Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Čačinci

Čačinački apsurdistan: Vrtić kao iz vrtića

  Mate Vukušić           14.05.2023.         5926 pogleda
Čačinački apsurdistan: Vrtić kao iz vrtića

Subotnje kišno nevrijeme napravilo je nepopravljive štete na brojnim objektima na području općine Čačinci a pogotovo u sjedištu općine, u Čačincima. Video prilozi i slike govore o razmjerima katastrofe koja je u popodnevnim satima pogodila ovo mjesto a prizori iz „RUPE“, jer ne znam kako drugačije nazvati to mjesto, u kojoj je nogometno igralište NK Mladosti i dječji vrtić su jednostavno apokaliptični.

Za očekivati je da će službe zadužene za rješavanje ovakvih nepogoda svoj posao obaviti na visini zadatka, kao i do sada, jer preventiva više nije opcija - voda je već učinila svoje. U razgovoru s mještanima jasno je da su se većinom uključili u zajedničku akciju spašavanja onoga što se spasiti može, a najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava.

Nadam se da se ova reakcija neće shvatiti, od određenih struktura i faca, kao rušenje ugleda županije ali mora se podsjetiti na nevjerojatne odluke ali i na moguće buduće korake, prvenstveno po pitanju dječjeg vrtića.

Dakle, vrtić koji je nedavno stavljen u funkciju, na mjestu je koje svaki putnik koji prođe magistralnim pravcem kroz Čačince smatra nevjerojatnim. Vrtić je, od jučer je to poznato svima u Lijepoj našoj, izgrađen u već rečenoj rupi kao da je mjesto gradnje planirao i osmislio baš netko vrtićke dobi. U rupi u kojoj je nogometno igralište koje je već katastrofalno plavljeno nekoliko puta.

Prije donošenja odluke o lokaciji gradnje oporbeni vijećnici su u više navrata bivšeg HDZ-ovog načelnika Mališa i njegove istomišljenike u općinskom vijeću odvraćali od takve ludosti upozoravajući upravo na ovakav scenarij. Nisu uspjeli a glupost učinjenog vidimo danas. I nije to samo teški promašaj u smislu lokacije nego, što je kud i kamo opasnije, prijetnja za živote korisnika tog objekta jer što bi bilo da je voda nahrupila dva tri sata ranije kada je vrtić bio pun? Na sreću nije a za očekivati je da se neće dogoditi da se slijedeći put ponovo kocka sa srećom.

Čačinački apsurdistan tu ne prestaje – prije dvadesetak godina, u samom mjestu, između ljekarne i ambulante planirano je a kasnije i kupljeno zemljište za gradnju vrtića. Naravno, taj plan se, bez obzira na investiranje, izjalovio a vrtić je završio u rupi.

U Čačincima ima više vrtićke djece nego li je kapacitet ovog potopljenog vrtića i naravno je da je investicija u gradnju istog opravdana ali lokacija, mora se reći, totalno je na rubu pameti a u sred rupe. Bivši načelnik je započeo a aktualni završio ovaj vrtić, to je sada već šteta koja se ne može popraviti, ali ju ne treba ponavljati, suludi izbor udarit će po džepu, a koga drugog nego mještane općine Čačinci.

Na kraju, treba izraziti potporu mještanima općine Čačinci i samog naselja Čačinci da iz ovog zla izađu sa što manje štete na gospodarskim objektima i kućama te sačuvaju ono najvažnije - živote i zdravlje.

Od načelnika i vijećnika koji čine vladajuću većinu za očekivati je da će donijeti jedinu ispravnu odluku - gradnju vrtića na drugoj, sigurnijoj lokaciji koja se neće s kišom pretvarati u vaterpolo igralište. Jer, znate kako kaže stara, narodna - SAMO BUDALA NE MIJENJA MIŠLJENJE.

A sad, još jednom, stvarno na kraju, hoće li konačno u slučaju ovog promašenog Čačinačkog „Obrovca“ netko odgovarati? Ako je suditi po sličnim djelima HDZ-ovih lokalnih čelnika diljem Ljepuškaste naše - sumnjam!

Mate Vukušić,
predsjednik SDP-a Virovitičko-podravske županije
potpredsjednik Županijske skupštine

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Čačinci