Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Aktualnosti

Branitelji Virovitičko-podravske županije na Maslenici 2013.

        21.01.2013.         2516 pogleda
Branitelji Virovitičko-podravske županije na Maslenici 2013.

U povodu obilježavanja 20. obljetnice vojno redarstvene akcije Maslenca jedne od najuspješnijih oslobodilačkih operacija HV i policije koja je bila prekretnica u Domovinskom ratu jer su uspješnom izvedbom ponovo spojeni odsječeni dijelovi srednje i sjeverne Hrvatske s ostatkom domovine, veterani 3.gardijske brigade HV-Kune organizirali su memorijalni maraton od Novigrada preko Paljuva do Kašića. Dvadesetak maratonca Slavonca među kojima i sudionici akcije Maslenica iz Osijeka, Koritne, Slavonskog Broda, Orahovice i Slatine predvođeni brigadnim generalom u miru Mladenom Mikolčevićem prisjetili su se 36 poginulih pripadnika 3. gardijske brigade. Odali su im vječnu zahvalnost istrčavši memorijalno 13 kilometara.

Na cilju u Kašiću vijence su položili pripadnici 3. gardijske brigade i UHBL-PTSP-VPŽ-Orahovica. Treća Gardijska brigada podnijela je najveće žrtve u ljudstvu i spasila da se uspjeh akcije na pretvori u neuspjeh.

Među 2 maratonaca sudjelovali su i Pavo Tutenov iz Slatine, Radovan Šepčić i Ivan Benković iz Orahovice koji je ujedno i bio sudionik VRA Maslenica te idejni začetnik organizacije ovog maratona. U pratnji maratonaca bili su logistika Ivan Grgić iz Sopja i Miroslav Milovuković iz Orahovice.

Svaki sudionik utrke na poklon je dobio knjigu Janka Bobetka "Sve moje bitke" koju je ispred UHBL-PTSP-VPŽ-Orahovica i VPŽ podijelio predsjednik Udruge Miroslav Milovuković.

Sudjelovanje naših maratonaca omogućili su DVD Sopje Općina Sopje i Zdenci,UHBL-PTSP-VPŽ-Orahovica,gradovi Našice i Orahovica i županije Virovitičko-podravska

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

maky_horzic
22.1.2013. 18:12
sooper ste, :), mora da je fora kontrola oslobođenog mora.
Sretno u povratku, ;)


Još iz kategorije Aktualnosti