Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Politika

Čuraj: Nema razvoja Hrvatske dok je Slavonija na začelju

  vn           30.08.2016.         983 pogleda
Čuraj: Nema razvoja Hrvatske dok je Slavonija na začelju

Na današnjoj 22. sjednici županijske Skupštine Osječko-baranjske županije, na temu Stanje i perspektive razvoja i napretka Osječko-baranjske županije, ispred Kluba vijećnika HNS-a govorio je Stjepan Čuraj, HNS-ov kandidat na listi Narodne koalicije.

 „Ne treba koristiti govornicu u predizborne svrhe, već se pogledati u ogledalo i napraviti konsenzus koji smo puno puta tražili, a to je da bez obzira tko je na vlasti, da se određene stvari moraju raditi jer su za boljitak svih građana, pogotovo Slavonije i Baranje. Sve dosad je ostalo mrtvo slovo na papiru, a odgovornost je na svima nama. U ovoj državi postoji i lokalna uprava i samouprava koje mogu nešto više i trebaju više raditi. To je put kojim želim da krenemo.“ poručio je Čuraj.

 „Nema razvoja Hrvatske dok je Slavonija na začelju! Ekonomski postulati kažu da je lanac jak onoliko koliko je jaka najslabija karika. Tako će i naša država biti, ali sa Slavonijom na čelu. To je zadaća svih nas koji se kandidiramo. Najveći problem je iseljavanje stručnih radnika iz Slavonije, koji odlaze u potrazi za boljom plaćom i boljim životom. Naš je posao poduzetnicima stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i uvjete da kako bi poduzetnici mogli povisiti plaće, i na taj način spriječiti odlazak radne snage.“rekao je Stjepan Čuraj.

Također, dotakao se obrazovanja koje nam mora biti prioritet, te načina kojima bi se građanima osigurali uvjeti da lakše školuju svoju djecu, a to su besplatni udžbenici i besplatan prijevoz, posebno srednjoškolcima koji putuju iz sela u grad.

 „Predlažemo indeks poravnanja, koji se najviše tiče naših općina. Općinama koji imaju manje od 1.500,00 kn po glavi stanovnika država treba nadomjestiti razliku, kako bi osigurala minimum potreba mještanima za rad i za infrastrukturne projekte. Tako se pametno koriste potencijali. Nažalost, najviše nerazvijenih će biti kod nas u Slavoniji.“predložio je Čuraj.

 Kao zaključak, apelirao je na konsenzus za projekte termoelektrane KKE Osijek 500, Koridora 5C i ostale projekte koji će Slavoniju vratiti na mjesto koje zaslužuje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika