Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Promet

Crni tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije: 12 nesreća, poginuo osmogodišnj dječak, troje ozlijeđenih, 334 prekršaja...

  mup/vn           22.02.2023.         1320 pogleda
Crni tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije: 12 nesreća, poginuo osmogodišnj dječak, troje ozlijeđenih, 334 prekršaja...

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća od kojih jedna s poginulom osobom, tri sa ozlijeđenima i osam s materijalnom štetom. Najteža se dogodila u srijedu oko 13,15 sati u Turanovcu gdje je od posljedica naleta teretnog vozila na pješaka teško ozlijeđen osmogodišnji dječak koji je kasnije preminuo u bolnici.

Druga teška prometna nesreća dogodila se u subotu oko 23 sata kada je u Čađavici došlo do slijetanja vozila s ceste. Nakon višestrukog prevrtanja, vozilo je slijetalo u korito rijeke Čađavice. Teško je ozlijeđen 30-godišnji vozač kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,67 g/kg.

U nadzoru prometa utvrđeno je 334 prekršaja: 34 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 56 upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 48 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 43 nepropisnog korištenja mobitela, 3 upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje ...

Najveća brzina kretanja utvrđena u srijedu u 8,10 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a vozač osobnog automobila je upravljao brzinom od 105 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena u ponedjeljak u 16,35 sati u Virovitici, kod vozača (41) osobnog automobila koji je zbog upravljanja vozilom alkotestiranjem utvrđene koncentracije od 2,43 g/kg i za vrijeme trajanja mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom uhićen sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.

Po istoj osnovi je uhićen i 49-godišnji vozač osobnog automobila kod kojega je u subotu u 18,30 sati u Sedlarici utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,35 g/kg, što je bila najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u dane proteklog vikenda.

Osim ova dva vozača koji su uhićeni zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola uhićen i jedan vozač zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola, te dva vozača kojima su zbog ponavljanja teških prekršaja, odnosno upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dok im je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova privremeno oduzeta, a jedan od njih je uz to još i upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Proteklog tjedna, od 13 do 19. veljače 2023. godine su policijski službenici, sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL, na području cijele policijske uprave vršili pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. Ukupno je izvršen nadzor 151 teretnog vozila i kod njih 57 ukupno utvrđeno i sankcionirano 74 prekršaja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet