Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Prosvjeta

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica osvojio nagradu za najbolju eko ambalažu

  V.N.           21.06.2013.         1399 pogleda
Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica osvojio  nagradu za najbolju eko ambalažu

Jučer je u Zagrebu Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović uručio je Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica dm green city nagradu za najbolju eko ambalažu. U sklopu projekta "Od vrećice do srećice" učenici, roditelji i djelatnici Centra prikupljali su plastične vrećice te su u suradnji s etnologinjama Gradskog muzeja Virovitica ručno šivali male i velike vrećice za poklone. Dodjela nagrada za doprinos i promicanje kulture zaštite okoliša završno je događanje dm green city projecta čiji je cilj uključiti i educirati građane o važnosti očuvanja prirodnih resursa.

Treba nam više kompanija koje temelje svoje poslovanje na društvenoj odgovornosti i akcija koje nagrađuju pojedince i ustanove koje svoje vrijeme i trud ulažu u brigu o okolišu“, rekao je ministar Zmajlović, dodijelivši nagrade na završnoj proslavi projekta dm green city. 

dm green city nagrade osvojili su OŠ Ivan Goran Kovačić iz Vrbovskog za najbolji eko proizvod/inovaciju, Srednja škola Topusko za dostignuće u zaštiti okoliša, Udruga Žmergo iz Opatije za najbolju eko kampanju, Zeleni Osijek za najbolji eko dokumentarni film, OŠ Ivana Mažuranića iz Vinkovaca za najbolju eko akciju te OŠ Čazma za najbolju eko fotografiju.

Grand prix za najbolju ekološku poruku te najveći utjecaj na održivi razvoj ministar Zmajlović predao je predstavnicima OŠ Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada koja je osvojila i dm green city nagradu za najbolji eko edukativni projekt.

O pobjednicima je odlučio stručni žiri kojega su činili Hrvoje Dokoza, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode, Helena Iveković, voditeljica Ureda generalnog direktora Hrvatskih voda, Lidija Tošić, glasnogovornica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Jasna Duspara, glavna urednica portala Zdrava Krava i specijaliziranih portala Styria digital grupe te Marta Brkić, direktorica tvrtke Dvokut ECRO i predsjednica Upravnog odbora Hrvatske udruge stručnjaka u zaštiti prirode i okoliša.

Dodjela nagrada za doprinos i promicanje kulture zaštite okoliša završno je događanje dm green city projecta u kojem su se građani pridružili djelatnicima dm-a u čišćenju vodenih površina u pet hrvatskih gradova te na Cvjetnom trgu proslavili Dan planeta Zemlje. U sklopu dm green city projecta održana je i dm ženska utrka kojom se promicao zdrav život i aktivno bavljenje sportom. Ovu sveobuhvatnu ekološku inicijativu, usmjerenu ka uključivanju građana i edukaciji, podržali su Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatska gospodarska komora.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta