da čuje odjek komentatora. Mi ne znamo što je mislio, nego znamo što je napisao.

Pozdrav!
Sulejman veliki
26.11.2013. 13:22
Poštovani bać joza,
Sve je krivo.
Mate Vukušić
26.11.2013. 13:20
Za razliku od nekih bludnika i papa Franjo bi glasovao - PROTIV !!!! Velik čovjek, definitivno, ravan papi Ivanu Pavlu II. Svaka mu čast....
Prpić je, po meni, napisao dobar tekst...ali ne treba ga ocjenjivati, svak piše ono što misli da je ispravno, i čini se čak svojom glavom, bez uputa sa nekih govornica i oltara (ups!)...
mirovnjak
26.11.2013. 13:19
I još nešto!
Pročitajte na indeksu reakciju ustavno pravnog profesora na laži gospođe Markić u sinoćnjem Fokusu, kojoj je urednik očito ciljano dozvolio da priča o svačemu, da svima upada u riječ i da jednog pravnika predsjednika općinskog suda u Zadru dovede u situaciju da cijelu emisiju maltene odćuti jer ga je dotična gospođa uz podršku voditelja prekidala čim bi otvorio usta i odvodila emisiju prema svojim ksenofobnim stavovima i lažima.
mirovnjak
26.11.2013. 13:10
Bać Joza!
Molim te tvoje mišljenje o slijedećem.
Da li je tebi normalno da muškarac nakon razvoda i odlaska iz obiteljskog doma sa dvoje djece (o razvodu ništa jer je to trauma za svakoga i bez saznanja o razlozima bilo bi nekorektno komentirati) da ponovo živi u izvan bračnoj zajednici godinama, bez novog braka, a da u isto vrijeme bude najveći zagovornik onoga što sam ne živi?
Ovo pitam tebe jer si ti najveći bar na ovom portalu (što je tvoje pravo) zagovornik braka i modula zdrastvenog odgoja koji se protivi znajima o kontracepciji odnosno zagovara prije bračnu čistoću (seks samo u braku i to bez kontracepcije)
UooH
26.11.2013. 12:51
I da Siniša stalno tuliš da ima važnijih tema da se treba ostaviti ovih gluposti kad gle ovo umjesto da napišeš nešto o tim temama(nezaposlenost, gospodarstvo,korupcija,krađa itd), ti se uhvatio ovoga o homoseksualcima.
Pa ko je tu lud moj dragi Siniša, nemoj te nam više prodavti muda pod bubrege.
bać joza
26.11.2013. 12:51
Poštovani Sulejmane veliki!

Evo vam još jednom moga komentara i molim vas da taksativno navedete što je krivo, a ne dajite paušalne ocjene da ej sve krivo. Molim zatraženi odgovor!

Dakle! Referendum donosi odluku da se jedan članak Obiteljskog zakona unese u Ustav Republike Hrvatske. Pretpostavljam da je autor članka toliko pametan i razborit da to vidi. Taj članak Obiteljskog zakona ni na koji način ne diskiminira nikoga niti koga vrijeđa. A da ovaj članak vrvi uvredama, to je isitna.

Vjerska, seksualna, politička i svaka druga orjentacija je slobodni izbor svakoga čovjeka. Neka orjentacija je stvorena rođenjem u određenoj obiteljskoj i kulturološkoj sredini, neka orjentacija je stvorena s vremenom osobnim izborom pojedinca, a neka orjentacija želi biti silom nametnuta. Ovu posljednju nam sadašnja vlast želi nametnuti pa je 750 000 ljudi odlučilo to ne dozvoliti i u tome tražiti podršku na referendumu od strane svih građana Republike Hrvatske. I to je to, zar ne autore ovoga vrlo umnog napisanog članka.

Pozdrav!
UooH
26.11.2013. 12:43
Nisi morao toliko pisati da bi nam rekao kako ćeš glasati, jer o referendumu nisi ništa rekao osim onih 48mil, stim se slažem.
Istina je da je plitak i strašno providan.

I opet bih ctirao :Čvrsto sam uvjeren da slobodnomisleće osobe neće nasjesti na ovaj NEPRISTOJAN pokušaj manipulacije i nametanja mišljenja.

MISLITE SVOJOM GLAVOM!
guru
26.11.2013. 12:34
Da ne bih bio krivo shvačen da za stanje u društvu okrivljujem samo crkvu navest ću redom krivce.
Prvi krivac po meni je aktualna vlast koja je imala dovoljno vremena da poslije referenduma promjeni ustav tako da taksativno nabroji što sve ne smije biti predmet referenduma.
Crkva je samo iskoristila taj vakum prostor da osnaži svoj utjecaj u društvu i nametne se kao institucija koja eto vodi brigu o braku i obitelji.
Glavna propast brakova je egzistencija koja rađa depresiju i razlaz među parovima.
Treči i ne tako važni smo mi građani koji nasjedamo na nebitne teme.
Shvatimo nešto da se ništa u braku neće promjeniti osim što će sad još nesretniji biti roditelji čija su djeca ničijom krivnjom od rođenja ( homoseksualci, lezbijle,)
Pravi pederi u širem smislu ostat će i dalje da nas kradu lažu i uživaju sve blagodati ovoga društva.
Sulejman veliki
26.11.2013. 12:01
Poštovani bać joza,
Sve, ama baš sve si krivo napisao.
I nitko tebe ne vrijeđe, ti vijeđaš nas.
atma
26.11.2013. 11:59
Ja ću biti dosljedan svojim uvjerenjima i neću se očitovati kako ću glasati i da li ću uopće glasati na referendumu. Jedino što smatram da vrijedi ponoviti je ovo: Tamo gdje prestaje strah počinje život.
guru
26.11.2013. 11:32
Sramotno je kako crkva pokušava manipulirati upravo ovim pojmovima koje Siniša spominje.
Hajde vratimo se u srednji vijek spalimo homoseksualce pa smo riješili problem. Ja kažem nismo ostat će nam homoseksualci, lezbike, pedofili i dalje u crkvenim redovima.
Ostat će nam i pederi u licemjerima koji pod blagoslovom crkve pljačkaju svoj narod.
Po mom mišljenju pokušaj je ovo crkvenih velikodostojnika da ponovo dovedu na vlast HDZ jer u tom slučaju mogu biti sigurni da će crkva biti oslobođena plačanja poreza na imovinu a to posredno znaći uživat će i dalje povlašteni a običan puk neka gladuje.
freeman
26.11.2013. 10:56
bravo Nikola Huljak, čista petica
bać joza
26.11.2013. 10:26
Poštovani!

Što sam krivo napisao. Ako sam krivo napisao, dokaži da je krivo. Ako nisam krivo napisao, zašto me napadaš i vrijeđaš?

Pozdrav!
Nikola Huljak
26.11.2013. 10:21
Kad je riječ o referendumskim temama, prisjetite se – je li vas netko u vašem životnom vijeku umjesto za mišljenje o gay brakovima ili ćirilici, pitao bilo što o izgradnji biciklističke staze ili novog kružnog toka u vašem naselju, da ne govorimo o predimenzioniranim dvoranama, ekonomski neodrživim skijalištima, luksuznim hotelima pored derutnih stadiona u vlasništvu nevladinih udruga ili prisilno registriranih d.o.o.-a (svejedno je). Vjerojatno jest, u vrijeme socijalističkih samodoprinosa (ako ste stariji) ili u nekakvoj lažnoj javnoj raspravi s papirima skrivenim po hodnicima jedinica lokalne samouprave, koje istodobno štancaju građevinske dozvole oplođivačima kapitala iz crne kronike (ako ste mlađi). E, ako nas nečemu uči bavarski primjer, to je da ovakvoj praksi treba reći – PROTIV. Ako vas, dakako, ikad netko nešto bude pitao.

@bać joza
Pa kako vjera može biti slobodni izbor svakoga kada mu je ona nametnuta samim rođenjem u određenoj okolini. Tu nema govora o slobodi izbora. U većini religija roditelji od rođenja djetetu govore kako ona nisu savršena i kako su rođena u grijehu neznajući prave posljedice toga za um djeteta.

Oscar Wilde je rekao:
Većina ljudi je netko drugi. Njihova mišljenja tuđa su mišljenja, njihovi su životi mimikrija,
njihove strasti citati.

Svijet se sastoji od mnogobrojnih institucija. Jedne služe da bi skrivale pravo znanje i povijest, druge da bi uništavale slobodu, dok treće zarobljavaju ljudski um radi lakše manipulacije itd.. I sve je to super. Tako valjda mora biti da bi duša evoluirala kroz iskustvo patnje. No uz ovakav mehanički način života odvojenosti od nas samih i od prirode, većina će se iznenaditi kada odu na onaj svijet, bit će im žao što nisu ovaj pokušali učiniti boljim.
Sulejman veliki
26.11.2013. 9:46
Ono čime se budala ponosi, pamet se stidi.
Mene je sram što 750.000 ljudi smatra da nemamo svi ista prava. Sram me je one žene opaka izgleda i nakaradnih stavova, licemjerne do krajnjih granica.
Moja baka, dobra i pošetna ženica, koja me je naučila životu po 10 božjih zapovjedi nedjeljama je išla na prvu jutarnju misu. Nitko joj nije branio, nitko u obitelji zbog toga nije imao problema. Dolazila je sretna, raspoložena i nekako ispunjena pa se prionila kuhanju ručka jer sve je moralo biti na stolu točno u podne. Voljela je sve ljude i učila me da smo svi isti, da nema velikih i malih, biolesnih i zdravih, crnih i bijelih.... Ne znam što bi mislila o pederima i lezbama, nismo o tome pričali, ali kad se sada sjetim naših razovora zaključujem da je nekako uvijek bila na strani slabijih. Prezirala je one koji mrze, razdvajaju, izdvajaju, dijele, prokazuju, pokazuju, ubijaju...
Da čuje bać jozu sigurno bi se okrenula u grobu.
mirovnjak
26.11.2013. 9:45
"Da skratim, u ponedjeljak 02.12.2013., ništa se bitno promijeniti neće. Jedino će proračun R.H. biti prazniji za 48 milijuna kuna. Ovi u braku će voljeti (ili ne) svoje žene ili muškarce, a ovi u istospolnim vezama (zajednicama) - isto to".

Ovo je bit svega i ono što ja tvrdim u svim svojim komentarima pod svim tekstovima o ovoj temi.
bać joza
26.11.2013. 9:24
Poštovani!

Tekst vrlo sličan tekstu gospodina Ljube Ruben Weissa! To znači, vrlo plitak, proziran i u konačnici vrlo vrlo nedorečen jer je u tekstu govoreno o onome što se u referendumu uopće neće odlučivati.

Dakle! Referendum donosi odluku da se jedan članak Obiteljskog zakona unese u Ustav Republike Hrvatske. Pretpostavljam da je autor članka toliko pametan i razborit da to vidi. Taj članak Obiteljskog zakona ni na koji način ne diskiminira nikoga niti koga vrijeđa. A da ovaj članak vrvi uvredama, to je isitna.

Vjerska, seksualna, politička i svaka druga orjentacija je slobodni izbor svakoga čovjeka. Neka orjentacija je stvorena rođenjem u određenoj obiteljskoj i kulturološkoj sredini, neka orjentacija je stvorena s vremenom osobnim izborom pojedinca, a neka orjentacija želi biti silom nametnuta. Ovu posljednju nam sadašnja vlast želi nametnuti pa je 750 000 ljudi odlučilo to ne dozvoliti i u tome tražiti podršku na referendumu od strane svih građana Republike Hrvatske. I to je to, zar ne autore ovoga vrlo umnog napisanog članka.

Pozdrav!
Prosvjednik8
26.11.2013. 8:33
hehehe,ali sta vrijedi kada argumenti zatucanima i mrziteljima(protivnicima) napretka ne vrijede ni pisljivog boba.tako je crkva na primjer podrzavala hdz i sanadera dok je pljackao ovu drzavu pa tako crkva sada podrzava ove protiv obitelji.


Još iz kategorije Politika