Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Županija

Crkvenac: "Hrvatska nije ni rasprodana, ni prezadužena"

        24.02.2003.         1069 pogleda
Crkvenac: "Hrvatska nije ni rasprodana, ni prezadužena"

VIROVITICA, 24. veljače - U orahovičkoj keramičkoj industriji KIO ministar financija Mato Crkvenac otvorio je radove na izgradnji novog pogona keramičkih pločica za vanjsko oblaganje. Investicija je vrijedna oko 7,5 milijuna eura, od čega je veći dio KIO osigurao povoljnim kreditima u Hrvatskoj banci obnove i razvoja i Fonda za razvoj i zapošljavanje.

`To je prvi ugovor u Hrvatskoj potpisan s Fondom za razvoj i zapošljavanje i prvi puta da je država postala partner jednoj izvozničkoj tvrtki, omogućujući joj uvjete kakve ima i konkurencija u inozemstvu`, rečeno je na svečanosti.

Ministar Crkvenac je tijekom cjelodnevnog boravka u Virovitičko-podravskoj županiji razgovarao i s gradonačelnicom Slatine Ksenijom Plantak o pokretanju proizvodnje u praznom bivšem prostoru poduzeća Gaj. Država je odnedavno vlasnik toga prostora i spremna ga je ustupiti Gradu Slatini koji već ima ponudu Limexa za pokretanje proizvodnje u kojoj bi se zaposlilo stotinjak radnika.

Na okruglom stolu o aktualnostima u gospodarstvu Virovitičko-podravske županije i hrvatske financijske politike koji je u Virovitici organizirao Gospodarski savjet SDP-a Virovitičko-podravske županije ministar Crkvenac je rekao kako aktualna vlast Hrvatsku nije niti rasprodala niti prezadužila.

`Hrvatska je srednje zadužena, stabilna država čiji rejting u Europi i svijetu raste`, kazao je ministar Crkvenac.
Odgovarajući na pitanja gospodarstvenika o mogućnostima utjecaja države na njihov položaj na svjetskom tržištu, ministar je rekao da je država već puno učinila stvarajući taj pozitivni rejting, te da će činiti i dalje sve što je u njenoj moći da rastereti gospodarstvo.

Jedna od takvih mjera bit će i uvođenje poreznih olakšica za one gospodarstvenike koji će ulagati u stvaranje novih proizvoda i znanstveno-istraživački rad čiji je cilj unaprjeđenje proizvodnje u poduzeću.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija