Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

Čuraj: Nema razvoja Hrvatske dok je Slavonija na začelju


  Politika           vn           30.08.2016.         738 pogleda
Čuraj: Nema razvoja Hrvatske dok je Slavonija na začelju

Na današnjoj 22. sjednici županijske Skupštine Osječko-baranjske županije, na temu Stanje i perspektive razvoja i napretka Osječko-baranjske županije, ispred Kluba vijećnika HNS-a govorio je Stjepan Čuraj, HNS-ov kandidat na listi Narodne koalicije.

 „Ne treba koristiti govornicu u predizborne svrhe, već se pogledati u ogledalo i napraviti konsenzus koji smo puno puta tražili, a to je da bez obzira tko je na vlasti, da se određene stvari moraju raditi jer su za boljitak svih građana, pogotovo Slavonije i Baranje. Sve dosad je ostalo mrtvo slovo na papiru, a odgovornost je na svima nama. U ovoj državi postoji i lokalna uprava i samouprava koje mogu nešto više i trebaju više raditi. To je put kojim želim da krenemo.“ poručio je Čuraj.

 „Nema razvoja Hrvatske dok je Slavonija na začelju! Ekonomski postulati kažu da je lanac jak onoliko koliko je jaka najslabija karika. Tako će i naša država biti, ali sa Slavonijom na čelu. To je zadaća svih nas koji se kandidiramo. Najveći problem je iseljavanje stručnih radnika iz Slavonije, koji odlaze u potrazi za boljom plaćom i boljim životom. Naš je posao poduzetnicima stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i uvjete da kako bi poduzetnici mogli povisiti plaće, i na taj način spriječiti odlazak radne snage.“rekao je Stjepan Čuraj.

Također, dotakao se obrazovanja koje nam mora biti prioritet, te načina kojima bi se građanima osigurali uvjeti da lakše školuju svoju djecu, a to su besplatni udžbenici i besplatan prijevoz, posebno srednjoškolcima koji putuju iz sela u grad.

 „Predlažemo indeks poravnanja, koji se najviše tiče naših općina. Općinama koji imaju manje od 1.500,00 kn po glavi stanovnika država treba nadomjestiti razliku, kako bi osigurala minimum potreba mještanima za rad i za infrastrukturne projekte. Tako se pametno koriste potencijali. Nažalost, najviše nerazvijenih će biti kod nas u Slavoniji.“predložio je Čuraj.

 Kao zaključak, apelirao je na konsenzus za projekte termoelektrane KKE Osijek 500, Koridora 5C i ostale projekte koji će Slavoniju vratiti na mjesto koje zaslužuje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PolitikaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: