Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Gospodarstvo

Budućnost obiteljskih tvrtki: Denis Nemčević o temi - Kako internacionalizirati poslovanje

  lider.media           26.01.2017.         4424 pogleda
Budućnost obiteljskih tvrtki: Denis Nemčević o temi - Kako internacionalizirati poslovanje

Ako ste sigurni da ste pronašli pravog partnera u smislu poslovne politike, ali i ljudskih kvaliteta i ako su sinergijski učinci za obje kompanije vrlo veliki, tada se odluka o povezivanju nameće kao ispravna. Savjetuje to Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider grupe iz Pitomače, koji će na Liderovoj konferenciji ‘Budućnost obiteljskih tvrtki’ 17. veljače govoriti upravo o spajanju obiteljske tvrtke s talijanskim Evertonom.

Prva faza

Prije godinu dana počela je prva faza povezivanja u kojoj je Everton ušao u Spider grupu sa simboličnim postotkom. Vrijeme je pokazalo da je to bio ispravan potez pa ove godine Everton planira ući u jednu od članica Spider grupe s velikim udjelom, a Spider bi ušao u suvlasništvo njegova holdinga koji kontrolira sve kompanije u njegovu vlasništvu.
– S obzirom na to da povezivanjem pokrivamo cijeli proizvodni lanac od polja do stola, što je vrlo važno radi  osiguravanja kvalitete proizvoda, a to je danas ključno zbog sve strožih zahtjeva zdravstvene ispravnosti proizvoda, odlučili smo se na taj korak. Moram napomenuti da bez obzira na poslovne prilike ovakav model nikako ne bi bio moguć da se prije svega kao ljudi nismo prepoznali i odlično povezali te izgradili međusobno povjerenje i poštovanje – kaže Nemčević.

Sljedeći korak

Glavna tema konferencije ‘Budućnost obiteljskih tvrtki’ upravo je internacionalizacija kao sljedeći korak u razvoju obiteljske tvrtke, o čemu će govoriti i direktor Evertona Federico Dodero.
Osim godišnjom konferencijom Lider obiteljski biznis promiče i aktivnostima unutar Kluba obiteljskih tvrtki koji okuplja više od 20  članica.

Više o konferenciji: http://lider.media/obiteljske/

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo