Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Zdravlje

Činim dobro, ne prodajem cigarete maloljetnicima

        28.08.2012.         1554 pogleda
Činim dobro, ne prodajem cigarete maloljetnicima

Hrvatska obrtnička komora organizira kampanju 'Činim dobro, ne prodajem cigarete maloljetnicima'. Riječ je o edukativnom programu koju HOK pokreće s namjerom informiranja svojih članova, trgovaca i ugostitelja, o zakonskoj obvezi koja zabranjuje te sankcionira prodaju duhanskih proizvoda djeci.

"Posljednjih tjedana svjedoci smo medijskih napisa koji utvrđuju da na brojnim prodajnim mjestima u Hrvatskoj maloljetne osobe bez zapreke kupuju duhanske i alkoholne proizvode. Sukladno Zakonu o ograničavanju upotrebe duhanskih proizvoda, zabranjeno je prodavati duhanske proizvode maloljetnicima, a kazne za neprovoĎenje Zakona iznose i do 150.000 kuna. Zabrana pristupa duhanskim proizvodima ključna je za sprječavanje pušenja u djece, stoga je upravo savjesno ponašanje trgovaca i ugostitelja od presudne važnosti", kažu u Komori.

Pušenje maloljetnih osoba ozbiljan je društveni problem u čije rješavanje trebaju biti uključeni brojni dionici, što uključuje i trgovinu i ugostiteljstvo.

Za potrebe kampanje HOK je tiskao brošure, naljepnice te pismo predsjednika koji će biti upućeni na adrese trgovaca i ugostitelja koji prodaju cigarete. Osim toga, tiskani su i plakate za svaku područnu obrtničku komoru i udruženje obrtnika kako bi ih mogli izvjesiti u svojim prostorima te koristiti na različitim događanjima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje