Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Lokalni izbori 2009.

Brijačkove izjave suprotne elementarnim pravilima ponašanja, Žarković traži ispriku

        13.05.2009.         1686 pogleda
Brijačkove izjave suprotne elementarnim pravilima ponašanja, Žarković traži ispriku

Državno izborno povjerenstvo odgovorilo je Staniši Žarkoviću, predsjedniku Vijeća srpske nacionalne manjine na dopis kojim traži očitovanje o događaju na predizbornom skupu Nezavisne stranke Rudolfa Brijačka u Voćinu, 5.svibnja 2009. godine.  «Ukoliko su navodi u Vašem dopisu točni, opisani slučaj predstavljao bi kršenje izborne promidžbe, jer se na navedeni način vrijeđaju i omaložavaju pripadnici nacionalnih manjina koje ponašanje je suprotno elementarnim pravilima ponašanja, a posebice ponašanja sudionika izbornog postupka. U predizbornom nadmetanju nije dopušteno pozivati na nasilje te širiti nacionalnu, vjersku ili rasnu mržnju. Tijekom izborne promidžbe i samog postupka izbora očekuje se da će se stranke i pojedinci istoga pridržavati, u suprotnom, očekuje se javna isprika onima o koje su se ogriješili», napisala je  dipl. iur. Aleksandra Jozić-Ileković, potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva RH.

Žarković je izrazio  zadovoljstvo što je Državno izborno povjerenstvo reagiralo na dopis u svezi kršenja Izbornog kodeksa ponašanja. «Javno pozivam Rudolfa Brijačka kao nezavisnog kandidata da se bar minimalnom gestom javno ispriča nacionalnim manjinama kao i demokratskoj javnosti. Pozivam i Ivana Blažinčića kao kandidata za župana  zajedničke liste  SDP-a, HNS-a, HSU-a i SDSS-a da se isto ispriča jer nije imao svijesti da se ogradi od ovakvih šovinističkih izjava», kazao je Žarković.  

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
15.5.2009. 13:57
Opa vidi, vidi, sada su HDZ-ovci počeli hvaliti SDP-ovce, Kada su uvidjeli da ne mogu ništa podmenutu rukodstvu SDP-a sada su se počeli ulizivati. Znači li to početak kraja HDZ-a.
NEMA VIŠE MALIH PODLOSTI??????
marko
15.5.2009. 13:00
Ja vjerujem da je Nada Čavlović plaćena od strane HDZ-a za sve ovew gluposti što je napravila jer to netko tko imalo ima mozga ne bi napravio bez veze. Koliko je dobila , vjerovatno puno ali zasigurno bogato je nagrađena. Naravno i Blažinčić sa onim glupostima o zatvaranju auto ceste vjerovatno je nešto ušećario.
xxll
15.5.2009. 11:38
"Zapravo sve više vjerujem da to Staniša i ne piše već samo potpisuje, a piše se u Tolušićevim i Kirinim uredima. "

tOČNO TAKO, DRUŽE STANIŠA. KAKO DRUG STANIŠA NIJE KOMENTIRAO PRESUDU GLAVAŠA, NIJE ZATO JER NIJE JE KOMENTIRAO NITI PREDSJEDNIK HVIDRE, ĐAKIĆ PA IPAK MORA BITI NEKA KOORDINACIJA IZMEĐU NJIH.
ALI KAKO DRUG STANIŠA OBJEŠNJAVA ČINJENICU DA NA DRŽAVNOJ RAZINI SDSS KOALIRA SA HDZ-OM.
A ŠTO JE PRIRODNO U TOJ KOALICIJI I ZAJEDNIČKO.
POGOTOVO KOALICIJA HDZ-A SA MEMEDIJEM????
PREOČITO JE DA JE ŽARKOVIĆ PLAČENIK HDZ-A.
kritika
14.5.2009. 16:59
Nikakve lončiće ja nisam pobrkao, već prihvaćam osnovna pravila pristojnosti i ponašanja. Ako sam kod nekoga u gostima i u njegovoj kući ja ne mogu naprimjer birati glazbu, mogu samo otići van i ne slušati glazbu koju domaćin sluša, pa neću valjda očekivati da kuću napusti domaćin.
Tu je Staniša odnosno bolje rečeno njegovi poslodavci za koje radi pobrkao lončiće. U ostalom u sali je bio i prozvani kandidat pa iz pristojnosti je i on skupa sa nama demonstrativno napustio skup. Ja isključivo reagiram na Stanišu koji sve amnestira izuzev onih na koje su mu njegovi poslodavci uprli prst. Zapravo sve više vjerujem da to Staniša i ne piše već samo potpisuje, a piše se u Tolušićevim i Kirinim uredima.
ladno pivo
14.5.2009. 10:21
Pa što se ti Srbine nisi javio i ogradio? Srami se a još i predstavljaš Srbe. Koliko te plaća SDP da voziš okolo i da propagiraš da ono što dolazi iz SDP-a, iako je šovinistički , ne boli. Nisu te ni na listu stavili jer te se srame . Bajo pobrkao si lončiće!
kritika
14.5.2009. 8:41
Naravno da je ovo ispad kojeg se svatko treba sramiti, tko u tome sudjeluje.
No ja moram ponoviti ono što sam nekoliko puta ponovio. Bio sam na tom skupu, slučajno išao sam kao vozač vozio neke kandidate. nakon Brijačka otišao sam skupa sa tim kandidatima, otišao je i Blažinčić. Možda se i sa govornice trebao ograditi.
Ali i ova izjava najbolje pokazuje da je Staniša plaćenik HDZ-a i da on tu svoju plaću izvrsno odrađuje.
Moj Staniša srbine po profesiji (i ja sam srbin, ali za razliku od tebe po nacionalnosti), HDZ-ov plaćeniče podsjetiti ću te na slijedeće činjenice koje ti znaš vrlo dobro, ali to ne smiješ reći jer će te tvoji poslodavci prestati plaćati, izgubiš ćeš posao.
Taj skup je bio skup HDSSB-a Brijačak i Blažinčić su bili samo gosti, tim je skupom predsjedao predsjednik HDSSB-a Voćin policiji ga prijavio HDSSB-a, pa valjda su oni jedini odgovorni za događanja na tom skupu. No briga tebe za činjenice ti i dalje odrađuješ svoju plaću.
Inače se u mnogo čemu slažem sa Danicom.
tomislav
14.5.2009. 5:01
Da li je to bas dobro govoriti da je recimo srbima prirodno mjesto u SDp-u. To ti je kao i ova tvrdnja da je antifasizam samo na strani komunista, a i ne znas sto bi to bilo, jer to nije za, to je nesto bazirano na anti. Vjerojatno srbi nisu neko povezano bratstvo i svaki bi kao uostalom svatko trebao imati najprije svoju licnost u izboru a ne `mirisati` se kulturoloski i da to bude bitno za pojedinca. Tako valjda niti mi hrvati nismo prirodno pripadajuci hdz-u tj. desnoj populistickoj opciji jer s vremena na vrijeme jedan dio naginje k lijevom populizmu i ne znam da ima neka sustinski hrvatska stranka kojoj treba naginjati. Vjerojatno su sve formalno hrvatske i bez obzira sto taj epitet sve ne nose.
ledeni
14.5.2009. 0:12
Smatram da je svaki ovakav čin za osudu i da ne treba šutjeti nikome. Dosta je Brijaček srao po Saboru i po Gradini. Mislim da je to i radio što su svi morali šutiti.
Što se Blažinčića tiče mogu sa sigurnošču reći da je čovjek ne vješt u politici i da on vjerovatno i sad ne zna da je zabrljao. Naravno zabrljala je kao prvo Nada a Blažinčić je izletio na površinu ni kriv ni dužan. Naravno da nema šanse i naravno da mora još puno učiti iako nije baš mlad. Ono što treba znati blažinčić je na skup pozvan ne kao Blažinčić jer ga mnogi i ne poznaju već kao kandidat za župana a kao takav trebao bi znati šta je dobro a šta ne u politici. Neko poludi od bunike a neko je takav rođen!
Danica
13.5.2009. 23:15
Lijepo je upozoreno kakav je autogol SDP-a veza s Glavaševom strankom i trebalo je nakon prvih reagiranja prekinuti tu neprirodnu koaliciju!
Ali, SDP nema unutarstranačke demokracije niti rukovodstvo sluša i uvažava raspoloženje članstva. Šteta, šteta! Jer, nikada HDZ s prolupalim Sanaderom, štrajkom u zemlji, nije bio ranjiviji nego sada! SDP ne zna to iskoristiti...A DA VRIJEĐANJU MANJINA NEMA MJESTA U PREDIZBORNOJ TRCI, JASNO JE! Jedino bih ja ipak Blažinčića izdvojila iz toga - ne oslobodila svake odgovornosti, ali nije jednako reći uvredu i slušati je...To sammoi pokazuje da ŽARKOVIĆ, sklon HDZ-u,opravdano tražeći zadovoljštinu od Brijačka, udara u stvari na SDP! Žalosno, jer SDP bi trebao biti prirodno utočište za Srbe Virovitice i virovitičkog kraja...
marko
13.5.2009. 22:37
-SDP-a, HNS-a, HSU-a i SDSS-a- a gdje vam je HDSSB ili više Glavaš nije sa veselim društvom.
tarik
13.5.2009. 22:17
Hoće li vam se obratiti Branimir Glavaš telefonski da vas podrži kao što ste vi njega?


Još iz kategorije Lokalni izbori 2009.