Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Književnost

Četrdesetak domaćih nakladnika nastupa na sajmu knjiga u Frankfurtu

  hgk           15.10.2023.         1486 pogleda
Četrdesetak domaćih nakladnika nastupa na sajmu knjiga u Frankfurtu

I ove godine nacionalni nastup nakladnika na najvećem sajmu knjiga - Frankfurtskom sajmu knjiga, koji se održava od 18. do 22. listopada, organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK uz potporu i financiranje Ministarstva kulture i medija. Četrdesetak hrvatskih nakladnika predstavit će se na 40 m2 izlagačkog prostora (Hala br. 4) novijom produkcijom beletristike, publicistike, dječje knjige, poezije i stripa te odabrani ilustratori.

"Od Frankfurtskog sajma knjiga ne postoji bitnije mjesto za promociju kulture jedne zemlje, ali i zemlje općenito jer od knjige transmedijalno nastaju i drugi kulturni proizvodi; kazališne predstave, dugometražni i dokumentarni filmovi, ilustracija, afirmacija umjetnika i vizualne kulture itd.", kaže Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK-a.

Naši autori i djelatnici kulturne industrije knjige koji nastupaju u službenom programu sajma su: Anita Peti Stantić, Martina Vidaić, Ivana Sajko, Maša Kolanović, Snježana Berak i Alida Bremer, dok će se nacionalnom štandu dodatno predstaviti Dino Pešut te Ivan Sršen.

Ove nam je godine sajam posebno zanimljiv jer je zemlja gost nama susjedna Slovenija. Mali jezik i malo tržište u mnogočemu je slično našem okružju, pa veseli što su slovenski nakladnici u službeni program i panel diskusije sajma uključili i nemali broj kolega iz Hrvatske. Slovenski program uključuje razne panele od kojih se posebno ističu: „Deep Reading – Reading in the Age of Screens“ i „Publishing in Small Book Markets“.

Sajam knjige u Frankfurtu jedan je od najvećih sajmova na svijetu. Primarno je poslovne naravi, prodaju se prava, prezentiraju trendovi u izdavaštvu (od kulturoloških, političkih pa do komercijalnih), ostvaruju se kontakti s tiskarama i logistikom za knjige, prate se novosti u svijetu dizajna, ilustracije i sl. Više informacija o sajmu dostupno je OVDJE.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Književnost