Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Aktualnosti

Brodogadilište

  Petar Fehir           29.08.2018.         1712 pogleda
Brodogadilište

Lako je bilo naperlijati se pa se kinđuriti s državnom imovinom. Jer, svlačionica nogometne reprezentacije, s pripadajućim mišićavim , znojnim, mladićima, štucnama i kopačkama JE državna. Što onda vrhovnoj zapovjednici nad tom imovinom, ili natom, kako se već kaže, garantira ustavno pravo raspolaganja.

Kao onomad buket u kazalištu, koje je također vlasništvo države. Ili medalje na utci lađara.

Uljanik je, međutim, tvrtka u privatnom vlasništvu, pa bi bilo neumjesno ulaziti u njegove prostorije, ili, još gore, premiještati ured uz njegovu portu. Pitanje je samo otkud državi pravo da potpiše tolika jamstva za jednu privatno firmu i time, u slučaju nedajbože, prenese teret na, da izvinete na izrazu, porezne obveznike.

Za Vladu je Uljanik izvanredna prilika da afirmira svoj vlastiti patent i primjeni onaj isti zakon o trgovačkim društvima od sistemskog značaja, kao u slučaju Agrokor. Osim ako Vlada na Uljanik ne gleda drugim očima, te ga zbog geo-ideoločko-političke lokacije želi koristiti u dnevno političke svrhe.

Nakon svega čega smo se posljednjih godina nagledali i naslušali ni to ne treba isključiti. Onaj tko je spreman i s vragom tikve saditi da bi ostao na vlasti, spreman je na sve. Takvima se ne gadi ne jedna konstelacija, jer ni sami nemaju gotovo nikakav profil, posebno ne u ekonomskoj politici.

Sve bi to, nažalost, mogli promatrati u svijetlu izborne trke koju je gorespomenuta već započela, svjesna da je bolje keriti se u vlastitom toru nego ulaziti u onaj u kojem će slabo ušićariti.

Vidimo da je i Delajući započeo s visinskim pripremama za predsjedničke izbore ne bi li ojačao imunitet koji, ako oslabi, prijeti rešetkastim virusom.

Jedino je u SDP-u mirno. Tamo se, na svojoj maloj pozornici, gibaju uz „Lagano umirem“. Ekipa koja nije zrela riješiti problem kormilara kad čamac tone ne može ozbiljno računati na veći brod.

Pa bio on proizveden u Uljaniku ili nekom drugom brodogradilištu, svejedno je. Osim ako kapetan ne želi zadnji napustiti brod.

A radnici Uljanika?

Što će biti s bivšim samoupravljačima koji nisu na vrijeme dobili primjernu edukaciju iz osnova liberalnog kapitalizma? Oni će sada platiti nenaučenu lekciju.

Nekada si se, priča nam jedan od njih, zaposlio u Uljaniku i više nisi morao misliti. Ni na školovanje djece, ni na zdravstveno osiguranje ni na penziju.

E, nekada....

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti