Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Obrtništvo

Ceh ugostitelja za «austrijski model» Zakona o zabrani pušenja

        04.06.2009.         1292 pogleda
Ceh ugostitelja za «austrijski model» Zakona o zabrani pušenja

Na jučerašnjoj sjednici Ceha ugostiteljskog obrta, koja je u nazočnosti predsjednika Josipa Novogradeca održana u restoranu „Pinta" u Slatini, raspravljalo se o najaktulnijem problemu ugostitelja vezanom za ograničenu uporabu duhanskih proizvoda.

         Nakon što su upoznati s inicijativama kolega iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Vukovarsko-srijemske županije te s mišljenjem sekcija ugostitelja iz Udruženja obrtnika Virovitice, Pitomače, Slatine i Orahovice, članovi Ceha donijeli su sljedeći zaključak:

1.     Podržava se inicijativa za potpisivanje peticije za izmjenu Zakona u smislu uvođenja tzv. „austrijskog" modela.

2.     Podržava se prijedlog Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a da se na jedan dan u cijeloj Hrvatskoj zatvore svi ugostiteljski objekti, kao prosvjedno upozorenje upućeno Vladi.

3.     Ovaj zaključak upućuje se Upravnom odboru Područne obrtničke komore koje će kao tijelo upravljanja Komorom donijeti konkretnu odluku o danu kada će se u svim mjestima županije prikupljati potpisi za peticiju.

Predsjednik Ceha Branko Tkalčec je izjavio da naši ugostitelji ne žele djelovati destruktivno kako su to neki tumačili u javnosti, već naprotiv, svojim prijedlozima žele ukazati na loše rezultate koje će u primjeni Zakon svima donijeti te na uvođenje onog modela koji će istovremeno zadovoljiti pobornike zdravijeg života ali i ugostitelja odnosno njihovih gostiju koji se ne žele odreći pušačkog poroka.                

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
4.6.2009. 20:05
Majstore ne pricaj previse jer ovi udruzeni proizvodjaci duhana su opasni, morat cemo svi pusit. Oni kazu da je duhan broj 1 brand Cro, (nekad se govorilo marka sad smo se poenglezili pa predlazem za sarafciger srew driver a sta znaci cajger na cajgerici ili fajercajg pitat ce se buduce generacije).
mastermind
4.6.2009. 17:35
Zbog zakona sam prestao pušiti! Ne želim zbog cigarete birat kafiće sa terasama, smrzavat se vani, izlazit van da zapalim, itd.. I uopće nije loše da je zabranjeno pušenje u kafićima, nije zagušljivo, ne peku te oči, a drugi dan ti roba ne smrdi ko pepeljara!


Još iz kategorije Obrtništvo