Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Gradski muzej

Čega se bojiš? Strah u našoj svakodnevici

  gm           09.09.2022.         671 pogleda
Čega se bojiš? Strah u našoj svakodnevici

Gradski muzej Virovitica od 10. rujna do 28. listopada 2022. predstavlja izložbu Etnografskog muzeja Istra/Museo Etnografica Istria iz Pazina pod nazivom Čega se bojiš? Strah u našoj svakodnevici. Autor Mario Buletić je izložbom želio istražiti strah kao univerzalni koncept, emociju poznatu svim ljudima, neovisno o kulturnom, društvenom i povijesnom kontekstu.

Prepoznatljiva značajka izložbe u konceptualnom i izvedbenom smislu je njezina interdisciplinarnost. Predmeti su podijeljeni u deset cjelina: Što je strah?, Strah: različiti pogledi i dimenzije, biologija i psihologija straha, Globalizacija straha, Strah od drugih, Strah od smrti, Strah od zla, Naracije straha, Strah od zaborava i Privlačnost straha. Izložbu prati i multimedija koja kroz vizualne i audio naracije pojašnjava krovnu temu.

Gostovanje izložbe omogućeno je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH te suradnjom sa muzejima: Muzej grada Pazina, Muzej grada Rovinja – Rovigno, Prirodoslovni muzej iz Zagreba i Zavičajni muzej Slatina. Knjižnu građu za potrebe izložbe posudila je Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, a dio opreme Javna vatrogasna postrojba Grada Virovitice i Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gradski muzej