Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Politika

Čuraj: Oštro osuđujemo odluku Vlade kojom je odbijen prijedlog da se preferencijalno glasa i na lokalnim izborima

        08.06.2016.         1733 pogleda
Čuraj: Oštro osuđujemo odluku Vlade kojom je odbijen prijedlog da se preferencijalno glasa i na lokalnim izborima

Slavonsko-baranjski Regionalni savez oštro osuđuje odbijanje prijedloga Zakona o lokalnim izborima koji je u saborsku proceduru uputio Klub zastupnika HNS-a, a Vlada RH na današnjoj sjednici odbila obrazloživši to tehničkom zahtjevnošću provedbe resornog Ministarstva uprave. „Nevjerojatno nam je da se u 21.stoljeću tako nešto može pravdati tehničkom zahtjevnošću s obzirom na to da su naši građani itekako pismeni i upoznati s preferencijalnim glasovanjem i nema tog listića na kojem se ne bi snašli ako žele zaokružiti svoga kandidata. Još nam je nevjerojatnije da iza toga obrazloženja stoji Ministarstvo uprave koje je pod ingerencijom MOST-a koji se kune u reforme. No, kako ova Vlada više nije Vlada već svojevrsni teatar apsurda, a njena nevjerodostojnost jasna je svima od samog početka, ništa nas više ne može iznenaditi,“ poručuje član Predsjedništva HNS-a i čelnik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza Stjepan Čuraj.

„Odbijanje prijedloga o preferencijalnom glasovanju na lokalnim izborima potez je koji šteti građanima i demokraciji“ navodi Stjepan Čuraj te dodaje kako HNS neće odustati od ovoga prijedloga dok god on ne zaživi u zakonskom obliku.

„Preferencijalni glas potiče bolji odaziv na izborima. Tome u prilog ide impozantna brojka od 70% građana koji su izrazili svoju glasačku preferenciju na prošlim izborima. Stoga, nastavljamo dalje s akcijom prikupljanja potpisa podrške i poručujemo ovoj nefunkcionalnoj Vladi da nas je samo ojačala u našoj borbi za izražavanje volje građana. U tom smjeru za sutra najavljujem akciju prikupljanja potpisa u podružnici HNS-a Bilje“rekao je Čuraj te zaključio kako je evidentno da se HDZ i MOST boje volje građana.

„Svoje nade polažemo u zdrav razum zastupnika Hrvatskog sabora za koje vjerujemo da će voditi računa o volji svojih birača“, poručuje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika