Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Burilović: Ušli smo u dinamičnu godinu, HGK zna kako odgovoriti na potrebe članica

  hgk/vn           08.02.2024.         1510 pogleda
Burilović: Ušli smo u dinamičnu godinu, HGK zna kako odgovoriti na potrebe članica

Ušli smo u dinamičnu godinu koju će uz promjenjive gospodarske prilike na međunarodnom planu pratiti i izazovi na domaćem tržištu, mislim tu prije svega na čak tri izborna ciklusa. Vjerujemo da će Vlada u predizbornom razdoblju nastaviti sa započetim aktivnostima i projektima koji su ključni za gospodarstvo, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović na današnjoj Konstituirajućoj sjednici Skupštine HGK.

Burilović je istaknuo kako će na gospodarskom planu ovu godinu obilježiti daljnje smanjenje inflacije unatoč solidnoj domaćoj potražnji koju potiče rast plaća, ali i da možemo očekivati stabilnu zaposlenost i pritiske na troškovnoj strani bilanci, ponajviše zbog većih izdataka za plaće i energente, no i makroekonomskih kretanja na ključnim europskim tržištima. "Osim pažljivog planiranja investicija i plasmana roba, naše gospodarstvenike i dalje će zabrinjavati nedostatak radne snage, kao i potreba prilagodbe na zelenu tranziciju. Svi ti izazovi u našem su fokusu", rekao je Burilović te dodao kako HGK prati potrebe tržišta i svih svojih članica, pa tako uskoro počinje i AI akademija HGK, ciklusi edukacija za primjenu umjetne inteligencije u poslovanju, a HGK će biti aktivan i na temama privlačenja i integracije stranih radnika u Hrvatskoj.

Na današnjoj sjednici izabrani su članovi Skupštine HGK i verifikacijske komisije na mandatno razdoblje od 2024.-2028. te članovi Upravnog, kao i predsjednik te članovi Nadzornog odbora HGK.

Skupština Hrvatske gospodarske komore u ovom sazivu imat će 93 člana, od toga je 78 iz županijskih komora, a 15 iz Udruženja /Zajednica HGK.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo