Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Budućnost poljoprivrede u fokusu Agro Start Up konferencije

  aw           30.09.2022.         2240 pogleda
Budućnost poljoprivrede u fokusu Agro Start Up konferencije

U prostorijama Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 18. i 19. listopada započinje šesto izdanje Agro Start Up konferencije. Organizator je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a očekuju se 360 studenata koji će imati priliku čuti predavanja kroz pet tematskih cjelina: Razvojna vizija poljoprivrede, Studenti i poljoprivreda, Prilike i rizici za mlade poljoprivrednike i Startup-ove, Inspiriramo poljoprivredu te tematska cjelina Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednici.

Kao prethodnih tako i ove godine , cilj ove konferencije je budućim mladim poljoprivrednicima, danas studentima dati smjernice gdje, kako i kada zatražiti financijsku potporu, ali isto tako kroz primjere iz prakse mladih poljoprivrednika i onih koji su započeli svoje poslovno poljoprivredno putovanje od početka dati im smjernice. Očekuje se da će konferenciju otvoriti Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković koja će odgovarati na pitanja studenata, a koji dolaze iz Požege, Slavonskog Broda, Osijeka, Križevaca, Zadra te Zagreba.

Studenti će također imati priliku predstaviti svoje projekte. Osim njih na konferenciji će se predstaviti primjeri iz prakse: OPG Fabijan Kolačko, Vinarija Pavlomir , a predstavit će se i predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Jan Marinac. Također, očekuje se predavanje predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore, Mladena Jakopovića.

''Budućnost hrvatske ovisi o mladim poljoprivrednicima, njihovom znanju i novim tehnologijama zbog digitalne transformacije mladi postaju sve više individualisti i zaboravljaju da jedan od ključeva uspjeha predstavlja razmjena znanja i iskustva. Ponosan sam na Agro StartUp konferenciju jer smo kroz predavače te više od 70 predavanja isporučili nova znanja te inspirirali poljoprivredu što ćemo učiniti i ove godine.'', izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Agro Startup konferencije, Danijel Koletić.

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, pokrovitelj je ove konferencije bez financijske podrške, a na konferenciji će govoriti državni tajnik Zdravko Tušek na temu: ''Mladi poljoprivrednici i digitalizacija''. Konferencija se održava bez plaćanja kotizacija, a mogu se prijaviti i studenti s drugih fakulteta. Više o konferenciji na www.inspririramo-poljoprivredu.com

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda