Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Izbori 2011

Ćirilični plakati stigli iz HDZ-ove predizborne tiskare?!

  D. Šantoši/Večernji list/Foto:M. Šantoši/Pixsell           05.12.2011.         4122 pogleda
Ćirilični plakati stigli iz HDZ-ove predizborne tiskare?!

Za burnoga predizbornog vremena na području Virovitičko-podravske županije dogodio se samo jedan incident vezan uz lijepljenje plakata. Na dan izborne šutnje, u petak oko 23.55 sati, na Trgu sv. Josipa u Slatini dogodio se verbalni sukob između Z. P. (30) iz Slatine i I. V. (34) iz Slatine.

Mladi hadezeovac lijepio, a esdepeovac kidao ćirilične plakate

Prema policijskim podacima utvrđeno je da je Z. P. lijepio plakate s ćiriličnim natpisima i logom SKH - Stranke demokratskih promjena, na kojima je pisalo: ' Za mir, sretan život u suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj', te 'SKH Stranka demokratskih promjena". Iza njega išao je I. V. koji je iste plakate trgao govoreći kako se postavljanjem ćiriličnih plakata vrijeđa njegova stranačka pripadnost.

Po zahtjevu DIP-a nesvakidašnje plakate uklonili

Policija u tom incidentu nije pronašla bilo kakvo prekršajno ili kazneno djelo, ali je o slučaju obavijestila Državno izborno povjerenstvo koje je priopćenjem reagiralo na takvo ponašanje te potvrdilo da se radi o nedopuštenom korištenju loga SKH, koji je korišten u parlamentarnim izborima 1990. godine, te da se birači njima dovode u zabludu. Takvu je pojavu DIP ocijenio povredom prava SDP-a na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor zatraživši od Gradskoga izbornog povjerenstva u Slatini uklanjanje ćiriličnih plakata. Doznajemo da su tehnički članovi Gradskoga izbornog povjerenstva uklonili plakate s ćiriličnim natpisima, a na SDP-u, kao oštećenoj strani ostaje poduzimanje daljnjih pravnih mjera u cilju mogućeg kažnjavanja počinitelja. Plakati s ćiriličnim natpisima postavljeni su i u drugim mjestima Virovitičko-podravske županije, a činjenica da je te plakate u Slatini lijepio član HDZ-a govori o mogućnosti da su plakati stigli iz HDZ-ove predizborne tiskare.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

hdznedajboze
6.12.2011. 17:26
Oprosti im bože neznaju šta čine.
Senior Stariji
6.12.2011. 8:44
Obrtnik: Kažeš "nezna što radi" Ali zna da radi i da će raditi sve dok je članska iskaznica jedini uvjet za posao.
MMMM
5.12.2011. 22:18
Po mom mišljenju to je poticanje nacionalne mržnje. Jedva čekam dan kada tako nešto ne bude kod ljudi izazivalo neku lošu asocijaciju, ali sada se time očito htjelo samo loše postići. Blaćenjem se nikada neće postići toliko koliko dobrim djelima.
Obrtnik
5.12.2011. 21:24
on je predsjednik mladeži HDZa i plješće kad se njegovi lideri izruguju sa imenima političkih protivnika,pri tom jasno aludiraju da su to pripadnici srpske manjine. e sad,sve bi to bilo još koliko toliko razumljivo s obzirom na njihov mentalni sklop da mu cura nije srpkinja i dogradonačelnica. ne kužim?? ustvari kužim da on nema pojma šta radi,nema on pojma o ničemu!
slavujj
5.12.2011. 20:56
a tko od njih misli" svojom glavom"?
Obrtnik
5.12.2011. 20:38
misli li taj momak svojom glavom?
mastermind
5.12.2011. 20:31
Nisam ni sumnjao otkud dolaze, pa cijelo vrijeme kampanje su se bavili oporbom i htjeli ih uvaljat u svoje blato...
Dragutin Fišli Fajš-a
5.12.2011. 18:47
Zlatko Prpić, predsjednik mladeži HDZ-a , sramite se svi vi podanici njegovi , mali Roštašu, mali Grahovcu....komu služite? Tati Rockyu koji je namjestio Mladenu posao ravnatelja Strukovne, obrtničke škole???


Još iz kategorije Izbori 2011