Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Gospodarstvo

Ceh ugostiteljskog obrta na 30. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

  hok           27.10.2017.         2201 pogleda
Ceh ugostiteljskog obrta na 30. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

 

Članovi Ceha ugostiteljskog obrta Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije održali su 25. listopada redovnu sjednicu, na kojoj je najvažnija tema bila sudjelovanje na jubilarnom 30. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore.

Predsjednik Ceha Hrvoje Šimunović uvodno je nazočne informirao o aktualnostima u struci koje će se detaljnije raspravljati na Kongresu, od kojih je posebno naglasio problem s PDV-om i deficitom stručnih kadrova. Ovogodišnji Kongres održat će se od 12. do 14. studenog u hotelskom naselju „Solaris“ u Šibeniku pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, a uz radni dio ponovno će imati i zanimljive popratne sadržaje kao što su komercijalne promocije, gastro i enološke prezentacije i dr.

Osim Kongresa za članove Ceha zanimljiva će biti i Edukacijska radionica na temu gastro i eno turističkog proizvoda, koja će se održati 9. studenog u Muzeju okusa u Osijeku i na kojoj će u ime Ceha sudjelovati Slavica Horvat, vlasnica slastičarnice „Dora“ iz Virovitice. Radionicu organiziraju Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska obrtnička komora, a predavači će biti chefovi s Michelinovim zvjezdicama i vrhunski sommelieri.

Članovi Ceha također su odlučili da se za godišnje priznanje koje Hrvatska obrtnička komora dodjeljuje svojim članovima ugostiteljske struke predlaže obrt Restoran „RAJ“ iz Medinaca kod Slatine, koji je 18 godina u vlasništvu obitelji Ivezić i koji nakon smrti oca Nikice samostalno vodi njegov sin Goran.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo