Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Humanitarna akcija

Centar civilnih inicijativa Spajalica i maturanti pokrenuli humanitarni projekt

        28.04.2009.         1337 pogleda
Centar civilnih inicijativa Spajalica i maturanti  pokrenuli humanitarni projekt

Na inicijativu Dubravka Ćuka, predsjednika vijeća učenika Virovitičko-podravske županije i uz podršku Savjeta mladih grada Virovitice, predloženo je osnivanje „kasice uzajamne pomoći" (KUP). Provedba navedene ideje povjerena je Razvojnoj agenciji Sjever i Centru civilnih inicijativa Spajalica čija je predsjednica Dragica Rakhel.

Tim povodom održan je sastanak u prostorima Virovitičko-podravske županije, a nazočne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Šerepac. Ideju su prihvatili maturanti kojima su osigurane besplatne pripreme za upis na fakultet te su oni za navedenu namjenu uplatili iznos od 50 kuna. Namjena sredstava je omogućiti svakom učeniku koji svojim rezultatima to zavređuje, upis na fakultet, kako ne bi odustao od studiranja zbog nedostatka sredstava, pomoći najsiromašnijim učenicima u zadovoljenju nekih potreba koje sami ne mogu zadovoljiti...

Kasica uzajamne pomoći nije i ne može biti konkurencija općinama, gradovima, županiji te državi koja svojim kreditima i stipendijama osiguravaju školovanje u skladu s postojećim kriterijima, već treba poslužiti kao premosnica dok kandidati ne ostvare pravo na neku od navedenih stipendija. Sredstva se mogu dobiti za troškove odlaska na prijave i prijemne ispite, troškove upisa i slično.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Humanitarna akcija