Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Gospodarstvo

Čekaju plaću i traže zaštitu zakona i ljudskih prava od države

  Dragutin Šantoši/Večernji list           11.05.2010.         1657 pogleda
Čekaju plaću i traže zaštitu zakona i ljudskih prava od države

SLATINA – U posljednje dvije godine radnici slatinske tvrtke 'Tehnodrvo' četiri puta su, posredstvom sindikata i Gospodarsko-socijalnog vijeća, odlazili na mirenje s poslodavcem kako bi im isplatio zarađenu plaću.

Na posljednje mirenje, koje je sam predložio, poslodavac nije ni došao, pa je preostalih dvadesetak radnika od 27. travnja u štrajku.

Radnici ne žele raditi dok im poslodavac, Aleksandar Madon, ne isplati plaću za veljaču 2010. godine, jer nemaju od čega prehranjivati svoje obitelji. 

– Dvije plaće isplatio je u gotovini, a ne preko računa, što je radnicima stvorilo probleme u banci koja im je smanjila 'minuse'. Plaće se umanjuju za iznos rate kredite koje imaju radnici, a iste se poslije ne uplaćuju. I dalje ćemo ustrajati u zaštiti svojih prava, pa ovime molimo nadležne službe Republike Hrvatske da pomognu u prekidanju ove farse koja šteti radnicima i ugledu zemlje. Ovoliko nepoštivanje zakona i ljudskih prava pravna država ne smije dozvoliti, ističu u pismu upućenom medijima radnici koji je plaše osobnog istupanja u javnosti zbog mogućnosti neproduženja ugovora o radu na određeno vrijeme.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pero
11.5.2010. 13:35
SLATINA – Grad Slatina sve teže preživljava status jednog od najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj pa je, zbog posljedica recesije, i osječka tvrtka Biljemerkant u Slatini odlučila zatvoriti svoj veleprodajni centar.

Trideset radnika neće ostati bez posla, ali će od 17. svibnja na posao, službenim kombijem i automobilima, morati putovati u stotinjak kilometara udaljeni Osijek.

Stotinu kilometara putovanja na posao i još toliko kući ne bi trebao biti poseban napor da nije riječ o državnoj cesti D2 koja gotovo cijelom dionicom od Slatine do Osijeka prolazi kroz naselja.

"Podravska magistrala" prenapučena je teretnim kamionima pa će slatinski radnici na putovanje na posao i kući svaki dan izgubiti oko 3 sata. U upravi Biljemerkanta tvrde da su, zbog krize, morali racionalizirati troškove poslovanja.

+

Istra i Zagreb su najrazvijeniji, Vukovarsko-srijemska i Virovitičko-podravska najzaostaliji, a Osijek najnerazvijeniji od svih većih gradova
ladno pivo
11.5.2010. 11:10
Jel je zločin uništiti Hrvatsku?
ladno pivo
11.5.2010. 11:07
Pa zašto bi Polančec išao u zatvor, a njegova stranka na izbore? S istim ljudima koji su sjedili u Vladi koja je svojim odlukama štetila Hrvatskoj? S istim ljudima koji su branili i opravdavali te odluke? I s istim onim ljudima koji namjerno nisu željeli učiniti ništa kako bi Hrvatsku izvukli iz krize? To je najveći zločin. Znati, a ne htjeti.

Baš kao što je zločin i poticati, tolerirati i ignorirati kriminal. Kao što je zločin i namjerno odugovlačiti proces pristupanja Europskoj uniji. I tako unedogled. A od cijele vladajuće ekipe, u zatvoru je samo Polančec. Čovjek koji je previše znao. I koji je - tako sada ispada - jedini nešto znao.

ladno pivo
11.5.2010. 11:04
Ali HDZ je još tu.

I već u drugom navratu ostavlja pustoš iza sebe. Triput veći proračun, triput veći vanjski dug, višestruko veće štete u gospodarstvu, razoreni gotovo svi segmenti društva. Desetine loših odluka. Donesenih, pa povučenih. Pa opet donesenih. Pa srušenih na Ustavnom sudu. Pa odluke o kojima ništa nismo znali. Odluke na zatvorenim sjednicama Vlade. Odluke koje nisu objavljene u Narodnim novinama- Jacin stan. Odluke koje su nas u devedesetima koštale milijune, a sad nas koštaju milijarde.

ladno pivo
11.5.2010. 10:59
U HRVATSKOJ odavno vrijedi pravilo: onaj tko pokrade dućan je lopov, onaj tko pokrade čitav lanac dućana je poduzetnik. Sada je uvedeno novo pravilo: onaj tko ošteti državnu tvrtku, ide u zatvor, onaj tko ošteti čitavu državu, ide na izbore. Na kojima obično pobjeđuje.

U prvih deset godina vladavine HDZ je uništio državu, a u zatvoru je na kraju završio samo Ivan Herak. On je na kraju oslobođen, a HDZ se vratio na vlast. U drugih sedam godina vladanja opet je uništio državu, da bi u zatvoru (zasad) završio samo Damir Polančec. A njegov odvjetnik Anto Nobilo postavlja pitanje: "Može li štetna politička odluka predstavljati kriminal?"

Polančec iz remetinečkog pritvora poručuje kako on nije donosio nikakve samostalne odluke u vezi HEP-a i TLM-a, već da je s tim bio upoznat uži kabinet Vlade i vrh HDZ-a. Bila je to politička odluka cijele Vlade. I otud pitanje: može li se zbog štetne političke odluke završiti u zatvoru?Još iz kategorije Gospodarstvo