Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Gospodarstvo

Coca Cola gradi vježbališta na otvorenom - glasujte za Viroviticu

        15.04.2016.         1961 pogleda
Coca Cola gradi vježbališta na otvorenom - glasujte za Viroviticu

Coca-Cola u Hrvatskoj pokrenula je  projekt izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, sa željom da građane potakne na redovito vježbanje i rekreaciju. Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a podršku projektu dalo je i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. O lokacijama odlučuju sami građani glasovanjem za grad u kojemu žele da se uredi aktivna zona. Glasovati je moguće od danas pa sve do 1. lipnja 2016. na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/aktivne-zone

„Projekt izgradnje vježbališta na otvorenome Coca-Cola u Hrvatskoj pokreće u sklopu svojega višegodišnjeg projekta Pokret za radost, kojim se građane potiče na kretanje te educira o važnosti uravnotežene prehrane i aktivnoga životnog stila. Građanima smo prepustili da sami odluče o tomegdje ćemo postaviti aktivne zone. Stoga pozivam sve da se odazovu u što većemu broju, glasuju za svoj grad, ali i potaknu članove svoje obitelji, prijatelje, kolege i sugrađane da učine isto i podrže ovaj projekt i, naravno, da redovito vježbaju u aktivnim zonama nakon što ih postavimo u njihovom gradu”, poručila je glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Maria Anargyrou-Nikolić.

Sustav glasovanjaosmišljenje tako da svim gradovima omogućuje ravnopravan položaj, odnosno osigurava da manji gradovi ne budu u lošijemu položaju od gradova s većim brojem stanovnika. Pritom se vodi računa i o razvijenosti područja na kojima se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima. Rang-lista gradova stoga se uspostavlja temeljem omjera broja glasova za pojedini grad i broja internetskih priključaka u tom gradu, koji se množi sa stupnjem razvijenosti toga grada prema podacima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

U aktivnim zonama, koje će nakon uređivanja biti predane na trajno korištenje lokalnim zajednicama, bit će postavljene sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.U njima će se, nakon njihova otvaranja,organizirati besplatno vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja nutricionista o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani. Prva aktivna zona bit će uređena u Zagrebu, a do kraja 2017. Coca-Cola u Hrvatskoj uredit će ukupno dvadeset aktivnih zona po cijeloj Hrvatskoj.

Veleposlanici projekta su Mirza Džomba, bivši rukometaš i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

 Više podataka o dosadašnjim aktivnostima u okviru projekta, aktivnim zonama i procesu glasovanja možete pronaći na društvenim mrežama i mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/ .

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.