Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Blog Natura

Čarobni čaj keltske svećenice

        09.10.2018.         2001 pogleda
Čarobni čaj keltske svećenice

Hladna i maglovita zagrebačka večer. Vani su samo oni koji baš moraju izaći na gradske ulice, a među tima koji baš moraju smo Luka, Marko i ja. Naime , Tanja je u našoj „kućici“ u Ilici i obećao sam da ću s klincima doći po nju na posao.

Promrzli ulazimo u Lovački rog, a Luka me isti trenutak pita: Tata jel' ima šećera na štapiću u našoj „kućici“? (dečki obožavaju kandirani šećer na štapiću i naravno jedu ga kao da se radi o lizalici, a ne o šećeru koji se koristi za čaj).

Mislim da ima - odgovaram mu.

Naravno, Tanja im je već pripremila njihove „šećere“ i lagano je dopunjavala kutije čajem, kad odjednom Luka upita: Kakav je to čarobni čaj? Kaj od njega imaš nekakve čarobne moći?

Marko i ja jedva smo se suzdržali da ne puknemo u smijeh, a Tanja mu je staloženim glasom počela približavati priču o Čarobnom čaju keltske svećenice…

Davno prije postojao je narod koji se zvalo Kelti. Oni su jako cijenili šume, drveća i prirodu. Njihova svetišta su bila šume i drveća. Vjerovali su da drveća, bilja i šume imaju čarobne moći, koristeći pojedine vrste u liječenju. Ondašnje svećenice koje su se zvale druidi, bile su velike poznavateljice bilja, drveća i šuma. Znale su da recimo imela ima čudovišna ljekovita svojstava od koje su, kao u onom crtiću o Asterix i Obelix, glavni likovi postali nepobjedivi i besmrtni ako su popili napitak u kojem je bilo i imele.

Smirenim glasom Tanja je i dalje pričala Luki o čarobnom čaju dok su njegove zjenice postojale sve veće i veće, a potpitanja sve učestalija.

No, vratimo se mi u sadašnjost i pokušajmo približiti i vama Čarobni čaj keltske svećenice.

Čarobni čaj keltske svećenice je prekrasna mješavina crnog i zelenog čaja s okusom jagode, vanilije, cvjetova ruža i naravno imele. Priprema se na temperaturi od 90 stupnjeva i namače se oko 2 minute.

U ovom čaju imela ima značajnu ulogu jer sadrži niz ljekovitih svojstava za ublažavanje: staračke hipertonije, drhtavice, glavobolje, ubrzanog rada srca, a poboljšava i rad želuca i crijeva. 

Pošto je Čarobni čaj keltske svećenice mješavina crnog i zelenog čaja, dnevna doza ne bi trebala prelaziti više od dvije šalice.

Za kraj kolumne spomenuli bismo kako ima nešto čarobno u tom čaju jer malo tko mu odoli. I kad su kupci u najvećoj nedoumici oko izbora čaja, Čarobni čaj keltske svećenice ih uvijek osvoji.

Tanja&Goran

ordinacija.hr

------------------------------------------

Blog NATURA posvećen je promicanju kulture čaja i ljekovitog bilja. Izborom tematskih članaka, autorskog sadržaja i enciklopedijske forme portal Virovitica.net vodi vas na egzotično putovanje oko svijeta – tragom mirisa u prirodi.   

Uređuje:  NATURA – kuća čaja i ljekovitog bilja Virovitica

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Blog Natura