Banner
Ministrica Vučković: Dobri rezultati u ribarstvu
INA donirala 900.000 kuna dječjim odjelima zdravstvenih institucija
Sabor: Rasprava oko hitnosti zakona kojim se osiguravaju besplatni obroci u školama
Jutarnji list: Za pripreme osmaša za nacionalne ispite traže i do 2900 kn
Večernji list: Privatnici - za isti novac obavili bismo 25 posto više pregleda
Stručnjaci upozoravaju: Privatizirani mirovinski sustav srlja u propast
Državne nekretnine: Popunjenost državnih stanova 88 posto, 629 prazno

  Čačinci

Čačinačko ljeto mladih s mnogobrojnim sportskim, kulturnim i zabavnim aktivnostima

  vpž           16.07.2011.         1881 pogleda
Čačinačko ljeto mladih s mnogobrojnim sportskim, kulturnim i zabavnim aktivnostima

U proteklih tjedan dana održana su dva radna sastanka Povjerenstva za prevenciju Općine Čačinci i udruga sa područja općine Čačinci. Sastanku su nazočili predstavnici KK Mladost Čačinci, Čačinačkih alkosa (Udruge navijača NK i KK Mladost Čačinci), NK Mladost Čačinci, udruge Društvo naša djeca, KUD-a Čačinci, udruge izviđača Jastreb, Sportski ribolovni klub Klen i DVD Čačinci.

Pedagoginja u Osnovnoj školi A. G. Matoša Čačinci, Svjetlana Brajnović, sve prisutne upoznala je sa problematikom organizacije slobodnog vremena djece tijekom ljetnih praznika te istaknula kako je bitno unaprijediti slobodno vrijeme mladih za vrijeme ljetnih praznika da bi maknuli djecu s ulice te spriječili devijantno ponašanje odnosno sklonost alkoholu i drogi.

Na radnom sastanku donijete su odluke o provođenju projekta „Čačinačko ljeto mladih" u koje su se uključile u zajedničkoj koordinaciji prethodno navedene udruge sa zanimljivim programima.

Tako već u srpnju možemo očekivati početak petoboja (različite sportske discipline) u kojem će imati priliku sudjelovati djeca osnovno školske i srednjoškolske dobi. Tijekom ljeta uslijedit će nogometni i košarkaški turniri za najmlađe kao i za njihove roditelje, kino na otvorenom, koncerti mladih, turnir odbojke na pijesku, kreativne radionice za djecu, pokazne vatrogasne vježbe, ribolovni turnir, koncerti kao i velika svečanost iznenađenja koja će se održati krajem kolovoza prije početka nove školske godine za velike i male.

Iako prvenstveno zamišljeno kao edukativni projekt nadamo se da će „Čačinačko ljeto" što bolje biti prepoznato od strane malih Čačinčana kao i njihovih roditelja te postati kulturno zabavna manifestacija mjesta. (www.cacinci.hr)

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Čačinci