Banner
Ugostitelji će od 15. veljače moći prodavati sve što imaju u ponudi
Lenart: Novim zakonom o sjemenu čini se šteta najslabijima
Oporba pozdravila popuštanje mjera, ali smatra to nedovoljnim
Za čak 75 posto porastao broj smrtnih ozljeda u građevinarstvu
Večernji list: Tisuće Hrvata žele po cjepivo u Rusiju
B.a.b.e. odgovorile Milanoviću - nećemo trivijalizirati temu seksualnog nasilja
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Politika

Čuraj: Nema razvoja Hrvatske dok je Slavonija na začelju

  vn           30.08.2016.         936 pogleda
Čuraj: Nema razvoja Hrvatske dok je Slavonija na začelju

Na današnjoj 22. sjednici županijske Skupštine Osječko-baranjske županije, na temu Stanje i perspektive razvoja i napretka Osječko-baranjske županije, ispred Kluba vijećnika HNS-a govorio je Stjepan Čuraj, HNS-ov kandidat na listi Narodne koalicije.

 „Ne treba koristiti govornicu u predizborne svrhe, već se pogledati u ogledalo i napraviti konsenzus koji smo puno puta tražili, a to je da bez obzira tko je na vlasti, da se određene stvari moraju raditi jer su za boljitak svih građana, pogotovo Slavonije i Baranje. Sve dosad je ostalo mrtvo slovo na papiru, a odgovornost je na svima nama. U ovoj državi postoji i lokalna uprava i samouprava koje mogu nešto više i trebaju više raditi. To je put kojim želim da krenemo.“ poručio je Čuraj.

 „Nema razvoja Hrvatske dok je Slavonija na začelju! Ekonomski postulati kažu da je lanac jak onoliko koliko je jaka najslabija karika. Tako će i naša država biti, ali sa Slavonijom na čelu. To je zadaća svih nas koji se kandidiramo. Najveći problem je iseljavanje stručnih radnika iz Slavonije, koji odlaze u potrazi za boljom plaćom i boljim životom. Naš je posao poduzetnicima stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i uvjete da kako bi poduzetnici mogli povisiti plaće, i na taj način spriječiti odlazak radne snage.“rekao je Stjepan Čuraj.

Također, dotakao se obrazovanja koje nam mora biti prioritet, te načina kojima bi se građanima osigurali uvjeti da lakše školuju svoju djecu, a to su besplatni udžbenici i besplatan prijevoz, posebno srednjoškolcima koji putuju iz sela u grad.

 „Predlažemo indeks poravnanja, koji se najviše tiče naših općina. Općinama koji imaju manje od 1.500,00 kn po glavi stanovnika država treba nadomjestiti razliku, kako bi osigurala minimum potreba mještanima za rad i za infrastrukturne projekte. Tako se pametno koriste potencijali. Nažalost, najviše nerazvijenih će biti kod nas u Slavoniji.“predložio je Čuraj.

 Kao zaključak, apelirao je na konsenzus za projekte termoelektrane KKE Osijek 500, Koridora 5C i ostale projekte koji će Slavoniju vratiti na mjesto koje zaslužuje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.