Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Dossier: Đakić

Čak i Đakić zvuči bolje od vijesti o obnovi kuća na Baniji

  Milorad Krstulović/Novosti           19.12.2021.         2900 pogleda
Čak i Đakić zvuči bolje od vijesti o obnovi kuća na Baniji

Ja cu doc kao izaslanik pred hrv sabora i svonu duznost cu obavit i kao duznosik i kao covjek ukoluko vidim da i saznam da ce sudjelovat i nepocudni gost svonu obvezu upricit cu mimo protokola s onim pripadnicima hrv branitelja i pol koji jednako razmisljaju i osjecaju!! Lo

Ovu esenciju hrvatske pismenosti iz 21. stoljeća citirali smo u izvornoj ljepoti, jer grijeh bi bio oskvrnuti neki njezin dio. Autor je Josip Đakić, HDZ-ovac, vjerni sljedbenik Andreja Plenkovića i, naravno, vječiti čelnik HVIDRA-e. Plenković je Đakića dvaput poslao u Sabor, očito vjeruje u njegove sposobnosti. Vjerojatno su razmjenjivali mailove pa ga je Đakić osvojio elokvencijom - piše Milorad Krstulović u članku Tajna Đakićeva jezika (kolumna Rabljena sedmica, tjednika Novosti).

Osim Plenkovića, Đakić je erudicijom šarmirao i ranije šefove partije: Ivu Sanadera, Jadranku Kosor i Tomislava Karamarka. Sve skupa, već 18 godina sjedi u Saboru i donosi zakone. No spletom nekih čudnih okolnosti, Đakić spada u ne baš velik krug nositelja uniforme Hrvatske vojske o kojima Zoran Milanović ne govori lijepo. Dapače, ljetos ga je nazvao propalicom, a krajem listopada o njemu je govorio posprdno kao o Jopi iz Pitomače. Đakiću se to baš i nije svidjelo pa je organizatorima komemoracije u Voćinu, gdje su se prisjećali likvidacije 47 mještana i trojice ratnih zarobljenika, poslao citirani mail. "Nepocudni gost" kojeg spominje je, dakako, Milanović. No nepocudni nije došao, pa je Jopa bio na komemoraciji.

Obnova

Čak i Đakić zvuči bolje od vijesti o obnovi kuća na Baniji. Kao što znamo, dirljiv spoj potpune nekompetencije i prilične nezainteresiranosti vladajućih doveo je do toga da će ljudi dočekati još jednu Novu godinu bez obnovljenih kuća. Vlast je predstavila projekte tipskih obiteljskih kuća i izradila Knjigu standarda i poslala je proizvođačima građevinskog materijala, koji su zapazili da kuće imaju pretanke zidove za standarde trusne Banije. Ipak, da ne ispadne kako je sve povezano s obnovom sivo i depresivno, pobrinuo se Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Izdvojit će nešto više od dva milijuna kuna, bez PDV-a, "za potrebe promocije obnove uništenih kuća nakon potresa". U planu im je nabava 500 kemijskih olovki i blokova, tisuću zaštitnih platnenih maski za lice, pa kišobrana, USB-ova i slično. Nešto ima praktičnu vrijednost, ali čemu gomila kemijskih olovki, e to već spada u misterije funkcioniranja hrvatskog mozga.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier: Đakić