Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Božićno šopingiranje - čini mi se da smo dobrano izgubili kompas

  No Name           24.12.2015.         2077 pogleda
Božićno šopingiranje - čini mi se da smo dobrano izgubili kompas

Strašno !!!!  Ako mislite da ću pisati o novom premijeru koji po malo natuca rvacki, e, tu ste se gadno prevarili. Vrijeme je blagdana, pa ostavimo politiku na koji dan sa strane. Ima jedna stvar koja mi nikako ne ide pod "kapu". Božić, predstojeći blagdani i masovna histerija. Da odmah razjasnimo, nisam baš neki vjernik, ali do nekih tradicija držim. Smatram da je ovo vrijeme kada trebamo preispitati sebe prvenstveno kao ljude, kao osobe. I da je ovo vrijeme kada treba vladati mir, kada ljudi trebaju pokazati svoju dobrotu, empatiju prema onima koji nemaju. Trebala bi doći do izražaja skromnost, zapravo sve odlike pravih kršćana.

No, što mi imamo? Sveopće ludilo u trgovačkim centrima! Kupuje se, šopingira, pune kolica do vrha, vlada histerija kao da novac izlazi iz mode. Peglaju se kartice, ne razmišljajući da sve to stiže na naplatu i da će velik dio slijedećih mjeseci morati staviti zube na "klin". Čemu to? Zaista ne razumijem.

Na trpezi mnogih će se naći kud i kamo više od potrebnog. I opet, čemu?  Što više na blagdanskom stolu, znači li to da su veći i bolji vjernici o drugih? Danima će se po hladnjacima potezati višak hrane  i na koncu završiti u kontejneru za smeće. Ne bi li onda bilo puno krščanskije i u duhu vjere ne pretjerivati i dio podijeliti sa nekim tko nema ni  najosnovnije? Svatko od nas poznaje bar jednu takvu osobu ili porodicu. Razveseliti takvu osobu sa skromnom košaricom najnužnijeg, pokazati da ti je stalo bar u ovo božićno vrijeme, to je daleko više u skladu sa krščanstvom, humanošću i na koncu, sa ljudskom dobrotom.

Čini mi se da smo dobrano izgubili kompas. Kupovinom skupih darova pokušava se kupiti ljubav i naklonost, ali to se iskazuje tokom cijele godine svojim postupcima, pažnjom, sitnim gestima  kojim će se vidjeti da vam je stalo.

Ipak ima netko tko će se na koncu radovati. Razni Todorići će veselo trljati ruke dok će te se vi polako "trijezniti" od blagdanske euforije.

Kako god, sretan vam i blagoslovljen Božić i uspješna Nova godina!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti