Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Aktualnosti

Četvrto Međunarodno natjecanje slastičara

  Vladimir Grgurić/Glasslavonije.hr           15.02.2018.         1007 pogleda
Četvrto Međunarodno natjecanje slastičara

U organizaciji Udruge kuhara i Grada Orahovice, uz suorganizatora Turističku zajednica i pokrovitelja Virovitičko-podravsku županiju, 3. ožujka u hotelu “Dukat” u Orahovici održat će se 4. Međunarodno natjecanje slastičara “Zlatni orah”.

- I ove godine dio našeg velikog slastičarskog i gastrospektakla bit će ponajbolji slastičari iz Hrvatske te vrhunski majstori slastica iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Srbije, a isto tako svojim prepoznatljivim jelima na svečanoj večeri predstavit će se brojni restorani i hoteli iz Slavonije. Za nas posebna kategorija su i ove godine mladi slastičari, učenici strukovnih škola iz Vinkovaca, Osijeka, Virovitice, Pitomače, Vinkovaca, Našica, Orahovice i dviju škola iz Bosne i Hercegovine koji će se također natjecati u spremanju torti. Zadana namirnica je orah kao autohtona namirnica ovoga kraja te simbol grada Orahovice, što govori da nam je kroz ovu manifestaciju želja promovirati gastronomiju ovoga kraja, a kako nam dolaze gosti iz raznih zemalja, i turizam Virovitičko-podravske županije i Slavonije. Kako se proteklih godina naša manifestacija pokazala kao jedan od najkvalitetnijih slastičarskih događaja u Orahovici, i ove godine nam je stručni pokrovitelj Hrvatski kuharski savez, zlatni pokrovitelj Podravka, a stručno povjerenstvo činit će hrvatski akademici kuharstva i slastičarstva te visoki kuharski stručnjaci iz susjedne BiH, članovi Svjetske kuharske organizacije – WACS te kao predsjednica masterchef Slovenije Alma Rekič – kaže predsjednik Udruge kuhara grada Orahovice Dražen Šafar. Uz natjecanja, Udruge priprema nekoliko stručnih edukacija.

- Edukacije, odnosno bolje rečeno radionice, posebno će biti namijenjene učenicima, ali naravno i profesionalci mogu sudjelovati jer nikada nije dovoljno u životu učiti. Prema dosadašnjim najavama i prijavama, u Orahovicu uistinu dolazi krema hrvatskog slastičarstva i presretni smo što je možemo ugostiti. Tema natjecanja je svečana torta, a glavna namirnica orah, i to je vrlo važno naglasiti za obje kategorije natjecatelja, jer zna se što je svečana torta – kaže voditeljica projekta i koordinatorica natjecanja, sjajna slastičarka iz orahovačke Udruge kuhara Sandra Jadek.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti