Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Aktualnosti

Buduće frizerke uređivale stare i nemoćne

  Petar Žarković/glasslavonije.hr           12.05.2018.         2873 pogleda
Buduće frizerke uređivale stare i nemoćne

Dom za starije i nemoćne osobe Zdenka u Slatini često posjećuju skupine djece i učenika. Korisnici doma uvijek se obraduju takvim posjetima jer im unesu dašak radosti u njihovu svakodnevicu, podsjete ih na njihovu djecu i unuke, ali i na njihovo djetinjstvo.
Posljednji posjet bio je nešto drukčiji od ostalih. Štićenike doma posjetile su članice školskog volonterskog kluba Industrijsko-obrtničke škole Slatina koje se školuju za zanimanje frizera, a s njima su bile njihova stručna učiteljica Kornelija Zubčević i koordinatorica školskog volonterskog kluba knjižničarka Svjetlana Dupan.
– Korisnici Doma znali su tko im dolazi pa su s veseljem i oduševljenjem dočekali svoje goste. Bez straha prepustili su se spretnosti mladih volonterki, koje su uz ugodno druženje i razgovor šišale, fenirale i uređivale bake i djedove. Dom Zdenka nakratko su pretvorile u pravi frizerski salon, ispričala je voditeljica projekta „Volontiram, srce diram“ Julijana Pavlešić. Naime, posjet domu Zdenka dio je aktivnosti usmjerene na međugeneracijsku solidarnost u okviru toga projekta Društva Naša djeca Slatina, koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
– Zahvaljujemo se ravnatelju Doma Zdenka Milanu Trubarcu i cijelom kolektivu Doma na susretljivosti i otvorenosti, te se veselimo daljnjoj suradnji, kažu volonteri Društva Naša djeca Slatina.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti