Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Čestitka premijera Zorana Milanovića za Dan državnosti

        25.06.2015.         1165 pogleda
Čestitka premijera Zorana Milanovića za Dan državnosti

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitao je hrvatskim građankama i građanima Dan državnosti i u čestitki, među ostalim istaknuo, kako je Dan državnosti najbolja prigoda da se još jednom sjetimo kako smo tada željeli i stvarali slobodnu, demokratsku i modernu državu koja će biti ravnopravna članica Europske unije i NATO saveza. "Obilježavanje ovoga važnog dana za našu državu, kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, najbolja je prigoda da se još jednom prisjetimo kako smo tada željeli i stvarali slobodnu, demokratsku i modernu državu koja će biti ravnopravna članica Europske unije i NATO saveza", stoji u čestitki koju je premijer Milanović uputio u osobno i u ime hrvatske Vlade.

Istaknuo je kako je Republika Hrvatska danas, 24 godine poslije, slobodna, moderna i demokratska država u kojoj jednaka prava imaju svi njezini građani, bez obzira na nacionalnost ili vjeroispovijest te da je zadatak sviju da takva i ostane. "Takva država ne bi postojala bez hrvatskih branitelja koji su je odveli u pobjedu te ovom prilikom moramo odati počast i zahvalnost svima koji su se borili i žrtvovali za Hrvatsku", stoji u čestitki.

Predsjednik Vlade istaknuo je kako je sada pred nama novi cilj - učiniti Hrvatsku uređenom, razvijenom i bogatom zemljom, još boljim društvom za sve njezine građane. Ocijenio da je "put prema tom cilju počeo, država je gospodarski konsolidirana, izašli smo iz recesije, idemo naprijed, imamo rast gospodarstva, rastu industrija i izvoz kao temelji održivog napretka". Premijer je uvjeren da će se pozitivan trend nastaviti u sljedećim mjesecima i godinama te da će Hrvatska biti uspješna zemlja, a njezini građani živjeti bolje. Istaknuo je kako je ostvarenje toga cilja želja sviju, a Vladi prva i najvažnija zadaća.

"Da bismo sve svoje potencijale ostvarili u potpunosti, a hrvatski su potencijali veliki, ne smijemo i nećemo gubiti vjeru u vlastite snage, niti ikome dopustiti da Hrvatska bude zatočenik prošlosti. Za hrvatski su uspjeh ključni čvrsti demokratski standardi, pravna sigurnost, stabilnost i otvorenost i samo ostvarujući te preduvjete Hrvatska sutra može biti društvo zadovoljnih građana i država kakvu smo željeli i prije 24 godine", ističe u čestitki predsjednik Vade Zoran Milanović.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti