Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Poljoprivreda

Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici ide na EU natječaj

  gg           08.06.2017.         1036 pogleda
Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici ide na EU natječaj

Virovitica bi sljedeće godine mogla dobiti Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu koji ima cilj poboljšati razvoj mljekarskog sektora kontinentalne Hrvatske – rečeno je u četvrtak na sastanku mljekara Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije sa virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem. Centar bi se na površini 1500 četvornih metara gradio u Poduzetničkoj zoni III, a procijenjena vrijednost iznosila bi 33,5 milijuna kuna, od čega bi 13 milijuna bila vrijednost opreme.

„Naš glavni cilj je pomoći mljekarima i mljekarskoj industriji. Do 30. lipnja je otvoren natječaj na koji će Virovitičko-podravska županija, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA, Agronomskim fakultetom u Zagrebu i Zavodom za mljekarstvo pri Agronomskim fakultetom, prijaviti ovaj projekt. Rezultati bi trebali biti poznati do kraja godine, a ako sve bude u redu početak gradnje ovog Centra, bio bi iduće godine. Nakon što bude sagrađen, želja nam je dati ga na upravljanje proizvođačima mlijeka i njihovim organizacijama. Ovo je jedinstven projekt u Hrvatskoj, cilj nam je zaustaviti opadanje broja mljekara i proizvodnje mlijeka“, rekao je župan Igor Andrović.

Mladen Šolčić, potpredsjednik udruge mljekara „Mliječni put Hrvatske“, koji godišnje proizvodi 3,5 milijuna litara mlijeka, naglasio je kako je ovo izvrsna inicijativa koju proizvođači u potpunosti podržavaju.

„Ovo je spas za mljekare, ali i za cjelokupni ruralni prostor. Hrvatsko stočarstvo je u sve većim dubiozama, cijena mlijeka je sramotna niska, iznosi tek 1,90 i ako to ne krene u nekom novom smjeru neće biti ni šest tisuća proizvođača koliko nas danas ima. Ovaj centar bi nam trebao donijeti neke pozitivne zamahe ako do tada izdržimo“, rekao je Šolčić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda