Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Suhopolje

Cestari odugovlače, a pješaci hodaju po "cesti smrti"

  Dragutin Šantoši/Večernji list           10.06.2010.         2334 pogleda
Cestari odugovlače, a pješaci hodaju po "cesti smrti"

SUHOPOLJE - Teretni i osobni automobili, traktori i sva druga vozila prometuju prenapučenom državnom cestom D2 koja prolazi kroz selo Jugovo Polje, a kako nema nogostupa, pješaci su prinuđeni hodati po opasnoj cesti. Za lijepoga vremena od prijetećih vozila pješaci mogu pobjeći na travnatu bankinu.

Po snjegu i kiši hodanje po kolniku prometnice koju u Slavoniji nazivaju cestom smrti doista predstavlja pogibeljnu opasnost. Ne tako davno u oštrom desnom zavoju u središtu sela, baš na mjestu kojim se kreću pješaci, tridesetak metara dalje od autobusnog stajališta, prevrnuo se kamion s prikolicom. Samo stjecajem sretnih okolnosti izbjegnuta je tragedija.

- Drugi mandat sam vijećnik u Općinskom vijeću Suhopolja i više ne znam ni sam koliko puta sam tražio da selo dobije nogostup koji bi stanovnike, poglavito djecu, zaštitio od moguće pogibelji. Općinsko poglavarstvo, a potom i Općinsko vijeće, u zadnjih su deset godina nekoliko puta donosili zaključke da je gradnja tog nogostupa prioritet. No, godine prolaze, a u Jugovo Polje je i dalje bez i jednog metra nogostupa, kaže Željko Kumrić iz Jugova Polja.

Mještani su općinskoj vlasti pisali peticiju, kumili i molili, kako bi se konačno postavio 700 metara dug nogostup. Prijetili su prosvjedima, ali njihova djeca i danas do škole ili trgovine mogu samo po kolniku opasne državne ceste.

- Radi se o trošku od oko 200 tisuća kuna i to ne bi trebao biti velik problem. No, ne možemo graditi u zoni državne ceste bez suglasnosti i projekta Hrvatskih cesta koje njome gospodare. I nakon posljednje prometne nesreće zahtijevali smo da se požuri s idejnim rješenjem i gradnjom nogostupa. U Hrvatskim cestama su nam obećali da će nam pomoći u rješavanju problem, izjavila je općinska načelnica Zlata Šljivac.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
13.6.2010. 10:36
zar nije zamjenik načelnika iz j. polja. zašto se on ne založi za nogostup????
ivan2
11.6.2010. 11:31
Koja sila-mjesni odbori?Tko se to bori za bolje?
medolino
11.6.2010. 9:54
gosp. kumriću vidi se koliko si zločast političar kada probleme ideš riješavati putem medija a osim toga nisi precjedniik mjesnog odbora tu je tvoja snaga a pljuješ po zlati a nisi joj ni do pete potukla te na izborima pa sada neznaš kako da napakostiš ,to je vaša crvena politika poznata po podmetanjima i jalu nemaš program niti snagu pokušao si preko nas seljaka e više nas nečeš nasamariti ako će tko napraviti nešto onda će ta žena sigurno bori se ko lavica za općinu a ti to nemožeš


Još iz kategorije Suhopolje