Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Domovinski rat & branitelji

Branitelji iz Orahovice u Virovitici izložili fotografije iz Domovinskog rata

  Branimir Virovac           09.09.2015.         10146 pogleda
Branitelji iz Orahovice u Virovitici izložili fotografije iz Domovinskog rata

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa podno starog vatrogasnog tornja otvorena je izložba fotografija s tematikom Domovinskog rata pod nazivom ''Da se ne zaboravi!'' koju su upriličili hrvatski branitelji i dragovoljci domovinskog rata iz Orahovice zajedno s njihovim predstavnikom Miroslavom Totom koji je u svojem prigodnom obraćanju nazočnima kazao nešto o samoj izložbi i stanju kada su braniteljske udruge s virovitičko-podravskog kraja u pitanju.

- Skupili smo 1074 fotografije i napravili ih i u digitalnom formatu na kojima pokušavamo istražiti i pokazati da su ljudi iz čitave županije branili lijepu našu domovinu. To su slike kompletnih akcija na kojima su u Domovinskom ratu učestvovali i učesnici s područja Orahovice. Cilj nam je zbližiti braniteljske udruge Orahovice i Virovitice, Virovitice i Orahovice.

Potom je ukazao na svoje iznenađenje ali i na ustrajanje baš ovakvog prikazivanja Domovinskog rata gdje se ne gleda na ikakve razlike na tragu onog poznatog slogana ''Zajedno u ratu - zajedno u miru''. A da to nije baš tako, slijedi... 

- Žao mi je što nema župana, nekoga iz županije niti ikog iz grada jer su svi oni bili pozvani a također nije nitko ni iz braniteljskih udruga nazočan. Imamo preko petnaestak do dvadesetak braniteljskih udruga na području Virovitice a nitko od predsjednika se nije ovdje pojavio?! Bilo bi lijepo da su došli. To pokazuje njihovu volju i želju za slikama, zapravo za Domovinskim ratom. Oni imaju svoju viziju a ja želim na drugačiji način prikazati Domovinski  rat. Mi se ovdje nit' igdje ne promoviramo da je netko iznad nekoga sa činom, kod nas u udruzi su svi jednaki i ravnopravni... da nema razlike jel' netko bio zapovjednik ili običan vojnik ili je bio žena. Mi smo napravili to da su sve udruge kod nas i svi mi zapravo ravnopravni. To želim reći svim udrugama i ovim fotografijama koje govore same za sebe, i koje to dokazuju.

Na kraju je rečeno da su fotografije prikupljene i donirane od četiriju udruga iz Orahovice i to UHBDDR, UDDR, Udruga specijalne policije i Udruga logoraša te da će ova izložba obići cijelu županiju. 

Svoje utiske posjetitelji mogu slobodno ispisati u knjigu zapažanja, bilo da je nešto dobro ili nešto loše i prelistati ''Spomenar hrvatskih žrtava'' koji se tamo nalazi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Domovinski rat & branitelji