Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Politika

Članovi HDZ-a moraju premijerki poslati 220 tisuća pisama potpore!

  Ania Malenica/Večernji list           28.02.2011.         4337 pogleda
Članovi HDZ-a moraju premijerki poslati 220 tisuća pisama potpore!

U svojim pismima hvalite projekte i poteze koje poduzima Vlada RH, a pritom ističite premijerkine napore. Adresirajte ih na Markov trg. Trebaju pisati članovi stranke, ali i simpatizeri, građani, očekuje se minimalno 220 tisuća pisama kojima će se anulirati Lesarove nepune 62 tisuće potpisa.

Već dvadesetak dana traje prikupljanje pisama članova simpatizera i ostalih građana HDZ-a koja su oni dužni poslati na adresu predsjednice Vlade i HDZ-a Jadranke Kosor, na Markov trg. Kako doznajemo od nekoliko nezadovoljnih članova HDZ-a iz sjevernog dijela Hrvatske, koji nisu željeli napisati takvo pismo, ta se ideja rodila na sastanku županijskih organizacija HDZ-a.

Budući da je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar pozvao građane da pošalju pisma predsjednici Vlade i, kao što je poznato, skupio je više od 61 tisuću potpisa, cilj je HDZ-a skupiti najmanje 220 tisuća pisama, koliko je i članova HDZ-a.

Angažman na terenu

Prema informacijama koje imamo, iz središnjice HDZ-a poslani su napuci predsjednicima gradskih, općinskih i županijskih organizacija HDZ-a s jasnim uputama kako pismo upućeno premijerki treba izgledati. To je zamišljeno kao pismo potpore i cilj mu je anulirati Lesarovu ideju. Predsjednici pojedinih organizacija HDZ-a na terenu dužni su angažirati svoje članstvo i u pismima hvaliti napore Vlade, a u prvom redu predsjednice HDZ-a.

Među članstvom HDZ-a ta inicijativa nije baš najbolje prihvaćena pa se tako iz Vlade ne čuje koliki je broj pisama do sada stigao na adresu premijerke Kosor, odnosno u Banske dvore. Kako bi se prikrila prava ideja, čelnicima lokalnih organizacija HDZ-a dani su napuci da se pokuša angažirati i ljude koji simpatiziraju tu stranku, kao i obične građane. Međutim, kako doznajemo od nekoliko tih čelnika, poprilično je teško pronaći ljude koji su spremni hvaliti napore Vlade. Navodno su i hadezeovci svjesni toga da su takva pisma kontraproduktivna i da će u očima javnosti u najmanju ruku biti ismijani.

Prvo rejting

Jedan od spomenutih čelnika kazao nam je kako mu je neugodno doći pred članove i moliti ih da potpišu pismo jer teško je naći toliko dobrih projekata u pojedinim lokalnim sredinama u kojima bi se mogli udariti hvalospjevi Vladi i premijerki za učinjeno. Brojni hadezeovci smatraju da moraju učiniti mnogo važnije stvari kako bi popravili rejting vladajuće stranke koja je načeta brojnim aferama i čiji su nekad najviši dužnosnici u hrvatskim i inozemnim zatvorima.

Lesar: I za Tita je u krizi partija skupljala takva pisma

Informacija da su hadezeovci pokrenuli munjevitu akciju prikupljanja potpisa potpore premijerki i Vladi nije iznenadila šefa Hrvatskih laburista Dragutina Lesara.

- Poručio bih vladajućima da su laburisti prikupili 20 puta više potpisa nego što imaju članova. Ako HDZ skupi isto toliko, dakle 20 puta više pisama nego što ima članova, a to bi bilo četiri milijuna potpisa, onda ću samo reći: svaka im čast - kaže Lesar. Pokrenuto prikupljanje potpisa potpore, dodao je, nije ništa novo.

- I za Josipa Broza Tita partijski su komiteti u kritičnim situacijama prikupljali potpise podrške. To na ovim prostorima nije ništa novo - naglašava Lesar. (pmž/VLM)

Izvor: Večernji list

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
3.3.2011. 21:44
bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se snašli hdz, jaca i policija rh u ovim uvjetima:

Nemiri u Grčkoj: Tri milijuna na ulicama
Suzavcima i vodenim topovima grčka policija pokušava smiriti tisuće prosvjednika na ulicama glavnoga grada. Promet u Ateni je potpuno paraliziran, zračne luke su zatvorene. Rad škola je prekinut a pristup turističkim atrakcijama onemogućen. Radnici diljem zemlje štrajkaju protiv vladinih mjera izlaska iz krize koje uključuju znatno smanjenje prihoda........


Nemiri u Francuskoj socijalna pobuna
Nedavni nemiri u francuskim predgrađima, koji su trajali od 27. listopada do 17. studenoga, bili su pobuna protiv socijalne isključenosti i nisu imali vođu niti politički program, ističe se u izvješću sigurnosnog ogranka francuske policije (RG).

Izvaci iz povjerljivog izvješća RG-a od 23. studenoga objavljeni su u srijedu u dnevniku Le Parisien.

"Francuska je doživjela oblik neorganizirane pobune u predgrađima, bez vođe i predloženog programa", ocjenjuju analitičari.

RG ističe da pobunom nitko "nije manipulirao", uključujući islamističke fundamentaliste, koji su aktivni u francuskim predgrađima.

Izvješće je u suprotnosti s tvrdnjama ministra unutarnjih poslova Nicolasa Sarkozyja, koji drži da su incidenti bili "organizirani i nikako spontani".

DA LI JACA, KARAMARKO I HDZ MORAJU SE UČITI DEMOKRACIJE?


NOVI
2.3.2011. 20:01

Pa neka samo svaka druga lopuža, ratni i poratni profiter i lažnjak pošalje pismo, evo gotovo pola milijuna pisama podrške.
plavabanda--koji te dio ove istine vrijeđa ?????

anakonda
2.3.2011. 7:45
svakakve gluposti smo saznali od hdz-a ali ova je:
HEBRANGOVO `PRIČA SE

Oporba je nekima platila 250 kn da rade nerede`

Andrija Hebrang je u emisiji Hrvatskog radija U mreži prvog odlučio prenijeti tračeve iz zagrebačkog pritvora, prema kojima POSTOJI PRIČA o tome da je `jedna oporbena stranka nekima od prosvjednika platila 250 kuna kako bi krenuli na Markov trg i radili nerede`.
plavabanda
1.3.2011. 23:47
to je najobičnija neistina i kleveta
pljuska
1.3.2011. 22:23
Nevidim problema u ispunjavanju tog zahtjeva. Pa neka samo svaka druga lopuža, ratni i poratni profiter i lažnjak pošalje pismo, evo gotovo pola milijuna pisama podrške.
Loco
1.3.2011. 17:43
Šta kome vjerovati? Pa rekao ti je Jopa : Tko neće
surađivati (biti lojalan vladi i njemu) i obraćati se desnom centru neće uspjeti.
Jel sad jasno?
anakonda
1.3.2011. 16:46
namjerno je hdz objavio je REGISTAR BRANITELJE DA BI SMANJIO braniteljske mirovine 10 %. sada SU NAMJERNO PUŠTENI PODATCI O PROGONU 1500 BRANITELJA OD STRANE SRBIJE I POSTOJANJU TAJNIH UGOVORA IZMEĐU RH, SRBIJE I BIH!

PITANJE JE SAMO ŠTO ĆE SE SADA DOGODITI?

Umjesto pisama, članovi HDZ-a mogu slati kopije virmana

Jadranka Kosor, predsjednica Vlade i HDZ-a, pokrenula je stranačku MAŠINERIJU prikupljanja 220 tisuća pisama u kojima bi ČLANOVI stranke trebali hvaliti projekte i poteze koje poduzima Vlada RH kako bi se “ANULIRALE” 62 tisuće Lesarovih potpisa. Kako je prema Novom listu USKOK najavio da će u sklopu istrage o Fimi mediji kazneno goniti HDZ zbog 20 MILIJUNA kuna iz CRNOG FONDA, najbolje da ČLANOVI HDZ-a uz PISMO POŠALJU i KOPIJU virmana da su UPLATILI po STO kuna za SANIRANJE stranačkih DUGOVA.

Mediteran do Đerdapa

Hrvatski poticaj za lavandu iz Srbije

Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, duguje nam neko zabavno objašnjenje za vijest koju prenosi Jutarnji – da uvozimo sadnice lavande iz Srbije. Posao cvate jer hrvatska Vlada daje poticaje za uzgoj.
anakonda
1.3.2011. 11:48
BAŠ ME ZANIMA DA LI ĆE I BRANITELJI DATI SVOJ POTPIS?
PORUKE SA ZAGREBAČKOG PROSVJEDA
Tko je sve izdao hrvatske branitelje?

`Tzv. premijerka se malo zajebala`

Vukovarski branitelj, predstavljen kao pukovnik koji je u Borovu naselju uništio hrpu tenkova i koji je nekoliko puta bio ranjavan te prošao stravičnu torturu u srpskim logorima - Petar Janjić Tromblon - izazvao je najveće oduševljenje okupljenih.

`Nisam ni u najgoroj noćnoj mori mogao sanjati da će mi Srbin suditi u mojoj domovini`, istaknuo je Janjić, a u govoru je spomenuo i bivšeg premijera Ivu Sanadera. `Gospođa takozvana premijerka Kosor, koja je naslijedila kriminalca i veleizdajnika Ivu Sanadera, misli da je ona meni dala mirovinu. E, pa, malo se zaje…`, zaneseno je rekao Tromblon.

`Hrvatska bi trebala Srbiji suditi za logore. No valjda sam se ja tamo relaksirao`, ironično se Janjić osvrnuo na nedavnu premijerkinu izjavu.

Nova uhićenja branitelja?

Oštar je govor održao Ivan Pandža, nekadašnji predsjednik zagrebačke Hvidre, koji je iz nje IZBAČEN zbog SUKOBA s Đakićem. Rekao je da se planira UHITITI još 1500 branitelja kako bi se zadovoljili apetiti Europske unije. Osvrnuo se i na hrvatsku regionalnu politiku.

`Na vlasti se smjenjuju štovatelji maršala Tita i njegovih pajdaša iz Kaira i Libije. Na izborima biramo krive ljude i trebamo se pobrinuti da se to više ne ponovi.` Smatra da je cilj progona branitelja izjednačavanje agresora i žrtve kako bi se obnovila Jugoslavija, a to se, kaže Pandža, očituje u regionalnom udruživanju lutrije te bliskoj suradnji HRBATSKE i SRPSKE policije.

PREDSJEDNIK Hvidre Josip ĐAKIĆ je potvrdio da okupljeni na današnjem radnom skupu NEĆE IĆI na prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića i da ga ne podupiru, budući da su, kako je rekao, `njegovi organizatori oni koji su govorom mržnje i prijetnjama STAVILI braniteljsku populaciju na stup SRAMA, jer ZVECKATI oružjem ili prijetiti lomljenjem KIČME u današnjem DEMOKRATSKOM društvu nije primjereno ni POTREBNO`.

KOME VJEROVATI? - BORCIMA ILI ĐAKIĆU?
anakonda
1.3.2011. 10:39
Sve razumijem ali ovo ne, kako spojiti nespojivo? JACU I BARNITELJE – HRAVTSKU I JUGOSLAVIJU?!
TKO JE JADRANKA KOSOR:
...Mjesto se zove Kosori, općina Oklaj, Grada Drniš. ovo za Wiki JOŠ MALO PRILOGA O "MORALNOJ VERTIKALI" JADRANKE VLAISAVLJEVIĆ ALIAS "KOSOR": - Kosorica je radi svojih srbo-jugoslavenskih korijena,kao aktivna članica Pokreta za Jugoslaviju 1990...

Pakrac je zajedno s Lipikom vrlo mala sredina i svako zna sve o svakome! Osobito je tako bilo pred pola stoljeća! Bez obzira na Jadrankin službeni životopis, još su živi mnogi koji su je dobro poznavali, s njom živjeli kao sa susjedom, znanicom, prijateljicom, rodicom, suradnicom... Zaista bilo je tu svega kao što to i biva u životima ljudi! Činjenica je da je činila sve da postigne svoj današnji status i da je tu bilo i mnogo ružnih i tužnih detalja. Njoj na dušu! Ipak, mislim da nije potrebno u životopis navoditi stričeve, babe, razvode i sl. Naravno, uspješnu suradnju sa S. Šuvarom i djelovanje u Pokretu za Jugoslaviju je trebala navesti. Niti krsni list ne bi trebao zanimati nikoga, ali je problem što upravo ona sama potencira to bespotrebno naglašavajući svoj katolički duh, a onda je zaista smiješno kada se zna kada je krštena i kako je taj duh u svojih pola stoljeća prakticirala!
I SADA PITANJA:
1. ministrica obitelji - NIKADA NIJE IMALA SREĐENU OBITELJ
2. ministrica branitelja - NIKADA NIJE BILA BRANITELJ
3. ministrica međugeneracijske solidarnosti - ONA NEZNA ŠTO ZNAČI RIJEČ SOLIDARNOST A KAKO MOŽE ZNATI ŠTO ZNAČI MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST
4. presjednica vlade koju narod nije izabrao
5. jedini argumenti za sve radnje su joj LAŽ i NEMORAL a strašno pati od vlastite važnosti, veličine i pameti
bubamarac
1.3.2011. 9:57
Drugarice Vlaisavljević takvo pismo će ti napisati oni koji su si skupa s tobom napunili đepove hrvatskim novcem a ne onih 300 i tko zna koliko već tisuća građana koji su bez posla jer nemaju ni za postansku markicu
tomislav
1.3.2011. 9:53
Sićate se kad su titi pisali nakon njegovog hatišerifa tj. Pisma CJ SKJ, ono nakon karađorđeva, a mi rvati ko pcke gledali zbunjeno što nas čeka sutra. Sutras, danas i rvacka sutnja.
pasmoi
1.3.2011. 9:35
njima nikakva potpora ne pomaže!
Tomo
1.3.2011. 9:19
LOL ... bitno da se nezaposlenost povećava svakim danom ... pismo potpore ... dajjjjteee
senior
1.3.2011. 8:59
Druže Tito (Jaco) mi ti se kunemo
anakonda
1.3.2011. 7:37
i MAO CE TUNG BI IM ZAVIDIO??????

sada se vjerovatno organiziraju i skupovi potpore ovoj vladi??????

a da vlada ipak počne rješavti probleme hrvata ili da odstupi zbog nesposobnosti!!!!!


Još iz kategorije Politika