Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Dossier Palm

Brašnom po travnjaku: Novinarka podsjetila na istek vremena

  Goran Gazdek           15.09.2019.         4866 pogleda
Brašnom po travnjaku: Novinarka podsjetila na istek vremena

U jutarnjim nedjeljnim satima osvanuo je veliki bijeli natpis na sjeverozapadnom dijelu travnjaka dvorca Pejačević - brojka "108".  Toliko je dana prošlo otkako je mladi pročelnik Siniša Palm pronađen mrtav. Jednako toliko dana je isteklo a da Virovitičani nisu dobili niti jedan jedini odgovor mjerodavnih institucija oko neistraženih okolnosti njegove smrti. Brojku je ispisala zagrebačka novinarka Iva Anzulović - brašnom.

Ovo je premali grad za ignoriranje slučaja Siniše Palma

Iva je još ljetos najavila kako sa aktivističkim akcijama po gradu Virovitici neće stati dokle god odgovorni za situaciju u gradu ne podastru sve odgovore koje duguju javnosti. Prije tjedan dana je, tako, zapalila lampaše pred zgradama gradske Uprave, Općinskog državnog odvjetništva te Policijske uprave a danas je brašnom ispisala brojku kako bi, kako kaže, ukazala na činjenicu kako itekako Virovitičani i cjelokupna javnost broji dane otkako je mladi pročelnik pronađen mrtav a i dalje nema nikakvog odgovora na brojna pitanja.

"Pitanja sam sakupila od građana davno i moja su obveza odgovori koje zahtijevam, ne molim. Zašto je Siniša Palm mrtav, gdje su čvrsti dokazi da je isključivo on kriv za nestanak milijuna kuna i gdje je novac?", podsjeća na glavna pitanja Iva.

Na upit kako se dosjetila upravo brašnom ispisati današnji natpis, odgovara: "Za natpis na drveću sam pazila da boja bude na bazi vode i uvijek pazim da sve moje akcije ni na koji način ne oštećuju okoliš, samo prirodno dolazi u obzir. Okoliš Virovitice kontaminiran je posljedicama djelovanja onih koji su razgranali svoj kriminal i korupciju u sve segmente ovog društva i neutraliziranje njih mi je primarni cilj, nipošto oštećivanje prekrasne prirode kojom je ovo podneblje ispunjeno."

Vrijeme i mjesto koje je danas izabrala nije bilo slučajno. "Namjerno sam htjela da natpis dočeka sve ljude kada izađu iz crkve sa nedjeljne mise. Nemam ništa protiv vjere niti vjernika ali kao nekadašnja vjernica imam mnogo toga protiv licemjerja koje ono skriva pa su u crkvi svi ponizni i dobri a kada treba djelovati u vjeri, onda redovito zakazuju. Neka se vani, u životu, bore protiv zla i laži a ne samo pričaju i pjevaju i do iduće mise budu jednako loši kakvi su i bili. Želim motivirati prave, iskonske vjernike neka ustanu u borbu za istinu jer ovo je premali grad da bi se igdje čovjek okrenuo od nerazjašnjene smrti Siniše Palma i ignorirao je.".

Nakon što je ispisala brašnom brojku "108", novinarka se sama uputila prijaviti u policijsku postaju Virovitica gdje se zadržala tek nekoliko minuta, koliko je trajalo davanje njenog iskaza. Raspolažući sadašnjim informacijama, protiv novinarke neće biti pokrenut prekršajni postupak.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
16.9.2019. 22:04
Postovani goszpodine Gazdek ...
Orban Srdjan nikad ne laze ..
Resili szmo Viroviticu ..
Dokazs : https://www.youtube.com/watch?v=c-iOFXECqU4
Lp szvima a narocito hrvatszkim postenjacima,,ma gdje god ONI bili ..


Još iz kategorije Dossier Palm